betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter p

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
paal
Een paal staat in je droom voor zekerheid en stabiliteit. Je hebt altijd iets of iemand waar je op kunt bouwen.
paard
Komt er een paard in je droom voor, dan is dit een goed teken. Het betekent dat je je leven onder controle hebt. Droom je over een op hol geslagen paard, dan kan het zijn dat je bang bent voor je eigen sterke gepassioneerde gevoelens.
paardebloem
Een droom waarin een paardebloem voorkomt is positief. Deze droom staat voor een prettige omgeving en een gelukkige tijd.
paardenstaart
Doe je je haar in een paardenstaart, dan bundel je je krachten met iemand of je focust je energie op iets.
koop hier je smakelijke chocolade online
paardrijden
Ben je aan het paardrijden of zit je op een paard, dan staat dit voor een verbetering van je status. Je wordt populairder, je wint een wedstrijd of je krijgt een promotie. Werd je van het paard gegooid of viel je van het paard, dan heb je te maken met een rivaal die je plannen wil dwarsbomen. 10Heb je problemen met het zadel, besteed dan meer aandacht aan je persoonlijke zaken. Een verandering in je huidige plannen kan in je voordeel uitwerken.
paars
Komt de kleur paars sterk naar voren in je droom, dan staat dit voor persoonlijke transformatie en spirituele groei.
paasei
Komen er vrolijk geverfde paaseieren in je droom voor, dan staat dit voor het vieren van een gelukkige gelegenheid. Als je droomt dat je Paaseieren aan het zoeken bent, dan staat dit voor ontspanning en positieve gebeurtenissen. Je hebt het geluk gevonden dat je zocht.
pad (dier)
Komt er een pad in je droom voor, dan probeer je te verbergen wie je werkelijk bent. Laat je innerlijke schoonheid zien. Dood je een pad in je droom, dan durf je nu je ware zelf te laten zien. Je verbergt jezelf niet langer.
pad (weg)
Droom je dat je op een pad wandelt, dan zul je je doelen verwezenlijken als je doorzet. Als je droomt dat je van het pad af raakt, dan is dit een waarschuwing om geen tijd te verspillen aan onbeduidende activiteiten of relaties.
paddestoelen
Droom je over paddestoelen, dan ga je door een moeilijke periode in een relatie in je leven. Deze droom kan ook staan voor je creatieve inslag.
paintball
Ben je aan het paintballen in je droom, dan bereik je je doelen op een semi-agressieve manier. Raakte je gewond tijdens het paintballen, dan hebben je agressieve tactieken een averechts effect. Zie je vooral veel verschillende kleuren verfballen in je droom, dan staat dit voor verschillende veranderingen in je leven. Zat je onder de verf, dan ben je te gevoelig voor kritiek.
pak (kledij)
Als je in je droom een pak draagt, dan betekent dit dat je erkend wilt worden voor je talenten en vaardigheden.
pakhuis
Een pakhuis vol dozen of goederen geeft een succes in zaken aan. Een leeg pakhuis betekent dat je genept wordt in een situatie.
pakken (valies)
Ben je voor een reis of verhuizing aan het pakken, dan ben je ontevreden met een relatie in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
pakket
Komt er een pakketje in je droom voor, dan staat dit voor je verborgen creatieve energie, vaardigheden of gevoelens. Ontvang je een pakketje in je droom, dan geef je je gevoelens een plekje of je maakt nieuwe middelen voor jezelf vrij. Geef of stuur je een pakketje, dan laat je de gevoelens en zorgen die niet van jezelf zijn los en laat je ze bij de persoon bij wie ze horen.
paleis
Een droom waarin een paleis voorkomt, staat voor overvloed en welvaart.
palmboom
Een palmboom staat voor ontspanning en rust. Dit droomsymbool kan ook een behoefte weergeven aan exotische prikkels.
pan
Een pan staat in je droom voor je houding in een bepaalde situatie. Dit symbool kan ook staan voor kritiek en kwaadheid. Een koekenpan symboliseert een gevoel van heelheid in de liefde. Ook kan een koekenpan betekenen dat je de consequenties voor je daden moet leren accepteren.
panda
Als je droomt over een panda, dan betekent dit dat je zorgen weg zullen gaan als je er niet constant mee bezig bent.
paniek
Droom je dat je in paniek raakt, dan heb je het gevoel dat je de controle in je leven kwijt bent. Het kan zijn dat je je machteloos voelt of dat je geen duidelijke beslissing kunt maken.
pannekoek
Droom je dat je pannekoeken eet, dan verlang je terug naar je kindertijd, toen alles nog gemakkelijk en ongecompliceerd leek.
panter
Een panter staat in je droom voor vrouwelijke kracht. Word je in je droom aangevallen door een panter, dan voel je je in je leven op de huid gezeten door een dominante vrouw.
pantoffel
Zie of draag je pantoffels in je droom, dan staat dit twee betekenissen hebben. Of je bent heel ontspannen op het luie af, of je zou je juist moeten ontspannen omdat je je druk hebt gemaakt over een situatie waarin je je onzeker voelt of waarover je geen controle hebt.
panty
Draag je een panty in je droom, dan staat dit voor je begrip. Je staat met beide benen op de grond en je voelt je gesteund door de mensen om je heen. Trekt iemand anders een panty aan, dan staat dit voor een romantische situatie. Het kan zijn dat je jaloers bent of dat je bang bent dat iemand je niet meer leuk vindt.
koop hier je smakelijke chocolade online
paparazzi
Droom je dat de paparazzi achter je aanzit en foto’s van je maakt, dan vind je het niet prettig om in het middelpunt van de aandacht te staan. Het kan zijn dat iemand je overlaadt met aandacht, terwijl je dit niet prettig vindt. Was je zelf paparazzi in je droom, dan staat dit voor je onzekerheid. Je kijkt naar anderen om te bepalen hoe je jezelf moet gedragen.
papegaai
Een droom waarin een papegaai voorkomt, wil zeggen dat je graag zou willen zijn zoals iemand die je bewondert.
paperclip
Komt er een paperclip in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je je best moet doen om een relatie bij elkaar te houden. Misschien is het nodig dat je bepaalde aspecten van je leven reorganiseert.
papier
Komt er blanco wit papier in je droom voor, dan wil je graag met een schone lei beginnen. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf wilt uiten door te schrijven of te schilderen. Een stapel papier betekent dat je stress hebt van te veel verantwoordelijkheden in je leven. Scheur of verfrommel je papier, dan voel je je boos over een relatie.
parachute
Een leuke droom waarin je aan parachutespringen doet (je zweeft zachtjes omlaag aan je parachute), staat voor bescherming en zekerheid in een woelige tijd. Droom je dat je parachute niet open gaat of ben je bang in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand die er eigenlijk voor je had moeten zijn, je in de steek heeft gelaten.
paradijs
Wanneer je droomt dat je in het paradijs bent, dan wil je spirituele perfectie bereiken. Het kan zijn dat je probeert te ontsnappen aan de stress van het dagelijkse leven.
parallel universum
Als je droomt over een parallel universum, dan staat dit voor een ongewone gebeurtenis. Kwam je jezelf tegen in een parallel universum, dan begin je contact te maken met een onbekend aspect van jezelf dat voorheen onderdrukt of onderontwikkeld was. Zoek je jezelf in een parallel universum, maar kun je jezelf niet vinden, dan voel je je onzeker over de weg die je bewandelt in je leven of je probeert je aan te passen aan een nieuwe situatie waarvan de regels en omstandigheden voortdurend veranderen. Zoek je iemand anders, dan heb je gevoelens voor die persoon waar je nog niks mee gedaan hebt.
paranoia
Als je droomt dat je paranoïde bent, dan twijfel je of je wel vooruit wilt gaan in een situatie of relatie. Je bent nog niet klaar voor zo'n grote stap in je leven en gaat gebukt onder hevige twijfel.
paranormaal
Heb je paranormale gaven in je droom, dan kun je veel meer dan je zelf denkt. Het kan ook zijn dat je over bepaalde mensen of situaties meer opvangt dan je in eerste instantie zelf merkt.
paraplu
Een open paraplu betekent dat je niet kunt luisteren naar je eigen gevoelens en dat je dit nu mag gaan leren. Een gesloten paraplu betekent dat je er klaar voor bent om te luisteren naar je eigen emotionele behoeftes en intuïtie.
koop hier je smakelijke chocolade online
parasiet
Wanneer je droomt over een parasiet, dan voel je je leeggezogen. Je geeft te veel zonder iets terug te krijgen. Het kan ook zijn dat je te weinig geeft en te veel vraagt van anderen en dat je afhankelijk van hen wordt.
parcours
Droom je dat je een parcours loopt, dan mag je het in je echte leven wat rustiger aan doen.
parel
Een parel staat in je droom voor het vrouwelijke en het onderbewuste. Vind je een parel in een oester, dan voel je je prettig in je lichaam en met je sexualiteit.Raak je een parel kwijt of breek je een parelketting, dan heb je een vervelende situatie op sexueel gebied meegemaakt, wat zijn weerslag heeft op hoe je naar je lichaam kijkt en hoe je met je sexualiteit omgaat.
parfum
Droom je dat je parfum ruikt, dan staat dit voor een overvloedige, luxe periode in je leven. Komt er een onprettige wolk parfum in je droom voor, dan dien je uit te kijken dat je jezelf niet te veel toestaat.
Parijs
Als je droomt over Parijs, dan staat dit voor een periode van zorgeloze sociale activiteiten. Deze droom waarschuwt je ook om geen dingen te doen die je je niet kunt veroorloven.
park
Als je droomt dat je in een park bent, dan staat dit voor een tijdelijke ontsnapping aan de werkelijkheid. Deze droom komt vaak voor in een overgangsperiode na een persoonlijk conflict of het einde van een relatie. Een park in je droom staat ook voor vernieuwing, meditatie en spiritualiteit. Ben je verdwaald in een park, dan worstel je met school, relaties of je familie. Je voelt je vervreemd van de mensen om je heen.
parkeerboete
Wanneer je droomt dat je een parkeerboete krijgt, dan ben je verward over wat je wilt doen in het leven. Je kunt het gevoel hebben dat je veroordeeld en bekritiseerd wordt vanwege het pad dat je wilt kiezen.
parkeerplaats
Droom je dat je op een parkeerplaats of in een parkeergarage bent, dan is het belangrijk dat je rustiger aan doet en ontspant. Kun je geen parkeerplaats vinden, dan vind je het moeilijk om je plek in het leven te vinden. Je probeert jouw eigen talent te vinden.
parkiet
Wanneer je een parkiet in je droom ziet, dan staat dit voor gebrek aan initiatief en nieuwe ideeën. Het kan zijn dat je een beetje onvolwassen bent. Wees spontaner in je daden en creatiever en onafhankelijker in je denken.
partner afnemen
Als je in je droom de partner van iemand anders afpakt, dan staat dit voor je sexuele driften en zelfverraad van je onderbewuste. Deze droom kan ook aangeven dat je in een situatie verzeild bent geraakt die niet goed voor je is. Laat je niet door je verlangens verleiden om iets te doen waar je later spijt van hebt. Pakt iemand jouw partner af in je droom, dan ben je bang om verraden en verlaten te worden. Door vrienden, je partner of allebei. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
Pasen
Droom je over Pasen, dan zijn je grootste problemen voorbij. Er breekt een nieuwe gelukkige periode aan na een donkere en droevige tijd. Hou je hoofd hoog geheven en schaam je niet langer. Deze droom kan ook staan voor een opleving en voor een hernieuwde ontdekking van je spirituele kant.
pashokje
Als er een pashokje in je droom voorkomt, dan betekent dit dat je in een overgangsfase in je leven zit. Trek je iets nieuws aan in een pashokje, dan staat dit voor geluk. Kleed je je uit in een pashokje, of zit je vast in een pashokje, dan heb je te maken met tegenslag. Het kan zijn dat je niet krijgt wat je graag wilt.
paspoort
Je paspoort staat in je droom voor je identiteit en hoe goed je met verschillende situaties om kunt gaan. Raak je je paspoort kwijt in je droom, dan weet je op het moment niet zo goed wie je bent, wat je wilt en waar je voor staat.
pasta
Een droom waar pasta in voorkomt, staat voor een ongebruikelijk grote eetlust en sterke verlangens. Je hebt meer zelfdiscipline nodig.
pastoor
Komt er een pastoor voor in je droom, of ben je een pastoor in je droom, dan mag je wat meelevender en begripvoller zijn in een situatie of relatie.
Paus
Komt de Paus in je droom voor, dan staat dit voor je spirituele begeleiding, overtuigingen en innerlijk geloof. Deze droom kan als inspiratie dienen om je volledig potentieel te bereiken. Aan de andere kant kan deze droom ook staan voor je zelfingenomenheid, bekrompenheid en superieure houding.
pauw
Een pauw staat in je droom voor prestige, succes en geluk in je werk. Je bent vol vertrouwen over hoe de dingen gaan.
pauze
Als je droomt over een pauze op school of je werk, dan is het tijd om pas op de plaats te maken zodat je nieuwe energie op kunt doen en je weer jezelf kunt voelen. Je kunt je leeggezogen voelen door sociale druk. Doorbreek de sleur en doe iets heel anders. Of breng wat tijd alleen door om op adem te komen.
pedicure
Droom je dat je een pedicure krijgt, dan ga je gracieus en met een goede houding door het leven. Deze droom kan ook betekenen dat je erkenning wilt van anderen voor het werk dat je verzet hebt.
peer
Een peer staat in je droom voor de baarmoeder en vruchtbaarheid. Dit droomsymbool verwijst waarschijnlijk naar een vrouw in je leven. Een peertje in je droom geeft aan dat je er klaar voor bent om de realiteit onder ogen te zien of te accepteren. Dit droomsymbool staat ook voor spirituele verlichting, hoop en nieuwe ideeën. Je benadert een situatie vanuit een andere hoek.
koop hier je smakelijke chocolade online
pelgrim
Een pelgrim in je droom staat voor een spirituele reis. Je werkt toe naar een beter begrip en bewustzijn van jezelf en de wereld.
pen
Een pen staat in je droom voor een duidelijke en assertieve zelfexpressie en communicatie. Raakt de pen beschadigd, breekt hij of doet hij het niet in je droom, dan vind je het moeilijk om jezelf te uiten.
penis
Een penis staat in je droom voor sexuele energie en kracht. Was het een vervelende droom of droomde je dat een man zijn penis aan je liet zien, dan weet je je geen raad met je eigen sexuele energie en kracht.
penning
Een penning zien of krijgen in je droom staat voor je status en je positie. Je hebt een hoge dunk van jezelf.
pensioen
Als je droomt dat je met pensioen gaat, staat dit voor een einde van een periode.
pentagram
Een pentagram staat in je droom voor je contact met de elementen aarde, lucht, vuur en water. Deze elementen dragen bij aan je welzijn. Een pentagram staat ook voor bescherming. Een pentagram dat op zijn kop staat, staat voor conflict, negativiteit en agressie.
penthouse
Als je over een penthouse droomt, dan staat dit voor overvloed. Je voelt je rijk. Deze droom staat ook voor een nieuw perspectief op je leven en contact maken met je grootste potentieel.
peper
Een droom over peper is een waarschuwing dat je jezelf moet kalmeren.
peperkoek
Eet of bak je peperkoek, dan staat dit voor een familiefeest.
pepermunt
Een droom waar pepermunt of munt in voorkomt, staat een verfrissende persoon of situatie in je leven. Ben je een tijd ziek geweest, dan staat dit droomsymbool voor gezondere tijden.
koop hier je smakelijke chocolade online
perceel
Droom je over een vrij perceel, dan staat dit voor een tekort, pessimisme en teleurstellingen in je toekomstperspectief.
perkament
Een rol perkament staat voor het loslaten van huidige zorgen.
permanent
Droom je dat je een permanent laat zetten, dan ben je bezig je vrouwelijke, zachte kant te accepteren.
persoon
Komen er personen die je kent in je droom voor, dan staat dit voor eigenschappen van die personen die je zelf graag zou willen hebben. Zie je personen die je niet kent in je droom, dan staat dit voor verborgen aspecten van jezelf die je onder ogen mag zien. Personen uit het verleden staan voor een situatie in het heden die vergelijkbaar is met een situatie uit het verleden.
pervert
Als je droomt van een perverseling, dan ontken je een bepaald gedeelte van je eigen sexualiteit. Het kan ook zijn dat iemand meer van je vraagt op dit gebied dan jij prettig vindt om te geven.
perzik
Perzikken staan in je droom voor plezier en genot. Je geniet van de kleine dingen in het leven en voelt je goed over hoe de dingen er voor staan. Deze droom kan ook gaan over je emoties voor de persoon die je leuk vindt.
pest
Komt de pest in je droom voor, dan staat dit voor geestelijke verwarring. Het is aan te raden om iemand om hulp te vragen.
pesten
Was jij de pestkop in je droom, dan staan je gelukkige sociale tijden te wachten. Werd je in je droom gepest, dan krijg je goed financieel nieuws. Zie je dat anderen gepest worden, dan heb je een geheime ambitie verwezenlijkt.
petitie
Als je droomt over een petitie, dan boek je vooruitgang op weg naar je doelen.
piano
Speelt er iemand piano in je droom of hoor je pianomuziek, dan ben je op zoek naar harmonie in je leven. Kijk naar de locatie waar piano gespeeld wordt voor een aanwijzing welk gedeelte van je leven op orde gebracht mag worden. Moet de piano gestemd of gerepareerd worden, dan is een bepaald aspect van je leven in disharmonie. Misschien moet je een relatie, familieverplichtingen, een project of situatie helen of er meer aandacht aan besteden.
koop hier je smakelijke chocolade online
piccolo
Als je droomt van een piccolo die je bagage voor je draagt, dan geniet je van succes als het er eindelijk is. Ben jij de piccolo in je droom, dan ben je gestresst vanwege een sociale situatie.
picknick
Een picknick in je droom staat voor een gelukkig en rustig familieleven of relatie. Een picknickmand staat voor een gelegenheid om te leren en je ideeën en overtuigingen te delen.
pieper
Als je een pieper hebt of gebruikt, dan herinnert deze je aan onafgemaakte persoonlijke zaken.
pier
Droom je over een pier, dan staat dit voor zelfreflectie en je onderbewuste. Je bent er aan toe om je spiritualiteit te onderzoeken en te groeien als individu.
piercing
Als je droomt dat je een piercing laat zetten, dan heb je de behoefte je te onderscheiden van anderen.
pijl
Een droom waarin een pijl voorkomt, betekent dat er plezier aankomt. De vervelende tijd is voorbij, het is nu tijd voor goede tijden.
pijn
Als je droomt dat je pijn hebt of gewond bent, dan staat dit voor problemen (eventueel financieel). Heeft iemand anders pijn, dan voel je je oneerlijk behandeld door je vrienden. Verzorg je iemand die pijn heeft, dan wordt er in je leven beroep gedaan op je zachtere, verzorgende kant.
pijp
Een pijp staat in je droom voor rust en comfort na veel moeite.
pil
Als je droomt van een pil, dan staat dit voor een periode van heling en een einde aan negatieve ideeën.
pilaar
Een droom waarin een pilaar voorkomt, staat voor kracht en hard werken. Het kan ook zijn dat je je belast of leeggezogen voelt doordat je anderen zoveel ondersteunt.
koop hier je smakelijke chocolade online
piloot
Wanneer je droomt dat je een piloot bent, dan heb je de bestemming van je leven volledig onder controle. Je bent zelfverzekerd en vol vertrouwen in je beslissingen en de dingen die je bereikt.
pinata
Droom je over een pinata, dan heb je het gevoel dat je geluk net buiten je bereik ligt. Dit geldt met name als je probeert de pinata kapot te slaan en het lukt niet. Krijg je de pinata wel opengeslagen, dan heb je je doel toch bereikt.
pinautomaat
Als je in je droom een pinautomaat ziet, verlang je naar financiële zekerheid. Droomde je dat je geld stortte of opnam, dan geeft je droom aan dat je financiële situatie niet zo erg is als je denkt. Zag je dat iemand anders de pinautomaat gebruikte, wees dan voorzichtig met je geld.
pincet
Komt er een pincet in je droom voor, dan staat dit voor een ongemakkelijke situatie waarvan je veel stress en verdriet hebt gekregen.
pinda
Een droom waarin pinda's voorkomen, staat voor toegenomen persoonlijke populariteit.
pindakaas
Als je droomt over pindakaas, dan heb je spijt van iets gemeens of oneerlijks dat je iemand in het verleden hebt aangedaan. Biecht het op of laat het los, want aan spijt heeft niemand iets.
pingpong
Ben je aan het pingpongen in je droom, dan heb je het gevoel dat iets maar over en weer blijft gaan zonder dat er een resultaat uit komt.
pinguïn
Een pinguïn in je droom geeft aan dat je problemen niet zo belangrijk zijn als je zelf denkt.
piraat
Als er een piraat in je droom voorkomt, dan zorgt een persoon of situatie voor emotionele chaos in je leven. Je kunt het gevoel hebben dat iemand je creativiteit beperkt. Dit symbool kan ook betekenen dat je meer risico's wilt nemen in je leven.
piranha
Komt er een piranha in je droom voor, dan knaagt iets aan je. Het is belangrijk dat je je opgekropte gevoelens loslaat en de problemen aanpakt die een innerlijk conflict veroorzaken.
koop hier je smakelijke chocolade online
pistool
Droom je over een pistool, dan voel je je onder druk gezet door een man. Dit symbool kan ook staan voor onderdrukte angst en de behoefte aan bescherming.
pittig
Droom je van iets pittigs, dan heb je het niet gemakkelijk op het moment. Het kan ook zijn dat je leven in een sleur is beland en dat je toe bent aan een beetje leven in de brouwerij.
pizza
Pizza staat in je droom voor overvloed, keuzes en afwisseling.
plafond
Droom je van een schoon of mooi versierd plafond, dan staat dit voor bescherming en een leven vol zekerheid. Zaten er scheuren in het plafond of was het plafond op een andere manier beschadigd, wees dan bedacht op verraad van vrienden. Kom je tot het plafond in je droom, dan krijg je nieuwe innerlijke of spirituele inzichten. Houdt het plafond je tegen, dan vind je het moeilijk om oude gewoontes en gedachtenpatronen te doorbreken. Stort het plafond in, dan houden je belangrijke idealen geen stand. Misschien kun je niet voldoen aan de hoge eisen die je aan jezelf stelt.
 
Als je droomt dat je je in een ruimte bevindt met een heel laag plafond, dan is het tijd om je eigenwaarde te vergroten. Je hebt niet genoeg vertrouwen in je mogelijkheden om je doelen te bereiken en zit vast in oude manieren van denken die je tegenhouden om beter te presteren.
planeet
Ben je in je droom op een andere planeet, dan heb je een creatieve geest en ben je goed in het vinden van onconventionele oplossingen voor een probleem.
plank
Een droom waar planken in voorkomen, staat voor onverwachte vertragingen in je huidige plannen.
plant
Een droom waarin een plant voorkomt, staat voor spirituele ontwikkeling en een potentiële persoonlijke groei. Komen er vaak groene planten in je droom voor, dan heb je een bijzonder meelevend en liefdevol karakter. Word je door een plant aangevallen of opgegeten, dan kan het zijn dat je je zorgen maakt over zwangerschap of vruchtbaarheid. Deze droom kan ook gaan over je angst over een verborgen aspect van jezelf dat je af probeert te wijzen en terug in je onderbewuste probeert te duwen. Ten slotte kan deze droom ook betekenen dat je je emotioneel overweldigd voelt door een krachtige vrouw in je leven, bijvoorbeeld je moeder of een bazige vriendin.
plas
Een plas water staat in je droom voor gevoelens die je onderdrukt of over het hoofd gezien hebt. Het zijn waarschijnlijk wat minder sterke gevoelens, maar het is toch belangrijk om ze te erkennen en misschien om er iets mee te doen.
plassen
Als je droomt dat je aan het plassen bent, dan betekent dit dat je iets aan het loslaten bent. Zie je iemand anders plassen in je droom, dan ben je kwaadheid naar jezelf aan het loslaten. Droom je dat je in bed plast, dan heb je het gevoel dat je de controle over iets kwijt bent of raakt. Dit is met name van toepassing in een relatie.
plastic
Komen er voorwerpen van plastic in je droom voor, dan ben je gemaakt en kunstmatig. Je bent niet oprecht en niet trouw aan jezelf. Droom je over plastic bestek, dan voelt je thuis niet echt aan. Je voelt je ontheemd en krijgt maar niet de juiste sfeer te pakken. Een plastic tas staat voor de verantwoordelijkheden die je draagt in je leven. Was de tas gescheurd, dan heb je te veel dingen die je bezighouden en waarover je je zorgen maakt. Probeer rustiger met de dingen om te gaan, wat activiteiten los te laten of meer te delegeren.
koop hier je smakelijke chocolade online
plastische chirurgie
Als je droomt dat je plastische chirurgie laat doen, dan herbouw je je eigenwaarde en je probeert je zelfbeeld te verbeteren. Droom je dat de reactie van anderen op je plastische chirurgie negatief is, dan vind je het moeilijk om zelfvertrouwen te hebben. Leer om contact te maken met wat jou mooi maakt als persoon en laat dat naar buiten komen.
plateau
Bevind je je in een droom op een plateau, dan heb je het gevoel dat je leven in een sleur zit. Er gebeurt naar je gevoel niet veel spannends in je leven. Een plateau staat aan de andere kant ook voor een hoog bewustzijn.
platenspeler
Een droom waarin een platenspeler voorkomt, kan je aangeven dat je in een situatie of bij een persoon blijft hangen. Dit symbool kan ook betekenen dat je je beter thuis voelde in vroegere tijden. Je weet niet goed wat je met het huidige tijdperk aan moet.
platform
Droom je dat je op een platform staat, dan heb je het gevoel dat je iets moeilijks bereikt hebt. Was het platform instabiel of in slechte staat, dan ben je bang dat je succes van korte duur zal blijken te zijn.
plattegrond
Als je droomt dat je een plattegrond gebruikt, dan ga je in je leven de goede kant op. Een plattegrond staat ook voor emotionele en spirituele groei.
platteland
Als je droomt dat je in een dorpje op het platteland bent, dan zul je met succes je doelen bereiken. Ben je op het platteland, dan staat dit voor vrijheid, rust en vernieuwing. Dit wil ook zeggen dat je je gevoelens en instincten wilt ervaren en uiten.
plaza
Komt er een plaza in je droom voor, dan probeer je indruk te maken op iemand.
pleegouder
Droom je dat je pleegouders hebt, dan staat dit voor een vraag om hulp uit onverwachte hoek. Was je zelf pleegouder in je droom, dan neem je de zorgen van anderen op je.
pleister
Bedek je een muur met pleister, dan staat dit voor het gladstrijken van problemen in je leven. Komt er pleister van de muur of het plafond in je droom, dan zijn er zaken die je met de mantel der liefde hebt bedekt, maar die je niet lang meer verborgen kunt houden.
pluche knuffel
Een pluche knuffel in je droom staat voor een kinderachtige houding. Het kan zijn dat je probeert te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden en problemen. Dit is met name van toepassing als de pluche knuffel eng was. Deze droom kan aan de andere kant ook betekenen dat je je nu dient te ontspannen, dat je minder serieus mag zijn en dat je je lichaam en geest wat rust moet gunnen.
koop hier je smakelijke chocolade online
plukken
Ben je bloemen aan het plukken, dan staat dit voor groot geluk.
podium
Als je droomt dat je op een podium staat, dan heb je behoefte aan meer aandacht en actie in je leven.
poeder
Komt er poeder in je droom voor, dan voel je je verpletterd door iets wat iemand gedaan of gezegd heeft.
poema
Een poema in je droom staat voor wilde schoonheid, kracht en rauwe emotie. Dit dier staat vaak voor vrouwelijke kracht en agressie. Een vrouw die je kent vormt een gevaar voor je sociale positie of je welzijn.
poep
Droom je over poep (van een mens of een dier), dan staat dit voor dingen die je los mag laten of losgelaten hebt.
poets bakken
Droom je dat je iemand een poets bakt, dan heb je behoefte aan wat meer ontspanning en vrolijkheid in een relatie. Heeft iemand jou een poets gebakken, dan voel je je door iemand in de maling genomen.
poëzie
Lees je poëzie in je droom, dan staat dit voor inspiratie en idealisme. Deze droom betekent ook dat je de communicatie met iemand dient te verbeteren.
poker
Speel je poker in je droom, dan vraagt een situatie in je leven om strategie en precieze planning. Denk goed na voordat je iets doet. Ging je droom met name om het gokken, dan neem je in je leven een bepaald risico. Het kan ook zijn dat je het lot laat bepalen hoe iets verloopt en dat je geen verantwoordelijkheid neemt voor je daden.
poker fiche
Komt een poker fiche centraal voor in je droom, dan dien je een gokje te wagen of niet zo streng te zijn voor jezelf.
politicus
Wanneer je droomt dat je een politicus bent, dan ben je misleidend en manipulatief. Je probeert anderen over te halen jouw denkbeelden en visie te delen. Komt er een politicus in je droom voor, dan is het nu de tijd om een keuze te maken en een kant te kiezen.
koop hier je smakelijke chocolade online
politie
Als er politie in je droom voorkomt, dan voel je je ergens schuldig over. Politie kan ook staan voor het juiste pad. Droom je dat je zelf van de politie bent, dan staat dit voor je normen, waarden en geweten. Je onderbewuste probeert je op het rechte pad te houden.
 
Ben je als politie undercover, dan voel je je schuldig over iets wat je in het verleden hebt gedaan. Ben je als politie verkleed, dan doe je net of je voor iets goeds hebt gekozen, maar eigenlijk sta je er zelf niet achter. Word je door de politie achterna gezeten, dan probeer je de verantwoordelijkheid voor iets te vermijden.
pols
Als je pols in je droom voorkomt, dan kun jij plezier en productiviteit heel goed combineren. Je kunt heel goed de aandacht van anderen trekken en ze betrokken maken. Je bent een natuurlijk leider.
pompoen
Droom je over een pompoen, dan sta je aan het begin van een nieuwe fase in je leven.
pompon
Als er pomponnen in je droom voorkomen, dan staat dit voor competitie en overwinning. Deze droom kan erop wijzen dat je meer complimenten en aanmoediging mag geven aan anderen.
pont
Zie je een pont in je droom of ga je met een pont over het water, dan word je beloond voor je inspanningen.
pool tafel
Komt er een pool tafel in je droom voor, dan mag je leren om beter met anderen samen te werken.
poolgebied
Droom je van bevroren gebieden, dan zul je je hoogste doel bereiken.
poort
Een poort die open staat, staat voor kansen. Een gesloten poort staat voor obstakels. Kreeg je de poort open, dan overwin je de obstakels. Een poort die op slot zit, staat voor obstakels die je niet kunt overwinnen. Klom je over de poort of bedacht je een manier waardoor je toch aan de andere kant van de poort kwam, dan zul je toch slagen.
poortwachter
Als een poortwachter je doorlaat in je droom, dan ben je succesvol in een project of een overgang. Mocht je niet door de poort van de poortwachter, dan ben je de dingen zoals ze zijn helemaal beu.
poot / pootafdruk
Komt er een poot of pootafdruk voor in je droom, dan mag je meer op je intuïtie vertrouwen. Je hebt een goede intuïtie en je weet vaak wat waar is in een situatie of van een persoon, wanneer anderen dat missen. Volg je een spoor van pootafdrukken, dan dien je in contact te treden met een bepaald aspect van je innerlijk. Deze droom kan ook betekenen dat je een bepaald doel, persoon of ideaal uit het oog bent verloren.
koop hier je smakelijke chocolade online
pop
Een droom waar een pop in voorkomt, betekent dat iemand niet eerlijk tegen je is.
popcorn
Was de popcorn in je droom vers, dan staat dit voor aangename gebeurtenissen in je leven. Als de popcorn oud was, dan vallen de dingen die je meemaakt tegen.
poppenhuis
Zie of speel je met een poppenhuis in je droom, dan heb je een idealistisch beeld van je gezin. Een poppenhuis in je droom kan ook betekenen dat je onderbewuste problemen aan het oplossen is die je in het echt met je familie hebt.
populair
Als je droomt dat je populair bent, dan weerspiegelt dit meestal je behoefte om populairder te zijn dan je bent. Deze droom kan ook staan voor een positieve periode van persoonlijke groei.
porno
Wanneer je droomt dat je porno kijkt, dan staat dit voor problemen rondom intimiteit, macht en controle. Het kan zijn dat je je zorgen maakt of je wel aantrekkelijk bent. Een droom waarin porno voorkomt, staat ook vaak voor je angst om een bepaald aspect van jezelf bloot te geven.
 
Als je droomt dat je in een pornofilm speelt, dan zou je wat avontuurlijker willen zijn op het sexuele vlak. Voor alle dromen over porno geldt het volgende: was het een vervelende droom waarvan je van streek raakte, dan is het belangrijk dat je de controle terugneemt over je eigen sexualiteit en relatie. Laat je niet onder druk zetten door een persoon of je omgeving.
porren
Word je door iemand gepord in je droom, dan vraagt iemand of een situatie in je leven om je aandacht. Ben je zelf iemand aan het porren in je droom, dan heb je het gevoel dat niemand naar je luistert.
portaal
Droom je over een open portaal, dan staat dit voor nieuwe kansen. Ging je door het portaal, dan ben je er aan toe om een nieuwe kans te grijpen. Heb je in je droom de keus uit veel portalen, dan staat dit voor een moeilijke keuze die je in je leven moet maken. Kun je het juiste portaal niet vinden om ergens weg te komen, dan voel je je in je leven vastzitten. Het is nu tijd om de richting van je leven te veranderen.
portemonnee
Een portemonnee in een droom staat voor je identiteit. Droom je dat je je portemonnee verliest, dan gedraag je je op een manier die niet overeenkomt met je innerlijke zelf. Vind je een portemonnee in je droom, dan helpt een relatie je om je echte ik te ontdekken.
post
Krijg je post in je droom, dan is het belangrijk om te communiceren met iemand of om het contact met iemand uit het verleden of het heden nieuw leven in te blazen. Kreeg je post van iemand die je niet kent, dan probeert je onderbewuste je iets belangrijks te vertellen.
postbode
Een postbode in je droom staat voor je communicatie met anderen. Je moet iets belangrijks vertellen. Ben je een postbode in je droom, dan staat dit voor een boodschap van je onderbewuste. Let goed op de boodschap in deze droom.
koop hier je smakelijke chocolade online
poster
Hang je een poster op in je droom, dan ben je bezig om je leven te verbeteren en prettiger te maken.
postkantoor
Komt er een postkantoor in je droom voor, let dan goed op de rest van de droom. Deze droom bevat een belangrijke boodschap van je onderbewuste. Deze droom kan ermee te maken hebben dat je je open moet stellen en met anderen moet communiceren.
postzegel
Zie of koop je postzegels in je droom, dan heb je behoefte aan communicatie.
pot
Een lege pot in je droom staat voor een gebrek aan voldoening. Een volle pot staat voor succes en overwinning. Een gebroken pot staat voor een gebroken hart.
potlood
Een potlood staat in je droom voor zelfexpressie en communicatie. Een potlood staat in tegenstelling tot een pen voor een minder daadkrachtige en duidelijke expressie. Ben je een potlood aan het slijpen, dan bereid je je voor op een confrontatie. Raakt je potlood beschadigd of breekt hij in je droom, dan vind je het moeilijk om jezelf te uiten.
potpourri
Als je droomt over potpourri, dan probeer je iets negatiefs wat je gedaan of gezegd hebt te verbloemen.
praten
Kun je niet praten in je droom, dan staat dit voor je onvermogen om anderen te overtuigen van jouw zienswijze. Droom je dat je constant aan het praten bent, wellicht zou je er in het echte leven dan goed aan doen om ook eens naar anderen te luisteren, in plaats van zelf telkens aan het woord te zijn. Hoor je anderen luid praten in je droom, dan kun je verweten worden dat je je bemoeid met andermans zaken.
predikant
Komt er een predikant in je droom voor, dan is er een zware persoonlijke les die je moet leren. Het kan zijn dat je schuldgevoelens koestert en jezelf (onbewust) straft. Wees niet te streng voor jezelf.
preek
Krijg je een preek in je droom van je ouders of van een autoriteitsfiguur, dan staat dit voor schuldgevoel of schaamte over wat je gedaan hebt.
presentatie
Geef je in je droom een presentatie, dan ben je er aan toe om een idee of plan waar je al langer mee rondloopt, te delen met je omgeving. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je op de vingers gekeken wordt en dat je je moet verantwoorden.
koop hier je smakelijke chocolade online
president
Droom je over de president, dan staat dit voor autoriteit, macht en controle. Dit symbool kan ook jouw persoonlijke standpunt en mening reflecteren over de president en zijn handelingen. Droom je dat je de president bent of probeert te worden, dan staat dit voor succes bij je plannen.
pretpark
Als je droomt dat je in een pretpark bent, is je dagelijks leven druk en stressvol. Je hebt wat tijd nodig voor ontspanning en meer plezier in je leven. Alles in het park staat voor een aspect van jezelf. Deze droom kan ook betekenen dat je de laatste tijd snel afgeleid bent. Als je droomt dat het pretpark leeg of verlaten is, zou je je wat meer open mogen stellen voor plezier en avontuur.
prieel
Als er in je droom een prieel voorkomt, dan staat dit voor je romantische karakter.
priester
Een priester in je droom staat voor spirituele behoeftes, regels, religieuze overtuigingen en morele steun. Dit symbool kan ook staan voor kuisheid en onthouding. Verder kan een droom waarin een priester voorkomt, aangeven dat je je schaamt over of niet goed raad weet met sexuele problemen of gevoelens. Was de priester in je droom boos of afkeurend, dan voel je je te veel beschermd of oneerlijk behandeld door een gezagsdrager in je leven. Kwam er een magere priester in je droom voor, dan voel je je schuldig omdat je gemeen bent geweest tegen iemand. Een dikke priester staat voor hebzucht en luiheid.
prijs (beloning)
Ontvang je een prijs in je droom, dan voel je je succesvol in je leven en je bent trots op jezelf. Reik je een prijs uit aan iemand anders, dan heeft iemand in je omgeving iets bereikt wat je zelf graag had willen bereiken.
prijs / prijskaartje
Komt er een prijskaartje in je droom voor, dan staat dit voor je zelfvertrouwen of waardes. Was de prijs van iets heel hoog, dan geloof je in jezelf en heb je sterke waardes. Leek iets te goedkoop, dan kan het zijn dat je aan je eigenwaarde twijfelt of dat je jezelf niet genoeg op waarde schat in je relaties. Herinner je je nog de exacte prijs in je droom, zoek dan ook het getal op voor een betere duiding van je droom.
prijsvraag
Doe je mee aan een prijsvraag, dan vertrouw je te veel op het lot in plaats van dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen handelingen en beslissingen. Win je een prijs, dan heb je een flinke vooruitgang geboekt richting je persoonlijke doelen.
prikkeldraad
Zie je prikkeldraad in je droom, dan heb je moeite om iets te doorbreken of om je punt bij iemand duidelijk te maken. Als je vast zit in prikkeldraad, dan voel je je gevangen en beperkt in een relatie.
printer
Wanneer er een printer voorkomt in je droom, dan probeer je een gedachte of idee te uiten op een manier die anderen kunnen begrijpen. Doet de printer het niet, dan staat dit voor moeilijkheden en frustraties waar je tegenaan loopt bij het communiceren met anderen.
privacy
Als je droomt dat je geen privacy hebt, dan voel je je blootgegeven en onbeschermd. Deze droom kan ook betekenen dat je je emoties onderdrukt en niet volledig uit. Je bent bang dat anderen je ware aard zien en kritiek op je zullen leveren.
koop hier je smakelijke chocolade online
privé-school
Een droom over een privé-school staat voor de waarde die je hecht aan kennis en een opleiding. Je gelooft dat je altijd lessen leert, niet alleen in het klaslokaal.
problemen
Raak je in de problemen in je droom, dan vind je het moeilijk om een belangrijke beslissing te maken. Praat erover met iemand die meer ervaring heeft.
profeet
Komt er een profeet in je droom voor, dan maak je je zorgen over de toekomst.
project
Wanneer je droomt dat je aan een project werkt, dan staat dit voor succes. Deze droom kan ook staan voor je zorgen over een huidig project of opdracht waar je aan werkt. Het kan tijd zijn om de mouwen op te stropen en flink aan het werk te gaan.
projector
Komt er een projector in je droom voor, dan kan het raadzaam zijn om een bepaalde persoon, situatie of relatie eens een tijdje van een afstand te bekijken voordat je een beslissing neemt. Het kan verstandig zijn om de mening van iemand anders hierover te vragen.
promenade
Loop je in je droom over een promenade en kijk je naar de zee, dan betekent dit dat onbekende en belangrijke veranderingen plaatsvinden in je leven. Kijk ook naar hoe de zee was in je droom: kalm, aangenaam of beangstigend. Dit geeft je een idee van hoe je de veranderingen ervaart. Zag je de zee niet, maar liep je wel over de promenade, dan ben je helder van geest en beweeg je je gestaag in de richting van je doel.
promotie
Krijg je een promotie in je droom, dan heb je hard voor iets gewerkt en heb je het gevoel dat je nu beloond dient te worden. Gaat een promotie niet door in je droom, dan ben je boos om iets waarvan je vond dat je er recht op had dat door je vingers geglipt is.
prostituee
Als je droomt dat je een prostituee bent, dan ga je met te weinig zelfrespect met jezelf om. Je vindt jezelf niet genoeg waard. Het kan ook zijn dat je je gebruikt voelt door iemand in je omgeving. Een droom waarin een prostituee voorkomt, kan ook betekenen dat je je niet op je gemak voelt als het over sex gaat.
protest
Komt er een protestactie in je droom voor, dan ben je het ergens niet mee eens in je leven.
pruik
Draag je een pruik in je droom, dan staat dit voor misleiding en valse indrukken. Het kan zijn dat je net doet alsof de ideeën en meningen van anderen van jezelf zijn. Je bent niet trouw aan je eigen geloofsovertuigingen. Het is tijd om wat meer aan jezelf te gaan denken.
koop hier je smakelijke chocolade online
pruim
Komt er een pruim in je droom voor, dan staat dit voor een emotionele of creatieve blokkade.
psychiater / psycholoog
Ga je in je droom naar een psychiater of psycholoog, dan ben je bezig om je problemen aan te pakken. Je hebt behoefte aan emotionele en spirituele genezing. Gaat een vriend of familielid in je droom naar een psychiater of psycholoog, dan heb je het gevoel dat deze persoon je hulp nodig heeft.
psychopaat
Droom je over een psychopaat, dan ben je afgesneden van een belangrijk gedeelte van je emoties. Je hebt het gevoel dat je je identiteit en je individualiteit verliest. Deze droom kan ook staan voor reiniging en het genezingsproces. Het kan zijn dat je nu voor jezelf opkomt en een dramatisch einde aan iets maakt.
publiek
Als je droomt dat je voor een publiek staat, dan betekent dit dat iedereen om je heen je nauwlettend in de gaten houdt. Publiek in je dromen kan ook staan voor je angst dat je persoonlijke gedachten ontdekt en onthuld worden.
pudding
Komt er pudding in je droom voor, dan staat dit voor een saaie periode in je leven. Probeer de sleur te doorbreken.
puistjes
Dromen over puistjes hebben betrekking over problemen met je eigenwaarde en je zelfbeeld. Je voelt je onhandig of niet thuis in een situatie of relatie. Wanneer je droomt dat je je puistjes uitknijpt, moet je je negatieve emoties onder ogen zien en uiten.
pukkels
Droomde je dat je huid onder de pukkels zat, dan maak je je druk om onbelangrijke dingen. Wanneer je droomt dat je een grote pukkel op je voorhoofd hebt, is iemand in je naaste omgeving ziek. Zie je anderen met pukkels, dan klagen vrienden en kennissen tegen je. Droom je dat je je puistjes uitknijpt, dan is het tijd om je negatieve emoties onder ogen te zien en te uiten.
punaise
Een punaise in je droom staat voor irritaties in je leven waardoor je recalcitrant bent en ruzie zoekt.
punk muziek
Alles wat met punk muziek te maken heeft, staat in je droom voor verzet. Je komt in opstand tegen iemand of iets wat botst met waar je in gelooft. Deze droom kan ook betekenen dat je bezig bent om je gedrag en voorkomen overeen te laten komen met je gevoelens en overtuigingen.
punt
Een scherpe punt in je droom staat voor teleurstelling. Het kan zijn dat je niet alles uit jezelf haalt wat er in zit. Deze droom kan ook betekenen dat een persoon in je leven niet was wie je dacht dat hij of zij was.
koop hier je smakelijke chocolade online
puppy
Als je droomt over een puppy, dan staat dit voor je speelsheid en zorgeloze aard.
pus
Droom je over pus, dan is er iets dat je moet uiten. Je zit met een vooroordeel, houding of negatieve emotie waar je iets mee moet doen om het vervolgens los te kunnen laten. Kijk ook naar de betekenis van het lichaamsdeel waar het pus zich bevindt voor een duidelijkere betekenis van je droom.
put
Een put is een positief symbool. Het staat voor gezondheid en emotionele kalmte. Droom je echter dat je je in een put bevindt, dan voel je je hopeloos over een bepaalde situatie of een omstandigheid in je leven.
puzzel
Maak je een puzzel in je droom en lukt het, dan heb je een probleem in je leven opgelost. Krijg je het niet voor elkaar om de puzzel af te maken, dan zit je met een probleem in je leven en het lukt je maar niet om een goede oplossing te vinden. Ontbreken er stukjes van de puzzel, dan heb je nog niet alle feiten die je nodig hebt om een goede beslissing te kunnen maken.
pyjama
Draag je een pyjama in je droom, dan voel je je niet helemaal gezond.
pyramide
Een droom waarin een pyramide voorkomt staat voor stabiliteit en een stevige fundering. Een pyramide is een positief symbool voor grote positieve veranderingen. Beklim je een pyramide in je droom, dan ben je aan het bouwen op de goede basis die je eerder gelegd hebt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht