betekenis van getallen

Getallen hebben een zeer grote invloed op ons dagelijkse leven. Onze hele economie is erop gebaseerd, en ook in onze sociale interacties helpen getallen ons er een geordend geheel van te maken. En toch zijn ze verschillend, hebben ze elk hun eigenzinnige betekenis.

Je geboortegetal geeft je een specifieke betekenis achter die getallen; hieronder vind je een betekenis van de getallen zoals die het vaakst voorkomen.


alle getallen
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1 - de enkeling
element: vuur
sleutels: activiteit, onafhankelijkheid, originaliteit, moed, inventiviteit, leiderschap, ambitie, pionier.
 
Eén is het getal van de leider, de enkeling, de pionier en initiatiefnemer. Je bent altijd een stap vooruit op de rest en geeft het tempo en de richting aan voor anderen zoals een dirigent dat doet. Eén is ook het getal van activiteit, wilskracht, ambitie en macht. Je bent als één anders dan de anderen, je gelooft in eigen geest en levensstijl, handelt intelligent en komt in vaak in opstand tegen de gevestigde orde.
 
positief: je zet krachtige energie en inspiratie om in creativiteit en dienstbaarheid; en je bent zeker van jezelf.
 
negatief: egoïstisch, lui, besluiteloos, koppig, tiranniek, hekel aan gevestigde orde. Leer je moeilijkheden te overwinnen met je eigen creativiteit.
2 - samenwerking en tact
element: water
sleutels: vrede, compagnonschap, diplomaat, spiritualiteit.
 
Twee is het getal van evenwicht. Je hebt veel behoefte aan gezelschap, hebt veel liefde te geven en je stelt je graag ten dienste van anderen. Als twee ben je tactvol, zachtmoedig, zeer gevoelig en ijverig. Je gaat zeer analytisch te werk en houdt van orde en netheid. Makkelijk aanpasbaar, geduldig en bescheiden, je houdt van muziek en je bent vaak geïnteresseerd in het occulte.
 
positief: als twee ben je meevoelend naar mensen toe. Moederenergie voor zorgen en verzorgen. Eerst de ander, daarna jezelf.
 
negatief: je kan krokodillentranen hebben wanneer emoties diep verstopt zijn. Je kan in je denken blijven zitten, en hierdoor kilte hebben en kwetsbaar zijn (een harde buitenkant met een zachte binnenkant). Leer contacten met anderen te leggen en de noodzaak van geven en nemen in te zien.
3 - expressie en taal
element: lucht
sleutels: verbeelding, expressie, levensgenieter, creativiteit, economie.
 
Als drie belichaam je creativiteit en individualiteit, maar ook ondeugd. Je bent vernieuwend, speels en optimistisch. De drie is een echte wereldreiziger, maar wanneer je negatief bent, kom je amper je deur nog uit. Je wilt als drie alles meemaken en gezien hebben en je bent spiritueel en paranormaal ingesteld. Creativiteit is een zeer sterk punt. Je mag dan over een geweldige creatief voorstellings- en verwoordend vermogen beschikken, maar je vindt het moeilijk je expressie op een effectieve manier te uiten. De uitdaging is: kanalen te zoeken, waarlangs jij je op een creatieve manier kunt uitdrukken. Als je hierin slaagt, zal je jezelf meer voldaan en gelukkiger voelen.
 
positief: je zet krachtige energie en inspiratie om in creativiteit en dienstbaarheid; en je bent zeker van jezelf.
 
negatief: kritisch, cynisch, pocherig, pessimistisch. Routinewerk is niets voor jou. Zorg dat je geen manusje-van-alles wordt, maar specialiseer je. Leer in staat te zijn je vrij te uiten.
4 - werk en discipline
element: aarde
sleutels: gestructureerd, orde, beperking, soberheid.
 
Het kenmerk van de vier is werk en vakmanschap. Je bent een harde werker met veel uithoudingsvermogen, loyaal en stipt, logisch en analytisch en zowel lichamelijk als geestelijk altijd bezig. Als vier ben je niet zozeer emotioneel maar wel erg betrouwbaar en je kan je goed concentreren. Je hebt overal punten, geen swung, en je houdt van wetten en regels. Hierdoor kan je als vier strak zijn in je beleving: het is zo en niet anders. Als vier ben je een echte bouwsteen, een perfectionist. Je wilt ervaren en bent zeer trouw.
 
positief: je bereidt je goed voor en doet de dingen stap voor stap. Je bouwt geduldig voort, waarbij je een evenwicht behoudt tussen logica en emotie.
 
negatief: gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging je aan taken en verplichtingen te onttrekken. Je hebt emoties die je kan opkroppen zodat er darmklachten kunnen ontstaan. Je bent als vier zeker geen mensen-mens. Verkramping en kortzichtigheid. Leer verantwoordelijkheid op te nemen voor je daden.
5 - vrijheid en afwisseling
element: lucht
sleutels: constructief, vrijheid, kennis, veelzijdig, inventief.
 
Als vijf ben je representatief en durf je risico te nemen en dingen te veranderen. Tegelijkertijd ben je heel erg bang om te verliezen wat je dierbaar is. Daardoor klamp je je overal aan vast. De Vijf staat ook voor het communiceren naar buiten maar je weet niet altijd hoe het te brengen. Alle vormen van geld zijn heel belangrijk, maar er echt mee omgaan kan je als vijf niet. De vijf wordt ook wel eens het justitie-teken genoemd, wat zowel positief als negatief kan zijn. Ten tijde van een uitdaging zal je als vijf zoeken om het sterke verlangen naar bevrediging en vernieuwing in balans te brengen met de behoefte aan een partner voor het leven. Je hoort bij iemand die ideeën en avonturen met je deelt.
 
Je bent zeker geen spaarder. Wanneer je geld hebt, dan laat je dat zeker rollen. Meestal durf je als vijf veel risico''s te nemen en neem je het niet altijd even nauw. Je bent ook een dromer en daardoor laat je je nogal snel iets wijsmaken. Je kan goed doen alsof je iets geloofd terwijl dat niet zo is. De meeste vijven houden van reizen en hebben behoefte aan verandering, maar als je negatief bent, dan kan dit naar de andere zijde omslaan. Als vijf hou je van vrijheid maar je doet niets zonder overleg, want partnerschap en relaties komen op de eerste plaats, net als eerlijkheid. Je kan absoluut niet stiekem zijn, want dat zou je schuldgevoel geven. Je stelt kwantiteit boven kwaliteit. Je kan je problemen bij iedereen kwijt, maar je bent toch geen echte prater.
 
positief: je houdt van sport en joggen, maar toch ben je niet echt actief. Als je dan toch loopt, dan het liefst in de vrije natuur, want als vijf ben je een echte ontdekkingsreiziger. Overal de humor van inzien, ook dat is je sterke kant als vijf.
 
negatief: als vijf wil je veel, maar je maakt het maar zelden af. Je gaat helemaal op in nieuwe zaken waar uiteindelijk niets van terecht komt. Alles lijkt te mislukken. Jammer, want je wilt zo graag. Een negatieve kant is ook je moeite met seksualiteit, want daar is intensiteit voor nodig. Andere zwakke punten: energieversnippering, teveel hooi op je vork nemen en rusteloosheid. Als vijf kan je oppervlakkig zijn en niet van moeilijke dingen en zaken houden. Je kan te vaak met humor proberen iets op te lossen. En je kan uren achter elkaar achter de pc zitten zonder aan nachtrust toe te komen. Slapen op de bank, dat gebeurt iets te vaak. Leer op de juiste manier met je vrijheid om te gaan.
6 - verantwoordelijkheid
element: water
sleutels: artistiek, verantwoordelijk, liefde voor faam.
 
Als zes ben je liefdevol, begrijpend en hartelijk. Je zou jezelf een kosmische ouder kunnen noemen, want je bent gesteld op harmonie en stabiliteit, standvastigheid en rechtvaardigheid. Je bent idealistisch en rechtvaardig, raadsman en heler. Als zes sta je voor de liefde, de planeet Venus en verantwoordelijkheid. Je kent niet veel spiritualiteit, wel water en emoties. Je houdt van harmonie en werken met mensen vanuit je hart. Je kan heel aardig zijn, maar ook heel venijnig. Soms ben je een echte moederkloek, want je wilt altijd de harmonie bewaren. Soms denk je dat er ruzie is terwijl dat niet zo is.
 
positief: je ziet het grotere geheel, je bent vergevensgezind en geduldig en je doet uitstekend werk zonder te perfectionistisch te worden. Als zes accepteer je jezelf en anderen. Je hebt veel met aardse liefde te maken en je kan genieten van de mooie en kleine dingen. Huis en haard zijn heilig en het hele leven staat in het teken van de liefde.
 
negatief: een bekende eigenschap van de zes is dat je mensen afhankelijk van je kan maken. Soms ben je erg bemoeizuchtig, waardoor je anderen ook afhankelijk van je maakt. Als zes kan je soms erg venijnig zijn en kan je moeilijk conflicten hanteren. Soms kan je problemen met liefdesaangelegenheden hebben, en dan weet je niet wat je er mee aan moet. Zwakke punten zijn je geslachtsorganen, het hart en de vruchtbaarheid. Leer verantwoordelijkheid voor je gezin en de samenleving te aanvaarden.
7 - innerlijke wijsheid
element: water
sleutels: analist, begrijpt wetenschap, meditatie, ritueel en magie.
 
Zeven beschrijft je als een wetenschapper, altijd aan het nadenken en leren, gericht op kwaliteit, vol geloof en vertrouwen. Je bent evenwichtig en houdt van rust en straalt dit ook uit. Je gedrag is beschaafd en edelmoedig. Je raakt nauwelijks de aarde en zweeft als het ware. Als zeven sta je voor spiritualiteit, voor vervagen en voor eenzame hoogten. Soms wil je alleen maar praten met bovennatuurlijke of goddelijke wezens, en daarom leef je vaak in een roes, een droomwereld en heb je soms alle grip op de werkelijkheid en het leven verloren. Je hebt interesse in alles wat je niet praktisch nodig hebt in het leven, zoals esoterische boeken.
 
Je bent een gevoelig mens maar je ziet de dingen soms te mooi of juist te lelijk. Soms zou je wel eens willen vluchten, maar je kan dit niet. De drang om te vluchten is groter dan de drang om te ervaren. Daarom voel je je soms erg eenzaam en onbegrepen. Je hebt een grote intuïtie en voelt veel dingen aan, nog voordat het gebeurd is. In een dienstbaar beroep ben je daarom als zeven erg geschikt. Je moet altijd proberen evenwicht te vinden tussen enerzijds de behoefte aan structuur, en anderzijds de behoefte aan verandering. Je hebt vaak het gevoel in meer dan één richting geduwd te worden. Het zal je dan ook zelden lukken om achter de grote hoeveelheid aan interesses die je hebt, tegelijkertijd aandacht te besteden. In plaats daarvan kan je beter kijken hoe je spontaan kan zijn en tijd vrij kan maken voor persoonlijke groei.
 
positief: je vertrouwt op je diepste gevoelens en je vertrouwt anderen genoeg om je hart open te stellen. Je neemt emotionele risico's en deelt je gevoelens. Als zeven zoek je de fleur van het leven. Je bent verzorgend en zorgt goed voor anderen.
 
negatief: te haastig, onredelijk, tegenzin om te leren, angst om te falen en alleen te zijn. Als negatieve zeven grijp je snel naar drugs en alcohol. Als kind zorg je vaak voor problemen bij je ouders, maar ook als jonge volwassenen kan je als zeven voor heel wat problemen zorgen voor ouders, vrienden, gezin en familieleden. Je hebt soms iets te veel de neiging je van alles en iedereen terug te trekken. Leer je geest te ontwikkelen en wijsheid en begrip te verwerven.
8 - materialisme en prestaties
element: aarde
sleutels: oordelen, rechter, materieel, sterk, organisatie.
 
Als acht symboliseer je de manifestatie van kracht op materieel niveau. Je bijhorende eigenschappen zijn een goed vermogen tot oordelen, tact en doelgerichtheid. Je hebt gezag, materiële vrijheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing en betrouwbaarheid. Als acht zijn beleefdheid en intelligentie belangrijk. Je gaat altijd door. Je leert langzaam en bent een echte laatbloeier. Als acht kan je goed leidinggeven, maar emoties vind je vaak zwak. Je bent een goede leraar met grote wijsheid in eigendom, en over het algemeen een goede organisator met veel geduld.
 
Je bent constant in beweging en leert door omstandigheden en ervaring, waarbij je altijd verstandig reageert. Uiteraard ben je een harde werker. Heb je een probleem, dan gaat je naar de kern ervan om het op te lossen. Daarbij wil je je oplossing het liefst aan iedereen vertellen, totdat er weer een probleem komt en de cyclus opnieuw begint. Als acht sta je ook voor kracht, status, autoriteit en dynamiek.
 
positief: je kent overvloed en hebt invloed zonder zorgen of misbruik. Je bent vrijgevig en wijs in het delen van zegeningen. Als acht weet je heel goed om ervaringen een plekje te geven.
 
negatief: je weet niet altijd hoe je moet slagen zonder je ellebogen te gebruiken. Als negatieve acht kan je erg lui zijn, ook als het tijd is voor actie, beweging en radicale beslissingen. Daarbij toon je geen emoties en krop je alles op. Als acht heb je vaak last van de nek en de schouders en soms ook van de onderrug. Leer materieel succes te bereiken en gezag te verwerven.
9 - begrip en volmaaktheid
element: vuur
sleutels: kunnen vergeven, jezelf vergeten, perfectie, philanthropisch, inzet voor universeel doel.
 
Als negen draait alles om liefde. Negen is bij wijze van spreken het getal van de leraar in de liefde op universeel niveau. Je bent barmhartig, menslievend, spiritueel, romantisch en gevoelig. Je staat voor ''hier kom ik, hier ga ik, ik ben de zon'. Vaak ben je als negen dan ook daadwerkelijk het zonnetje in huis. Je hebt een magnetische aantrekkingskracht en bent intuïtief. Je werkt graag samen met anderen en je bent daarin creatief, efficiënt en verantwoordelijk. Als negen wil je gezien worden, en dat lukt ook meestal. Lukt dat niet, dan krijg je al snel het gevoel te weinig aandacht te krijgen. Ben je negatief ingesteld dan ga je misschien zelfs wat zeurderig worden.
 
Je hebt als negen een ruime kijk op het leven en je zal altijd eerder aan anderen denken dan aan jezelf. Je bent de samenstelling van alle voorafgaande getallen, en daardoor het getal van de volmaking. Je kan moeilijk dingen loslaten want je bent heel nieuwsgierig, ook op seksueel gebied. Je blijft emotioneel en professioneel, maar je kan niet makkelijk grenzen bepalen. Je hebt behoefte aan vijvers, spiegels, glitter en veel licht in huis om het maar zo ruimtelijk mogelijk te maken. Als negen vraag je veel aandacht, want de negen is de zon, en de zon wil gevoed worden. Je drukt veel uit met je lichaam, door te bewegen, te dansen of te praten met je handen.
 
positief: je leeft in overeenstemming met je hogere principes en bent een leider door voorbeeld. Als negen heb je veel diepgang, charisma en wijsheid.
 
negatief: je moet leren een ruimdenkende houding te ontwikkelen en niet zo kleinzielig en bevooroordeeld te reageren. Je kan soms wat zeurderig zijn en je zin willen bereiken. Soms eis je als negen te veel aandacht op en vind je jezelf te belangrijk. Leer een ruimdenkende houding te ontwikkelen.

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapie├źn, opvoeden, etc.

bekijk overzicht