betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter t

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
t-shirt
Een droom waar een t-shirt in voorkomt, symboliseert je emoties of een emotionele situatie in je leven. De staat van het t-shirt (gescheurd, netjes, vies of schoon) dat je draagt, geeft aan hoe je tegenover een bepaalde situatie staat. Geef je iemand een t-shirt, dan staat dit voor je zelfopoffering en gulheid voor anderen. Raak je je t-shirt kwijt, dan is het belangrijk om georganiseerder te worden in je leven, met name als het om geld gaat.
taal
Droom je dat je een taal aan het leren bent of dat je een vreemde taal spreekt, dan kan het zijn dat je moeite hebt om je gedachten in woorden om te zetten. Het kan ook zijn dat je ernaar verlangt om met anderen te communiceren, maar dat je niet weet hoe.
taart
Een taart in je droom betekent dat je naar iets toegewerkt hebt en nu de beloning krijgt. Deel je de taart met iemand, dan kun je het gevoel hebben dat die persoon de aandacht of zelfs de materiële dingen krijgt die jij verdient. Concentreer je op het delen van je verantwoordelijkheden en je zult ook delen in de beloning.
 
Als je taart eet in je droom, dan staat dit voor aangename sociale aangelegenheden met vrienden. Is de taart heel zoet, dan staat dit voor een financiële meevaller. Koop je taart, dan leer je ervan te genieten om in het middelpunt van de aandacht te staan.
tackle
Droom je dat je iemand tackeld, dan vind je grote tevredenheid in je werk. Je behaalt je doelen gaandeweg in je leven. Werd je in je droom getackeld, dan wil iemand niet met je samenwerken of eerlijk met je om gaan. Je hebt te maken met een competitie-element in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
taco
Een taco in je droom staat symbool voor mogelijkheden. Droom je dat je een taco eet, dan begin je iets nieuws in je leven. Als je heel veel taco’s tegelijkertijd eet in je droom, dan stel je iets uit of verzin je ergens smoesjes over. Laat je je taco half opgegeten, dan vind je het moeilijk om met overtuiging vooruit te gaan.
 
Hoe pittiger de ingrediënten van je taco zijn, des te pittiger zijn de uitdagingen die je tegenkomt. Droom je van een reuze taco, dan heb je een overdreven goede dunk van iemand of jezelf. Het kan ook zijn dat je graag wat assertiever zou willen zijn in een situatie of relatie.
tafel
Een tafel in je droom staat voor sociale eenheid en een bijeenkomst die goed gaat. Droom je dat je de tafel dekt, dan heb je veel zelfvertrouwen.
tafeltennis
Zie je of speel je tafeltennis in je droom, dan betekent dit dat je tussen twee dingen aan het twijfelen bent.
taille
Droom je dat iemand je taille vastpakt, dan voel je je financieel uitgeput. Als je droomt van iemand anders’ taille, dan staat dit voor de financiële situatie van een vriend. Iemand vraagt je om een lening of bied je aan om mee te genieten van een financiële meevaller.
tak
Zie je een tak of takken in je droom, dan staat dit voor geluk, groei en nieuw leven. Takken staan ook voor de relaties en communicatie die je hebt met je familie. Zijn de takken gebroken, dan heb je een probleem met een familielid of een goede vriend.
takelwagen
Droom je dat je auto gesleept wordt door een takelwagen of ben je een passagier in een takelwagen, dan staat dit voor weinig zelfvertrouwen. Het is belangrijk dat je je eigenwaarde vergroot en dat je meer op jezelf gaat vertrouwen. Deze droom kan er ook op wijzen dat iets waarvan je dacht dat het je plezier zou brengen je uiteindelijk teleur zal stellen. Reed je zelf in de takelwagen, dan staat dit voor erkenning en een comfortabel leven.
talentenjacht
Doe je in je droom mee aan een talentenjacht, dan voel je je in het echte leven onzeker om jezelf te uiten. De houding en het gedrag van het publiek laat je zien hoe jij denkt dat anderen je zien. Is het publiek vervelend en jouwen ze je uit, dan ben je behoorlijk onzeker. Juichten ze je toe, dan neemt je zelfvertrouwen toe. Deze droom staat ook voor je behoefte om in het middelpunt van de aandacht te staan en de goedkeuring van anderen te krijgen.
tamboerstok
Droom je dat jij of iemand anders met tamboerstokken zwaait, dan wil je graag in contact komen met mensen in hoge sociale posities.
tampon
Een tampon in je droom betekent dat je moeite hebt om je vrouwelijke kant te accepteren.
tandarts
Droom je dat je bij de tandarts bent, dan zie je tegen iets op. Je moet door de zure appel heen bijten.
koop hier je smakelijke chocolade online
tand
Als je droomt dat je je tanden verliest, dan staat dit voor je gevoel dat je machteloos bent in een situatie in je echte leven. Een droom over een losse tand staat voor je gevoel dat je een vriend niet volledig kunt vertrouwen. Spuug je je tanden uit, dan maak je je zorgen over geld.
 
Poets je je tanden, dan staat dit voor het opruimen van obstakels die je in de weg stonden. Zie je of heb je houten tanden, dan voel je je apathisch en emotieloos. Je kunt op de automatische piloot staan en met de menigte meegaan. Of je stelt je aan zonder goed over de dingen na te denken. Droom je dat je grijze of rottende tanden hebt, dan kun je last hebben van gezondheidsproblemen. Het is wellicht verstandig om naar de dokter te gaan.
 
Heb je een gaatje in je tand, dan kan dit voor een gezondheidsrisico staan. Het kan ook zijn dat je valse of gemene woorden hebt gezegd waar je nu last van hebt. Heb je gebroken of erg afgesleten tanden, dan symboliseert dit het stuklopen van een relatie. Bleek je je tanden, dan wil je graag van slechte gewoontes en problemen afkomen die ongezond voor je zijn. Deze droom kun je ook hebben als je herstelt van een ziekte.
 
Een droom over extreem witte of rechte tanden staat voor geluk en voorspoed. Bijt je iemand, of word je gebeten door een persoon of dier, dan ben je verwikkeld in een machtstrijd met iemand. Heb je iets tussen je tanden zitten of gebruik je een tandenstoker om je gebit schoon te maken, kijk dan uit voor valse vrienden in je nabijheid. Droom je dat jij of iemand anders slagtanden heeft, dan heb je iets gezegd waarmee je anderen hebt gekwetst.
tanden poetsen
Als je je tanden aan het poetsen bent in je droom, dan moet je flink je best doen om je overvloed te behouden. Zie je een vriend zijn tanden poetsen, dan vraag je je af of je wel een goede vriend voor hem bent geweest.
tandenborstel
Poets je je tanden in je droom, dan is er veel inspanning nodig van jouw kant om iets te behouden wat je veel waard is. Zie je een vriend die zijn tanden poetst, dan heb je het gevoel dat hij slechte dingen over je gezegd heeft. Het kan ook zijn dat je paranoïde bent of hij wel een goede vriend is.
tandenstoker
Gebruik je een tandenstoker in je droom, dan heb je iets gedaan waarmee je een vriend hebt geschaad. Zie je alleen een tandenstoker in je droom en gebruik je deze niet, dan ben je te kleinzielig. Je blijft je focussen op kleine gebreken en onbelangrijke dingen.
tandpasta
Droom je over tandpasta, dan probeer je jezelf te beschermen tegen angst en pijn. Stel je hart open en laat anderen in je leven toe. Doe je dit niet, dan zul je een hoop missen.
tankstation
Als je droomt dat je bij een tankstation bent, dan heb je er behoefte aan om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Dit symbool kan ook betekenen dat je beter je best moet doen om anderen te helpen.
tante
Als je droomt van een tante van je moeders kant, dan zou je in je dagelijks leven geduldiger moeten zijn. Droom je van een tante van je vaders kant, dan heb je voordeel van een connectie van je familie. De tante in je droom kan ook staan voor een aspect van jezelf dat je leuk of juist niet leuk vindt. Geeft ze je advies in je droom, dan kun je haar ook zien als een vervanging van je moeder.
tapdansen
Zie je iemand tapdansen, dan staat dit voor nieuwe vrienden en leuke sociale activiteiten. Was jij degene die aan het tapdansen was, dan voel je je een beetje overweldigd door verantwoordelijkheden en taken. Blijf je je energiek inzetten, dan zul je succes boeken.
tape
Zie of gebruik je tape in je droom, dan ben je bang om gevangen te raken in een situatie of relatie. Zit jij of iemand anders aan iemand vast met tape, of maak je dingen vast met tape, dan betekent dit dat je stukjes van jezelf samensmelt. Je erkent delen van jezelf die je voorheen verwierp.
tapijt
Een tapijt in je droom staat voor de behoefte om jezelf te beschermen tegen de harde werkelijkheid. Droom je van een vliegend tapijt, dan staat dit voor je verlangen om te ontsnappen aan een situatie, relatie of verantwoordelijkheden.
koop hier je smakelijke chocolade online
tarantula
Een tarantula in je droom staat voor je duistere en sinistere kant.
tarot kaarten
Als je droomt over tarotkaarten, dan symboliseren ze je houding op dit moment. Je staat ervoor open om je onderbewuste ideeën en gevoelens te ontdekken. Worden er tarotkaarten voor je gelegd, let dan goed op wat de waarzegster je vertelt. Het kan een belangrijke boodschap van je onderbewuste zijn.
tas
Zie je een tas in je droom, dan staat deze voor iets in je leven dat je met je meedraagt. Een tas die gescheurd of kapot is, geeft aan dat je een hoop lasten draagt. Een tas vol rommel symboliseert dat je te veel zorgen hebt. Zoek een manier om deze last te verlichten. Zitten er verkleedkleren in een tas, dan ben je nog op zoek naar wie je zelf bent.
tatoeage
Droom je dat je een tatoeage laat zetten (en je hebt er in het echt geen), dan begin je aan een nieuwe fase in je leven.
taxi
Als je in een taxi rijdt, dan staat dit voor een comfortabel leven dat je bereikt door je eigen inspanningen. Was het nacht en zat je met iemand van de andere sexe in de taxi, wees dan discreet. Anders zou je reputatie er onder kunnen lijden. Nam je een taxi om aan iets of iemand te ontkomen, dan zul je in je echte leven iets onder ogen moeten zien om het op te lossen. Ontken je je gevoelens of probeer je je ergens snel vanaf te maken, dan kunnen je problemen terugkomen.
te laat
Als je droomt dat je te laat bent voor iets, dan ben je bang voor verandering en zenuwachtig om een kans te grijpen. Je voelt je niet klaar of onwaardig in je huidige situatie. Het kan ook zijn dat je een conflict voelt in verband met beslissingen over je toekomst.
team
Een positieve droom over een team is een goed teken. Elke droom waarin sportiviteit naar voren komt is positief en staat voor slagen in je uitdaging met behulp van vrienden. Droom je van een winnend team, dan is dit met name positief. Kijk je naar een wedstrijd waar twee teams in voorkomen, dan staat dit voor twee tegenovergestelde oogpunten of conflicterende meningen.
teddybeer
Een droom over een teddybeer staat voor je behoefte om getroost en verzorgd te worden. Het kan zijn dat je met weemoed terugdenkt aan vroeger toen alles veel minder gecompliceerd was en je meer zekerheid had. Deze droom kan ook staan voor een onvolwassen relatie.
teen
Komt er een teen in je droom voor, dan staat dit voor hoe je je met gemak en waardigheid door het leven beweegt. Droom je dat je teennagels groeien, dan neemt je begrip van een bepaalde zaak toe.
teer
Zie je teer in je droom, dan betekent dit dat je het gevoel hebt dat je tegenstanders aan het samenzweren zijn om jou ten val te brengen. Heb je teer op je kleding en handen, dan heb je verdriet of voel je je ziek.
koop hier je smakelijke chocolade online
tegel
Als je droomt dat er nieuwe tegels in een huis liggen, dan staat dit voor financiële zekerheid. Je kunt zelfs geld uit onverwachte hoek ontvangen hebben. Droom je over gebroken tegels, wees dan voorzichtig en neem geen onnodige risico's.
tegenslag
Als je droomt over tegenslag, wees dan voorzichtig dat je niet verwaand wordt en je eigen kunnen overschat.
tekenen
Droom je dat je aan het tekenen bent, dan staat dit voor je creatieve en artistieke potentieel.
telefoon
Zie of hoor je een telefoon in je droom, dan is dit een bericht van je onderbewuste. Het kan nu tijd zijn om bepaalde zaken onder ogen te zien die je hebt proberen te vermijden. Wil je een telefoon die overgaat niet opnemen, dan staat dit voor een gebrek aan communicatie. Er is een situatie of relatie die je op afstand probeert te houden.
 
Kun je iemand niet bereiken met je telefoon, dan is het belangrijk dat je beter naar je innerlijke stem luistert. Je leven zal dan in de richting gaan bewegen die je graag wilt.
telefoonboek
Zie of gebruik je een telefoonboek in je droom, dan is het nu de juiste tijd om je gevoelens kenbaar te maken aan die ene speciale persoon. Doe wel rustig aan.
telefooncel
Bel je in een telefooncel in je droom, dan trek je een emotionele muur op tussen jezelf en een goede vriend of je partner. Je vertrouwt deze persoon niet helemaal: het kan zijn dat je het idee hebt dat hij je vertrouwen niet verdient. Een telefoon in een telefooncel die over gaat, betekent dat je niet wilt horen wat iemand je probeert te vertellen.
 
Kun je de persoon aan de andere kant van de lijn maar moeilijk verstaan, dan is er in je leven sprake van slechte communicatie. Een telefooncel die buiten gebruik is, betekent dat je het gevoel hebt een mogelijkheid gemist te hebben om je uit te spreken.
telefoonnummer
Als je droomt van een telefoonnummer dat je je niet meer kunt herinneren als je wakker wordt, dan staat dit voor een periode van verwarring en verbazing over de handelingen van anderen. Weet je het nummer nog als je wakker wordt, dan staat dit voor geluk dat wellicht te maken heeft met de mensen of het nummer in je droom.
telekinese
Kwamen er in je droom paranormale gaven voor of gebruikte je paranormale gaven, zoals telekinese, dan sta je voor een grote praktische verandering (bijv. een nieuwe school of een andere carrière). Denk er goed over na, maar maak geen beslissing totdat je er zeker van bent dat de verandering positief uit zal vallen.
telepathie
Droom je dat je telepathische gaven hebt, dan is dit een persoonlijke en bijzonder spirituele boodschap van je onderbewuste. Let beter op wat mensen je vertellen en je duidelijk proberen te maken.
telescoop
Wanneer je een telescoop in je droom ziet, dan dien je beter naar een bepaalde situatie te kijken. Het kan ook betekenen dat je door een periode van onzekere veranderingen gaat. Droom je dat je door een telescoop naar de sterren en planeten kijkt, dan staat dit voor je gevoel dat je deel uitmaakt van een groter geheel.
koop hier je smakelijke chocolade online
teleurstelling
Ben je in je droom teleurgesteld, dan staat dit voor je ervaringen in je echte leven waarin je telkens teleurgesteld wordt. Een droom waar teleurstelling sterk in voorkomt, staat vaak voor onderdrukte teleurstelling gedurende een langere periode. Je droom fungeert als een emotionele uitlaatklep waarmee je verlichting van dit gevoel kunt krijgen.
televisie
Kijk je televisie in je droom, dan heb je het gevoel dat je het leven niet echt leeft. Misschien beleef je alles alleen door de ervaringen van anderen. Droom je dat je een rol speelt in een televisieprogramma (of op het nieuws komt), dan staat iets in je onderbewuste op het punt om onthuld te worden.
 
Dit kan ook betekenen dat je er klaar voor bent om een nieuwe rol in je leven te spelen en een nieuwe weg in te slaan. Dingen op televisie zien in je droom kan ook staan voor herinneringen of gebeurtenissen uit je verleden. Het programma op televisie kan ook je zorgen weergeven die je in het echt hebt.
tellen
Tel je iets in je droom, dan heb je veel verplichtingen. Probeer wat verplichtingen aan anderen over te dragen of probeer je activiteiten en verantwoordelijkheden te verminderen. Tel je geld, dan staat dit voor een toename in je inkomen of je zakgeld.
tempel
Een droom over een tempel betekent dat je gewaardeerd wilt worden door de mensen waarvan je houdt.
tennis
Wanneer je droomt over tennis, dan staat dit voor verandering. Je mag ook meer voor jezelf opkomen. Je kunt de behoefte hebben om jezelf te bewijzen of je vindt het moeilijk om je betrokken te voelen bij een situatie of beslissing.
tent
Als je droomt dat je in een tent zit, dan staat dit voor een verfrissende, maar tijdelijke verandering van je dagelijkse routine.
tentakels
Zie je tentakels in je droom, dan betekent dit dat je verwikkeld bent in een lastige situatie. Deze droom betekent ook vaak dat je te bezitterig bent in een relatie. Neem korte verliefdheden niet te serieus.
tepel
Komt er een tepel in je droom voor, dan staat dit voor je kinderlijke behoeftes en een terugval in je afhankelijkheid van anderen. Komt er een vloeistof uit je tepels, dan heb je negatieve gevoelens over een relatie. Je voelt je lichamelijk onzeker.
termieten
Zie je termieten in je droom, dan staat dit voor een tijdelijke toename in je financiën.
terrorisme
Een droom over terrorisme kan een reactie van je hersenen zijn op schokkend nieuws in het echte leven over terrorisme. Deze droom kan echter ook staan voor kwaadheid of woede die je niet geuit hebt.
koop hier je smakelijke chocolade online
terug met je ex
Wanneer je droomt dat je terug bij je ex komt, dan betekent dit dat je oude patronen die schadelijk voor je zijn of oud schadelijk gedrag herhaalt in je leven.
terugspoelen
Droom je dat je iets aan het terugspoelen bent, dan heb je spijt van iets wat je hebt gedaan. Het kan zijn dat je wilt dat je terug zou kunnen gaan in de tijd om iets over te doen.
testikels
Testikels in je droom staan voor kracht, vruchtbaarheid en libido. Een droom waar testikels in voorkomen, kan verwijzen naar je onzekerheid over je sexuele aantrekkingskracht of je sexuele kunnen. Aan de andere kant kan deze droom ook betekenen dat je een hoop lef en pure energie nodig zult hebben om een bepaalde taak te voltooien.
testpop
Komt er een testpop in je droom voor, dan ontbreekt iets belangrijks in een van je relaties. Je voelt je niet uitgedaagd en niet vervuld in je relatie. Deze droom kan ook betekenen dat jij of iemand anders iets doms heeft gedaan.
teugel
Hou je een teugel vast in je droom, dan heb je behoefte aan meer macht over je leven. Ben je beteugeld, dan mag je jezelf vaker beteugelen in het uiten van je impulsen en verlangens.
theater
Droom je dat je in een ouderwets theater bent, dan staat dit voor aangenaam gezelschap van nieuwe vrienden. Je leven verloopt aangenaam op dit moment. Probeer je uit een theater te ontsnappen in je droom (vanwege brand of een ander gevaar), dan ben je met riskante dingen bezig in je echte leven.
thee
Maak je thee in je droom, dan voel je je schuldig over je daden, of je hebt er spijt van. Drink je thee met je vrienden, dan zijn je vriendschappen oppervlakkig. Iets duisters ligt onder de oppervlakte. Een theezakje betekent dat je iets verbergt voor de mensen waar je veel om geeft.
theepot
Een theepot in je droom staat voor onverwacht verontrustend nieuws.
therapeut
Droom je dat je bij een therapeut onder behandeling bent, dan staat dit voor stress en problemen tussen je gezinsleden. Deze droom kan staan voor je behoefte aan emotionele en spirituele genezing.
 
Als je droomt dat een gezinslid of een vriend bij een therapeut onder behandeling is, dan voel je aan dat deze persoon hulp nodig heeft bij zijn problemen in het echte leven. Reik hem de helpende hand.
thermometer
Een thermometer staat voor problemen thuis, maar succes op school of op je werk. Steeg het kwik in de termometer, dan overwin je tegenslagen en slaag je. Daalde het kwik, dan staat dit voor een lastige periode op school of op je werk.
thermosfles
Zie of gebruik je een thermosfles in je droom, dan zoek je een gemakkelijke manier om aan je emotionele behoeftes te voldoen.
thermostaat
Zie je een thermostaat in je droom, dan staat dit voor ruzies met gezinsleden.
thuis
Wanneer je droomt dat je de weg naar je thuis niet meer terug kunt vinden, dan betekent dit dat je het geloof en vertrouwen in jezelf kwijt bent. Deze droom staat ook voor een grote verandering in je leven. Als je je thuis in je droom ziet, dan staat dit voor zekerheid, basisbehoeftes en waardes. Je voelt je eindelijk gesetteld en comfortabel in een nieuwe omgeving.
tiara
Wanneer je droomt van een gouden tiara of een tiara bezet met juwelen, betekent dat je aangenaam verrast bent door een eer die je toegevallen is.
tien (10)
Het getal tien in een droom staat voor afsluiting, grote kracht en gewin.
koop hier je smakelijke chocolade online
tij
Zie je het tij rustig keren, dan symboliseert dit emoties die tot bedaren komen. Dit betekent ook dat je voor een belangrijke beslissing in je leven staat. Is het vloed, of zie je hoge golven, dan staat dit voor sensualiteit en aantrekkingskracht. Dit kan ook staan voor hevige emoties die je eindelijk gaat uiten, in plaats van ze opgekropt te houden.
tijd stil zetten
Droom je dat je de tijd stil kunt zetten, dan ben je bang dat je niet om kunt gaan met de druk en stress van het dagelijks leven. Je kunt ook het gevoel hebben dat de tijd begint te dringen voor een bepaalde situatie.
tijdmachine
Een tijdmachine staat voor je verlangen om te ontsnappen aan de huidige realiteit. Je wilt terug naar het verleden of je kijkt uit naar de toekomst wanneer je verlangens gerealiseerd zijn. Je voelt je moe of bezorgd door de huidige stress waaronder je verkeert.
tijdreizen
Een droom over tijdreizen staat voor onze reis door het leven. Ging je terug naar het verleden, dan zul je eerst oude wonden moeten helen of jezelf weer op orde krijgen voordat je kunt bereiken wat je nu wilt bereiken.
 
Droomde je dat je naar de toekomst reisde, dan kan dit staan voor het ontsnappen aan je dagelijkse leven of de behoefte aan avontuur en nieuwe stimulans. Heb je vaak dromen over tijdreizen, neem dan eens je huidige leven onder de loep. Gaat alles goed of heb je overal meer moeite mee dan je zou willen? Je dromen kunnen een ontsnapping of een vorm van vermaak zijn. Of ze geven je aan dat het leven een avontuur is en dat je voorwaarts moet.
tijdschrift
Lees je een tijdschrift in je droom, dan betekent dit dat je open staat voor nieuwe ideeën. Let ook op het thema en de naam van het tijdschrift voor een duidelijkere betekenis. Kijk je naar kleren in een mode tijdschrift, dan ben je het beeld dat je van jezelf naar buiten brengt aan het veranderen. Je bent er alleen nog niet helemaal uit hoe je jezelf wilt presenteren.
tijger
Als je droomt over een tijger, symboliseert dit beest je onderdrukte gevoelens en emoties, die je beangstigen. Een andere uitleg is dat de tijger staat voor vrouwelijke sexualiteit, agressie en verleiding. Als de tijger gekooid is, geeft de droom aan dat de onderdrukte emoties / gevoelend op doorbreken staan. Wanneer je door een tijger wordt aangevallen, duidt dit op overweldigende somberheid en ontmoedigende mislukkingen. Je kan je gestressed voelen en tegengewerkt door rivalen. Als je een tijger afweert of er een doodt, suggereert dit dat je succesvol zal zijn in alles wat je onderneemt. Het is een teken van goede gezondheid, vitaliteit en dynamiek. Een kleed dat gemaakt is van een tijgervel symboliseert een luxe leven en gemak.
tikkertje
Deed je aan tikkertje in je droom, dan hangt de betekenis af van hoe je het spel ervaarde. Vond je het leuk, dan staan er leuke tijden voor de deur. Was je gefrustreerd omdat jij de tikker was en je niemand kon tikken, dan heb je moeite in je echte leven om een moeilijk doel te bereiken of een moeilijke taak af te maken.
 
Droomde je dat je achterna gezeten werd, of was het spel eng of vervelend in welke manier dan ook, dan loop je in je echte leven weg voor een bedreigende of vervelende situatie.
timmerman
Zie je of ben je een timmerman in je droom, dan is dit een heel positief symbool. Het betekent dat je je obstakels confronteert en overwint. Je krijgt liefde, respect en geluk.
tissues
Zie of gebruik je tissues in je droom, dan zul je eerst je emoties onder ogen moeten zien om verder te kunnen gaan. Droomde je dat je een loopneus had, dan staat dit voor weggestopt verdriet dat naar de oppervlakte komt.
Titanic
Wanneer je droomt over de Titanic, dan heb je het gevoel dat je in je leven een ramkoers vaart. Het is nooit te laat om bij te sturen.
koop hier je smakelijke chocolade online
toast
Droom je over toast dan denk je over (of je bent al begonnen aan) een romantische relatie.
toekan
Komt er een toekan in je droom voor, dan staat dit voor een periode van geluk. Lag de nadruk in je droom op de snavel van de toekan, dan staat dit voor een verhuizing.
toekomst
Elke droom van de toekomst, of je nu naar de toekomst gereisd bent of jezelf in de toekomst ziet, staat voor een onverwachte verandering in je leven.
toespraak
Hou je een toespraak, dan staat dit voor belangrijke positieve dingen die je graag met anderen wilt delen.
toetje
Eet je een heerlijk toetje in je droom, dan staat dit voor een beloning voor werk dat je goed hebt gedaan. Vond je het toetje niet lekker, dan viel de beloning die je had verwacht je tegen.
toets
Als je droomt dat je een toets maakt, dan ben je bang om te falen. Je kunt zelfs een perfectionist zijn. Mis je een toets in je droom, dan ben je bang dat je het niet in je hebt om iets wat er van je verwacht wordt tot een goed einde te brengen. Droom je dat je spiekt bij een toets, dan ben je niet eerlijk tegen jezelf.
toetsenbord
Als je droomt dat je op een toetsenbord aan het typen bent, dan heb je moeite om je gedachtes in woorden om te zetten. Bij elke droom waar een computer in voorkomt, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de overige symbolen die in je droom voorkomen. Als je deze samen bekijkt, kun je de hele betekenis van je droom begrijpen.
toeval
Kwam er veel toeval voor in je droom, let dan goed op de overige symbolen die in je droom voorkwamen. Je onderbewuste probeert je een belangrijke boodschap te geven.
toffee
Droom je dat je toffee eet of maakt, geef dan niet al te veel geld uit. Probeer te sparen. Als je droomt dat je toffee koopt of als kadootje geeft, dan staat dit voor ups en downs in je relatie.
toga
Zie of draag je een toga in je droom, dan dien je een bepaalde intieme situatie in je leven onder ogen te komen en op te lossen. Je gedrag kan enigszins uit de hand gelopen zijn. Deze droom kan ook staan voor intimiteitsproblemen.
koop hier je smakelijke chocolade online
toilet
Een toilet in een droom staat voor dingen die je aan het loslaten bent of die je mag gaan loslaten. Spoel je jezelf door het toilet, dan heb je het gevoel dat je jezelf verliest. Kijkt iemand naar je terwijl je naar het toilet gaat, dan voel je je gefrustreerd dat je privacy niet gerespecteerd wordt.
 
Dit kan ook betekenen dat je het moeilijk vindt om oude emoties los te laten. Je bent bang dat anderen je zullen veroordelen en bekritiseren als je deze emoties toont. Is het toilet verstopt, dan staat dit voor onderdrukte of opgekropte emoties die losgelaten en geuit moeten worden. Moet je naar het toilet, maar kun je het toilet niet vinden, dan sta je jezelf niet toe om dingen uit het verleden los te laten.
toiletpapier
Komt er toiletpapier in je droom voor, laat dan je obsessie voor een bepaalde zaak los. Ga verder zodat je een frisse start kunt maken.
tolpoort (péage)
Zie je een tolpoortje of kom je langs een tolpoortje in je droom, dan begin je aan een nieuwe fase in je leven. Dit staat ook voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Het kan zijn dat je ''een prijs moet betalen' om vooruit te komen in je leven. Wellicht moet je dingen waar je aan gehecht bent, maar die niet goed meer voor je zijn loslaten of oude gewoontes die je beletten om verder te komen.
 
Is het tolpoortje in je droom gesloten of je hebt niet voldoende geld om door te gaan, dan heb je moeite om je huidige problemen te overwinnen. Dit kan ook betekenen dat je emotioneel of op een andere manier er nog niet aan toe bent om de volgende stap te zetten.
tomaat
Een tomaat in je droom staat voor geluk en harmonie. Eet je een tomaat in je droom, dan staat dit voor een goede gezondheid.
ton
Als de ton in je droom rechtop stond, vol was en / of in goede staat was, dan heb je financiële zekerheid. Was de ton leeg of aan het rollen, neem dan maatregelen om je financiële situatie zeker te stellen.
toneelstuk
Kijk je naar een toneelstuk, dan kun je het gevoel hebben dat je niet echt deelneemt aan het leven. Je hebt je leven niet zelf in de hand. Als je droomt dat je in een toneelstuk speelt, dan ben je in je dagelijks leven niet jezelf. Je speelt een rol, omdat je bang bent dat anderen je niet accepteren zoals je bent.
 
Lukt het je niet om naar het toneelstuk te komen, of kwamen er rare of verontrustende gedeeltes in het stuk voor, dan voel je je gefrustreerd in je pogingen verder te komen of veranderingen aan te brengen in je leven.
tong
Als je je eigen tong ziet in je droom, dan staat dit voor de dingen die je zegt en uit. Je hebt te veel gezegd of je mag je meer uiten.
 
Word je achterna gezeten door een grote tong, dan staat dit voor een schandaal of een roddel waar je in je leven last van hebt. Je probeert te ontsnappen aan een situatie waarin iemand dingen zegt die niet eerlijk of niet waar zijn.
topje
Droom je over een topje, dan staat dit voor je emoties of een emotionele situatie. Kocht je een topje, dan betekent dit dat je iemands mening of houding accepteert, maar deze hoeft niet te kloppen of goed voor je te zijn. Geef je een topje aan iemand, dan staat dit voor zelfopoffering en vrijgevigheid.
topless
Droom je dat je topless bent, dan hoop je heel erg dat de ware liefde je leven binnenkomt. Je bent op zoek naar romantische aandacht, maar je weet niet precies hoe je dit het beste kunt doen.
toque / tok
Zie je iemand die een toque draagt, dan staat dit voor een genante situatie. Deze droom kun je hebben over iemand die je leuk vindt als je niet zeker bent of hij jou ook leuk vindt.
koop hier je smakelijke chocolade online
toren
Een droom over een toren betekent dat je meer betrokken dient te zijn bij de dingen om je heen. Het kan ook zijn dat je meer van jezelf moet geven of laten zien in persoonlijke relaties. Je kunt je soms wat afstandelijk gedragen.
tornado
Een tornado in je droom geeft aan dat je heel kwaad bent over een situatie, maar dat je bang bent om je gevoelens te uiten omdat je anderen niet wilt kwetsen. Het is wel heel belangrijk dat je je uit.
torpedo
Droom je over een torpedo, dan voel je je hulpeloos over dingen die je zelf niet in de hand hebt. Deze droom kan ook staan voor onzekerheden over je sexuele bekwaamheid.
tortilla
Droom je dat je een tortilla eet, dan begin je iets nieuws in je leven. Als je heel veel tortillas tegelijkertijd eet in je droom, dan stel je iets uit of verzin je ergens smoesjes over. Laat je je tortilla half opgegeten, dan vind je het moeilijk om met overtuiging vooruit te gaan.
 
Hoe pittiger de ingrediënten van je tortilla zijn, des te pittiger zijn de uitdagingen die je tegenkomt. Droom je van een reuze tortilla, dan heb je een overdreven goede dunk van iemand of jezelf. Het kan ook zijn dat je graag wat assertiever zou willen zijn in een situatie of relatie.
totempaal
Een droom over een totempaal staat voor nieuwe vrienden die je horizon verbreden.
touw
Een touw staat in je droom voor een verbinding of voor een manier om iets bij elkaar te houden. Ben je aan het touwklimmen naar boven, dan overwin je obstakels door je vastberadenheid om te slagen. Deze droom kan ook staan voor je weg naar de top.
 
Klim je aan een touw naar beneden, dan heb je een teleurstelling te verwerken gekregen. Ben je met touwen vastgebonden, dan staat dit voor je gevoel dat je geen kant op kunt. Je hebt het gevoel dat iemand je gevangen houdt.
touwtje springen
Ben je aan het touwtje springen dan zullen de dingen die je doet je vrienden shockeren. Spring je touwtje met jonge kinderen, dan betekent dit dat je een beter contact nodig hebt met je innerlijk kind.
tovenaar
Komt er een tovenaar in je droom voor, dan zijn verborgen krachten voor je aan het werk. Droom je dat je zelf een tovenaar bent, dan heb je een creatieve geest. Ben je een slechte tovenaar in je droom, dan betekent dit dat je iets hebt bereikt door achterbaks gedrag en leugens.
 
Droom je over een witte tovenaar, dan zul je iets ontvangen wat je graag wilt hebben. Kwam er een zwarte tovenaar in je droom voor, dan is deze droom een waarschuwing dat je geen bedrog en leugens moet gebruiken om je doel te bereiken. Dit werkt averechts.
toverdrank
Een toverdrank staat in je droom voor een makkelijke oplossing voor je problemen.
toverformule
Magie in je droom staat altijd voor onverwachte veranderingen. Doe je aan magie, dan ben je erg creatief van geest. Kwam er een boek met toverformules voor in je droom, dan heb je het in je om de toekomst te creëren die je zelf wilt. Luister naar je intuïtie.
koop hier je smakelijke chocolade online
tractor
Komt er een tractor in je droom voor, dan dien je je negatieve gedachtenpatroon om te zetten in positieve energie. Het is belangrijk dat je je driftbuien en je houding onder controle houdt.
training
Als je droomt dat je aan het trainen bent voor een sport die je beoefent, dan staat dit voor je toewijding en je behoefte om je talenten te etaleren en je doelen te bereiken.
 
Beoefen je de sport in het echt niet, dan geeft deze droom aan dat je je klaar aan het maken bent voor een nieuwe fase of een nieuw project in je leven.
trampoline
Wanneer je droomt dat je op een trampoline springt, dan staat dit voor je veerkrachtigheid in zware emotionele tijden.
transparant
Droom je dat je transparant bent, dan heb je het gevoel dat niemand aandacht aan je besteedt. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat mensen niet je ware aard zien of niet zien wat belangrijk voor je is.
 
Deze droom kan ook betekenen dat je je probeert te onttrekken aan de realiteit van het dagelijks leven. Is iemand anders transparant, dan zie je mensen misschien niet zoals ze echt zijn. Je vindt het moeilijk om mensen te accepteren zoals ze zijn.
trap
Droom je dat je de trap omhoog loopt, dan staat dit voor een verbetering van je sociale of financiële status. Loop je in je droom de trap af, dan dien je een oud probleem of oud verdriet te verwerken. Zit je op een trap, dan ben je er nog niet uit hoe je je het beste in een situatie kunt gedragen of heb je de moed nog niet bij elkaar geraapt.
 
Ren je de trap op, maar kom je nooit boven of kun je niet zo snel bewegen als je zou willen, dan heb je een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Val je van de trap af, dan staat dit voor je controversiële standpunten en de weerstand die je daarmee bij anderen oproept. Droom je dat je de trap veegt of boent, dan werk je hard aan het verbeteren van je positie.
trapeze
Droom je over een trapeze nummer, dan staat dit voor je zorgeloze houding in het leven. Het kan zijn dat je er behoefte aan hebt om te ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden en te ontspannen. Hang je zelf aan een trapeze, dan verlang je naar een romantisch avontuur.
travestiet
Droom je van een mannelijke travestiet, dan voel je je ongemakkelijk met je mannelijke kant. Droom je van een vrouwelijke travestiet, dan voel je je ongemakkelijk met je vrouwelijke kant.
trefbal
Speel je trefbal in je droom, dan staat dit voor competitie. Speelde je heel fanatiek, veroordeel anderen dan niet zo snel. Kreeg je veel ballen tegen je aan gegooid, dan voel je je oneerlijk behandeld.
trein
Als je droomt dat je met de trein reist, dan staat dit voor je reis door het leven. Omdat een trein op rails rijdt, geeft dit aan dat je het gevoel hebt dat je geen keus hebt over de richting die je op gaat.
 
Mis je de trein, dan heb je het gevoel dat je een kans gemist hebt. Het kan ook zijn dat je bang bent om alleen achter te blijven.
 
Droom je over een ongeluk met een trein, dan gaat het najagen van je dromen niet volgens plan. Het kan zijn dat het je aan het zelfvertrouwen ontbreekt om je dromen met volledige inzet waar te maken. Bestuur je de trein, dan heb je het gevoel je leven zelf in de hand te hebben.
trek
Als je droomt dat je geen trek hebt, heb je te maken met depressieve gevoelens. Droom je dat je veel trek hebt, dan voel je je ondergewaardeerd voor iets. Het kan ook zijn dat je niet krijgt wat je nodig hebt van een belangrijke relatie in je leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
trekken
Droom je dat je iets aan het trekken bent, dan kost iets in je leven je veel energie. Het kan gaan om je verantwoordelijkheden, relaties of bepaalde situaties die je los mag laten. Zoek ook de betekenis op van wat je aan het trekken bent voor een duidelijkere betekenis van je droom.
 
Trekt iemand anders aan jou in je droom, dan weersta je de invloed van iemand. Het kan ook zijn dat je stress voelt door de verwachtingen van anderen of dat je probeert te voorkomen in een bepaalde situatie te belanden.
treurig
Droom je dat je treurig bent, dan heb je ergens verdriet over, maar heb je dit weggestopt. Via je droom komt deze emotie toch naar buiten.
tribune
Droom je over een tribune, dan vind je het lastig om een beslissing te maken. Je voelt je verscheurd tussen twee meningen die tegenover elkaar staan.
trillen
Als je aan het trillen bent in je droom, dan laat je oude gewoontes en oude gedachtenpatronen los. Je dient het oude los te laten om plaats te maken voor het nieuwe en betere. Gooi dingen lekker overhoop. Trillen kan aan de andere kant ook staan voor angst.
trillende handen
Trillende handen in je droom staan voor verzoening en vernieuwde vriendschap.
trimschoen
Draag je trimschoenen in je droom, dan heb je een gezonde houding ten opzichte van het leven. Je zit lekker in je vel en er zijn maar weinig dingen waardoor je je van de wijs laat brengen. Deze droom kan ook betekenen dat je een druk persoon bent die veel dingen onderneemt.
trofee
Komt er een trofee in je droom voor, dan staat dit voor een overwinning die je behaald hebt en waar je trots op bent.
trol
Een trol in je droom staat voor een periode vol verdriet en zorgen.
trombone
Speel je trombone in je droom, dan staat dit voor een plotselinge en verrassende verandering in je leven. Als je in het echt trombone speelt, dan hoeft deze droom geen speciale betekenis te hebben.
trompet
Komt er een trompet voor in je droom, dan staat dit voor een nieuwe bezigheid waar je plotseling heel erg op gefocused bent. Blaas je op een trompet, dan verwezenlijk je je dromen.
koop hier je smakelijke chocolade online
troosten
Als je droomt dat je iemand troost, dan ben je bereid om toe te geven in je overtuigingen of om iets op de manier van een ander te doen voor het groter doel. Troost iemand jou, dan voel je je verloren of overweldigd.
trots
Was je trots op jezelf in je droom, dan heb je iets in je leven volbracht waarvoor je hard hebt moeten werken of veel voor op hebt moeten geven. Het kan ook zijn dat je vindt dat je meer waardering en erkenning voor iets zou moeten krijgen van je omgeving.
trottoir
Als je droomt dat je op het trottoir loopt, dan staat dit voor een gestage vooruitgang en voor richting in je leven. Lopen er scheuren door het trottoir, dan weerhouden kleine tegenslagen je ervan dat je je doelen bereikt. Het kan nodig zijn om veranderingen aan te brengen in je leven.
trouwjurk
Zie je een trouwjurk in je droom, dan staat dit voor nieuwe vrienden en nieuwe leuke activiteiten. Is de jurk vies of gescheurd, dan heb je onenigheid met iemand waar je respect voor zou moeten hebben.
 
Droom je van een zwarte trouwjurk, dan is iets waarvan je dacht dat het goed en positief was, in het echt slecht of negatief. Denk goed na voordat je een risico neemt, vooral als je gevoelens op het spel staan.
trouwring
Zie je in je droom een trouwring aan je vinger, dan staat dit voor je toewijding aan een relatie of succesvolle nieuwe onderneming. Het staat ook voor je loyaliteit aan je idealen, verantwoordelijkheden en geloofsovertuigingen.
 
Droom je dat iemand je een trouwring geeft, dan ben je niet meer wantrouwig en bezorgd over je partner. Je realiseert je dat hij je trouw is. Droom je dat iemand anders een trouwring draagt, of dat je iemand een trouwring omdeed, dan heb je ontrouwe gedachten.
trui
Draag je een trui in je droom, dan heb je behoefte aan meer liefdevolle aandacht van je omgeving. Was de trui te warm of kriebelig, dan krijg je aandacht van je omgeving, maar het is je te veel en je krijgt het er benauwd van. Raakte je je sweater kwijt in je droom, dan ben je een belangrijk persoon in je leven kwijtgeraakt.
truth or dare
Speel je truth or dare, dan staat dit meestal voor problemen met het accepteren van jezelf. Het is belangrijk dat je jezelf aardiger begint te vinden en dat je aan iedereen je echte ik laat zien, in plaats van je te gedragen zoals je denkt dat anderen willen dat je je gedraagt. Word je in je droom uitgedaagd om antwoord op een vraag te geven, dan voel je je ergens schuldig over.
 
Werd iemand anders uitgedaagd om een antwoord op een vraag te geven, dan heb je je bedenkingen over een bepaald persoon of een bepaalde relatie of situatie in je leven. Dit geldt met name wanneer je twijfelt aan de waarheid van zijn antwoord. Werd je uitgedaagd om een gedurfde actie te ondernemen, denk dan twee keer na voordat je iets doet en zeg alleen iets als het nodig is. Daagde je zelf iemand uit om iets gedurfds te doen, dan maakt iemand van het andere geslacht het je moeilijk.
tsunami
Een tsunami in je droom staat voor een overweldigend emotionele situatie die direct aandacht van je vraagt. Waarschijnlijk heb je je gevoelens en negatieve emoties opgekropt.
tuba
Het geluid van een tuba staat voor goed nieuws. Speelde je tuba in je droom, dan staat dit voor meer sociale activiteiten.
tuin
Droom je over een groene achtertuin vol gras, dan staat dit voor persoonlijk geluk. Droom je van een prachtige tuin, dan ben je gelukkig. Je ontwikkelt je op een positieve manier en je bent aan het groeien. Een verwilderde tuin of een tuin vol onkruid staat voor de behoefte aan spirituele voeding.
koop hier je smakelijke chocolade online
tuinman
Als je droomt over een tuinman, dan ben je bezig om jezelf spiritueel te voeden.
tumor
Heb jij of heeft iemand anders een tumor, dan betekent dit dat een onderdrukte herinnering of gevoel dwars blijft zitten en naar de oppervlakte dreigt te komen. Het is van groot belang dat je deze zaken onder ogen ziet en er iets mee doet. Voor een verdere duiding van je droom, zoek ook het lichaamsdeel op waar de tumor zich bevond.
tunnel
Als je droomt dat je in een tunnel bent, dan betekent dit dat je een probleem oplost en begint aan een nieuwe fase in je leven. Deze droom kan ook staan voor je sexuele gevoelens voor iemand.
turnen
Als je droomt dat je aan het turnen bent, dan heb je te maken met tegenvallers bij een overeenkomst, ruil, handel of verkoop. Zie je anderen die aan het turnen zijn, dan proberen je hersenen een ingewikkeld of verwarrend probleem in je leven op te lossen.
turnles
Als je droomt dat je turnles hebt, mag je hetgeen je onlangs geleerd hebt, toepassen op de rest van je leven.
turnzaal
Droom je dat je in een turnzaal bent, dan dien je wat je onlangs geleerd hebt toe te passen in de rest van je dagelijkse leven.
turquoise
De kleur turquoise staat in je droom voor helende kracht en natuurlijke energie. De edelsteen turquoise symboliseert geluk en voorspoed.
tutu
Zie of draag je een tutu in je droom, dan staat dit voor het begrip van de principes van balans en gratie. Je hebt veel zelfvertrouwen en kunt goed opschieten met anderen. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt niet te kunnen voldoen aan de schoonheidsidealen van de maatschappij.
twaalf (12)
Het getal twaalf staat in je droom voor spirituele kracht.
twee (2)
Het getal twee staat in je droom voor diversiteit, partnerschap en de ziel. Dit getal kan ook staan voor een dubbele zwakte of een dubbele kracht.
koop hier je smakelijke chocolade online
tweedehands
Komt er tweedehands kleding of een winkel in tweedehands spullen in je droom voor, dan is er iets in je leven aan vervanging toe of iets wat weg mag.
tweeëntwintig (22)
Tweeëntwintig staat voor geestelijke kracht en kennis. Dit getal geeft ook aan dat je doelgericht en praktisch bent.
tweekoppig
Komt er iemand in je droom voor die twee hoofden heeft of heb je zelf twee hoofden, dan betekent dit dat je een situatie te veel beredeneert. Je luistert te veel naar je verstand en te weinig naar je gevoel.
tweeling
Als je droomt over een tweeling, dan voel je je verscheurd door je emoties en verlangens aan de ene kant en je logica en idealen aan de andere kant.
tweesprong
Een tweesprong in de weg staat voor een belangrijke keus die je moet maken over je toekomst.
twijfel
Trek je iets in twijfel in je droom, dan ben je achterdochtig naar een geliefde toe.
twijg
Twijgjes in je droom staan voor een kleine groei in je leven.
twintig (20)
Komt het getal twintig in je droom voor, dan staat dit voor een ommekeer in je leven en voor je overgang naar de volwassenheid. Dit getal heeft ook te maken met de verantwoordelijkheden die je op je moet nemen.
typen
Wanneer je droomt dat je op een toetsenbord typt, dan vind je het moeilijk om je gedachten verbaal te uiten.
typmachine
Komt er een typmachine in je droom voor, dan dien je jezelf open te stellen voor communicatie met iemand in je leven.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht