betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter b

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
baard
Als je droomt over een baard bij een man, dan staat dit voor overvloed. Hoe voller de baard, hoe meer overvloed je hebt. Droom je over een vrouw met een baard, pas dan op dat je je geld niet onbezonnen uitgeeft.
baarmoeder
Zie of ben je een foetus in een baarmoeder, dan staat dit voor een nieuwe relatie of een nieuw idee in je echte leven. Er is iets creatiefs aan het ontwikkelen. Deze droom kan ook betekenen dat je moeite hebt met een situatie of relatie en deze droom is een manier voor je om te ontsnappen naar een tijd dat je geen problemen had. Ben je zwanger als je hierover droomt, dan is deze droom daar een uiting van.
baas
Komt je baas in je droom voor, dan staat dit voor je eigen bazige of autoritaire kant. Deze droom heeft te maken met je problemen met controle en autoriteit. Mogelijk droom je van je baas omdat je geobsedeerd of bezorgd bent over je werk. Droom je dat je bang bent voor je baas, betekent dat je het gevoel hebt dat iemand anders je leven voor je beheerst of de baas over je speelt. Was jij de baas, dan weerspiegelt deze droom je zelfvertrouwen en de macht die je hebt om je leven zelf vorm te geven.
baby
Een baby in je droom staat voor onschuld, warmte en een nieuw begin. Er kan een liefdesrelatie aan het ontwikkelen zijn, of je krijgt nieuwe vrienden en nieuwe interesses. Baby's symboliseren iets in jezelf dat puur is. Droom je over een huilende baby, dan verwaarloos je een bepaald gedeelte van jezelf. Een baby waar nauwelijks leven in zit, betekent dat je weinig enthousiasme en energie voor iets nieuws in je leven opbrengt. Een dode baby in je droom symboliseert het einde van iets in jezelf. Als je droomt dat je als een baby praat, mag je meer naar je innerlijk kind luisteren. Je onderbewuste heeft een belangrijke boodschap voor je. Als je een baby voedt, dan mag je tijd en energie in iets nieuws gaan stoppen.
 
Ben je een baby aan het verschonen in je droom, dan geef je liefdevolle aandacht aan je nieuwe project, idee of plan. Droom je dat je vergat dat je een baby had, dan probeer je je eigen kwetsbaarheid te verbergen. Je wilt niet dat anderen merken dat je zwakheden hebt.
 
Krijg je in je droom een baby met het syndroom van Down, dan twijfel je aan jezelf. Je bent bang om achter gelaten te worden. Het kan ook zijn dat je probeert de verantwoordelijkheid voor iets uit de weg te gaan. Als je droomt dat je een schijnzwangerschap hebt (je denkt dat je zwanger bent, maar er is geen baby), dan vindt er in jezelf of in je leven een verandering plaats, maar daar wil je nog niet aan. Je kan moeite hebben om een nieuw persoonlijk doel of project te verwezenlijken.
koop hier je smakelijke chocolade online
babykleren
Babykleren in je droom geven aan dat je oude manieren van denken en manieren om jezelf te uiten mag loslaten. Je bent hieruit gegroeid en het is tijd om verder te gaan.
babyvoedsel
Potjes babyvoedsel in je droom staan voor succes in de toekomst.
backstage
Wanneer je in je droom backstage bent, dan reflecteert dit je introverte karakter. Deze droom kan je vertellen dat je zelfverzekerder mag zijn.
bacteriën
Komen er bacteriën in je droom voor, dan staat dit voor kleine en irrationele angsten waar je in je dagelijks leven last van hebt. Het ontbreekt je aan energie en motivatie. Hou je lange-termijn doel voor ogen.
bad
Droom je dat je in bad gaat, dan reinig je je innerlijke zelf. Je was moeilijke tijden van je af. Je droom kan ook wijzen op vergiffenis en loslaten. Een badkuip in je droom symboliseert een goede gezondheid en beter worden.
badeend
Een badeend in je droom betekent dat je flexibel bent en je aan kunt passen aan verschillende situaties.
badjas
Een badjas staat in je droom voor persoonlijke behoeftes of privé aangelegenheden. Dit symbool betekent ook dat je intieme situaties onder ogen moet zien en er iets mee moet doen.
badkamer
Als je droomt over de badkamer, heeft dit een rechtstreekse relatie met je instinctieve behoeftes. Je kan een gevoel hebben dat je een zware last te dragen hebt, en een behoefte voelt om jezelf te verfrissen. Deze droom kan ook symbool staan voor zelf-vernieuwing. Je voelt waarschijnlijk een drang om jezelf te reinigen, zowel emotioneel als psychologisch. Een droom waarin je de badkamer niet kunt vinden geeft aan dat je moeite hebt om je gevoelens te uiten.
badmeester
Als je droomt van een badmeester, dan heb je hulp nodig om wijs te worden uit je emoties. Je kunt de situatie in je eentje niet meer overzien.
badminton
Wanneer je in je droom badminton speelt of kijkt, dan sta je voor een moeilijke beslissing die je toch snel moet nemen voordat de gelegenheid voorbij is.
koop hier je smakelijke chocolade online
badpak
Een droom over een badpak kopen, gaat over hoe jij denkt dat anderen over je oordelen. Als het badpak strak zit of slecht past, dan ben je bang dat mensen slecht over je denken. Pas je allemaal geweldige badpakken, dan zit je lekker in je vel en ga je ervan uit dat mensen goed over je denken. Droom je dat je een bikini aanpast, dan ben je toe aan een relatie. Kijk ook naar de kleur van je badpak om de betekenis van je droom te achterhalen.
bagage
Als je droomt over bagage, dan zeul je nog veel dingen uit het verleden met je mee. Hoe zwaarder je bagage, hoe zwaarder de dingen uit het verleden nog op je wegen. Raak je je bagage kwijt of laat je je bagage achter, dan ben je de dingen uit je verleden aan het verwerken en loslaten.
bagel
Zie of eet je een bagel in je droom, dan mis je een belangrijk element in je leven. Je bent niet helemaal compleet. Dit kan wijzen op je verlangen naar liefde en romantiek.
bakkebaarden
Droom je over bakkebaarden, dan is dit een teken dat je directer mag zijn in je leven.
bakken
Als je droomt dat je aan het bakken bent, dan neemt je sociale status toe. Je hebt een zonnige toekomst.
bakkerij
Een bakkerij in je droom staat voor rijkdom en succes.
baksteen
Zie je een baksteen in je droom, dan hebben zware ervaringen of verdriet in de liefde je emoties en gedachten verhard. Droom je dat je een stenen muur metselt, dan trek je een emotionele muur op om jezelf te beschermen tegen pijn. Dit kan ook betekenen dat je hard van buiten bent, maar nog wel gevoelig van binnen.
bal
Droom je dat je met een bal speelt of een spel waarin ballen voorkomen (bijv. biljart, tennis, honkbal, golf) dan heb je fijn nieuws. Droom je dat je kijkt naar anderen die een bal vangen of gooien, dan is het nu tijd om over je verlegenheid te komen.
baljurk
Draag je een baljurk in je droom, dan staat dit voor de acceptatie van je vrouwelijke kant. Je uit je vrouwelijkheid met gemak en gebruikt je vrouwelijke intuïtie om je te leiden. Een witte jurk betekent dat je graag puur en engelachtig op anderen over wilt komen.
balkon
Als je droomt dat je een balkon ziet of op een balkon staat, dan wil je graag gezien en opgemerkt worden. Het kan ook betekenen dat je de sociale ladder aan het beklimmen bent. Als het balkon instort of gevaarlijk lijkt, is er slecht nieuws over of van vrienden ver weg.
koop hier je smakelijke chocolade online
ballet
Als je droomt dat je naar ballet kijkt, dan staat dit voor balans, samenwerking en harmonie. Zie of draag je balletschoenen in je droom, dan ben je zelfverzekerd en kun je goed met anderen opschieten.
ballon
Een ballon in een droom staat voor creatieve vrijheid. Is je ballon leeggelopen, dan heeft iemand waar je tegen opkijkt je teleurgesteld. Bevind je je in een luchtballon, dan is nu de tijd aangebroken om je depressieve gevoelens aan te pakken. Je mag boven je huidige problemen uitstijgen en een rustigere, meer spirituele plek in jezelf vinden. Deze droom kan ook betekenen dat je de behoefte hebt om in aanzien te stijgen bij iemand.
balzaal
Droom je dat je een balzaal binnenkomt waar de mensen gelukkig lijken en waar aangename muziek wordt gespeeld, dan ben je succesvol in je streven naar geluk. Blijf open staan voor wat het leven je biedt. Als de balzaal leeg was, of onaangenaam en vies of als je door de mensen of de muziek van streek raakte, dan sta je voor financiële problemen of onenigheid met autoriteitsfiguren. Als iedereen in de balzaal samen de wals danste, dan zou je meer in contact mogen komen met je innerlijke zelf.
bamboe
Bamboe in je droom symboliseert betrouwbaarheid en kracht. Je veert gemakkelijk terug van teleurstellingen in je leven. Deze droom kan ook verwijzen naar sterke familie- en vriendschapsbanden.
banaan
Zie je bananen aan een boom groeien, dan heb je geluk in iets kleins. Als je een banaan eet, verwacht dan een periode van hard werken met weinig beloning. Rotte bananen staan voor teleurstellingen in vrienden.
band (wiel)
Had je een lekke band (fiets of auto), dan heb je het gevoel dat je niet vooruit komt in het leven. Ben je een band aan het verwisselen, dan breng je veranderingen in je leven aan waardoor je weer vooruit komt in het leven. Koop je een nieuwe band, dan ben je met een nieuw project begonnen of breng je een nieuw idee in de praktijk. Verlies je een band, dan is er iets gebeurd waardoor je iets belangrijks bent verloren. Als je met een band op het water drijft, dan staat dit voor een toename in spiritualiteit en je zelfvertrouwen. Dit staat ook voor een vredig en vrij gevoel.
band (muziek)
Droom je dat je in een band speelt, dan gaat het goed met je vriendschappen. Zie je een bekende band in je droom, dan heb je het gevoel ergens bij te horen. Om deze droom beter te begrijpen, ga dan na of je achter de band aan zat (erbij willen horen), door de band geaccepteerd werd (het gevoel hebben erbij te horen). Als je droom zich concentreerde op een bandlid, dan kan deze droom over een romantische aantrekkingskracht gaan.
bandana
Als er een bandana in je droom voorkwam, dan heb je er baat bij om meer assertief te zijn.
bank (financieel)
Als je een bank in je droom ziet, heb je behoefte aan financiële zekerheid.
bank (meubel)
Zit of lig je op een bank, laat je dan niet op hol brengen door valse hoop. Blijf geconcentreerd bezig en laat je niet van je juiste pad afleiden. Droom je dat je op een bankje zit, leen dan geen geld en vertel geen geheimen aan iemand die je niet 100% vertrouwt. Zie je dat anderen op een bankje zitten, dan staat dit voor een gelukkige hereniging tussen vrienden die door een misverstand gescheiden zijn.
koop hier je smakelijke chocolade online
bankoverval
Droom je dat je een bank overvalt, dan verspil je te veel energie aan iets. Je loopt het risico je innerlijke reserves op te maken. Zie je een bankoverval in je droom, dan zul je negatieve gevolgen ervaren als je je geheimen aan vreemden vertelt of van roddelen.
bar
Wanneer je droomt dat je in een bar bent, dan heb je behoefte aan een ontsnapping aan je dagelijkse leven. Je wilt je terugtrekken in een omgeving die geen druk op je uitoefent. Aan de andere kant wil je geaccepteerd worden door anderen in een bepaald gedeelte van je dagelijks leven.
barbecue
Droom je over barbecuen, dan heb je geluk en dan vindt er een verandering plaats in je omstandigheden. Als je droom zich concentreerde op de grill van de barbecue, denk er dan nog goed over na voordat je een relatie begint met iemand die je vrienden afkeuren. Als je de relatie toch aangaat, wees dan voorzichtig.
barbiepop
Een droom over een barbiepop symboliseert de idealen van de maatschappij. Je hebt het gevoel dat je niet kunt voldoen aan de verwachtingen van anderen.
basketbal
Speel je in je droom basketbal, dan heb je de medewerking van anderen nodig om je doelen te bereiken. Zie je een basketbal in je droom, dan zul jij de eerste stap in een situatie moeten zetten.
batmobile
Een droom over de Batmobile (de auto van Batman) staat voor je persoonlijke talenten, kwaliteiten en ideeën die je kunt gebruiken om vooruit te komen in je leven.
batterij
Als je in je droom een batterij ziet, dan symboliseert dit levensenergie. Is de batterij leeg, dan ben je emotioneel uitgeput of voel je je down.
baviaan
Als je over een baviaan droomt, mag je directer tegen anderen vertellen hoe je je voelt. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf op een ongepaste manier uit.
beauty case
Als je droomt dat jij of iemand anders een beauty case opent en de inhoud bekijkt, dan staat dit voor nieuwe mogelijkheden. Koop je een beauty case, dan ben je aan het uitproberen welk imago en welke uitstraling bij je passen. Zat je beauty case vol met oude spullen, dan is het tijd om je oude zelfbeeld los te laten en de verandering toe te staan.
bed
Een bed in je droom staat voor je intieme zelf en het ontdekken van je eigen sensualiteit. Als je slaapt in je eigen bed, duidt dit veiligheid en het herstellen van je innerlijke balans. Je bent op zoek naar huiselijke vrede en harmonie. Als je in je droom wakker wordt in het bed van iemand anders, of een onbekend bed, dan vertegenwoordigt het bed de consequenties van beslissingen die je genomen hebt.
 
Als je in je droom zoekt naar een bed, suggereert dit dat je moeite hebt met het accepteren van de intieme kant van jezelf. Je kan je geremd voelen om je sexualiteit volledig te beleven. een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar harmonie en huiselijk geluk.
 
Een droom waarin je naar bed gaat met een vreemd geeft vaak aan dat je te snel vrienden maakt. Je zou mischien wat terughoudender moet wezen.
 
Als je droomt dat je boven je bed zweeft, of vanuit je bed in de lucht wegdobbert, suggereert dat je je hulpeloos voelt en geen binding voelt met degenen om je heen. Je ideeen en opvattingen kunnen mensen van je vervreemden. Mischien zou je je sterke persoonlijkheid iets moeten dimmen ten faveure van de ideeen van anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
bedelen
Als je in je droom bedelt, dan ben je in je echte leven bezorgd om iets wat of iemand die je graag wilt, je maakt je zorgen dat je niet zult krijgen wat je graag wilt hebben. Als iemand in je droom bij jou bedelt, luister dan beter naar je vrienden. Ze hebben meer emotionele steun van je nodig.
bediende
Droom je over een bediende, dan staat dit voor iets wat je leven gemakkelijker maakt. Was je zelf de bediende in je droom, dan heb je het gevoel dat je altijd maar voor anderen klaar moet staan en dat mensen niet waarderen wat je voor ze doet.
bedreigen
Als je droomt dat je anderen bedreigt, dien je in je echte leven meer voor jezelf op te komen. Wordt je bedreigd in je droom, dan ben je diep van binnen bang om tekort te schieten. Je kunt hieraan werken door je eigenwaarde te vergroten.
bedrijf
Als je droomt dat je in een bedrijf werkt, dan maak je je zorgen om een huidig project of huidige taak. Deze droom kan ook betekenen dat je niet erg je best hebt gedaan en dat je nu weer aan het werk moet.
 
Droom je van een bedrijf waar je ooit hebt gewerkt, dan is er een les uit het verleden die je kunt toepassen voor een huidig probleem. Wanneer je droomt dat je je eigen bedrijf begint of hebt, dan staat dit voor de assertieve en autoritaire kant van je persoonlijkheid. Deze droom kan ook creatieve ideeën of je problemen i.v.m. gezag of autoriteit onthullen.
beek
Een beek in je droom staat voor je energiestroom en het op een gezonde manier uiten van emoties. Een droge beek geeft aan dat je de verbinding met je spirituele kant verloren bent. Het kan ook zijn dat je je fysiek of emotioneel leeggezogen voelt.
beeldhouwer
Ben je een beeldhouwer in je droom of zie je een beeldhouwer aan het werk, dan staat dit voor een kans om een spannende verandering in je leven te maken.
been
Je benen staan in je droom voor hoe goed je vooruit komt in je leven. Wanneer je droomt dat je meer dan twee benen hebt, dan zit je boordevol goede ideeën en verbeeldingskracht. Het is belangrijk dat je je concentreert op wat het belangrijkste is. Kun je je benen niet bewegen in je droom, dan heb je het gevoel dat je niet vooruit komt in je leven.
 
Heb je maar één been dan voel je je niet voldoende toegerust om te kunnen bereiken wat je wilt in je leven. Het kan ook zijn dat je graag vooruit wilt, maar dat het je niet snel genoeg gaat.
 
Heb je een kunstbeen, dan laat je je echte ik niet aan je vrienden zien. Komt het been van iemand anders duidelijk in je droom voor, dan ben je jaloers op hoe een vriend vooruit komt in het leven. Heb je harige benen, dan is de tijd aangebroken om je denkrichting te veranderen of je doelen aan te passen. Het is belangrijk dat je ongewenste gedachten en oude gewoontes uitbant die je hinderen.
beer
Droom je dat je achterna gezeten of aangevallen wordt door een beer, dan heb je in je echte leven te maken met competitie en agressie. Jaagt een beer andere mensen weg in je droom, dan heb je in deze periode geen behoefte aan mensen om je heen. Je wilt liever alleen zijn nu. Beren in een droom symboliseren ook een periode van introspectie en nadenken.
begeleider
Zie je een begeleider in je droom of droom je dat je een begeleider bent, dan zoek je steun en richting in je leven. Let goed op wat de begeleider je vertelt of doet. Je droom probeert je een boodschap te geven waarover je na moet denken of waarop je moet handelen.
begrafenis
Dromen over je eigen begrafenis symboliseren een eind aan een situatie of een einde van een bepaalde kant van jezelf. Je zou sommige gevoelens kunnen onderdrukken en deze droom zou een signaal kunnen afgeven om deze emoties te (h)erkennen. In plaats van je emoties te confronteren, probeer je ze liever te vermijden, en ze als het ware te begraven. Als je de dood nadert, dan relateert een begrafenisdroom aan je angsten en gevoelens aangaande je eigen dood.
 
Wanneer je in een droom bij de begrafenis van iemand anders bent, wijst dit erop dat je een oude relatie begraaft, en het verleden afsluit. Je zou bepaalde gevoelens waar je al (te) lang aan vastklampte (wrok, woede of vijandigheid naar iemand) uiteindelijk los kunnen laten.
 
Een droom over een begrafenis van een voor jou onbekend persoon suggereert dat er iets in je leven is dat je terzijde moet schuiven om zo ruimte te maken voor iets nieuws. Je zou verder moeten onderzoeken welk aspect van jezelf je eigelijk beter kan missen. Wanneer je droomt dat je een begrafenis bezoekt van een nog steeds levend ouder, suggereert dat je jezelf af zou moeten scheiden van de beperkingen en die ouders opleggen. De symbolische dood kan je de moed geven om de volgende stap te zetten naar meer onafhankelijkheid.
koop hier je smakelijke chocolade online
begrip
Als je droomt dat je iemand niet kunt verstaan of begrijpen, dan moet je beter opletten op wat mensen tegen je zeggen. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je overal buiten staat.
behang
Als je droomt dat jij of iemand anders aan het behangen is, dan trek je in het echt een muur op tussen jezelf en anderen. Het kan ook zijn dat je een geheim aan het wegmoffelen bent. Aan de andere kant kan het ook staan voor iets wat mooier gemaakt mag worden. Als je droomt dat je behang aan het afhalen bent, dan begin je je verdediging los te laten zodat je je meer met anderen kunt verbinden. Het geeft ook aan dat je aspecten van jezelf laat zien die je verborgen hebt gehouden. De kleur en het patroon van het behang geeft je verdere aanwijzingen over wat voor soort muur, geheim of gevoel door het behang wordt vertegenwoordigd.
bekeken
Als je droomt dat je door anderen bekeken wordt, dan heb je er behoefte aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Vond je het vervelend om bekeken te worden, dan ben je erg zelfbewust. Heb meer zelfvertrouwen en wees zelfverzekerd. Droomde je dat jij anderen bekeek, dan heb je er moeite mee om initiatief te nemen en te handelen naar je gevoelens. Dit kan ook betekenen dat jij neutraal in een bepaalde situatie staat, maar dat anderen willen dat je partij kiest.
bekogelen
Droom je dat iemand je met iets bekogeld, dan is dit een waarschuwing dat je niet te veroordelend tegenover anderen moet staan. Word je zelf door iemand bekogeld, dan voel je je oneerlijk behandeld in een situatie in het echte leven.
bel
Hoor je in je droom een bel luiden, dan is dit een signaal van je onderbewuste om goed op te letten op wat er komen gaat. Luidt de bel constant, dan ervaar je nu extreme angst.
belastingen
Droom je dat je belasting betaalt, dan zul je je tegenstanders overwinnen en de slechte invloeden uit je leven bannen. Als je je belasting niet kunt betalen, dan kan het zijn dat je je bezighoudt met duistere zaakjes. Je kunt beter je zaken op orde stellen, anders zou het je wel eens kunnen bezuren.
belediging
Beledig jij iemand of word je zelf beledigd in je droom, dan staat dit voor de loyaliteit van vrienden.
belofte
Maakte je een belofte in je droom, dan heb je je in je leven op iets belangrijks vastgelegd. Kon je een belofte niet nakomen, dan voel je je schuldig over iets wat je hebt nagelaten. Beloofde iemand jou iets in je droom, dan vertrouw je op je vrienden en familie.
bende
Als je droomt dat je lid bent van een bende, dan zou je willen dat je in het echte leven assertiever was. Word je in je droom door een bende bedreigd, dan voel je je niet gewaardeerd.
benzine
Ruik of zie je benzine in je droom, dan ben je uitgeput. Het is belangrijk dat je nieuwe energie opdoet. Kom je zonder benzine te zitten, dan ben je jezelf langzaam aan het uitputten. Neem even de tijd om op adem te komen.
koop hier je smakelijke chocolade online
berg
Een berg staat in je droom voor een groot obstakel en pittige uitdagingen die je moet overwinnen. Bergen in je droom staan ook voor een hoger bewustzijn, kennis en spirituele waarheid. Als je droomt dat je een steile berg aan het beklimmen bent, dan staat dit voor grote obstakels in je leven. Deze droom geeft echter ook aan dat je het doorzettingsvermogen en de ambitie bezit om je problemen te overwinnen, zolang je je maar concentreert.
beroemdheid
Als je droomt dat je een beroemdheid bent, kan dit betekenen dat je verlangens en wensen buiten je bereik liggen op het moment. Droom je dat een vriend of je partner een beroemdheid wordt, dan ben je bang dat je de vriendschap en loyaliteit van deze persoon kwijtraakt.
 
Komt er een echte beroemdheid voor in je droom of heb je een relatie met een beroemdheid, dan begrijp je deze persoon. Dit staat ook voor de gevoelens die deze persoon in je oproept. Iets in je dagelijks leven heeft vergelijkbare gevoelens en overtuigingen opgeroepen. Ben je in je dagelijks leven idolaat van een beroemdheid, dan kan dit ook overlopen in je droom. Beroemdheden worden vaak gezien als helden en rolmodellen voor bepaalde kwaliteiten of het succes en acceptatie die we zelf willen bereiken.
 
Droom je dat een beroemdheid sterft, dan veranderen je gevoelens voor deze persoon aanzienlijk. Misschien bewonder je hem niet meer. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat je het aspect van jezelf dat door de beroemdheid wordt vertegenwoordigd wilt onderdrukken.
beroving
Droom je over een beroving, met name wanneer je zelf beroofd wordt in je droom, dan ga je door een identiteitscrisis. Je vindt het moeilijk om te bepalen hoe je bent, hoe je wilt dat anderen je zien en wat echt bij je past.
bescherming
Wanneer je droomt dat iemand je beschermt, dan voel je je gekoesterd door je omgeving. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt iets zelf te kunnen doen, maar dat de mensen om je heen vinden dat je hulp of steun nodig hebt. Bescherm je jezelf, dan heb je het gevoel dat je een bepaald gedeelte van jezelf moet verbergen, dat anderen je niet zullen begrijpen.
beschuldiging
Als je droomt dat je door een vrouw beschuldigd wordt, betekent dit dat er verontrustend nieuws onderweg is. Maar als je jezelf in je droom verdedigde of je onschuld aantoonde, dan zul je de komende problemen het hoofd kunnen bieden. Als je door een man beschuldigd werd, zul je meer succes krijgen dan je op gehoopt had. Als je droomt dat je zelf iemand beschuldigd, dien je je persoonlijke relaties eens onder de loep te nemen. Je zou op relationeel vlak of in de liefde weleens op ongeluk af kunnen stevenen.
bespieden
Als je droomt dat je iemand aan het bespieden bent, dan ben je een nieuwsgierig persoon. Het kan zijn dat je anderen niet vertrouwt en de neiging hebt je neus in hun zaken te steken. Deze droom kan ook betekenen dat je onlangs op informatie gestuit bent, die niet voor jou bedoeld was. Droom je dat je door iemand bespied wordt, dan kun je je ergens schuldig over voelen. Deze droom komt ook vaak voor wanneer je door iemand beoordeeld wordt: een leraar, een baas of ouders.
beton
Zie je beton in je droom, dan staat dit voor je complete begrip van een situatie. Dit symbool kan ook betekenen dat je niet flexibel bent. Nat beton wil zeggen dat bepaalde problemen in je leven nog niet opgelost zijn.
betrapt
Word je in je droom betrapt terwijl je iets doet wat niet mag of niet hoort, dan ben je in je echte leven bang dat je ergens op wordt betrapt. Het kan ook zijn dat je bij iets betrapt bent en je schuldig voelt.
beugel
Als je droomt dat je een beugel draagt, dan heb je extra steun nodig van anderen om ergens goed je tanden in te kunnen zetten. Raak je je beugel kwijt, dan lukt het je ook zonder anderen om ergens aan te beginnen en het tot een succesvol einde te brengen.
bevalling
Een bevalling staat altijd voor het begin van iets nieuws. Droom je dat een monster geboren wordt (of iets niet-menselijks) dan uit je je innerlijke creativiteit en je eigen ik niet, omdat je bang bent dat anderen je zullen veroordelen of dat ze je idealen niet zullen accepteren. Deze droom komt ook vaak voor bij zwangere vrouwen en vertolkt hun angst voor de gezondheid van hun baby.
 
Als je helpt bij een bevalling dan sta je voor een belangrijke verandering in je leven. Je maakt belangrijke beslissingen in je leven of je verandert je oude gewoontes en routines. Als de moeder sterft tijdens de bevalling, dan heb je het gevoel dat het nieuwe ten koste gaat van je warme, zachte kant.
koop hier je smakelijke chocolade online
beveiligingsman
Zie of ben je een beveiligingsman in je droom, dan ervaar je een heleboel onveiligheid in je leven. Deze droom compenseert je gevoel van onveiligheid. Je mag je beschermd weten, zowel fysiek als emotioneel.
bever
Droom je over een bever, dan wordt je behoorlijk welgesteld dankzij je eigen inspanningen. Als je een bever doodt of verwondt, dan negeer je een goed advies omdat je koppig bent.
bevroren eten
Droom je over bevroren eten, dan staat dit voor iets wat onderdrukt, afgewezen of onthouden is.
bewusteloos
Als je droomt dat je bewusteloos bent, dan ben je je niet volledig bewust van de omstandigheden om je heen. Het kan zijn dat je een bepaalde zaak of situatie in je leven vermijdt of dat je weigert een negatief stukje van jezelf te erkennen. Wanneer je in je droom anderen ziet die bewusteloos zijn, dan staat dit vaak voor jezelf en je eigen onderbewuste. De droom laat je zien dat je niet alert of op de hoogte bent van een bepaalde situatie.
bezem
Zie je een bezem in je droom, dan is het tijd om schoon schip te maken en je problemen uit het verleden op te lossen. Ruim op wat je niet meer kunt gebruiken. Droom je dat je op een bezem vliegt, dan staat dit voor een situatie met een negatieve of harteloze vrouw in je leven. Vloog je hoog en zonder problemen, dan zul je zegevieren. Was het lastig om op hoogte en snelheid te blijven, of had je een lastige vlucht, dan voel je je machteloos in deze situatie.
bezeten
Droom je dat je bezeten bent, dan voel je je hulpeloos en machteloos. Het kan ook zijn dat je graag de verantwoordelijkheid voor je leven en keuzes buiten jezelf zou willen leggen.
bezoek
Droom je over bezoek, dan staat dit voor nieuwe uitdagingen en interesses in je leven. Droom je dat je zelf ergens op bezoek gaat, dan is het probleem of de lastige situatie in je leven slechts van korte duur.
bH
Droom je dat je een BH aandoet of dat je alleen een BH draagt, dan heb je een financiële meevaller. Als je droomt dat je een BH afdoet of een BH verliest, dan heb je een financiële tegenvaller.
bibliothecaris
Als je droomt over een bibliothecaris of een bibliothecaresse, dan heb je er behoefte aan om dingen in je leven te ordenen. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan rust en bezinning. Een bibliothecaris of bibliothecaresse in je droom kan ook betekenen dat je advies en richting zoekt bij het nieuwe pad dat je met je leven ingeslagen bent.
bibliotheek
Wanneer je droomt over een bibliotheek, dan ben je op zoek naar betekenis in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je spirituele voeding nodig hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
bidden
Ben je in je droom aan het bidden, dan moet je leren om je zorgen los te laten en erop te vertrouwen dat alles uiteindelijk wel goed komt.
bidsprinkhaan
Een bidsprinkhaan staat in je droom voor een destructieve relatie. Dit symbool kan ook betekenen dat je aast op iets of iemand.
biefstuk
Een biefstuk in je droom staat voor overvloed en sociale status. Eet je biefstuk, dan symboliseert dit een verbetering van je financiële situatie.
bier
Zie je of drink je bier in je droom, dan heb je de behoefte om je ware ik achter een masker te verbergen.
bigfoot
Droom je van bigfoot, dan staat dit voor een persoon of situatie in je leven die je een warm en goed gevoel geeft, maar die gevaarlijk voor je is. Als je droomt van een bigfoot in de bergen, dan moet je sterk zijn om door een zware sociale of emotionele situatie te komen. Zag je de bigfoot in het bos, volg dan je intuïtie en houdt bepaalde dingen voor jezelf. Bescherm nu je privacy goed. Geef ook niet toe aan irrationele impulsen die niet goed voor je zijn.
bij
Een fijne droom over een bij betekent dat je goed georganiseerd bent en dat je succes zult hebben in een project. Droom je dat je gestoken wordt door een bij, dan heb je last van een groep mensen in je echte leven.
bijeen rapen
Raap je papier bij elkaar in je droom, neem dan geen risico met je geld. Wanneer je boeken bij elkaar raapt in je droom, dan staat dit voor geluk in financiële zaken.
bijbel
Zie of lees je in je droom een bijbel, dan staat dit voor waarheid, geloof, inspiratie en kennis. Je bent op zoek naar troost. De bijbel kan ook verwijzen naar je fundamentele geloofssysteem. Misschien moet je je vaker tot de bijbel wenden.
bijeenkomst
Wanneer je droomt dat je op een bijeenkomst bent, heb je een redelijk succes. Iets wordt niet zo geweldig als je gehoopt had. Droom je dat je voor een bijeenkomst spreekt, dan krijg je een aangename wisseling van omgeving.
bijl
Wanneer je een bijl ziet in je droom, wees dan voorzichtig in zaken. Zie je dat iemand een bijl vasthoudt in je droom, dan wil een rivaal je kwaad doen en je naam door het slijk halen.
koop hier je smakelijke chocolade online
bijles
Krijg je bijles in je droom, dan heb je behoefte aan advies, begeleiding of kennis. Je slaat een nieuw pad in met je leven en bent er klaar voor om te leren door iets wat iemand je voordoet of om te leren van een ervaring uit je verleden. Gaf je zelf bijles, dan dien je je wilde gedrag of ongehoorzaamheid onder controle te houden.
bijten
Droom je dat je iemand bijt of gebeten wordt, dan zou je graag iets terugdraaien wat niet terug gedraaid kan worden. Word je gebeten door een wild dier, dan heb je het gevoel een bepaalde situatie in het echte leven niet de baas te kunnen.
biljart
Een droom over biljart, of je het nu speelt of kijkt, staat voor problemen die te maken hebben met roddels of onechte vrienden.
billen
Een droom waar billen in voorkomen is meestal positief. Zag je je eigen billen of die van een ander in je droom, dan staat dit voor gelukkige tijden. De billen van een dier staan voor financiële meevallers. Werd iemand tegen zijn billen aangeschopt, dan heb je wellicht een duwtje in de rug nodig om verder te gaan. Droomde je dat je billen misvormd waren of groter of kleiner waren dan normaal, dan staat dit voor onontwikkelde of gewonde aspecten van je geest.
billenkoek
Komt er billenkoek in je droom voor, dan dien je te werken aan je woede-aanvallen.
bingo
Wanneer je droomt dat je bingo speelt, of je ziet een bingo kaart in je droom, dan vertrouw je te veel op het lot. Probeer zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je beslissingen, maar wees niet te streng voor jezelf als dingen anders uitpakken dan je bedoeling was.
binnenstebuiten
Droom je dat iets binnenstebuiten zit, dan kan dit betekenen dat iets wat je doet averechts werkt. Je kunt het gevoel hebben dat je faalt of geloven dat je je doelen niet kunt bereiken. Deze droom kan ook betekenen dat je je gedrag moet veranderen, omdat je je in een richting beweegt die je niet in wilt.
bioscoop
Droom je dat je in een bioscoop zit, dan probeer je jezelf te beschermen tegen je emoties.
bisexueel
Als je niet biseksueel bent, maar in je droom wel, dan kun je te maken hebben met een onderdrukking van een seksueel verlangen. Het hoeft niet per sé te betekenen dat je biseksueel bent, het kan een compensatie zijn voor een gebrek aan seksuele uitingen in je echte leven. Deze droom kan ook staan voor algemene seksuele verwarring.
bisschop
Als je droomt over een bisschop, heb je onaangenaam nieuws gekregen.
koop hier je smakelijke chocolade online
blaar
Als je droomt dat je een blaar hebt, dan kost een klein probleem je heel veel energie en tijd. Droom je dat je een blaar krijgt van hard werken, dan zul je meer moeite moeten doen om kleine problemen te overwinnen. Als je een brandblaar krijgt in je droom, dan heb je te maken met een emotioneel of relationeel probleem. Het is ook van belang waar de blaar zich bevond. Heb je een blaar op je hand, dan heb je problemen die te maken hebben met macht en je talenten. Zit de blaar op je gezicht, dan heeft dit te maken met je identiteit en je zelfbeeld.
blaastest
Droom je van een blaastest dan ben je bang dat je niet aan de verwachtingen van anderen kunt voldoen en je bent bang om te falen.
bladeren
Zie je bladeren in je droom, dan staat dit voor een nieuw geluk en een verbetering in je schoolwerk of werksituatie. Als je verse groene bladeren ziet in je droom, dan staat dit voor een vruchtbaar nieuw project. Bruine of rottende bladeren staan voor teleurstellingen.
bladmuziek
Een droom waar bladmuziek in voorkomt, geeft aan dat je behoefte hebt aan harmonie in een relatie in je leven.
blaffen
Als je in je droom geblaf hoort, dan heb je de neiging om tegen anderen te blaffen, in plaats van iets vriendelijk te vragen of te zeggen. Het kan ook zijn dat je anderen irriteert door overdreven prikkelbaar te zijn. Zie je een vrolijk blaffende hond, dan staat dit voor plezier en veel sociale activiteiten. Is de hond woest aan het blaffen, dan klaag je vaak onnodig over mensen en situaties om je heen. Het kan ook staan voor onvriendelijke mensen om je heen.
blauw
Blauw staat in je droom voor waarheid, wijsheid, de hemel, eeuwigheid, toewijding, sereenheid, loyaliteit en openheid. Een droom waar veel blauw in voorkomt, kan staan voor je spiritualiteit en je optimisme voor de toekomst.
blauw oog
Droomde je dat je een blauw oog had, dan weiger je de waarheid van iets in te zien. Deze droom betekent vaak ook dat de dromer emotionele pijn ervaart, die wellicht met een romantische situatie te maken heeft.
blauwdruk
Zie je een blauwdruk in je droom, dan dien je meer aandacht te besteden aan de details voordat je verder gaat met een plan of een relatie in je leven. Het kan ook betekenen dat je door wat innerlijke veranderingen in je leven gaat. Je ontwikkelt je manier van denken.
blauwe plek
Droom je dat je een blauwe plek hebt, dan heb je in je dagelijks leven te maken met stress en spanning. Dit kan ook verwijzen naar het openhalen van oude, emotionele wonden. Kijk ook naar de symboliek van het lichaamsdeel waar je de blauwe plek had.
blauwtje
Loop je een blauwtje in je droom, dan ben je teleurgesteld door een persoon of situatie. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over relaties en geaccepteerd worden.
koop hier je smakelijke chocolade online
blender
Een blender in je droom staat voor je vermogen om verschillende ideeën tot een harmonieus geheel te mengen.
blij
Als je droomt dat je blij bent, dan kan dit betekenen dat je opgevrolijkt moet worden. Je kunt aan het compenseren zijn voor het verdriet of de stress in je leven.
blik
Zie je een blik in je droom, dan staat dit voor iets uit je verleden dat je vast moet houden en bewaren. Deze droom kan ook betekenen dat je het in je hebt om iets te doen. Onderschat je mogelijkheden en talenten niet. Droom je van een leeg blik, dan overweeg je te beginnen met een activiteit of uitdaging die teleurstellend en een verspilling van energie is. Probeer niks onbekends op het moment.
bliksem
Droom je over bliksem, dan heb je iets verrassends ontdekt over iemand die je na staat waardoor je deze persoon in een heel nieuw licht ziet.
blind
Droom je dat je blind bent, dan weiger je de werkelijkheid over een bepaalde situatie onder ogen te zien. Droom je dat iemand anders blind is, dan probeert iemand die je vertrouwt te bedriegen.
blind date
Wanneer je droomt dat je op een blind date bent, dan leer je nu een verborgen kant van jezelf kennen. Je erkent je verborgen talenten. Aan de andere kant kan het ook staan voor je angsten over uitgaan of geaccepteerd worden.
blinddoek
Draag je een blinddoek in je droom, dan weiger je te kijken naar een vervelend feit in je leven.
bloed
Als er bloed in een droom voorkomt, kan dit verschillende betekenissen hebben. Droom je dat je bloed verliest, dan staat dit voor verlies van kracht. Je voelt je uitgeput of emotioneel gesloopt. Dit kan ook staan voor een bittere confrontatie tussen jou en je vrienden. Je daden uit het verleden kunnen je nu opbreken. Probeer een confrontatie met je vrienden of familie te voorkomen. Als je het bloeden van jezelf of een ander stelpt, dan staat dit voor een vitale, energieke houding.
 
Droom je over bloed waarbij je niet kunt zien wie er bloedt, dan ga je nu door een verwarrende verandering in je leven. Wanneer je droomt dat je bloed doneert of een bloedtransfusie krijgt, dan staan je problemen op het punt om te verdwijnen. Zie je het woord 'bloed' in je droom geschreven staan, dan heeft dit te maken met een situatie in je leven die permanent is en niet veranderd kan worden.

 
Als je droomt dat je een bloedprop in je lichaam hebt, dan voel je je gevangen in een lastige situatie. Je voelt je machteloos om dingen te veranderen. Droom je dat je een bloedprop uit je lichaam krijgt, dan heb je te maken gehad met een persoonlijk verlies of teleurstelling. Een recente gebeurtenis heeft je vermoeid en mogelijk veranderd. Heb je groen bloed in je droom, dan ben je jaloers op een vriend of je hebt conflicten in je vriendschappen die je emotioneel uitgeput hebben.
bloedbad
Droom je over een bloedbad, dan kan dit staan voor onderdrukte kwaadheid.
bloedneus
Een bloedneus staat voor pijn die je hebt, omdat je een onjuiste beslissing hebt genomen.
koop hier je smakelijke chocolade online
bloedtransfusie
Krijg je een bloedtransfusie in je droom, dan zijn de problemen waar je nu tegenaan loopt van tijdelijke aard.
bloedzuiger
Een droom waarin een bloedzuiger voorkomt, staat voor iemand in je leven die misbruikt van je maakt en je middelen of energie opmaakt.
bloem (meel)
Komt er bloem in je droom voor, dan staat dit voor een zuinig, maar gelukkig leven. Het staat ook voor hard werken.
bloem (plant)
Een droom met bloemen in alle kleuren duidt op vriendelijkheid, empathie, plezier, schoonheid en winst. Bloemen staan ook symbool voor prefectie en spiritualiteit. Je droom kan een expressie zijn van liefde, plezier en blijheid. Een alternatief is dat bloemen een verwijzing zijn naar een specifiek moment of seizoen. Witte bloemen kunnen een gevoel van droefheid vertegenwoordigen. Verwelkte bloemen duiden op teleurstelling en sombere situaties. Het kan zijn dat je niet je volledig potentieel en talenten benut.
 
Als je in je droom een boeket bloemen krijgt staat dit voor respect, waardering, bewondering en beloning. Als je bloemen ziet bloeien op dorre grond geeft dit aan dat je sterke karakter je in staat stelt om moeilijke tijden te overwinnen.
bloemenkrans
Krijg je van iemand een bloemenkrans, dan staat dit voor verwelkoming en acceptatie. Een bloemenkrans is een positief symbool van echte vriendschap en toenemende populariteit. Een bloemenkrans geef je vaak aan of krijg je vaak van iemand die je leuk vindt.
bloemkool
Zie je of eet je bloemkool in je droom, dan symboliseert dit spirituele voeding en puurheid. Bloemkool in je droom staat ook voor droevigheid en de behoefte om opgevrolijkt te worden. Deze droom geeft je aan dat de moeilijke tijden die je nu doormaakt, binnenkort voorbij zullen zijn. Een bloemkool kan ook staan voor je hersenen.
bloempot
Was de bloempot leeg of zat er alleen zand in, dan heb je je kwaadheid of frustratie onderdrukt.
blokhut
Een blokhut staat voor voldoening dankzij hard en serieus werken.
blokken
Speel je in je droom met felgekleurde blokken, dan ben je op zoek naar de troost en bescherming die je als klein kind voelde. Deze droom kan ook verwijzen naar je speelse of kinderachtige houding. Het kan ook zijn dat je voor een tijd staat waarin je financiële hulp nodig hebt.
blond haar
Droom je van een vrouw met blond haar, of droom je dat je je haar blond verft, dan wil je je graag krachtig, maar toch ook zacht opstellen.
koop hier je smakelijke chocolade online
blote voeten
Loop je in je droom op blote voeten, dan staat dit voor je speelsheid en je ontspannen, zorgeloze houding.
body builder
Als je droomt over een body builder, dan ben je gefrustreerd over je gebrek aan vooruitgang in je sociale ambities.
boeddha
Een boeddha in je droom staat voor wijsheid, inzicht, medeleven en innerlijke spiritualiteit.
boek
Een droom over stoffige oude boeken is een hint voor je dat je naar ervaringen uit het verleden kunt kijken om erachter te komen hoe je met een huidige situatie om kunt gaan.
 
Als je een nieuw boek opent, start je een nieuwe fase in je leven. Vind je een boek in een open gebied, dan staat dit voor openstaan voor nieuwe ideeën en religieuze gevoelens.
 
Als je kinderboeken in je droom ziet, dan symboliseren deze herinneringen uit je kindertijd. Deze droom kan ook staan voor je verlangen uit het heden te ontsnappen naar een fantasiewereld. Zie je een satanistisch boek in je droom, dan heb je een eenzijdige manier om over dingen te denken. Je probeert geen verantwoordelijkheid voor je daden te hoeven nemen.
 
Droom je dat je een karakter in een boek bent, dan is dit een teken dat iets van je onderbewuste op het punt staat om boven te komen drijven of onthuld te worden. Deze droom kan ook staan voor herinneringen of beelden uit je verleden. Ook kan deze droom wijzen op een nieuwe rol die je op je hebt genomen. Je onderbewuste probeert je voor te bereiden op deze nieuwe rol.
boekenplank
Een boekenplank in je droom staat voor de verschillende niveaus in je gedachten waar ideeën, concepten en herinneringen worden opgeslagen. Deze droom kan ook wijzen op de noodzaak om informatie of kennis te vergaren voordat je een beslissing maakt over een situatie.
boekenwinkel
Droom je dat je in een boekenwinkel werkt, dan heb je behoefte aan harmonie. Je droom staat voor de noodzaak om je leven in balans te houden. Dit kan ook betekenen dat je verantwoordelijkheid dient te nemen voor een situatie of je persoonlijke situatie. Droomde je dat je in een boekenwinkel aan het rondneuzen bent, dan zul je je langzaam maar zeker richting je doelen bewegen.
boeket
Een vers, kleurig boeket (vooral een bruidsboeket) staat voor een gelukkige sociale gebeurtenis. Deze droom kan ook staan voor een gelukkige, maar korte romantische ervaring. Was het boeket verdord, ga dan eens naar de dokter voor een medische controle.
boeman
Een boeman in je droom staat voor zelfkritiek en discipline.
boemerang
Als je een boemerang in je droom ziet, dan betekent dit dat je gedrag tegen anderen, zowel positief als negatief, weer bij jezelf terug zal komen.
boer (geluid)
Laat je een boer in je droom, dan onderga je veranderingen. Je begint dingen anders te zien omdat je ouder wordt en meer ervaring opdoet. Hoor je een boer in je droom, dan staat dit voor een doorbraak in een persoonlijk gevecht.
koop hier je smakelijke chocolade online
boer (landbouwer)
Droom je dat je een boer bent of ziet, dan staat dit voor arbeidsethos. Werk je hard genoeg om je volledig potentieel te benutten? Deze droom kan je vertellen dat je harder moet werken om de vruchten te kunnen plukken.
boerderij
Droom je dat je op een boerderij woont, dan betekent dit dat je succesvol bent in wat je onderneemt. Een boerderij staat voor groei en verrijking. Droom je dat je een boerderij koopt, dan staat dit voor succes en winst.
boksbal
Sla je tegen een boksbal in je droom, dan staat dit voor je verborgen kwaadheid en frustratie. Dit symbool kan ook betekenen dat je in staat bent om je innerlijke kracht aan te spreken.
boksen
Een droom over een boksring of als je droomt dat je aan het boksen bent, betekent dat je te maken hebt met een innerlijk gevecht of conflict. Het kan ook betekenen dat je je emoties binnen houdt. Deze droom kan ook symboliseren dat je jezelf en de doelen die je wilt bereiken onnodige beperkt.
bom
Wanneer je droomt over een bom, dan sta je in je dagelijks leven onder een heleboel spanning. Het is heel belangrijk om je innerlijke angsten nu los te laten. Droom je van een bommelding, dan ervaar je nu woede of spanningen die op het punt staan om met een geweld te ontploffen.
bonen
Wanneer je in je droom bonen eet of ziet, dan ben je verbonden met je roots en met de mensheid. Kijk eens naar wat je verbindt met je omgeving. Bonen zijn ook het symbool voor de ziel en onsterfelijkheid.
bont
Een droom waar bont in voorkomt, staat voor voorspoed en geluk in financiële zaken. Dit symbool kan ook staan voor je dierlijke en instinctieve kant.
boodschap
Laat je voor iemand een boodschap achter in je droom, dan wil je graag contact maken met de mensen om je heen, maar je weet niet goed hoe. Krijg je van iemand een boodschap in je droom, dan is dit een belangrijk bericht van je onderbewuste.
boodschappen
Als je droomt dat je boodschappen doet, symboliseert dit iets wat je tot nu toe nog niet (genoeg) hebt verkregen. Niet alleen dingen, maar bijvoorbeeld ook kennis of liefde. Een vol winkelwagentje symboliseert overdaad, gemak en comfort.
boog (wapen)
Als je een boog in je droom ziet, dan staat deze voor het verwezenlijken van je doelen.
koop hier je smakelijke chocolade online
boog (architectuur)
Een boog in je droom staat voor je vangnet van vrienden en familie. Droom je dat je onder een boog doorgaat, dan sla je met je leven een andere richting in die je nieuwe mogelijkheden zal brengen.
boogschieten
Wanneer je in je droom boogschieten ziet, ben je je doelen aan het zetten en plan je je richting in het leven.
boom
Gezonde, groene bomen staat voor nieuwe hoop, groei en verlangens. Klim je in een boom, dan bereik je je carrière doelen en beklim je de sociale ladder. Hoe moeilijker het was om in de boom te klimmen, hoe moeilijker je je doelen bereikt. Hak je een boom om, dan verspil je je energie, tijd en geld aan zinloze dingen.
 
Een pratende boom of een boom waartegen je praat is een boodschapper van je onderbewuste. Let goed op wat er gezegd wordt. Deze droom spoort je aan om naar je intuïtie te luisteren en waarschuwt je voor gevaarlijke of negatieve emoties die je van anderen hebt overgenomen. Een droom waar een omgevallen of dode boom in voorkomt, geeft aan dat je uit balans bent. Los de problemen in je leven op en kies de richting waarin je wilt gaan met je leven.
boomgaard
Als je droomt dat je door een bloeiende boomgaard loopt, dan staat dit voor een gelukkig thuisleven en trouw.
boomhut
Als je droomt dat je in een boomhut zit, dan zit je in een positieve fase van zelfontwikkeling. Je wordt de persoon die je zou moeten zijn. Je concentreert je op je eigen individualiteit. Bouw je een boomhut, dan verlang je ernaar om te ontsnappen aan de problemen van alledag. Je bent op zoek naar een plekje waar je je kunt terugtrekken en waar je tot rust kunt komen.
boomstam
Droom je over een boomstam die in het water drijft, dan is er iets in je onderbewuste dat op het punt staat om naar boven te komen. Deze droom kan ook staan voor een kans die je niet voorbij mag laten gaan.
 
Lopen boomstammen op een rivier vast omdat het er zoveel zijn, dan staat dit voor obstakels in de vorm van vertragingen. Je zult geduld moeten hebben. Zit je op een boomstam in je droom, dan staat dit voor persoonlijke voldoening.
boor
Zie je een boor in je droom, dan ben je een nieuwe richting ingeslagen met je leven. Je stelt jezelf open voor nieuwe ervaringen en inzichten.
boot
Een boot in je droom symboliseert hoe je omgaat met je gevoelens en hoe je ze uit. Was het een plezierige boottocht, dan ga je goed met je gevoelens om. Was het water onstuimig, dan mag je leren hoe je beter met je gevoelens om kunt gaan.
boot camp
Droom je van een boot camp, dan ervaar je nu kwaadheid en frustratie. Je hebt het gevoel dat een aantal obstakels je weerhouden van wat je graag wilt bereiken. Werk je met geduld aan je moeilijkheden, dan zul je succes krijgen.
bord (eten)
Een droom van borden vol met eten staat voor overvloed. Lege, maar erg mooie borden staan voor geluk in de liefde. Lege en saaie of lelijke borden staan voor een saaie periode in je leven. Kapotte, beschadigde of vieze borden staan voor familieruzie of problemen thuis.
 
Droom je dat je borden afwast, dan betekent dit dat je verder gaat met je leven en dat je plannen maakt voor het volgende dat op je pad komt.
bordeel
Ben je in je droom in een bordeel, dan voel je je niet tevreden in een emotionele relatie.
bordspel
Vond je het leuk om een bordspel te spelen in je droom, dan ervaar je nu een aangename tijd. Vond je het spel vervelend of irritant, dan sta je voor kleine moeilijkheden en irritaties.
borduren
Ben jij of iemand anders aan het borduren in je droom of zie je iets dat geborduurd is in je droom, dan staat dit voor hoe goed je iets positiefs kunt maken van alles dat je tegenkomt.
borsten
In je droom staan borsten voor koestering. Droom je dat je publiekelijk met blote borsten loopt, betekent dat je ergens bang voor bent en het gevoel hebt dat je iets niet in de hand hebt.
 
Als je droomt dat je een borstvergroting krijgt, dan neemt iemand misbruik van je koesterend karakter. Let goed op wie je je liefde geeft.
borstvoeding
Een droom over borstvoeding symboliseert je basisbehoefte om voor anderen te zorgen en dat er voor je gezorgd wordt.
 
Heb je in je droom moeite om een hongerige baby borstvoeding te geven, dan ben je afhankelijk van anderen. Je komt iets tekort in je leven dat direct aandacht en erkenning nodig heeft.
koop hier je smakelijke chocolade online
bos
Een bos vertegenwoordigt leven, vruchtbaarheid, verjonging en lente. Een andere betekenis van het bos is dat het staat voor het onbekende of onderbewuste. Je zou een gedeelte van jezelf kunnen ontdekken dat gedreven wordt door instinct. Als je droomt dat je door het bos loopt, duidt dit erop dat je terugkeert naar een onschuldig en spiritueel aspect van je karakter.
 
Wanneer je in het bos verdwaald bent, suggereert dit dat je een nieuwe fase in je leven betreedt. De droom symboliseert mogelijke angsten over het loslaten van het vertrouwde. Als je droomt over een verdord, stervend bos suggereert dit dat er een situatie in je leven is die nog niet opgelost is. Je zou overweldigt kunnen zijn door een probleem.
bosjes
Zie je bosjes in je droom, dan staat dit voor obstakels die je voortgang tegenhouden.
boter
Een droom waar boter in voorkomt staat voor geluk.
botsauto
Droom je over een botsauto, dan hebben anderen je gemanipuleerd, of jij hebt anderen gemanipuleerd. Deze droom komt ook vaak voor als je geloofsovertuigingen, levenswijze of doelen botsen met die van een ander. Het kan ook betekenen dat je voorzichter mag gaan worden in je dagelijks leven en je gewoontes.
botten
Vind je in je droom een aantal botten, dan begin je weer helemaal opnieuw met een project.
boulemie
Droom je dat je boulemie hebt, dan kan het zijn dat je in het echte leven een eetstoornis hebt. Eet je normaal gesproken gezond, dan heb je in je echte leven behoefte aan meer liefde en vriendschap.

 
Deze droom kan ook betekenen dat je een vriend niet hebt behandeld zoals je had moeten doen. Wanneer je droomt dat een vriend boulemie heeft, dan kan dit wederom staan voor een echte eetstoornis die hij heeft. Weet je zeker dat dit niet het geval is, dan kan het zijn dat je vriend meer aandacht en liefde nodig heeft.
bouw
Als je droomt van een bouwplaats of van een gebouw in de steigers, dan zijn je hersenen druk bezig om een proces, situatie of idee te begrijpen. Dit symbool kan ook betekenen dat je in een overgangsfase van je leven zit. Je laat het verleden achter een creëert een nieuwe jij.
bovennatuurlijke krachten
Droom je dat je bovennatuurlijke krachten hebt, dan staat dit voor je toegenomen zelfvertrouwen, eigenwaarde en vaardigheden.
bowlen
Als je droomt dat je aan het bowlen bent, dan staat dit voor de successen en missers in je leven. Droom je dat je een slecht speelt, dan heb je ergens spijt van. Speelde je heel goed, dan ben je op weg naar een succesvolle toekomst. Belandde je bal in de goot, dan zit je vast in je leven en mag je wat veranderingen aanbrengen.
braken
Als je droomt dat je braakt, dan wordt je van een bepaalde situatie doodziek. Zie je dat anderen aan het braken zijn in je droom, dan realiseer je je dat iemand die aardig tegen je doet, eigenlijk tegen je liegt.
koop hier je smakelijke chocolade online
brancard
Word je op een brancard gelegd of gedragen, dan loop je een groot risico om overweldigd te worden door een last die je alleen probeert te dragen. Wees geen trotse dwaas, vraag om hulp. Wordt iemand die je kent op een brancard weggedragen, dan heeft deze persoon nu je hulp nodig.
brand
Staat je huis in brand, dan staat dit voor passie en een liefdevolle partner. Blus je een brand, dan overwin je de obstakels in je leven door hard te werken en je flink in te spannen. Steek je een huis, gebouw of iets van waarde in brand, hou dan je humeur in de hand. Doe je dit niet, dan kun je serieuze consequenties verwachten.
brandblusser
Droom je over een brandblusser, dan ga je door een periode van reiniging.
brandkraan
Een brandkraan in je droom staat voor vernieuwing. Je bent er aan toe om met een schone lei te beginnen. Een brandkraan waar water uit stroomt, staat voor zorgen die verdwijnen. Een brandkraan die opengebarsten is, betekent dat je je opgekropte gevoelens en kwaadheid moet uiten voordat je ontploft. Een brandweerman die een slang aan de brandkraan vastmaakt, staat voor het ontsnappen aan mogelijk gevaar dankzij geluk.
brandoefening
Doe je mee aan een brandoefening, dan bereid je je mentaal voor op een verandering die je in je echte leven doormaakt.
brandweerman
Een brandweerman in je droom staat voor lange vriendschappen.
brandweerpaal
Een brandweerpaal staat voor zekerheid en stabiliteit. Laat anderen je helpen als je een moeilijke beslissing moet maken of voor een lastige situatie staat. Je krijgt de steun die je nodig hebt als je er gewoon om vraagt.
brandweerwagen
Een brandweerwagen in je droom betekent dat je je zorgen maakt om een gespannen situatie. Rijd je in de brandweerwagen, dan gedraag je je vervelend.
breien
Als je droomt dat je aan het breien bent, dan staat dit voor een rustig, vreedzaam en liefdevol thuis. Dit symbool kan ook te maken hebben met iemand die je kent of gekend hebt die breide. Deze droom kan ook staan voor je creativiteit, de dingen die je bereikt hebt, of je behoefte om uit de sleur te breken.
breken
Breek je iets in je droom (behalve een bot), dan sta je voor veranderingen. Je wilt een andere richting inslaan met je leven of in elk geval het tempo verlagen en goed nadenken over waar je naartoe gaat.
koop hier je smakelijke chocolade online
bretellen
Komen er bretellen in je droom voor, dan ben je onvoorzichtig omgesprongen met je eigen gevoelens voor iemand.
brief
Krijg je een brief in je droom, dan staat dit voor een nieuwe kans of uitdaging. Een brief kan ook een boodschap van je onderbewuste bevatten. Als je goed nieuws krijgt in een brief, dan zit je leven in een positieve fase. Wanneer je een brief krijgt met slecht nieuws, dan staat dit voor problemen die je nu hebt.
 
Krijg je onbelangrijke of routine brieven, dan heb je te maken met financiële problemen doordat te veel uitgegeven hebt. Vernietig je een ongeopende brief, dan dien je een onrecht uit je verleden recht te zetten. Lees je een brief die aan iemand anders gericht is, dan heb je de neiging om je veel met andermans zaken te bemoeien.
 
Doe je een brief op de bus, dan sta je nu open voor contacten. Het kan ook zijn dat je oude contacten graag aan wilt halen. Deze droom kan ook betekenen dat je groot nieuws hebt dat je het liefste aan de hele wereld wilt vertellen. Een kettingbrief staat voor kennis of informatie die je graag door wilt geven en wilt delen.
 
Wordt een brief door een boodschapper bezorgd, dan steek je veel tijd en energie in het aankleden en het persoonlijk maken van je communicatie. Deze droom kan ook betekenen dat je dit juist wat meer zou mogen doen. Een brief die geschreven is in vrolijk gekleurde inkt staat voor familie en ruzies met je partner. Verstop of vind je een brief, dan vertrouw je een vriend of je partner niet helemaal.
brievenbus
Een brievenbus in je droom staat voor belangrijke informatie die je hebt gekregen. Probeer te achterhalen welke boodschap je onderbewuste je probeert te geven. Was de brievenbus vol, dan luister je niet goed naar jezelf.
bril
Draag je een bril in je droom, dan hou je jezelf ergens over voor de gek. Verlies je je bril of gaat je bril kapot, dan vind je het op het moment moeilijk om een goede keus te maken. Is je bril vies, dan kun of durf je ergens niet duidelijk naar te kijken.
broccoli
Zie je broccoli in je droom, dan heb je spirituele voeding nodig. At je broccoli, dan komt er een tijd van ups en downs aan. Kweekte je broccoli, dan staat dit voor gelukkige tijden in je gezin.
 
Broccoli bereiden en opdienen betekent dat succes langzaam komt, maar het komt zeker wel. Oude, verlepte broccoli staat voor verdriet.
broer
Een droom over je broer in het echt moet geïnterpreteerd worden naar jullie relatie. Droom je over een broer die je niet hebt, dan is het belangrijk dat je jezelf volledig uit.
brons
Zie je brons in je droom (de kleur of het metaal), dan moet je ergens beter voor zorgen. Brons staat voor het onderhouden van schoonheid en gezondheid.
brood
Een droom over brood gaat over de positieve kwaliteiten en belangrijke ervaringen die je hebt opgedaan gedurende je leven.
broodrooster
Een broodrooster in je droom geeft aan dat je bijdehand en een snelle denker bent.
brownie
Droom je over een brownie, dan feliciteer je jezelf met iets wat je onlangs hebt behaald. Deze droom vertelt je ook dat je in de toekomst je werkdruk mag delen en anderen mag laten helpen, in plaats van alles zelf proberen te doen. Soms betekent deze droom ook dat je jezelf te veel hebt toegestaan en dat je jezelf meer in de hand mag gaan houden.
koop hier je smakelijke chocolade online
brug
Een brug staat vaak voor reizen en overgang. Droom je over een brug over water dan ervaar je een conflict in emoties. Was de brug gammel of ingestort, dan heb je een probleem met een vriendschap of een relatie.
bruid
Een droom over een bruid staat voor puurheid en onschuld.
bruidegom
Droom je over een bruidegom of ben je een bruidegom, dan staat dit voor toewijding aan een relatie of situatie. Het kan zijn dat je een samenwerkingsverband met iemand aangaat voor een winstgevend project.
 
Deze droom kan betekenen dat je sterke, assertieve kant er klaar voor is om samen te gaan met je intuïtieve, verzorgende kant.
bruidsmeisje
Droom je dat je een bruidsmeisje bent, dan staat dit voor een nieuwe liefde.
bruidstaart
Droom je over een bruidstaart, dan voel je je bitter of verdrietig over een teleurstelling in de liefde. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je niet de aandacht krijgt die je verdient van een bepaald persoon.
 
Een bruidstaart waar van gegeten is, staat voor een gemiste kans in de liefde. Droom je van het paartje bovenop de bruidstaart, dan staat dit symbool voor je toewijding aan een relatie of situatie.
bruiloft
Als je droomt dat je een bruiloft of een bruiloftreceptie bijwoont, dan staat dit voor een nieuw begin voor je. Deze droom kan ook je angsten over binding en onafhankelijkheid weerspiegelen.
 
Droom je dat een vriend van je gaat trouwen, dan ben je bang dat ze je achterlaat. Ging je zelf trouwen in je droom, dan kan dit in je echte leven een wens van je zijn en staan voor je sterke romantische gevoelens voor iemand. Een droom over een bruiloft kan ook betekenen dat je tevreden bent met je verschillende kanten.
bruin
Bruin staat in je droom voor geluk in financiële zaken en thuis. Het kan ook symboliseren dat je je dichter bij de natuur voelt staan.
bruinen (huid)
Als je droomt dat je bruin bent, dan staat dit voor een minder positieve kant van jezelf. Het symboliseert je primaire instincten en natuurlijke zintuigen. Een fijne droom dat je lekker in de warme zon ligt staat voor geluk en goede vriendschappen. Droom je over de overgang van waar je bruin bent en waar niet, dan kan het zijn dat je een inschattingsfout hebt gemaakt waar je je schuldig over voelt of waarvan je bang bent dat het uitkomt.
bubbelbad
Droom je dat je in een bubbelbad zit, dan breng je op het moment veranderingen aan in je dagelijks leven, of je hebt jezelf bevrijd van storende emoties. Vaak wil deze droom zeggen dat het tijd is om je te ontspannen, om de dagelijkse beslommeringen los te laten en om je problemen een tijdje opzij te schuiven.
buffel
Een buffel in je droom staat voor overleven. De droom kan een waarschuwing zijn dat je de verkeerde kant op gaat met je leven. Zie je een buffel die gewond of dood is, wees dan niet te voorzichtig in nieuwe situaties. Een hele kudde buffels in je droom staat voor kalmte.
koop hier je smakelijke chocolade online
buffet
Eet je heerlijk eten van een buffet en heb je het gezellig met vrienden, dan staat dit voor geluk en persoonlijk gewin. Krijg je niet wat je wilt aan het buffet of krijg je te veel op je bord, dan heb je behoefte aan meer voldoening of spiritualiteit in je leven. Je komt iets tekort op het gebied van vriendschap, liefde of plezier.
buidelrat
Wanneer je over een buidelrat droomt, dan geeft dit je aan dat als je je problemen negeert, je jezelf saboteert. Alleen als je directe, positieve actie onderneemt zul je gelukkig worden.
buik
Een droom over je buik duidt erop dat ideeën en gevoelens van het onbewuste- naar het bewuste niveau worden geïntegreerd. Je droom zou ook aan kunnen geven op je onderbuikgevoel en intuïtie te durven vertrouwen.
buikspreker
Komt er een buikspreker in je droom voor, dan heb je een belangrijk deel van jezelf verborgen gehouden voor iemand waar je om geeft.
buiten
Speelt je droom zich buiten af, dan staat dit voor vrijheid, sereenheid, herstel en vernieuwing. Het kan ook zijn dat je je gevoelens en intuïtie wilt ervaren en uiten.
buiten je lichaam treden
Droom je dat je buiten je lichaam treedt, dan zie je dingen uit een heel ander perspectief. Je voelt je bevrijd. Het kan ook zijn dat je je fysiek of emotioneel afgescheiden voelt van de mensen om je heen.
buiten-wc
Droom je over een buiten-wc, dan mag je je gevoelens wat vrijer uiten. Hou je niet in uit angst dat anderen je veroordelen.
buitenaards wezen (alien)
Wanneer je droomt over een of meerdere buitenaardse wezens, dan heb je het gevoel dat iemand over je grenzen heen gaat. Droom je dat je zelf een buitenaards wezen bent, symboliseert dit een onontdekt deel van jezelf. Dit soort dromen staan ook voor je creatieve ideeën en grenzeloze fantasie. Ze kunnen ook jouw manier zijn om te 'ontsnappen' aan de realiteit. Als je door buitenaardse wezens ontvoerd wordt, vrees je voor veranderingen in je omgeving of voor het verlies van je thuis en familie. Je kunt het gevoel hebben dat er inbreuk wordt gemaakt op je persoonlijke ruimte of privacy.
buitenland (er)
Droom je van het buitenland, dan is de vervulling van je liefste wens dichterbij dan je denkt. Hou vol en heb geduld. Een buitenlander in je droom is een positief teken als het een aardig persoon was.
buitenzintuiglijke waarneming
Als je droomt dat je beschikt over buitenzintuiglijke waarnemingen, dan is dit een persoonlijke en bijzonder spirituele boodschap van je onderbewuste. Let goed op wat mensen tegen je zeggen en op je over proberen te brengen.
koop hier je smakelijke chocolade online
bulldozer
Als je een bulldozer in je droom ziet, dan het je het gevoel dat je weggeduwd wordt van wat je wilt. Je voelt je hulpeloos en op de kop gezeten. Deze droom kan ook betekenen dat je je leven mag gaan organiseren en de troep in je leven mag gaan opruimen.
bumpersticker
Zie je een bumpersticker in je droom, dan is dit vaak een belangrijk teken of boodschap waar je op moet letten om verder te komen in je leven. Let goed op de boodschap van de sticker.
bungalow
Een droom over een grote luxe bungalow staat voor een grote toename van je inkomen of een verbetering van je gezinsleven. Een vervallen en donkere bungalow of een bungalow die er eng uitziet, staat voor ongeluk en een mogelijk verlies van een relatie of van geld.
bungee jumpen
Vond je het bungee jumpen in je droom leuk, dan heb je een sterke persoonlijkheid en kun je goed slagen in het leven. Vond je het eng om te bungee jumpen of was het een vervelende ervaring, dan staat dit voor je gevoel dat je verlaten bent door een goede vriend of iemand die je leuk vond.
bureau
Zit je achter een bureau in je droom, dan staat dit voor teleurstelling. Open je een bureaulade of ruim je je bureau op, dan open je jezelf voor nieuwe dingen.
burgemeester
Als je in je droom de burgemeester bent, dan heb je behoefte aan macht en controle over anderen. Komt er een burgemeester in je droom voor, dan symboliseert je droom je mening en gevoelens over de handelingen van autoriteitsfiguren.
burrito
Droom je over een burrito, dan staat dit voor mogelijkheden. Droom je dat je een burrito eet, dan begin je iets nieuws in je leven. Als je heel veel burrito's tegelijkertijd eet in je droom, dan stel je iets uit of verzin je ergens smoesjes over.
 
Laat je je burrito half opgegeten, dan vind je het moeilijk om met overtuiging vooruit te gaan. Hoe pittiger de ingrediënten van je burrito zijn, des te pittiger zijn de uitdagingen die je tegenkomt. Droom je van een reuze burrito, dan heb je een overdreven goede dunk van iemand of jezelf.
bus
Als je over een bus droomt, dan heb je tot nu toe de menigte gevolgd. Het is nu tijd om je eigen beslissingen te nemen. Heb je de bus gemist, dan heb je het gevoel dat anderen je emotioneel en sociaal achterlaten. Je hebt moeite om je persoonlijke doelen te verwezenlijken. Krijg je een ongeluk met de bus, dan bevind je jezelf in een genante situatie.
bus chauffeur
Een buschauffeur in je droom staat voor leiderschap in een groepsidee of -plan. Iets zal goed verlopen als iedereen meewerkt.
 
Deze droom kan ook betekenen dat je maar niet verder komt. Ben jij de buschauffeur, dan maak je grote sprongen in het leven door veel te leren en kennis te vergaren.
bushalte
Wacht je bij de bushalte, dan loop je tegen kleine problemen aan, maar deze zijn van tijdelijke aard.
koop hier je smakelijke chocolade online
busje
Droom je dat je in een busje rijdt, dan ben je mogelijk iets kwijtgeraakt wat belangrijk voor je is. Word je uit een rijdend busje gegooid, dan heb je onaangenaam nieuws gekregen.
 
Koop je een busje, dan staat dit voor een verbetering van je sociale status. Word je door een busje gevolgd, vooral als je niet door de ruiten van het busje kunt kijken, kijk dan uit voor mensen om je heen die het slecht met je voor hebben.
butler
Wanneer je droomt over een butler, dan staat dit voor langverwacht geluk. Droom je dat je een butler hebt, dan ga je door een moeilijke tijd.
buren
Droom je dat je een buurman of buurvrouw helpt, dan staat dit voor je behulpzame karakter. Maak je ruzie met je buren, dan kun je in de problemen komen doordat je je humeur niet in de hand hebt. Kijk ook naar je gevoelens tegenover je buren.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht