Hoewel er geen wetenschappelijke definitie is, worden voedingsmiddelen met extreem hoge concentraties van antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren beschouwd als superfoods. Supervoeding is al eeuwen oud en van zeer hoge kwaliteit. Ze hebben allemaal een hoge voedingswaarde, zijn rijk aan voedingsstoffen, bevatten weinig slecht vet en suikers en versterken je immuunsysteem. De voedingsstoffen en fytochemicaliën versterken je afweersysteem. De antioxidanten in superfood maken vrije radicalen die je lichaamscellen beschadigen onschadelijk en verminderen het risico op kanker. De voedingsstoffen, vezels, goede vetten en fytochemicaliën beschermen je hart doordat ze bloedvaten gezond houden en ontstekingen tegengaan.
De best bekende superfoods zijn bosbessen, granaatappel, broccoli, groene thee, haver, peulvruchten, pompoen (ook de pitten), sinaasappelen, soja, spinazie, walnoten, wilde zalm, yoghurt en honing. Hieronder vind je een overzicht van de minder bekende superfoods.