lichamelijk delen


Sexualiteit

Gevoelsmens, een argument misbruikt om sex te kunnen hebben, een argument dat verkracht wordt in haar essentie. Soms heb je een klik met iemand. Een blik, een glimlach of een aanraking zijn soms voldoende om je lieftallig kopje op hol te doen slaan. Wilde fantasieën komen boven vanuit een emotioneel tekort in je huidige relatie of een pure fysische opwelling. En net daarom vergeet je die hormale opstoot heel snel. Maar die kan ook blijven nazinderen. Een pure fysische aantrekkingskracht, waarbij een gevoel van delen opborrelt, de zin om jezelf te geven in emotionele en lichamelijke voldoening. Het is geen wilde sex gericht op een orgasme, maar eerder een samensmelten van interne driften in je totaliteit als lichaam en geest.

Bij zo'n verbinding, waarbij lichaam en geest zich willen delen met de ander, komt een passievolle beleving naar boven. Ze creëert ruimte voor zelfontplooiing omdat de remmingen op alle vlak weggenomen zijn. Het samensmelten brengt je op ongekende hoogtes die je een emotioneel gevoel van vrijheid geven. Je herkent jezelf in de manier waarop je jezelf volledig kan geven.

Het is onmogelijk hier een label op te plakken, maar liefde is het zeker niet. Het is ook geen carnale bevlieging. Het is eerder een verbinding, zonder enige rationele uitleg en waarschijnlijk ook niet voor herhaling vatbaar, maar het brengt je wel tot het diepste van jezelf. En dat is waarschijnlijk wat de man in de cartoon bedoelt: vanuit zijn gevoel laat hij zijn lichaam leiden tot het delen van zichzelf. En is dat nu net wat ons als mensen mooi maakt?

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht