geneeskrachtige voeding

Naast het innemen van de nodige vitamines en mineralen, de esssentiële bouwstoffen van ons lichaam, hebben we ook af en toe wel eens nood aan geneeskrachtige voeding die je van die kwaaltjes verlost of gewoon aandoeningen voorkomt. Naast superfoods vind je hieronder een overzicht van enkele van die planten extracten die met een kleine dagelijkse portie je lichaam versterken.


alle
guarana
aloë vera
maca
echinacea
arnica
knoflook
haver
noten
chocola
tomaat
ginkgo biloba
ginseng
guarana
De guaranabes bevat een heel hoge concentratie aan cafeïne, die slechts heel geleidelijk wordt vrijgegeven, waardoor de stof beter door het lichaam wordt opgenomen en je zo langer energiek blijft. Ook stimuleert guarana de bijnier en produceert zo meer adrenaline, waardoor je je minder snel moe voelt en een betere uithouding, concentratie en libido hebt. Na inname voel je je onmiddellijk alert, vol energie en opgewekt.
aloevera
Aloë vera wordt gebruikt als zalf bij huidirritaties, constipatie, brandwonden of lichte zonnebrand, roos, psoriasis en haaruitval.
 
» uitgebreide info
maca
Maca heeft een hoog gehalte aan verschillende mineralen en verhoogt de vruchtbaarheid, vermindert menstruatie klachten, voorkomt bloedarmoede en verbetert wondherstel.
echinacea
Echinacea versterkt je immuunsysteem. Dankzij de plant zal je lichaam veel sneller genezen en kwaaltjes als acne, dof haar en roos aanpakken. De plant stimuleert de vernieuwing van je cellen en vermindert litteken weefsel.
arnica
Arnica of valkruid voorkomt ontstekingen. Het bevordert de doorbloeding waardoor ontstekingen worden geremd, zwellingen afnemen en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De zalf reinigt en heelt wonden zoals aften, ontsteking van tandvlees en artritis.
knoflook
Knoflook heeft als groente een zuiverend, antiseptisch en ontsmettend effect, te gebruiken bij diabetes, diarree, infecties van de luchtwegen en lever aandoeningen. Eet een teentje elke dag op je nuchtere maag.
haver
Haver zit boordevol koolhydraten en bevordert je spijsvertering, waardoor het je cholesterol niveau vermindert en je niveau aan bloedsuiker in balans houdt. Eet elke dag een kom haver, al dan niet met melk.
noten
Noten kan je zien als een emotionele vervanger van snoep. Doorheen de dag wil je wel eens iets kleins en lekkers in je mond stoppen, en al te vaak grijp je dan naar ongezond snoep. Noten bevatten weinig suiker, zijn rijk aan mineralen en vezels en helpen je lichaam door hun goede verhouding aan kalium.
chocola
Naast het gevoel van genot beschermt chocola je tegen bloedproppen en doet het je risico op hartziekte verminderen. Pure, organische chocola verlaagt de kans op een hartaanval.
 
» ontdek hier het grootste online aanbod chocolade
tomaat
Tomaten bevatten heel veel vitamine K die je huid mooier maakt. Tomaten hebben een zuiverende werking en helpen je tegen bloeduitstortingen. Ze werken ook vochtafdrijvend en zijn nuttig in de strijd tegen obesitas en lever aandoeningen.
ginkgobiloba
De zaden van de Japanse notenboom of ginkgo biloba versnellen de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de hersenen meer zuurstof en dus minder kans op aderverkalking. Het openen van de bloedvaten verlaagt ook de kans op infecties in urinewegen, vermijdt spataders en verhoogt je libido. Het innemen vermindert vermoeidheid, migraine en stress, wat bevorderlijk is voor het slaapritme en de concentratie.
ginseng
Ginseng, een bereiding uit de wortels van de klimop plant Panax, optimaliseert het zuurstofgebruik en vergroot je spierkracht, wat je uithoudingsvermogen verbetert. Het extract bevat verschillende vitamines en mineralen die samen een sterk immuunsysteem verzekeren en je spijsvertering bevorderen. Ginseng stimuleert ook je cortisol productie, wat je meer energie geeft, je concentratie verhoogt en je stress verlaagt. Ook is ginseng een natuurlijke ontstekingsremmer die infecties, allergieën en spierontstekingen bestrijdt.
natuurwinkel
Ben je op zoek naar een winkel waar je dit product kan kopen?
vind je winkel

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht