Gelukkige tijdsinvulling


Wanneer je je eigen gedrag vanop afstand bekijkt, lijkt het een aaneenschakeling van onlogische handelingen. Gedrag dat totaal haaks staat op wie je bent en waar je voor staat. Na het opstaan en de ochtendrituelen ga je in de file staan om daarna te werken voor het materiële welzijn van anderen -meestal ook deels tegen je zin. Na een vermoeiende dag keer je via dezelfde file terug naar huis, om daarna enige tijd door te brengen bij wat je intrinsiek gelukkig maakt en je ook dat gevoel geeft. Door je vermoeidheid en bekommernissen op het werk kan die relatie met wat je gelukkig maakt zelfs enigszins vertroebeld raken.

Tegengesteld tot wat ons buikgevoel ingeeft, is niet alleen de dagelijkse tijd die je hebt toegewijd aan wat je gelukkig maakt miniem, maar is ook de reden tot je gedrag een weerspiegeling van je sociale drang naar zelfbevestiging door uiterlijke kenmerken. Je spendeert meer tijd op sociale media dan in je echte leven, omdat de afstand tussen je volgers je toelaat een scherm op te zetten dat je zwakheden verbloemt. En je spendeert tijd aan het opzoeken van materiële zaken die bij aankoop de wereld rond je zouden overtuigen van je intrinsieke kwaliteiten. Terwijl, waar het echt allemaal om draait, je tijdsinvulling is.

Steek je tijd in wat je gelukkig maakt, van binnen, dat wat je als persoonlijkheid doet evolueren. Niet in wat je doet stagneren, in wat je hol en doorzichtelijk maakt, in dingen die vergankelijk en doorprikbaar zijn. Steek je tijd in de essentie van jezelf, en zie hoe de wereld rond je zal groeien en delen, om zo samen toch te hebben exact wat we nodig hebben. Verdeel je tijd nuttig, pro-actief, met maar één doel: jezelf zijn.

zin in gezonde chocolade of snacks

sla je voorraad op bij Vandeca