betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter i

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
identificatie
Zie je je identificatie in je droom, dan staat dit voor je zelfvertrouwen. Verlies je je identificatie, dan ben je verward over je eigen identiteit. Droom je van een vervalste identificatie, dan kun je het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent en bang zijn dat mensen je niet leuk vinden. Probeer je zelfvertrouwen te vergroten.
iglo
Als je droomt over een iglo, dan zit je vast in een situatie. Je ziet geen vooruitgang in je leven. Misschien moet je oude problemen eens in een nieuw licht zien.
ijs (eten)
Droom je dat je ijs eet, dan staat dit voor geluk. Voor geliefden betekent dit dat ze spoedig weer samen zullen zijn.
ijs (water)
Een droom over ijs betekent vaak dat je nerveus bent over iets wat je in je leven wilt ondernemen. Ijs in je droom kan ook betekenen dat je niet zoveel om iemand geeft als dat die persoon om jou geeft. Droom je dat je op scheurend ijs staat (of dat je door het ijs in het water valt), probeer dan niet over de rug van anderen verder te komen.
koop hier je smakelijke chocolade online
ijsbaan
Een ijsbaan staat in je droom voor aangename sociale activiteiten met vrienden.
ijsbeer
Een ijsbeer staat in je droom voor herontwaken. Je staat op het punt om diepliggende emoties te uiten en los te laten.
ijsberg
Een droom over een ijsberg staat voor verborgen tegenstand of obstakels die je meer op de proef stellen dan je verwacht had. Met doorzettingsvermogen en zorg zul je overwinnen.
ijsblokje
Als je droomt dat je ijsblokjes in een drankje doet, verspil dan niet langer tijd of geld aan onbeduidende tijdelijke pleziertjes. Gooit iemand ijsblokjes naar je toe, dan voel je je verwaarloosd of verkeerd behandeld door iemand die je na staat. Je hebt het idee dat hij niet zijn ware gevoelens met je deelt.
ijsverkoper
Als je droomt dat je iets lekkers koopt van een ijscoman, dan staat dit voor geluk en succes. Ben je te laat voor de ijscoman, of ren je achter de truck aan zonder dat je het haalt, dan voel je je droevig of gefrustreerd omdat je een kans hebt gemist.
ijssalon
Heb je gedroomd dat je in een ijssalon was of werkte, dan staat dit voor grote winsten en successen. Dit kan ook een algemeen teken zijn van tevredenheid met je leven.
ijsschots
Zie je een ijsschots in je droom, dan ontbreekt het je aan een ideeën- of gedachtenstroom. Je ziet geen vooruitgang in je leven. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je emotioneel vastzit. Het is belangrijk dat je je gevoelens uit. Droom je dat je op een ijsschots loopt, dan bevind je je op glad ijs. Je neemt risico's die je niet zou moeten nemen.
ijssculptuur
Wanneer je over een ijssculptuur droomt, let dan meer op je eigen zaken in plaats van die van anderen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je vastzit in je leven, alsof je niet vooruit komt. Het is belangrijk dat je je gevoelens uit om verder te komen.
ik hou van jou
Als je droomt dat je "Ik hou van jou" zegt, dan zul je geluk en tevredenheid bereiken op het moment dat je leert om een realistische houding in het leven aan te nemen. Droom je echter dat je "Ik hou van jou" zei tegen iemand die in het echt al een relatie heeft, dan staat dit voor een teleurstelling in de liefde. Zei iemand "Ik hou van jou" tegen jou in je droom, dan leer je te genieten van wat je hebt en waar je bent in je leven. Het kan ook zijn dat je er heel erg naar verlangt dat iemand "Ik hou van jou" tegen je zegt in je echte leven.
in de rij staan
Als je in je droom in de rij staat, dan dien je geduld te hebben. Stel jezelf er op in dat je op iets moet wachten en dat je het niet ineens zult hebben.
koop hier je smakelijke chocolade online
in de val
Als je droomt dat je in de val zit, dan voel je je beperkt en vastzitten in een vriendschap, baan of relatie. Het kan zijn dat je je lichamelijk slecht voelt omdat je emotioneel uit balans bent. Ontsnap je in je droom, dan merk je een verbetering van je relaties in je echte leven.
in twee
Als je droomt dat je in tweeën splijt, dan voel je je verscheurd in een situatie. Een persoon die in tweeën splijt, kan ook staan voor een oneerlijk persoon. Wanneer een voorwerp of persoon in tweeën splijt, dan heb je het gevoel dat de dingen om je heen uit elkaar vallen. Je mist houvast in je leven.
inbreken
Droom je dat iemand aan het inbreken is, geeft een toename in rijkdom of bezittingen aan. Brak jij ergens in, dan zul je iets verliezen vanwege dom of onbezonnen gedrag.
inbreker
Droom je dat er bij je ingebroken wordt, dan voel je je niet veilig. Deze droom kan ook gaan over iemand die over je grenzen heen gaat. Het kan ook zijn dat je bang bent dat iets je afgepakt wordt.
incest
Als je een incest slachtoffer bent, dan is deze droom daar een weerspiegeling van. Is dit niet het geval, dan ben je waarschijnlijk in een fase van je leven waarin je geen kind en geen volwassene bent. De droom staat symbool voor het samengaan van je kinderlijke en volwassen eigenschappen.
Indiaan
Een Indiaan vertegenwoordigt het primitieve en instinctieve aspect van jezelf. Je zou meer controle moeten hebben over situaties in het echte leven. Je zou je tevens onafhankelijker moeten opstellen en je persoonlijke macht zien uit te oefenen. Een alternatieve droomduiding is dat de Indiaan symbool staat voor eerlijkheid, toewijding en wijsheid.
indringer
Zie je een indringer in je droom, dan voel je je ergens schuldig over. Ga eens na wat voor gevoelens of gedachten je gemoedsrust verstoren.
infectie
Wanneer je droomt dat je een infectie hebt, dan staat dit voor kwaadheid.
infuus
Wanneer je droomt dat je aan het infuus ligt, dan is het heel belangrijk dat je gedrag of houding heelt die je schade toebrengt. Dit kan gedrag of een houding van jezelf of van iemand anders zijn.
ingevlochten
Is je haar ingevlochten, dan denk je op een nette en orderlijke manier. Het staat voor je vastberadenheid en je krachtige intentie.
injectie
Droom je dat je om gezondheidsredenen een injectie krijgt, dan is het nu tijd om ongezond gedrag, ideeën of houdingen te helen. Dit is een sterke boodschap dat je jezelf op mentaal en spiritueel vlak dient te ontwikkelen. Wanneer je droomt dat iemand je met geweld een injectie geeft, dan staat dit voor je negatieve houding t.o.v. een situatie of persoon. Dit staat ook voor de invloed die je leeftijdsgenoten op je hebben en waar je last van hebt. Je ziet nu dat iemand je zijn negatieve en onwelkome ideeën of waardes opdringt.
inkleuren
Als je droomt dat je een tekening inkleurt, dan kan dit een expressie zijn van je verborgen creatieve talenten en je positieve kijk op het leven.
inkt
Droom je van geknoeide inkt op kleding, dan staat dit voor bitterheid en jaloersheid. Zie je inkt op je vingers, dan ben je jaloers en boos op iemand. Een inktpot in je droom geeft aan dat de oplossing voor je probleem duidelijk wordt.
inktvis
Een inktvis in je droom kan betekenen dat je je onbewust bedreigd voelt. Daarnaast kan je beoordelingsvermogen vertroebeld zijn: het is mogelijk dat je alles niet helemaal helder ziet op het moment. Droom je over een reuzeninktvis, dan kan dit staan voor hebzucht. Je houdt je te veel bezig met wat jij wilt en te weinig met de behoeftes en gevoelens van anderen. Eet je inktvis, dan maak je je zorgen over hoe anderen je zien. Je vindt het gemakkelijker om jezelf te isoleren dan om de beoordeling van anderen te riskeren.
inrichting (gesticht)
Als je droomt dat je in een inrichting zit, dan heb je rust nodig en de gelegenheid om je gedachten te ordenen. Wees niet bang om om hulp en steun te vragen als je dat nodig hebt.
insecten
Zie je insecten in je droom, dan zul je onaangename gevoelens of een onaangenaam persoon in je leven eerst moeten confronteren, voordat een situatie opgelost wordt. Een droom over insecten kan ook staan voor kleine dingen in het leven die je irriteren.
insectenspray
Droom je over insectenspray, dan heb je de kracht om om te gaan met de problemen en mensen die je irriteren of waarover je je zorgen maakt. Deze droom kan ook staan voor je behoefte om met een schone lei te beginnen.
instructies
Als je in je droom instructies opvolgt, dan kun je goed kritiek ontvangen. Instructies hebben ook te maken met je gevoel t.o.v. autoriteit. Geef je instructies, dan staat dit voor je doelen en je zoektocht naar de zin van alles. Je bent op weg naar zelfrealisatie.
intelligent
Droom je dat je bovengemiddeld intelligent bent, dan staat dit voor succes op het vlak dat het belangrijkst voor je is. Je hebt de middelen in handen om je eigen pad naar succes te vinden.
intercom
Hoor je een bericht via een intercom of praat je door een intercom, dan staat dit voor een positieve verandering in je leven.
internet
Als je droomt dat je op internet surft, let dan goed op de andere symbolen in je droom. De computer in je droom wil zeggen: voeg alle stukjes samen en begrijp het hele plaatje. Zit je in het echt vaak op internet, dan kan deze droom betekenen dat je vaker van de computer weg moet en meer naar buiten moet.
interview
Droom je dat je geïnterviewd wordt, dan heb je het gevoel dat anderen je beoordelen.
invaller
Als je in je droom een invaller bent, dan ben je niet trouw aan jezelf. Je doet anderen na in plaats van dat je je eigen waarden volgt en / of je bent oneerlijk tegen de mensen om je heen. Je zult niet het respect verdienen waar je zo naar verlangt, totdat je leert om jezelf te zijn, eerlijk te zijn en anderen niet omlaag te halen om er zelf beter tegen af te steken. Als je echter droomt dat een invaller de rol die jij zou spelen overneemt, wees dan bedacht op een valse vriend in je leven.
invasie
Een droom over een invasie staat voor schuldgevoel. Dit symbool kan ook betekenen dat je je onder druk gezet of in de minderheid voelt in je echte leven.
invasie van buitenaardse wezens
Een droom over een invasie van buitenaardse wezens geeft aan dat je je in het dagelijkse leven gepusht of in de minderheid voelt. Het kan ook zijn dat je je schuldig voelt over gedrag waarbij je jezelf te veel hebt toegestaan. Het kan ook betekenen dat je van streek bent door ongewenste sexuele aandacht.
koop hier je smakelijke chocolade online
iPod
Een droom over een iPod staat voor reizen. Dit symbool kan ook betekenen dat je je sociale kring uitbreidt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht