Vanuit mijn eigen moeilijke ervaringen ben ik gaan studeren en me meer en meer gaan verdiepen in het menselijke lichaam en waarom we bepaalde huidproblemen, darmklachten, maagproblemen, hoofdpijn en zoveel meer hebben. Het verstoorde mijn eigen dagdagelijkse leven waardoor het niet altijd even gemakkelijk was om de dag door te komen. Verschrikkelijke gewrichtspijnen, slapeloze nachten, verschrikkelijk moe zijn, geen kracht meer in mijn spieren, depressie en zoveel meer. Het heeft me gebracht waar ik nu sta. Ik kwam erop uit dat fysieke klachten kunnen leiden tot psychische of emotionele klachten en omgekeerd. De emotionele problemen die hierdoor kunnen ontstaan, worden niet altijd (h)erkend en kunnen veel invloed hebben op het genezingsproces. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is nu precies waar het in de holistische visie over gaat.

Waarom een holistische aanpak en wat betekent het nu eigenlijk? Het woord holisme komt van het Griekse "holon", wat "het geheel" betekent. Volgens een volger van de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken.

Denk maar eens aan te veel stress, werkdruk, emotionele belasting of verlies, waardoor je allerlei klachten kan ontwikkelen zoals hoofdpijn, maagdarmklachten, rugpijn en nog veel meer. Of verslaving zoals eetverslaving, waardoor mensen overgewicht krijgen en allerlei verschijnselen krijgen, fysiek of emotioneel. De oorzaak ligt dan vaak bij het waarom van te veel eten en dat zou een emotionele oorzaak kunnen hebben. Een ander voorbeeld is het niet goed verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. De gevolgen op fysiek niveau kunnen aanzienlijk zijn en vaak niet eens meer te herleiden naar de gebeurtenissen.

Bij Utile Dulci brengen we je lichaam weer in balans en dit door een holistische aanpak. Wij verzorgen je voeten als pedicure, een helende voetreflex massage of een huidverbeteringsprogramma. We bekijken of we je kunnen ondersteunen met de juiste voedingssupplementen en gezonde, krachtige, voedende, zuiverende ... dranken die je in Het Gezondheidshuisje kan terugvinden via gezond-leven-willebroek.be

  • Bancontact APP
  • toegankelijk met rolstoel
  • voetrelfexologie
  • medische pedicure
  • cupping massage
  • huidverbetering

Contactpersoon Anouschka Delcambe

Anouschka Delcambe
ontdek
Yoga online

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapie├źn, opvoeden, etc.

bekijk overzicht