betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter z

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
zaadjes
Een droom waarin zaadjes voorkomen staat voor potentieel. Er is een idee in je gedachten geplant en er doen zich nieuwe ervaringen voor.
zaag
Zie of gebruik je een handzaag in je droom, dan dien je ergens mee op te houden. Een elektrische zaag betekent dat je tot de kern van een probleem kunt doordringen. Je kunt snel ter zake komen.
zacht
Droom je van iets zachts, dan valt een situatie waar je zenuwachtig voor bent beter uit dan je verwacht had. Waren de zachte dingen in je droom dieren, dan staat dit voor een persoon in je leven die je troost biedt.
zadel
Wanneer je droomt over een zadel, dan staat dit voor welkom bezoek met goed nieuws. Droom je dat je op een zadel zit, dan neemt je status toe. Als je droomt dat iemand je een zadel om wil doen, kun je het gevoel hebben dat iemand je met iets probeert op te zadelen.
koop hier je smakelijke chocolade online
zak (in kleding)
Een zak staat voor verborgen talenten en onontwikkelde mogelijkheden. Je benut nog niet je maximale potentieel.
zakdoek
Zie of gebruik je zakdoekjes in je droom, dan zul je eerst je emoties onder ogen moeten zien om verder te kunnen gaan. Droomde je dat je een loopneus had, dan staat dit voor weggestopt verdriet dat naar de oppervlakte komt.
zakhorloge
Een zakhorloge waarschuwt je dat het hoog tijd is om goed voor jezelf te zorgen. Je dient nu positieve actie te ondernemen.
zaklamp
Komt er een zaklamp in je droom voor, dan zijn er zaken die je nog niet helemaal helder hebt. Je hebt behoefte aan meer duidelijkheid. Gaat je zaklamp uit in je droom, dan heb je het gevoel alsof je de weg kwijt bent. Dit staat voor verwarring.
zand
Een droom waar zand in voorkomt staat voor een moeilijke tijd of voor verlies.
zandkasteel
Een droom waar een zandkasteel in voorkomt, symboliseert een onzekere situatie in een relatie of nieuwe levenservaring.
zandstorm
Een droom over een zandstorm staat voor angsten of emoties die je niet geuit hebt, bijvoorbeeld kwaadheid of woede. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat de tijd maar verstrijkt, maar dat je niet echt van je leven geniet. Deze droom kan echter ook staan voor een plotselinge opleving die te maken heeft met grote uitdagingen die je tegenkomt. Droom je dat je schuilt voor de storm, dan heb je behoefte aan rust van de roerige tijden in je leven.
zanger / zangeres
Komt er een beroemde zanger(es) in je droom voor, dan staat dit voor harmonie, spirituele vibraties en de pracht van de menselijke geest. Kijk ook goed naar je algemene indruk van de zanger(es). Zijn of haar specifieke kwaliteiten kunnen betrekking hebben op een persoon of situatie in je leven.
zebra
Een zebra in je droom symboliseert perfecte balans, eenheid, harmonie en de aantrekkingskracht van tegengestelde dingen.
zebrapad
Als je op een zebrapad staat, dan heb je hulp nodig om een situatie in je echte leven op te lossen. Vraag een vertrouwd iemand of een goede vriend om advies.
koop hier je smakelijke chocolade online
zee
Ben je verdwaald op zee, dan ben je niet zeker van je eigen gevoelens. Een stormachtige zee of een zee met zeemonsters staat voor verwarring en zorgen. Droom je over een rustige zee, dan zit je lekker in je vel en voel je je prettig over je sexualiteit. Als je een grote vis uit de zee vangt, dan staat dit voor een grote kans.
zeeëgel
Droom je over een zeeëgel, dan staat dit voor je verborgen talenten.
zeehond
Wanneer er een zeehond in je droom voorkomt, dan staat dit voor je speelsheid. Het betekent ook dat jij iets uit verschillende hoeken kunt bekijken. De zeehond staat symbool voor geluk, trouwe vrienden, zekerheid in de liefde en spiritueel begrip.
zeekoe
Komt dit dier in je droom voor, dan staat dit voor zelfbescherming. Je kunt opmerkingen van anderen over jezelf gemakkelijk naast je neerleggen.
zeeman
Wanneer er een zeeman in je droom voorkomt, dan heb je behoefte aan avontuur en verkenning. Je bent er aan toe om een stap verder te gaan, met name in persoonlijke relaties.
zeemeermin
Een zeemeermin in je droom staat voor twijfel over je vrouwelijkheid. Wanneer je zelf een zeemeermin bent in je droom, dan staat dit voor je huidige relatie. Was het een fijne droom met een positief einde, dan gaat het goed met je relatie. Als het een vreemde of vervelende droom was, dan heb je te maken met tegenslag in je relatie.
zeemonster
Droom je over een zeemonster, dan proberen problemen uit je onderbewuste naar boven te komen. Het is misschien nodig dat je beter naar jezelf kijkt en dat je de vervelende aspecten van jezelf onder ogen ziet, zodat je kunt worden wie je graag wilt zijn. Als je het monster in je droom gedood hebt, dan ben je goed met je persoonlijke problemen omgegaan en er sterker door geworden.
zeep
Een droom waarin zeep voorkomt, betekent dat je bepaalde gevoelens of situaties uit je verleden aan het opruimen bent.
zeepaard
Een zeepaardje in je droom staat voor de kracht van je onderbewuste. Dit symbool kan ook staan voor een nieuw perspectief of een andere kijk op het leven.
zeester
Een zeester in je droom staat voor een helingsperiode. Je hebt tijd nodig om op adem te komen van een pijnlijke of moeilijke situatie. Deze droom kan ook betekenen dat je veel opties hebt om te overdenken en dat je moeilijke beslissingen moet maken.
koop hier je smakelijke chocolade online
zeewier
Zwem je door zeewier in je droom, laat je dan niet door anderen beïnvloeden om iets te doen wat tegen je persoonlijke waarden en principes in gaat. Een andere droom waar zeewier in voorkomt, betekent dat je meer op je intuïtie mag gaan vertrouwen.
zeeziek
Droom je dat je zeeziek bent, dan drukken negatieve emoties op je. Het is belangrijk dat je je ontdoet van deze emoties. Het kan ook zijn dat je ergens geen controle over hebt en dat je dit moeilijk vindt.
zegen
Droom je dat je een zegen ontvangt, dan ga je de toekomst met vertrouwen tegemoet. Je hebt jezelf gevonden, met name op het vlak van creativiteit. Het kan ook zijn dat je last hebt van een slecht geweten.
zeilen
Droom je dat je op rustig water aan het zeilen bent, dan gaat het je momenteel voor de wind. Je bereikt succes zonder al te grote moeilijkheden. Is het water stormachtig, dan maak je je zorgen over je persoonlijk leven.
zeis
Droom je dat je een zeis draagt, dan symboliseert dit kwaadheid, agressie of scheiding. Er kan iets in je leven zijn dat je dient te verwijderen. Droeg iemand anders een zeis, dan staat deze droom voor aspecten van je persoonlijkheid die negatief of onderdrukt zijn. Gebruikte je een zeis om door een veld heen te komen, dan ben je op weg naar geluk en werk je er hard voor. Je gaat door een periode van persoonlijke groei en zult de obstakels op je weg overwinnen.
zelfdestructief
Doe je jezelf pijn in je droom of verwond je jezelf, dan ben je in je echte leven je eigen grootste vijand. Je mag leren om van jezelf te houden en al je eigenschappen te accepteren. Dan zul je pas gelukkig worden en door anderen geaccepteerd worden.
zelfmoord
Droom je dat je zelfmoord pleegt, dan is je leven op het moment zo frustrerend dat je niet langer op dezelfde manier met een relatie of situatie om wilt gaan als dat je voorheen deed. Deze droom kan ook betekenen dat je je schuldig voelt en dat je dit gevoel naar binnen laat slaan. Een positievere uitleg is dat je afscheid neemt van een oud aspect van jezelf en een nieuwer en beter persoon wordt.
 
Pleegt iemand anders in je droom zelfmoord, dan maak je je zorgen om die persoon. Kijk ook naar de kwaliteiten en karaktereigenschappen van de persoon die doodgaat in je droom. Het kan zijn dat je deze facetten bij jezelf probeert weg te krijgen. Misschien hoop je dat je in die aspecten niet op die persoon lijkt en probeer je soortgelijke eigenschappen bij jezelf los te laten.
zelfverdediging
Verdedig je jezelf in je droom, dan ben je een strijdbaar persoon. Je laat niet zomaar over je heen walsen en staat je mannetje. Het kan ook zijn dat je je op het moment de verdediging in gedrukt voelt door iemand.
zelfvertrouwen
Droomde je dat je veel zelfvertrouwen had, dan heb je te maken met een uitdaging voor je zelfvertrouwen of je reputatie. Was iemand anders vol zelfvertrouwen, dan maak je een hele grote stap voorwaarts.
zelfverwonding
Doe je jezelf pijn in je droom of verwond je jezelf, dan ben je in je echte leven je eigen grootste vijand. Je mag leren om van jezelf te houden en al je eigenschappen te accepteren. Dan zul je pas gelukkig worden en door anderen geaccepteerd worden.
koop hier je smakelijke chocolade online
zeppelin
Als je droomt dat je in een zeppelin vliegt, dan is het nu tijd om je gevoelens van verdriet en depressie achter je te laten. Stijg boven je huidige problemen uit en je zult een plek van kalmte in jezelf vinden. Droom je dat je een zeppelin rustig voorbij ziet vliegen, dan gaat het allemaal een tijdje goed. Als de zeppelin steeg, dan neemt je leven positieve wendingen, was hij aan het dalen, dan heb je te maken met tegenslagen.
zes (6)
Het getal zes in je droom staat voor harmonie en huiselijk geluk.
zesling
Een droom over een zesling betekent dat je mentale, emotionele en spirituele staat in harmonie komen. Het kan zijn dat je positieve veranderingen ervaart die je thuisleven gelukkiger maken.
zestien (16)
Het getal zestien staat in je droom voor onschuld en tederheid. Het staat ook voor spirituele reiniging, vernietiging van het oude en de geboorte van het nieuwe.
zeven (7)
Kwam het getal zeven in je droom voor, let dan goed op de boodschappen die je in je droom ontvangt. De zeven is een krachtig mystiek getal en wordt geassocieerd met belangrijke spirituele informatie.
ziekenhuis
Droom je over een ziekenhuis, dan maak je je zorgen omdat je het gevoel hebt dat je niet grondig genoeg hebt gewerkt aan een huidig project.
ziekenwagen
Een ambulance in je droom waarschuwt je voor risicovolle activiteiten. Je moet goed voor jezelf zorgen of je kunt jezelf pijn doen of ziek worden. Deze droom kan ook voortkomen uit je angst voor gezondheidsproblemen.
ziekte
Droom je over een ziekte, dan heb je het gevoel dat iemand je aan het aanvallen is. Het kan ook zijn dat iets waar je mee bezig bent je heel veel energie kost.
ziel
Als je droomt dat je geen ziel hebt, dan voel je je spiritueel verloren. Je moet op zoek naar je ware zelf en naar datgene wat je als persoon heel kan maken. Zie je je ziel je lichaam verlaten of droom je dat je je ziel verkoopt, dan loop je het risico jezelf op te offeren voor een nutteloos doel of voor een persoon die dat niet verdient. Je zelfrespect staat op het spel. Droom je dat de ziel van iemand anders in je lichaam zat, dan heb je het gevoel dat je leven door anderen wordt beheerst.
zigeuner
Droom je over een zigeuner, volg dan je dromen ook al geloven anderen er niet in.
koop hier je smakelijke chocolade online
zijde
Droom je dat je zijde draagt, dan zul je alle noodzakelijke dingen in je leven verwerven en zelfs wat extra luxe. Kwamen er rollen zijde in je droom voor, vlei mensen dan niet om te krijgen wat je wilt. Dit kan zich tegen je keren. Je kunt beter recht door zee zijn.
zilver
Zilver in je droom staat voor de maan en de vrouwelijke kant van jezelf. Je hebt een hele sterke intuïtie.
zingen
Als je in je droom zingt, dan staat dit voor geluk, harmonie en blijdschap. Je vrolijkt anderen op met je positieve houding en vrolijk karakter. Hoor je anderen zingen, maar zie je ze niet, dan probeer je de weg naar geluk te vinden in je leven.
zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven en voelen)
Droom je dat een van je zintuigen niet werkt, dan is dit een sterk signaal dat je het gevoel hebt dat je je eigen leven niet meer in de hand hebt. Het kan zijn dat je je niet capabel voelt om om te gaan met een bepaalde situatie of je hebt het gevoel dat je je grip op de realiteit verloren bent. Is een van je zintuigen extra goed ontwikkeld in je droom, dan overwin je in een lastige situatie.
zitten
Droom je dat je zit, dan ben je besluiteloos en weet je niet wat je wilt gaan doen in de nabije toekomst. Deze droom kan ook betekenen dat je passief bent.
zoeken
Als je in je droom op zoek bent naar iets, dan wil je graag datgene vinden dat ontbreekt in je leven. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een oplossing voor een probleem.
zoektocht
Ben je op een zoektocht in je droom, dan vind je je huidige routine niet meer interessant. Zoek nieuwe uitdagingen waar je enthousiast van wordt.
zoemer
Hoor je een zoemer in je droom, dan is er iets in je leven waar je niet naar kijkt of op let, maar waar je zeker aandacht aan moet besteden. Deze droom zegt je als het ware dat je in een bepaalde situatie wakker moet worden.
zoen
Word je in je droomt gezoend, dan staat dit voor iets belangrijks dat je je gerealiseerd hebt en dat je kan helpen. Een zoen kan ook een verzoenend symbool zijn dat aangeeft dat het tijd is om het met iemand goed te maken. Als je anderen ziet zoenen in je droom, dan bemoei je je te veel met het persoonlijke leven van anderen. Geef anderen de ruimte.
 
Een zoen op de wang, of je deze gaf of kreeg, staat voor vriendelijkheid en vriendschap. Een handzoen staat voor respect en goedheid. Droom je over een zoen op je hals, dan betekent dit dat je gevoel en je verstand in harmonie komen. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen om naar je gevoelens te handelen. Als je droomt over een zoen op het voorhoofd, dan staat dit voor bescherming, zekerheid en warme gevoelens. Een zoen op de neus staat voor nieuwsgierigheid.
 
Wanneer je droomt dat je de partner van iemand anders aan het zoenen bent, dan verlang je naar het soort relatie die die personen hebben. Droom je dat je iemand zoent die je niet aardig vindt, dan staat dit voor verraad, vijandigheid of de behoefte om je te verzoenen.
 
Word je door een vreemde gezoend, dan gaat deze droom over het ontdekken van jezelf. Het is van belang dat je een bepaald aspect van jezelf beter leert kennen. Zoen je je ex in je droom, dan herhaal je oude patronen of gewoontes in je leven die niet gezond zijn voor je. Deze droom kan ook betekenen dat je nog steeds iets voelt voor je ex.
zoenen
Als je droomt dat je aan het zoenen bent, dan heb je iets belangrijks geleerd over jezelf. Het kan ook zijn dat het tijd is om je met iemand te verzoenen. Zie je anderen zoenen in je droom, dan bemoei je je te veel met het leven van anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
zolder
Als je droomt over de zolder, symboliseert dit vergeten herinneringen of onderdrukte gedachtes die onthuld worden. De zolder vertegenwoordigt tevens je geest, spiritualiteit en je verbondenheid met het hogere zelf. Een andere uitleg is dat deze droom duidt op moeilijkheden die je belemmeren om je doel en ambities te bereiken. Na een lange periode van ploeteren zul je daarentegen deze problemen overwinnen. Een rommelige zolder is een teken dat je nodig een wat structuur moet aanbrengen (in je geest).
zombie
Een droom over een zombie (levende dode) geeft je een krachtige boodschap. Als jij de zombie in je droom bent, dan voel je je afgesloten van alle normale dagelijkse dingen om je heen. Je bent emotioneel gevoelloos en voelt geen positieve of negatieve emoties op het moment.
 
Word je in je droom aangevallen door zombies, dan heb je het gevoel dat anderen geen rekening houden met jouw gevoelens en niet de betekenis van een situatie zien of dat niemand je schreeuw om hulp hoort.
zomer
Wanneer je droomt over de zomer, dan staat dit voor een periode van bloei, kennis en volwassenheid. Je plukt nu de vruchten van alles waarvoor je hard gewerkt hebt. Deze droom kan ook betekenen dat je anderen beter leert begrijpen en dat je je visie uitbreidt.
zomerhuis
Als je droomt dat je in een zomerhuisje bent, dan heb je niet veel materiële dingen nodig om je gelukkig te voelen. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan ontspanning en dat je jezelf niet te hard moet pushen. Is het huisje in je droom heel luxe, dan staat dit voor financiële voorspoed. Was het huisje oud of vervallen, dan heb je moeite om in een huidig project te slagen.
zon
Sta je in warm zonlicht, dan geniet je van sterke vriendschappen en een goede gezondheid. Een rode zon staat voor een worsteling waaruit je als overwinnaar zult komen. Zie je twee zonnen aan de hemel staan, dan staat dit voor een ongebruikelijke, maar positieve gebeurtenis in je leven.
zonder gezicht
Kus je of verlang je naar iemand zonder gezicht, dan staat deze droom voor je behoefte aan liefde. Elke andere droom over iemand zonder een gezicht betekent dat er onlangs iets gebeurd is waardoor je onbewust hebt besloten om mensen niet te dicht bij te laten komen. Het is mogelijk dat wat er gebeurd is zo pijnlijk was dat je hersenen ervoor zorgen dat je de herinnering niet onder ogen hoeft te komen.
zonnebank
Lig je in je droom onder een zonnebank, dan zou je het liefst een kortere weg nemen naar je doelen. Je bent ongeduldig over iets dat mogelijk te maken heeft met jezelf verbeteren.
zonnebloem
Een zonnebloem staat in je droom voor warmte, overvloed, een lang gezond leven en voorspoed. De zonnebloem wijst je in je droom ook de juiste richting en is een bron van spirituele leiding.
zonnecrème
Als je jezelf insmeert met zonnebrandcrème of -olie, dan voel je je hulpeloos of kwetsbaar in een bepaalde situatie of relatie. Neem het heft in eigen hand en kom voor jezelf op. Smeer je iemand anders in met zonnebrandcrème, of smeert een ander zich in met zonnebrandolie, dan trek je een emotionele muur op tussen jezelf en anderen.
zonnebril
Als je in je droom een zonnebril draagt, dan heb je plannen en motieven die je voor anderen verborgen probeert te houden. Zie je anderen een zonnebril dragen, dan vertrouw je de mensen om je heen niet. Kun je niet goed zien door je zonnebril, dan laat je je door je angsten belemmeren. Je hoeft nergens bang voor te zijn.
koop hier je smakelijke chocolade online
zonsondergang
Een zonsondergang in je droom staat voor het einde van een cyclus of een situatie. Er begint een periode van rust, vernieuwing en evaluatie.
zonsopgang
Droom je over een zonsopgang, dan laat je je zorgen achter om te beginnen aan een nieuwe fase in je leven die je veel voldoening geeft.
zonsverduistering
Droom je van een zonsverduistering, dan krijgen je verlangens de overhand op je gezond verstand. Je kunt ook het gevoel hebben dat anderen de eer voor jouw werk krijgen.
zoon
Wanneer je droomt over een zoon die je niet hebt, dan staat dit voor je idealen, hoop en potentieel. Heb je wel een zoon en komt hij in je droom voor, dan staat de droom symbool voor je gevoelens, hoop en zorgen over hem.
zorgen
Droom je dat je je zorgen maakt, dan kan dit staan voor echte zorgen die je hebt. Deze droom kan voortkomen uit ongeuite emoties, gedachten en kwaadheden.
zout
Komt er zout in je droom voor, dan staat dit voor hard werken of voor verdriet. Strooi je ergens zout overheen, dan heb je er behoefte aan om iets in je leven te zuiveren. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat iemand je iets in aan het wrijven is.
zucht
Hoor je een zucht of zucht je zelf in je droom, dan dien je lering te trekken uit je teleurstellingen en jezelf gelukkig te maken. Probeer niet te blijven hangen in negatieve ervaringen.
zuigeling
Een zuigeling in je droom staat voor een nieuw begin.
zuigen
Droom je dat je ergens op zuigt, dan heb je liefdevolle aandacht nodig. Je hebt er behoefte aan de dagelijkse verantwoordelijkheden en beslommeringen achter je te laten en verzorgd te worden. Deze droom kan ook staan voor weinig zelfvertrouwen. Als je droomt dat iemand aan jou zuigt, dan kan het zijn dat je je lichamelijk of emotioneel leeggezogen voelt. Het geven en nemen in een situatie of relatie is uit balans, je geeft te veel.
zuigzoen
Droom je dat je een zuigzoen krijgt of geeft, dan leid je een risicovol leven. Je reputatie kan geschaad worden. Doe rustig aan.
koop hier je smakelijke chocolade online
zuinig
Droom je dat je zuinig moet doen, dan vertrouw je er niet op dat je een bepaald doel kunt bereiken. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om je plek in de wereld te verliezen of in je sociale kring.
zure room
Komt er zure room voor in je droom, dan staat dit voor de extraatjes die het leven net iets leuker maken.
zus
Komt je zus in je droom voor, dan symboliseert dit een aspect van je relatie met haar. Hebben jullie allebei een andere relatie met je ouders, dan kan je droom bedoeld zijn om je aandacht hierop te vestigen. Het kan ook zijn dat iemand die je net ontmoet hebt, eigenschappen heeft die je aan je zus doen denken.
 
Heb je geen zus en droom je dat je er wel een hebt, dan staat dit voor eigenschappen die je in jezelf moet zoeken of ontwikkelen. Let goed op het gedrag van je droom-zus: hieruit kun je opmaken welke eigenschappen dit zijn
zuur
Eet je iets zuurs in je droom, dan moet je in je leven een bittere pil slikken. Als je droomt dat je zuur drinkt, wijst dit erop dat je je krachtige emoties moet leren uiten, of ze zullen zich tegen je keren.
zuurkool
Droom je dat je zuurkool bereid of eet, dat staat dit voor goede gezondheid en gelukkige sociale evenementen.
zuurstoffles
Gebruik jij of gebruikt iemand anders in je droom een zuurstoffles, dan voel je je verstikt of gesmoord in een situatie in je leven.
zwaaien
Droom je dat je naar iemand zwaait, dan staat dit voor je band met die persoon. Je probeert de erkenning, herkenning of aandacht van die persoon te krijgen. Deze droom kan ook betekenen dat je meer tijd en aandacht mag stoppen in je vriendschappen, of dat je meer mag gaan lijken op de persoon waarnaar je zwaaide. Droomde je dat iemand naar jou aan het zwaaien was, dan heeft een vriend je advies, liefde en steun nodig.
zwaan
Een zwaan staat in je droom voor schoonheid en goedheid en voor tevredenheid met je persoonlijke leven. Verandert iemand in je droom in een zwaan, dan heb je in korte tijd een veel positiever beeld van die persoon gekregen.
zwaar
Wanneer je droomt dat iets te zwaar is, dan staat dit voor je lasten, werkdruk en verantwoordelijkheden. Je draagt te veel op je schouders en je dient nu echt prioriteiten te stellen. Of nog beter: neem eens pauze en ontspan je. Moet je echt alles doen wat op je lijstje staat?
zwaard
Droom je over een zwaard, dan zul je de huidige obstakels overwinnen door eerlijkheid en zelfverzekerd handelen.
koop hier je smakelijke chocolade online
zwaartekracht
Droom je dat er weinig of geen zwaartekracht is en mensen of dingen gewichtloos worden, dan is dit een positief teken dat voor succes staat. Je ontvangt alles wat je je maar kunt wensen. Als je droomt van een extra sterke zwaartekracht, waarin mensen of dingen extra zwaar worden, dan voel je je in je leven gestrest en onder druk gezet. Dit kan door een sociale situatie of een gezinssituatie komen. Deze droom kan ook staan voor een gebrek aan eigenwaarde.
zwak
Als je in je droom zwak bent, dan voel je je tekort schieten. Wees beslist en krachtig en kom voor jezelf op.
zwangerschap
Als je zwanger bent of bang bent dat je misschien zwanger bent, dan is een droom over een zwangerschap hier waarschijnlijk een weerspiegeling van.
 
Ben je niet (bang dat je) zwanger (bent), dan staat een droom waarin je zwanger bent voor een aspect van je persoonlijkheid of je leven dat je nu aan het ontwikkelen bent, maar waarvan je nog niet klaar bent om erover te praten of er iets mee te doen. Een droom waarin een zwangerschap voorkomt staat voor een nieuw idee of een nieuwe richting of doel. Droom je over een schijnzwangerschap, dan heb je het gevoel dat je veranderingen aanbrengt in je leven of karakter, maar de veranderingen hebben geen echte voedingsbodem en zullen op deze manier waarschijnlijk niet lang duren. Het kan ook zijn dat je moeite hebt om een persoonlijk doel of project te verwezenlijken.
 
Wanneer je droomt dat je vriendin zwanger is, dan kun je het gevoel hebben dat zij zich ontwikkelt en groeit, maar jij niet. Misschien maak je je zorgen dat jullie uit elkaar groeien. Droom je dat je vriend zwanger is, dan heb je het gevoel dat hij met nieuwe dingen bezig is waar jij niet echt in gelooft.
zwangerschapsstriemen
Als je droomt dat je zwangerschapsstriemen hebt, dan doe je te veel voor andere mensen en verlies je je eigen behoeftes uit het oog. Je kunt niet altijd alles voor iedereen doen. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent dat anderen je niet aantrekkelijk vinden.
zwangerschapstest
Een zwangerschapstest staat voor een nieuwe fase in je leven, bijvoorbeeld een nieuwe relatie, baan of vriendschap. Je hebt het gevoel dat je getest wordt om te kijken of je wel klaar bent voor deze veranderingen. Maak je je in het echt zorgen dat je misschien zwanger bent, dan is deze droom hier waarschijnlijk een weerspiegeling van.
zwart
Zwart symboliseert het onbekende, het onbewuste, gevaar, mysterie, dood, rouw en boosaardigheid. Als het gevoel is je droom daarentegen een prettig gevoel is, dan kan zwart juist duiden op verborgen spiritualiteit en verheven kwaliteiten. Als je droomt in zwart-wit, suggereert dit dat je wat objectiever moet zijn in het beslissingen.
 
Je zou een beetje te koppig kunnen zijn, en daarom een soort balans moeten vinden tussen twee uitersten. Denk ook aan de mening en gevoelens van anderen. Een andere uitleg is dat een zwart-wit droom een teken is van depressie of bedroefdheid. Je zou kunnen voelen dat er te weinig spannends gebeurt in je leven.
zwart - wit
Is je droom helemaal in zwart - wit, dan onderga je op het moment een innerlijke verandering. Je bewuste en onderbewuste vormen samen een hoger zelf. Dit is een positieve droom over eenwording.
zwart gat
Droom je over een zwart gat, wees dan voorzichtig dat je niet in een ongewenste situatie wordt getrokken door mensen die een slechte invloed op je hebben. Denk nog eens goed na over relaties en over hoeveel macht je over jezelf aan anderen geeft. Deze droom kan ook staan voor iets wat of iemand die in je leven uit het niets verschenen is.
zwarte magie
Als je droomt dat je zwarte magie gebruikt, dan heb je iets bereikt door bedrog of oneerlijke methodes. Droom je dat iemand anders zwarte magie tegen je gebruikt, dan symboliseert dit gemeen bedrog. Wees alert op valse vrienden of listen van je vijanden.
zwavel
Komt er zwavel in je droom voor, dan staat dit voor een hoger niveau van redenering. Het is wel belangrijk dat je zowel naar je intuïtieve als naar je rationele kant luistert.
koop hier je smakelijke chocolade online
zweefvliegtuig
Zie of zit je in een zweefvliegtuig in je droom, dan heb je de neiging om het leven over je heen te laten komen in plaats van zelf initiatief te nemen en veranderingen in je leven aan te brengen. Deze droom kan ook betekenen dat het leven je gemakkelijk af gaat.
zweep
Een zweep in je droom symboliseert straf, misbruik en ongelukkig zijn. Droom je dat je geslagen wordt met een zweep, dan heb je in een ongezonde situatie gezeten. Het kan ook zijn dat je jezelf schade toebrengt door roekeloos en zelfvernietigend gedrag. Droom je dat je iemand slaat met een zweep, dan heb je de moed om grote successen te bereiken, ondanks elke tegenstand je op je weg vindt.
zweer
Heb je in je droom zweren op je lichaam, dan verberg je negatieve emoties of een negatieve houding. Het is belangrijk dat je deze loslaat. Kijk ook naar de plek op je lichaam waar je zweren had voor een duidelijkere betekenis.
zweten
Zweet je in je droom, dan behaal je succes dankzij je harde werk.
zwembad
Een vol zwembad staat voor een gezond emotioneel leven. Droom je over een leeg zwembad, dan heb je op dit moment het gevoel dat je emotioneel leeg bent. Was het zwembad gevuld met vies of troebel water, dan ben je verward over je emoties.
zwemles
Wanneer je droomt over zwemles, dan ben je op zoek naar emotionele steun. Luister goed naar het advies van oudere en wijzere vrouwen: je kunt een belangrijke les van ze leren.
zwemmen
Als je droomt dat je aan het zwemmen bent, dan mag je vertrouwen op je intuïtie. Uit ervaringen uit het verleden kun je de oplossing voor een huidig probleem vinden. Een droom over zwemmen kan ook staan voor de behoefte aan koestering.
zwerver
Ben je in je droom zelf een zwerver, dan krijg je gemoedsrust door verbeterde omstandigheden. Geef je voedsel of geld aan een zwerver of help je op een andere manier, dan staat dit voor een verbetering van je sociale status. Gaf je niks aan de zwerver, dan moet je harder werken tegen een kleinere beloning dan je gehoopt had.
 
Word je bedreigd of gevolgd door een zwerver, dan staat dit voor moeilijke tijden en ruzies met vrienden. Deze laatste droom kan ook betekenen dat je wegloopt voor onderdrukte gevoelens waarvan je niet weet hoe je er mee om moet gaan.
zweven
Dromen waarin je zweeft lijken op dromen waarin je vliegt. Zweef je door de lucht, dan ben je gelukkig en krijg je wat je graag wilt hebben.
zwevende voorwerpen
Als je droomt van zwevende voorwerpen, dan ervaar je een gebrek aan verbondenheid en heb je de behoefte om beter geaard te zijn.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht