betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter o

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
oase
Wanneer je droomt over een oase, dan ben je op zoek naar rust, ontspanning en een plek waar je op adem kunt komen. Het kan ook betekenen dat je een plek of persoon hebt gevonden die je iets belangrijks te bieden heeft.
ober
Als je droomt dat je een ober bent, dan heb je het gevoel dat iemand veel van je vraagt. Je kunt het gevoel hebben dat je iemands' slaaf bent. Droom je dat je door een ober bediend wordt, dan heb je te maken met veel sociale bijeenkomsten met vrienden en geliefden.
obsessie
Ben je geobsedeerd door iets of iemand in je droom, dan ontbreekt er iets belangrijks in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf beter in de hand dient te houden.
oceaan
Ben je verdwaald op de oceaan, dan ben je niet zeker van je eigen gevoelens. Een stormachtige oceaan of een oceaan met zeemonsters staat voor verwarring en zorgen.
Droom je over een rustige oceaan, dan zit je lekker in je vel en voel je je prettig over je sexualiteit. Als je een grote vis uit de oceaan vangt, dan staat dit voor een grote kans.
koop hier je smakelijke chocolade online
ochtendjas
Zie of draag je in je droom een ochtendjas, dan heb je persoonlijke behoeftes of privacy problemen. Het staat ook voor intieme situaties en je behoefte om deze op te lossen.
oester
Wanneer je oesters eet in je droom, dan plaats je sensueel genot boven wijsheid. In je aantrekkingskracht voor iemand of je verlangen naar materiële zaken verlies je je waarden om tegemoet te komen aan je verlangens. Zag je oesters, maar at je ze niet, dan heb je zelfvertrouwen zonder verwaand te zijn, maar je kunt je af en toe afstandelijk opstellen. Oesterschelpen staan voor frustratie die kan ontstaan wanneer je je iets toe probeert te eigenen wat iemand anders toebehoort.
offeren
Als je droomt dat je geofferd wordt, dan heb je de neiging om jezelf te straffen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat anderen je niet waarderen. Offer je jezelf aan een ander, dan zoek je naar een manier om een deel van jezelf te uiten dat verwaarloosd of genegeerd is.
oksel
Droom je dat je oksels nogal zweten, dan zul je beter komen uit een situatie die veel speculatie heeft doen ontstaan, met een nieuwe en betere reputatie. Als je droomt dat je gewond bent aan je oksel of dat je pijn hebt aan je oksel, zou je een medische controle moeten laten doen.
oldtimer
Droom je over een oldtimer, dan staat dit voor hoe je vroeger in het leven stond en je vooruit bewoog in het leven.
olie
Een droom waar olie in voorkomt staat voor een goede gezondheid en geluk.
olifant
Een olifant in je droom betekent dat je een goede fundering legt voor overvloed en succes. Je krijgt macht, kracht en voorspoed. Geef je een olifant te eten in je droom, dan neemt je aanzien toe dankzij je goedheid. Rijd je op een olifant, dan heb je een goede positie bereikt. Je gaat vooruit in het leven.
olijf
Een droom waarin je olijven eet, staat voor geluk en trouwe vrienden. Deze droom staat ook voor een goede gezondheid.
Olympische Spelen
Wanneer je droomt dat je meedoet aan de Olympische Spelen, dan heb je er behoefte aan om te groeien en je te ontwikkelen. Je leert de waarde van doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. Deze droom betekent ook dat je meer assertief mag worden. Win je de Olympische Spelen, dan heb je de vaardigheden die nodig zijn om een doel te bereiken of een probleem in je leven op te lossen. Kijk je naar de Olympische Spelen, dan heb je het gevoel dat anderen je voorbij gaan op sociaal of romantisch vlak. Je voelt je een toeschouwer van het leven. Je hebt meer zelfvertrouwen nodig zodat je je meer kunt mengen in het leven.
oma
Je oma in je droom staat voor liefde, geborgenheid, wijsheid en bescherming.
koop hier je smakelijke chocolade online
omarming
Een omarming is een goed droomsymbool. Het staat voor liefde en tederheid. Het staat ook voor op je gemak zijn en bescherming. Een omarming is alleen negatief in betekenis als je door een heel negatief persoon omarmd werd of door iets of iemand die je als slecht ervaarde.
omhoog
Wanneer je droomt dat je omhoog gaat (met een lift, trap of anders), dan staat dit voor een verbetering van je situatie. Ga je omlaag in je droom, dan ben je er aan toe om je gevoelens te ontdekken.
omhoog tillen
Droom je dat je omhoog getild wordt, dan stijg je uit boven een vervelende situatie of vervelende problemen.
omleiding
Komt er een omleiding in je droom voor, dan ben je in je leven een obstakel tegengekomen. Je wilt iets niet direct confronteren en zult dus een andere manier moeten vinden om het obstakel te overwinnen.
onbeleefd
Is er iemand onbeleefd tegen je in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand in je leven je niet behandelt zoals je behandeld zou moeten worden. Ben je zelf onbeleefd tegen iemand in je droom, dan heb je spijt van iets kwetsends dat je tegen iemand gezegd hebt.
onder de grond
Een droom die zich onder de grond afspeelt, geven aan dat je je gevoelens (misschien pijnlijke) die je verstopt hebt, meer mag gaan onderzoeken. Kom je in je droom weer bovengronds, dan ben je er klaar voor om dit te gaan doen.
ondergoed
Droom je dat je in je ondergoed staat, vooral in een publieke ruimte, dan voel je je kwetsbaar tegenover anderen. Je kunt ontdekt zijn in een genante situatie. Als iemand anders in je droom alleen maar ondergoed droeg, dan ontdek je een vriend of familielid in een genante situatie die moeilijk weg te redeneren is. Wanneer je als vrouw droomt dat je mannenondergoed draagt, dan maak je je zorgen of je wel bij je partner past.
onderneming
Als je droomt dat je je eigen bedrijf begint, dan staat dit voor de assertieve en autoritaire kant van je persoonlijkheid. Deze droom kan je ook creatieve ideeën onthullen. Het kan ook zijn dat deze droom je problemen met macht en autoriteit duidelijk maakt.
ondersteboven
Als je droomt dat jij of je omgeving ondersteboven is, dan is er een situatie in je dagelijkse leven die je op orde moet brengen. Het kan ook betekenen dat je eerste aanname van wat er aan de hand was in een bepaalde situatie precies het tegenovergestelde is van wat er echt aan de hand is.
onderstroming
Een onderstroming in het water symboliseert een sterke invloed die op je uitgeoefend wordt in je leven. Je kunt het gevoel hebben dat je kopje onder getrokken wordt door zaken of mensen die druk op je uitoefenen of door een bepaald probleem of slechte invloed. Je mag je zelfbeheersing en wilskracht gebruiken om jezelf te doen gelden en de controle op je situatie terug te winnen.
koop hier je smakelijke chocolade online
ondertiteling
Kwam er ondertiteling voor in je droom, dan dien je beter te luisteren naar je innerlijke stem. Je hebt zelf het antwoord in handen voor een groot probleem in je leven, je hoeft alleen maar contact te maken met je innerlijke wijsheid.
ondervragen
Wordt je ondervraagd in je droom, dan word je oneerlijk behandeld.
onder water
Bevind je je in je droom onderwater, dan heb je in een bepaalde situatie te veel hooi op je vork genomen. Je hebt een betere grip op je leven nodig. Kun je in je droom onderwater ademen, dan staat dit voor een terugkeer naar de baarmoeder. Je hebt er behoefte aan om terug te keren naar een staat waarin je zorgelozer was en geen verantwoordelijkheden had.
onderzeeër
Een onderzeeër in je droom betekent dat je voorzichtig je emoties aan het onderzoeken bent. Je bent nog steeds ergens voor op je hoede. Deze droom kan ook betekenen dat je een nieuw perspectief ergens op nodig hebt.
ongeval
Als je droomt dat je een ongeval meemaakt, duidt dit op opgehoopt schuldgevoel waar je jezelf onbewust voor straft. Een droom over een auto-ongeval symboliseert je emotionele status. Je zou diepgewortelde angsten kunnen herbergen. Deze droom waarschuwt je om het wat langzamer aan te doen voordat je tegen problemen aan botst. De koers die je voor jezelf hebt uitgestippeld zou je moeten herzien: het is beter om een nieuwe weg te kiezen
 
Als je droomt dat een geliefde omkomt in een ongeval, suggereert je droom dat iets in je eigen ik niet langer functioneel is. Het is tevens symbolisch voor de band die je met deze persoon hebt. Mischien moet je deze relatie loslaten. Ongeval-dromen kunnen tevens een rechstreekse verwijzing zijn naar de vrees om een echt, fysiek ongeluk meet te maken. Je zou simpelweg nerveus kunnen zijn om achter het stuur te kruipen.
ongesteldheid
Droom je over ongesteld zijn, dan laat je opgebouwde spanning en zorgen los. Deze droom staat voor een einde aan een moeilijke tijd en voor een periode van ontspanning. Deze droom kan ook betekenen dat je moeite hebt om je vrouwelijke kant te accepteren.
onhandig
Deze droom betekent precies het tegenovergestelde. Hoe onhandiger je was in je droom, des te beter kun je elke levenssituatie aan.
onkruid
Zag je onkruid in een tuin, dan staat dit voor situaties of mensen in je leven die je liever kwijt dan rijk bent. Was je het onkruid aan het wieden, dan ben je bezig de ongewenste situaties op te lossen of de vervelende mensen uit je leven te bannen.
onsterfelijk
Droom je dat je onsterfelijk bent, dan staat dit voor uithoudingsvermogen en onbevreesdheid. Je hebt het gevoel dat je beter bent dan anderen. Deze droom kan ook staan voor je angst om opnieuw te beginnen of om een nieuwe richting in te gaan.
ontbijt
Een droom over ontbijt staat voor de start van een nieuw project of het begin van een nieuwe fase in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
ontbinding
Is iets aan het ontbinden in je droom, dan staat dit voor de verslechtering van een situatie of relatie. Iets in je leven gaat achteruit. Pas als je oude dingen loslaat, maak je ruimte voor nieuwe dingen.
onthoofding
Droom je dat jij of iemand anders onthoofd wordt, dan zijn er zaken waar je je niet op kunt concentreren of waar je je niet mee bezig wilt houden. Je wilt er niet eens over nadenken. Deze droom kan ook staan voor een intern conflict tussen je gevoel en je denken. Het kan ook zijn dat je in een situatie vergeet na te denken en alleen maar met je gevoel bezig bent. Zowel denken als gevoel dienen in balans te zijn.
onthouding
Als je droomt dat je aan onthouding doet van seks, of enige andere verleiding zoals drinken of drugs, is dit een waarschuwing dat je te zelfverzekerd bent. Wees voorzichtig!
ontkenning
Was iemand in je droom heftig aan het ontkennen, dan kan het zijn dat je je meningen te krachtig opdringt aan anderen. Anderen mogen het ook met je oneens zijn. Was je zelf sterk aan het ontkennen in je droom, dan negeer je iets in je leven. Je hebt wel alle gegevens, maar je telt alles niet bij elkaar op.
ontlasting
Droom je over ontlasting (van een mens of een dier), dan staat dit voor dingen die je los mag laten of losgelaten hebt.
ontleden
Ontleed je een dier in je droom, dan zie je nu diepgewortelde problemen of onderdrukte gedachtes onder ogen. Je bent er nu aan toe om dit op te lossen en zult deze problemen of gevoelens moeten confronteren om van je negatieve gevoelens omtrent dit onderwerp af te komen.
ontmaagding
Als je droomt dat je ontmaagd wordt, dan heb je er behoefte aan om je verbonden te voelen met anderen of om macht te krijgen over anderen. Werd je ontmaagd door een bekendheid in je droom, dan wil je graag populairder zijn en geaccepteerd worden door je leeftijdsgenoten.
ontrouw
Ben je in je droom ontrouw geweest, dan ben je verstrikt in een situatie die niet goed voor je is, misschien zelfs wel illegaal. Je hebt je wellicht op een manier gedragen die tegen je waarden in gaat. Als je droomt dat je ontrouw bent met de vrien(in) van je partner, dan voel je je verwaarloosd door je partner. Droom je dat je partner ontrouw is tegenover jou, dan ben je bang om in de steek gelaten te worden. Het kan zijn dat je aandacht mist in je relatie.
ontslag nemen
Als je droomt dat je ontslag neemt, dan wil je een einde maken aan een relatie of een vervelende situatie in je leven oplossen. Het betekent ook dat je erg gefrustreerd en boos bent. Het is belangrijk om een gezonde manier te vinden om deze gevoelens te uiten en om positieve stappen richting je doel te nemen. Anders kun je gedeprimeerd raken.
ontsnappen
Als je droomt dat je aan het ontsnappen bent, dan mag je nu iets onder ogen zien dat je al langer aan het ontwijken bent.
koop hier je smakelijke chocolade online
ontstopper
Een ontstopper staat in je droom voor opgekropte emoties die je dient te uiten en los te laten.
ontvoering
Droom je dat je ontvoerd wordt, dan heb je het gevoel dat iets of iemand de controle over je leven heeft. Zie je iemand ontvoerd worden, dan staat dit voor onverwacht nieuws.
ontwenning
Droom je dat je in een ontwenningscentrum bent, wees dan niet bang of te trots om om hulp te vragen. Deze droom kan ook betekenen dat je de verantwoordelijkheden voor je daden uit de weg gaat.
onvoorbereid
Als je onvoorbereid bent in je droom, dan ben je bang om te falen en je kunt zelfs een perfectionist zijn. Verknal je in je droom iets omdat je onvoorbereid was, dan ben je bang dat je in het echte leven niet hebt wat nodig is om iets te doen wat er van je verwacht wordt.
onweer
De droomuitleg van een naderend onweer is niet gunstig. Het voorspelt ziekte, tegenvallende (zakelijke) resultaten en verlies van vrienden, waar je een triest gevoel aan overhoud. Als de bui overtrekt, dan zal je deze gevoelens in mindere mate ervaren. Als je een donderklap hoort, wijst het onweer op een geweldadige uitbarsting van woede en agressie. Een alternatieve uitleg is dat de donderklap aangeeft dat je op moete letten aangezien je binnenkort een belangrijke levensles zal leren.
onzekerheid
Voel je je onzeker in je droom, dan kan dit een weerspiegeling zijn van je zorgen en twijfel over jezelf in je echte leven. Deze droom kan je ook vertellen dat als je jezelf inzet en vertrouwen hebt, je succes zult hebben in je huidige projecten. Gaat je droom over de onzekerheid van anderen, dan voel je je gedwarsboomd in je plannen wanneer iemand waarop je dacht te kunnen rekenen zich terugtrekt.
onzichtbaar
Droom je dat je onzichtbaar bent, dan heb je het gevoel dat mensen over je heen kijken of dat mensen niet zien wat belangrijk is voor jou. Als je droomt dat iemand anders onzichtbaar is, dan heb je problemen of gevoelens voor die persoon die nog niet opgelost zijn. Misschien geven ze je niet genoeg aandacht. Kijk ook of er eigenschappen zijn die die persoon heeft die je zelf mist of wilt ontwikkelen.
oog
Als je droomt over een groot oog, dan kun je sterke paranormale gaven hebben. Droom je dat je een derde oog hebt, dan staat dit voor innerlijke visie en inzichten. Zoek de antwoorden op je problemen in jezelf. Wanneer je droomt dat je ogen dichtzitten, dan weiger je ergens de waarheid van te zien. Deze droom kan ook betekenen dat je intimiteit vermijdt. Je uit wellicht je pijn, gekwetste gevoelens of je medeleven.
 
Als je je oog verwondt of iets in je oog krijgt, dan mis je iets belangrijks. Let goed op wat er om je heen gaande is. Kwam in je droom vooral de schoonheid van ogen naar voren, dan vertrouw je op de oprechte liefde van degenen die belangrijk voor je zijn. Ogen die scheel kijken geven aan dat je kijk op een situatie niet helemaal klopt. Rode ogen staan voor teleurstellingen op romantisch gebied. Gele ogen betekenen dat je goed op je intuïtie moet letten. Iemand die je vertrouwt, is je vertrouwen niet waard. Een blauw oog betekent dat je de waarheid ergens niet van in wilt zien. Je hebt emotionele pijn die wellicht te maken heeft met een romantische situatie.
oogdruppels
Koop of gebruik je oogdruppels in je droom, dan heb je een duidelijkere kijk op een situatie nodig. Er kan sprake zijn van een misverstand.
ooglapje
Draag je een ooglapje in je droom, dan vind je het moeilijk om de mening van anderen te accepteren. Je denken is eenzijdig. Deze droom kan ook betekenen dat je weigert om ergens de waarheid van in te zien.
koop hier je smakelijke chocolade online
oogst
Ben jij of is iemand anders aan het oogsten, dan heb je nog een weg te gaan voordat je je doelen bereikt.
ooievaar
Een ooievaar in je droom staat voor een nieuw begin.
oom
Wanneer je over een oom droomt, staat dit voor een bepaald aspect van je familie erfgoed en trekjes. Het staat ook voor nieuwe ideeën en een ontwakend bewustzijn.
oor
Komt er een oor in je droom voor, dan mag je meer open staan voor het advies en de meningen van anderen. Probeer meer aandacht te besteden aan wat er gezegd wordt. Haal je oorsmeer uit je oor, dan proberen anderen je iets duidelijk te maken, maar je wilt niet luisteren. Het wordt tijd dat je de waarheid onder ogen ziet en luistert.
 
Heb je oorpijn in je droom, dan staat dit voor nieuws waar je van slag van raakt. Kus je iemands oor of kust iemand jouw oor, dan probeert iemand in je leven zijn gevoelens of genegenheid met je te delen. Probeer met een open houding te luisteren.
oorlog
Droom je over oorlog, dan staat dit voor ongelukkige tijden thuis of in de liefde. Als je droomt dat jouw kant de oorlog wint, dan zal het op korte termijn een stuk beter gaan. Deze droom kan ook een normale reactie zijn op verontrustend nieuws of oorlog of onrust in het echte leven.
Oosterse gevechtsport
Komt er iemand in je droom voor die een Oosterse vechtsport beoefent, dan heb je het gevoel dat iemand de aanval op je ingezet heeft. Beoefen je zelf een Oosterse vechtsport, dan kom je meer voor jezelf op en word je weerbaarder.
op hol slaan
Als je droomt over dieren die op hol slaan, probeer dan vast te houden aan je eigen overtuigingen en je niet om te laten praten door wat anderen zeggen.
opa
Je opa in je droom staat voor liefde, geborgenheid, wijsheid en bescherming.
opaal
Een opaal in je droom is een teken dat het je aan passie ontbreekt in je leven.
opbiechten
Als jij of iemand anders iets opbiecht, dan heb je last van schuldgevoel. Deze droom kan ook gaan over helen en het verwelkomen van nieuwe veranderingen in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
open haard
Een open haard die aan is in je droom staat voor tevredenheid, warmte en troost. Maak je een open haard aan of wakker je het vuur aan, dan staat dit voor brandend verlangen of voor je behoefte om tot de kern van iets door te dringen.
opengereten buik
Droom je dat je buik opengereten wordt, dan heb je het gevoel dat je kracht of dat je goed voor jezelf op kunt komen onder vuur liggen.
opera
Kijk je in je droom naar een opera, dan ben je in een bepaalde situatie te dramatisch. Deze droom kan ook een waarschuwing inhouden dat je niet helemaal eerlijk bent in een situatie en dat dit je kan schaden. Gebruik je een kijker om naar de opera te kijken, dan is een bepaalde situatie je niet duidelijk omdat er te veel gebeurt. Het zou goed zijn als je wat afstand zou nemen om met een frisse blik naar de situatie te kijken. Speel je zelf mee in een opera, dan sta je graag in het middelpunt van de belangstelling. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar grootsere dingen in je leven.
operatie
Word jij of iemand anders geopereerd, dan staat dit voor openstellen en de behoefte aan emotionele heling. Het is belangrijk dat je iets uit je leven verwijderd wat niet positief is. Deze droom komt ook vaak voor wanneer je op korte termijn geopereerd moet worden.
ophaalbrug
Een ophaalbrug in je droom staat voor bescherming. Je hebt het gevoel dat een relatie of situatie te dichtbij komt.
ophangen
Droom je dat je opgehangen wordt of wordt iemand anders opgehangen, dan staat dit voor iets wat onvoltooid is. Hing je anderen op, wees dan niet te kritisch naar anderen. Hoe kritischer je bent naar anderen, des te kritischer zijn anderen naar jou. Hing je kleren op, dan verhelder je je gedachten en je bereikt een nieuw bewustzijnsniveau.
oplichten
Een droom over een oplichter geeft weer hoe jij je in je leven voordat als iets of iemand anders. De oplichter in je droom toont je zelfbeeld.
oplossen
Droom je dat iets oplost, dan laat je je negatieve gevoelens los. Je ontspant je en accepteert de dingen zoals ze zijn.
opnamestudio
Droom je dat je muziek opneemt in een opnamestudio (en doe je niet veel met muziek in het echte leven), dan betekent dit dat je van jezelf wilt laten horen. Je bent een boodschap aan het uitdragen.
 
Was je een beroemd zanger(es) in je droom, dan kan het zijn dat je verlangens nog buiten je bereik liggen op het moment. Doe je wel veel met muziek in het echte leven, dan staat een opnamestudio voor een kans om een positieve verandering te maken. Was de opnamestudio leeg of verlaten, dan voel je je teleurgesteld in iets wat je geuit hebt tegen iemand. Het heeft niet het gewenste effect gehad.
 
Deze droom kan ook betekenen dat je het moeilijk vindt om je te uiten en dat je het gevoel hebt gefaald te hebben in je communicatie. Als je droomt dat je met een bekend persoon in de studio bent, dan is er een bepaald aspect van deze persoon die je zelf ook graag zou willen hebben.
oppassen voor kinderen
Als je droomt dat je op kinderen past, heb je er behoefte aan om je vriendschappen te versterken en te baseren op echte genegenheid en waarden, in plaats van oppervlakkige dingen. Als de baby waar je op past huilt, dan mis je begrip van anderen. Droom je dat iemand op jou aan het passen is, voel je je gefrustreerd dat anderen proberen je leven voor je te besturen. Je hebt behoefte aan meer vrijheid.
koop hier je smakelijke chocolade online
oprit
Zie je een oprit in je droom, dan staat dit voor een positief einde aan een reis, voor zekerheid en rust. Je bent goed op weg om innerlijke rust en je spiritualiteit te vinden.
opscheppen
Wanneer je droomt dat je aan het opscheppen bent, dan voel je je onzeker over jezelf. Je probeert je tekortkomingen te overcompenseren.
opsporing
Als je droomt dat je iets of iemand op aan het sporen bent, dan dien je contact te maken met een bepaald aspect van jezelf. Het kan ook betekenen dat je een doel, persoon of bepaalde waardes uit het oog verloren bent. Word je in je droom opgespoord, wees dan voorzichtig en kom meer voor jezelf op. Je mag meer op je hoede zijn en jezelf meer verdedigen.
opstaan
Droom je dat je gevallen bent en niet op kunt staan, dan heb je het gevoel dat je een situatie in je echte leven niet aankunt. Je voelt je gefrustreerd dat je niks kunt veranderen of je vindt het moeilijk om jezelf te uiten.
opstel
Als je droomt dat je een opstel schrijft, dan maak je je zorgen over een vergissing die je begaan hebt. Vind je het moeilijk om te beginnen aan je opstel (met name als je naar een leeg vel staart), dan wil je graag een nieuwe start maken in je leven. Het kan zijn dat je er behoefte aan hebt om jezelf te uiten via schrijven of andere creatieve bezigheden.
opticien
Droom je dat je naar een opticien gaat, dan is er iets in je leven waar je niet naar wilt kijken. Deze droomt geeft aan dat het tijd is om iets onder ogen te zien.
optocht
Kijk je naar een optocht in je droom, dan mag je meer zelf meedoen aan het leven in plaats van alleen vanaf de zijlijn toe te kijken. Loop je mee in een optocht, dan staat dit voor fijne vriendschappen en een actief sociaal leven. Raak je verdwaald tijdens de optocht, dan voel je je overweldigd door alle dingen die er van je verwacht worden.
opvrolijken
Droom je dat je iemand opvrolijkt, dan zul je slagen zonder de hulp van anderen, zolang je bewuste acties onderneemt en nadenkt voordat je iets doet. Word je in je droom opgevrolijkt door iemand, dan heb je hulp nodig. Aarzel niet om hulp te vragen.
opwinding
Droom je over opwinding, dan gebeurt er iets opwindends in je leven op het moment.
orale sex
Droom je over orale sex, dan kan dit staan voor je eigen sexuele behoeftes of nieuwsgierigheid. Deze droom kan ook symboliseren dat je genot (op een niet-sexuele manier) kunt geven en ontvangen.
koop hier je smakelijke chocolade online
oranje
Komt de kleur oranje sterk in je droom voor, dan heb je een levendig en extravert karakter. Je hebt een boeiend leven met een brede horizon en veel interesses.
orka
Een orka in je droom staat voor wantrouwen en bedenkelijke motieven.
organisatie
Wanneer je droomt dat je iets organiseert, dan staat dit voor nieuwe kansen.
orgie
Komt er een orgie in je droom voor, dan waarschuwt deze droom je dat je extreem gedrag vertoont. Je bent compleet alle controle kwijt of je onderdrukt juist je verlangens. Deze droom maant je om je gedrag te veranderen, omdat je er anders zelf last van krijgt.
orkaan
Een droom over een orkaan staat voor een plotselinge onverwachte verandering in je leven.
orkest
Speel je in een orkest, dan staat dit voor innerlijke rust en harmonie. Hoor je muziek van een orkest, dan zijn mensen graag bij je omdat je een goed inzicht hebt in de menselijke natuur.
orthodontist
Ga je in je droom naar de orthodontist, dan twijfel je aan de oprechtheid van iemand. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent voor een pijnlijke situatie die op lange termijn goed voor je zal zijn.
os
Een os staat in je droom voor de balans van je mannelijke en vrouwelijke energie. Het kan ook zijn dat je ergens te koppig in bent.
otter
Komt er een otter in je droom voor, dan dien je spaarzaam met je middelen en energie om te gaan, omdat er zwaardere tijden aankomen.
oude man
Een oude man in je droom staat voor vergeving voor fouten uit het verleden. Deze droom kan ook betekenen dat je een lange emotionele reis hebt gemaakt. Misschien is het belangrijk om op dit moment te luisteren naar de wijze in jezelf.
koop hier je smakelijke chocolade online
oude vrouw
Een oude vrouw in je droom staat voor vrouwelijke energie, het leven en het koesteren van de geest. Deze droom kan ook staan voor een overgang naar een nieuwe, aangename levensfase. Het kan ook zijn dat het belangrijk is om op dit moment te luisteren naar de wijze in jezelf.
ouder
Als je droomt dat je ouder bent dan je in werkelijkheid bent, dan is het misschien tijd om je wat volwassener te gedragen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat het leven veel te snel voorbij gaat, zonder dat je de tijd hebt er echt van te genieten.
ouders
Komen je ouders in je droom voor, dan staat dit voor kracht, bescherming en liefde. Over het algemeen staat je vader in je droom voor autoriteit en je moeder voor liefde. Gaan je ouders scheiden in je droom, dan heb je het gevoel dat autoriteit en liefde niet samengaan.
ouderwetse hoed
Zie of draag je een ouderwetse hoed in je droom, dan staat dit voor ouderwetse geloofsovertuigingen en idealen. Probeer jezelf open te stellen voor nieuwe ideeën. Dit zal andere mogelijkheden creëren in je leven.
Oudejaarsavond
Wanneer je droomt over Oudejaarsavond, dan staat dit voor voorspoed en hoop voor de toekomst.
ovaal
Een ovaal in je droom staat voor vrouwelijke eigenschappen en je spirituele energie.
oven
Een warme oven in je droom staat voor succes. Een hete oven betekent dat je familie en vrienden van je houden om je liefdevolle en onzelfzuchtige karakter. Droom je over een koude oven, dan staat dit voor spijt van een verloren vriend of een gemiste kans. Leer van je verleden en ga verder.
 
Brand je je aan een oven, dan ben je ergens kwaad over. Zit je in een oven, dan symboliseert dit de baarmoeder. Het kan zijn dat je meer koestering nodig hebt van je vrienden en familie dan je nu krijgt. Aan de andere kant kan deze droom ook betekenen dat je wilt ontsnappen aan het dagelijks leven met alle verantwoordelijkheden, keuzes en problemen naar een tijd toen alles nog eenvoudiger was.
ovenwant
Zie of draag je ovenwanten in je droom, dan probeer je voorzichtig om te gaan met een delicate situatie. Deze droom kan ook betekenen dat je jezelf probeert te beschermen tegen pijn in je leven.
overdosis
Als je droomt dat jij of iemand anders een overdosis neemt, dan is dit een belangrijke waarschuwing dat je gedrag zelfdestructief is. Het is belangrijk dat je op een positievere manier met je problemen omgaat en je richt op de toekomst, anders saboteer je jezelf en krijg je nog niet wat je graag wilt.
overgeven
Als je droomt dat je overgeeft, dan wordt je van een bepaalde situatie doodziek. Zie je dat anderen aan het overgeven zijn in je droom, dan realiseer je je dat iemand die aardig tegen je doet, eigenlijk tegen je liegt.
koop hier je smakelijke chocolade online
overleden personen
Komen er overleden mensen in je droom voor, dan word je beïnvloed door negatieve mensen. Deze droom kan ook een manier zijn om onopgeloste zaken op te lossen met mensen die overleden zijn.
overlijdensakte
Zie je een overlijdensakte in je droom, dan staat dit voor het einde van oude meningen en achterhaalde overtuigingen.
overstroming
Droom je van een overstroming, dan heb je krachtige emoties onderdrukt. Het gaat hierbij vaak om romantische of seksuele gevoelens.
overstuur
Ben je overstuur in je droom, leer dan van je teleurstellingen en maak jezelf gelukkig. Probeer niet te veel in het negatieve te blijven hangen.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht