Seva Yoga Kom Thuis Bij Jezelf

Sint Ritastraat 5, 2400 Mol

Viniyoga, een klassieke vorm van yoga waarin de leerling centraal staat. De functie van de oefeningen primeert op de vorm van de gebruikte houdingen. Deze kunnen aangepast en benaderd worden in functie van de mogelijkheden van de leerling. Er wordt gewerkt met vakkundig opgestelde oefenschema's die de technieken van yoga op een doelgerichte en verantwoorde manier gebruiken waardoor de leerling zich beter voelt na de les dan ervoor. Het is yoga zonder frustraties.

Er wordt gewerkt met lichaamsbewustzijn en adembewustzijn en de bewegingen volgen de adem op een fysiologisch verantwoorde manier. Iedereen werkt op zijn eigen ademritme en blijft volledig geconcentreerd op de oefening, bewust van zijn lichaam, de adem en de coördinatie van die twee. Dit maakt het grote verschil uit tussen het beoefenen van yoga houdingen en gymnastiek.

Vanaf de eerste les wordt er begonnen met het aanleren van de volledige ademhaling en vanaf de vijfde les worden de basistechnieken van prânâyâma (gecontroleerd ademen) aangeleerd. Vanaf de eerste les wordt de basistechniek om zich te ontspannen aangeleerd, verlengd met een begeleide verinnerlijking, de basis voor meditatie die ook al vanaf de eerste les wordt aangeleerd.

  • eerste les gratis
  • open geest
  • groepslessen op locatie
  • groepslessen online
  • privé-les op aanvraag

meer informatie

Seva Yoga voorziet groeplessen yoga voor beginners, niet-beginners en gevorderden, dit zowel op locatie (momenteel enkel in Meerhout Centrum) als online via life stream zoom sessies. Privéles (op locatie of via Zoom sessies) en lessen op aanvraag voor verenigingen en bedrijven behoort ook tot de mogelijkheden.

In een standaard beginnersreeks wordt in 17 lessen de basis aangeleerd voor een goede yogapraktijk. De lessen kennen een progressieve opbouw. Gedurende de lessen worden een 25-tal verschillende yogahoudingen aangeleerd met enkele verschillende uitvoeringswijzen. We leren buikademhaling, borstademhaling, flankademhaling en de volledige of yogische ademhaling. Beoefening van Yoga, aangepast aan je mogelijkheden en omstandigheden, verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken. Stel niet langer uit, begin er nu mee.

De lessen zijn gebaseerd op eeuwenoude yoga-tradities. Ze worden gedoceerd in de oefenstijl van de viniyoga en zijn geinspireerd door de yogatraditie van de Himalayas.

Viniyoga is vooral bestemd voor de (moderne) westerse mens, zowel vrouw als man, jong en 'oud', ook indien je lichamelijke of andere beperkingen hebt. De lessen zijn geschikt voor jong (vanaf 15) en oud. Lesgever is Walter Ruts. Hij is yogaleraar erkend door de Yoga Federatie der Nederlandstaligen (YFN), l'Association Belge des Enseignants et Pratiquants de Yoga (ABEPY), the European Yoga Federation (EYF) en lid van Seva Yoga Kempen (SYK). De lessen staan in functie van de beoefenaar en de lesgever tracht zo goed mogelijk in te spelen door aangepaste oefeningen te voorzien indien nodig. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Contactpersoon Walter Ruts

Walter Ruts
ontdek
Yoga online

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht