Klik op het icoontje voor meer informatie. Als je een cijfer ziet, klik er dan op tot je de aparte icoontjes ziet.

Links zie je (+) en (-) waarmee je kan in- en uitzoemen. De kaart zelf kan je verslepen.

Fitness

Fitness is een vorm van krachttraining. Tijdens fitness oefeningen worden je spieren aan een grotere weerstand onderworpen dan normaal. Deze weerstand is afkomstig van de toestellen, losse gewichten (dumbbells) of gewoon je eigen lichaamsgewicht. Op een systematische manier kun je het hele lichaam spierversterkend trainen. Fitness oefeningen willen je conditie, houding, vorm en functie van de spieren en daarbij je gehele lichaam, verbeteren.

Voordelen van fitness

training van je hele lichaam
In een goed en compleet fitness schema komen alle afzonderlijke spiergroepen van het lichaam aan bod. Het bovenlichaam (schouder, borst, rug, buik, biceps en triceps) en het onderlichaam (bilspieren, hamstrings, dijbenen en kuiten) worden getraind, waarbij je gehele lichaam van deze krachttraining profiteert. Je zal snel meer kracht opbouwen, spiergroei bevorderen en jezelf fitter voelen.
versterking
Spierweefsel is één van de weefsels dat zich het meest aanpast en sterker en groter wordt als reactie op een zware lichamelijke inspanning. Wanneer je regelmatig traint, worden je botten en pezen ook steviger. Dit komt doordat de intermusculaire coƶrdinatie verbetert: de samenwerking tussen de spieren en de vezels in de spieren neemt toe.
groei
Het menselijk lichaam is voortdurend bezig met spierweefsel af te breken of op te bouwen. Het afbreken van spierweefsel gebeurt in katabole toestand, terwijl de opbouw in anabole toestand plaatsvindt. Een katabole toestand wordt vooral veroorzaakt door een zware lichamelijke inspanning als fitness. Spierweefsel wordt dus tijdens je fitness sessies afgebroken.
vetverbranding
Wanneer je regelmatig fitness oefeningen doet, zal je vetverbranding sterk toenemen. Spieren verbruiken energie, vet niet. Ook tijdens een rustdag of je slaap verbruik je meer energie en zul je meer vet verbranden dan wanneer je niet traint.
hart en bloed
Met regelmatig te sporten leert je hart efficiënter en sneller bloed en zuurstof door je lichaam te pompen, met als gevolg een lagere bloeddruk en minder stress.
lenigheid
Door in alle rust te oefenen, je lichaam gecontroleerd te bewegen en technisch de oefeningen juist uit te voeren zal je lichaam leniger en soepeler worden.

zin in gezonde chocolade of snacks

sla je voorraad op bij Vandeca