betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter u

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
UFO
Als je in je droom een UFO ziet, dan ben je op zoek naar een spirituele bestemming in je leven.
ui
Uien in je droom staat voor afgunst van anderen omdat je succes hebt. Zie je uien groeien, dan staat dit voor rivaliteit die alles net een beetje interessanter maakt. Snijd je uien en gaan je ogen tranen, dan heb je een nederlaag geleden door je rivalen.
uil
Een uil staat voor wijsheid en een pure geest. De uil is ook een symbool dat staat voor je onderbewuste, dus let goed op de boodschap die je krijgt van de uil. Een zwarte uil staat voor teleurstelling, tenzij je de uil weggejaagd hebt. Dan staat het voor een verbetering van je omstandigheden. Was de zwarte uil in je huis, dan heeft dit betrekking op je familie.
uit je mond slecht ruiken
Wanneer je in je droom uit je mond stinkt, dan misleid je in het echt anderen.
koop hier je smakelijke chocolade online
uitbarsting
Komt er een uitbarsting in je droom voor, dan staat dit voor hele krachtige gedachtes of behoeftes die je onderdrukt hebt. Deze droom kan ook staan voor grote opschudding in je leven.
uitdagen
Word je door iemand uitgedaagd om iets te doen, laat je dan niet uit de tent lokken. Denk overal goed over na en zeg pas iets als je er zeker van bent. Daagde jij zelf iemand uit in je droom, dan maakt iemand het je erg moeilijk. Krijg je een uitdaging in je droom, stel dan niet langer uit en zet jezelf aan een huidig project of een huidige taak.
uiteen scheuren
Word jij of iemand anders in je droom uiteengereten of gescheurd, dan is er een situatie in je leven die uit de hand loopt. Je voelt je machteloos en je hebt een gevoel van verlies.
uitgang
Als je in je droom de uitgang niet kunt vinden, dan ben je met een bepaald aspect van je leven nergens naar op weg. Neem het heft in eigen handen en verander de richting waarin je leven gaat.
uitkleden
Als je droomt dat je je uitkleedt, duidt dit op schandalig gedrag en ruzie met een geliefde. Zie je dat iemand anders zich uitkleedt, dan staat dit voor verlies van liefde en/of geld. Droom je dat iemand jou uitkleedt, dan staat dit voor gevaarlijk flirten.
uitmaken
Als je droomt dat je het uitmaakt met iemand, dan zijn er gevoelens of situaties in je leven waar je van af wilt. Het kan ook zijn dat je weigert een situatie te accepteren die je in de maag gesplitst wordt. Droom je dat iemand anders het met jou uitmaakt, dan heb je weinig eigenwaarde of je voelt je vervreemd van anderen. Dit kan ook staan voor angst voor afwijzing.
uitnodiging
Wanneer je droomt van een geschreven of gedrukte uitnodiging, dan staat dit voor een periode van depressie of verveling. Krijg je een mondelinge uitnodiging, dan staat dit voor een toename van sociale activiteit.
uitslag
Droom je dat je uitslag hebt, dan staat dit voor onderdrukte kwaadheid en irritatie. Je houdt je frustraties voor je en maakt je negatieve gevoelens niet kenbaar aan anderen.
uitverkoop
Als je droomt dat iets in de uitverkoop is, dan staat dit voor kansen die je nu geboden worden.
uitvinden
Als je droomt dat je iets uitvindt, dan staat dit voor je ambities betreffende rijkdom en succes. Zie je een uitvinder in je droom, dan bereik je iets wat uniek en de moeite waard is.
koop hier je smakelijke chocolade online
uitwerpselen
Als je droomt over uitwerpselen, verwijst dit naar (negatieve) eigenschappen van karakter, waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk en weerzinwekkend zijn. Je zou deze trekjes moeten erkennen en proberen ze een plaats in je leven te geven, zelf als je je hiervoor schaamt. Laat de negativiteit in je leven los.
 
Dromen waarin je niet in staat bent om je van je ontlasting te ontdoen, suggereren dat je niet bereid bent om je emoties los te laten. Je bent misschien een binnenvetter die zijn/haar gevoelens liever voor jezelf houdt.
 
Volgens Freud duidt poep op bezetenheid, trots, schaamte, geldzaken en agressiviteit. Wanneer je droomt dat je met poep speelt, symboliseert dit volgens Freud bezorgdheid over je financiën.
uitzetting
Wanneer je je huis uit gezet wordt in je droom, dan doe je iets in je leven wat tegen je principes indruist. Ergens voel je je niet lekker over hoe je je gedragen hebt.
uitzicht
Als je door een raam kijkt, dan staat dit voor inzichten en je houding in het leven. Wat je ziet (of het positief of negatief is), geeft weer hoe optimistisch of pessimistisch je in het algemeen bent. Heb je een mooi uitzicht, dan kijk je ergens positief tegenaan. Je optimisme helpt je om een beslissing te maken over iets belangrijks waar je mee bezig bent. Was het uitzicht donker of vervelend, wees dan minder negatief en zoek hoop in jezelf.
undercover
Ben je in je droom een politieagent die undercover is, dan voel je je schuldig over je daden uit het verleden.
uniform
Een uniform in je droom staat voor conformiteit en meegaan met de massa. Deze droom geeft aan dat je je eigen weg mag gaan en anderen niet meer hoeft te volgen, of dat je zou willen dat je niet anders dan anderen was en dat je je beter aan zou kunnen passen.
universiteit
Als je droomt dat je op de universiteit bent, of op de campus, dan onderga je nu een sociale of culturele verandering. Het is nu de juiste tijd voor je om te experimenteren en nieuwe dingen te proberen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht