betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter l

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door via Cmd+F (Mac) of Ctrl+F (Windows) het onderwerp in te typen.

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
la (lade)
Droom je van een gesloten la, dan hou je je gevoelens en gedachten voor je. Je stelt je vrij gesloten op. Een la die open is, staat voor je open houding. Een open la kan ook staan voor een kans.
laarzen
Droomde je over nieuwe of comfortabele laarzen, dan staat dit voor financiële zekerheid. Waren de laarzen oud of pasten ze slecht, hou dan je persoonlijke zaken goed in de gaten.
label
Plak je ergens labels op, dan staat dit voor je behoefte aan orde. Het kan ook zijn dat je iemand te snel in een hokje stopt.
laboratorium
Als je droomt dat je in een laboratorium bent, dan ben je op het moment aan het experimenteren met je gevoelens en overtuigingen. Je test jezelf nu en staat op het punt een transformatie te ondergaan.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
labyrinth
Een labyrinth in je droom staat voor ingewikkelde situaties. De tijd is nu aangebroken om bepaalde gevoelens onder ogen te zien. Loop je rond in een labyrinth gemaakt van heggen of struiken, dan vind je onverwacht geluk waar je teleurstellingen verwachtte.
lachen (gelach)
Droom je dat je aan het lachen bent, dan is dit een goed teken. Je bent omringd door goede vrienden en bent succesvol in de belangrijke gebieden in je leven. Hoor je vrolijk lachende kinderen, dan heb je een fijne jeugd gehad of de problemen uit je jeugd opgelost en losgelaten. Als je anderen hoort lachen in je droom, dan staat dit voor goed nieuws. Het kan ook zijn dat je je buitengesloten voelt. Hoor je demonisch, kwaadaardig lachen in je droom, dan voel je je vernederd of hulpeloos.
lachpaleis
Als je droomt dat je door een lachpaleis loopt of rijdt, dan staat dit voor onverwacht plezier of ontspanning. Zie je een clown in een lachpaleis, dan heb je problemen in je familie of relatie.
ladder
Droom je over een ladder, dan neemt je begrip van jezelf en je omgeving toe. Een ladder staat ook voor een toename in sociale status. Een gebroken ladder staat voor mislukkingen in wat je onderneemt. Het kan zijn dat je je vast voelt zitten in het najagen van je dromen.
laken (bedlaken)
Zie of koop je lakens in je droom, dan staan deze voor je liefdesstijl en voor je uiterlijke schoonheid. Het ontwerp en uiterlijk van de lakens staat voor wat je zoekt in een partner. Liggen er schone lakens op je bed, dan heb je het gevoel dat je alles in de hand hebt. Zijn de lakens vies, gescheurd of gekreukt, dan staat dit voor een moeilijke relatie.
lam
Droom je over een lam, dan staat dit voor onschuld. Wordt er een lam geslacht, dan heb je het gevoel dat je als een lammetje naar de slachtbank geleid wordt.
lama
Een lama staat voor vertrouwen, kracht en doorzettingsvermogen. Droom je over een lama, dan kan het ook zijn dat je je te veel zorgen maakt en te veel problemen met je meedraagt.
lamp
Als je droomt dat je een lamp aandoet, dan is er een situatie die steeds duidelijker en helderder voor je wordt. Gaat er een lamp uit in je droom, dan heb je het gevoel dat je in het duister tast. Doe je zelf een lamp uit, dan is er een situatie waar je niet naar wilt kijken. Een rode lamp in je droom waarschuwt je voor passie of temperament dat je niet in de hand houdt. Droom je over een zwakke of flikkerende lamp, dan is er een situatie die je irriteert.
landhuis
Een landhuis in je droom staat voor je grootste potentieel en groei. Droom je dat je in een landhuis woont of een landhuis bezoekt, dan ben je bezig om je potentieel ten volle te benutten. Is het landhuis vervallen of vies, dan heb je je talenten laten versloffen.
landkaart
Als je droomt dat je een landkaart gebruikt, dan ga je in je leven de goede kant op. Een landkaart staat ook voor emotionele en spirituele groei.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
landmijn
Een droom over een landmijn betekent dat je op het moment door een mogelijk explosieve en zware situatie gaat in je leven. Een landmijn kan ook staan voor onderdrukte emoties die op barsten staan als je er niet snel iets mee doet. De mijn kan staan voor iets in jezelf, zoals de neiging om in woede uit te barsten over iets in je leven.
lang (gestalte)
Droom je dat je heel lang bent of dat je langer wordt, dan kan dit betekenen dat je neerkijkt op andere mensen. Deze droom kan ook betekenen dat je beschikt over steeds meer zelfvertrouwen, kracht en trots. Droom je dat anderen langer zijn dan jij, dan kun je het gevoel hebben dat je tekortschiet. Dat anderen beter zijn dan jij. Je kunt het gevoel hebben dat een hogere macht je constant in de gaten houdt en je handelingen beoordeeld. Als je droomt dat iemand die je kent langer is dan in het echt, dan kun je bang zijn dat je door hem veroordeeld wordt of dat hij op je neerkijkt. Het kan ook zijn dat je jaloers op hem bent.
langoest
Een droom over een langoest staat voor kleine irritaties.
langzaam rennen
Ren je in je droom langzaam, of probeer je te rennen, maar bewegen je benen niet zo snel als je wilt, dan staat dit voor een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Geloof meer in jezelf.
lantaarnpaal
Een lantaarnpaal in je droom staat voor problemen in de gezinssfeer.
lappen
Als je droomt dat je lappen draagt, dan maak je je zorgen over het beeld dat anderen van je hebben.
lappendeken
Een lappendeken staat in je droom voor bescherming en zekerheid.
Las Vegas
Ben je in je droom in Las Vegas, dan staat dit voor buitensporigheid en jezelf te veel toestaan. Je mag jezelf wat beter in de hand houden op een bepaald gebied in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je gezond verstand vertroebelt is door alle emotionele chaos in je leven.
lasagne
Droom je over lasagne, dan staat dit voor een ongewoon grote eetlust en ongewoon grote wensen. Het is belangrijk dat je meer zelfdiscipline aan de dag legt.
laser
Een laser in je droom staat voor helderheid en waarheid. Je ziet en begrijpt alles veel beter. Het kan ook zijn dat je je aandacht moet concentreren op een ding tegelijkertijd.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
lassen
Zag je iemand iets lassen, of was je zelf aan het lassen, wees dan voorzichtig met je geld en je woorden. Het zou een vergissing zijn om allebei vrijelijk te gebruiken op dit moment. Wacht op een betere gelegenheid om uit te geven of om te spreken.
lasso
Als je droomt dat je een lasso rondzwaait, dan staat dit voor geluk in je liefdesleven en in je gezin. Droom je dat je een dier vangt met een lasso, dan heb je datgene bereikt waar je al een tijd naartoe werkt.
lastig vallen
Word je lastig gevallen in je droom, dan staat dit voor onderdrukte kwaadheid in jezelf. Val je anderen lastig, dan wil je graag sociale situaties domineren. Je herkent je eigen zwaktes niet.
laten vallen
Als je droomt dat je iets laat vallen, dan laat je in je echte leven een project, relatie, persoon of idee los. Zoek ook het voorwerp dat je liet vallen op voor een betere duiding van je droom. Deze droom kan ook staan voor je onvoorzichtigheid. Het kan zijn dat je er spijt van hebt dat je iets door je vingers hebt laten glippen.
lava
Droom je over stromend lava, dan staat dit voor je oerkracht. Er zit veel meer in je dan je zelf denkt! Je hebt een scheppend vermogen dat je nog niet aanspreekt. Lava kan ook staan voor een sterke romantische passie en sterke romantische gevoelens.
lavalamp
Droom je over een lavalamp, dan staat dit voor verwarde emoties. Je kunt vertrouwen op je intuïtie, maar je moet leren om ernaar te luisteren. Laat je niet afleiden door de meningen van anderen.
lavendel
Lavendel in je droom staat voor mystiek en spiritualiteit.
lawine
Een droom over een lawine geeft aan dat je al je heftige emoties al heel lang hebt binnengehouden.
ledikant
Zie je een ledikant in je droom, dan koester je een nieuw idee, creatie of project dat het potentieel heeft om je leven om te vormen. Een droom over een ledikant kan ook verwijzen naar je verzorgende kant.
leeftijd
Als je je in je droom zorgen maakt over je leeftijd, of als je in je droom ouder bent geworden (dan je feitelijke leeftijd), kun je het beste een afspraak met je dokter maken: er kunnen zich gezondheidsproblemen voordoen. Wanneer je oude mensen in je droom ziet, is dit een voorteken van veel geluk. Als ze er arm en haveloos uitzien, kun je wat moeilijkheden tegenkomen, maar die kun je gemakkelijk overwinnen door positieve moedige actie.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
leeg
Valt leegte je op in je droom of kom je iets tegen wat leeg is terwijll je verwacht had dat het vol zou zijn, dan overweeg je iets te ondernemen dat niks op zal leveren en een verspilling van moeite zal zijn.
leer
Komt er leer in je droom voor, dan staat dit voor succes in de liefde en in zaken. Leer staat ook voor trouw in een relatie.
leeuw
Een prettige droom waar een leeuw in voorkomt (met name als je de leeuw temt), geeft aan dat je controle hebt over je leven. Was de leeuw in je droom bedreigend, dan staat dit voor problemen met een man in je leven, wellicht je vader of je partner.
leger
Zie je een leger in je droom, dan voel je je in de minderheid of onder druk staan en heb je het gevoel dat je een situatie niet aankunt. Droom je dat je bij het leger gaat, dan voel je je sterk. Niemand kan je aan.
legerbarak
Droom je van legerbarakken, dan voel je je superieur. Je hebt het gevoel dat er niemand een partij voor je is.
legerkamp
Droom je van een legerkamp, dan ervaar je nu kwaadheid en frustratie. Je hebt het gevoel dat een aantal obstakels je weerhouden van wat je graag wilt bereiken. Werk je met geduld aan je moeilijkheden, dan zul je succes krijgen.
lego
Speel je in je droom met lego, dan staat dit voor geluk in de familiekring. Droom je dat je van lego gemaakt bent, dan ben je op zoek naar troost en zekerheid. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat iemand met je gevoelens aan het spelen is.
legpuzzel
Een droom over een legpuzzel staat voor een geestelijke uitdaging of probleem in je leven dat je op moet lossen. Ontbreken er stukjes van de puzzel, dan heb je nog niet alle feiten die je nodig hebt om een goede beslissing te kunnen maken.
leider
Droom je dat je een leider bent, dan kun je je ideeën goed overbrengen en anderen steun en begeleiding bieden. Deze droom kan ook betekenen dat je te passief bent en dat je een actievere rol mag spelen in een situatie. Neem de verantwoordelijkheid voor je leven en je gedrag.
lek
Zie je dat iets lek is, dan staat dit meestal voor verlies en problemen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
lelie
Als je droomt over lelies, dan staat dit voor verdriet of voor iemand waar je van houdt die ziek is.
lelieblad
Droom je over leliebladeren, dan wil je dingen die buiten je bereik liggen. Het zou beter zijn als je jezelf wat realistischere doelen zou stellen.
lelijk
Droom je dat je lelijk bent, dan heb je moeite met een verliefdheid of je partner. Deze droom kan ook staan voor je slechte zelfbeeld of je gebrek aan zelfvertrouwen.
lemur
Komt er een lemur in je droom voor, dan heb je het gevoel dat iemand je er in wil luizen. Deze droom kan ook staan voor de speelse en ondeugende kant van je persoonlijkheid, of de onvolwassen kant. Zie je een lemur die aan een boom hangt, dan maak je je zorgen over jongeren.
lenen
Als je droomt dat je geld aan iemand leent, dan staat dit voor schulden en financiële moeilijkheden. Weiger je om iets te lenen aan iemand, dan hou je je eigen belangen in het oog. Lenen anderen jou dingen, dan symboliseert dit hechte vriendschapsbanden. Je kunt op je vrienden rekenen.
lens
Als je droomt dat je lenzen draagt, dan vinden er veranderingen plaats door vreemden. Raak je in je droom een lens kwijt, of kun je niet goed zien door je lenzen, dan heb je er op het moment moeite mee om goede beslissingen te maken. Maak geen overhaaste beslissingen.
lente
Een droom waarin de lente voorkomt staat voor een nieuw begin en creatieve uitspattingen.
lepel
Een droom waarin een lepel voorkomt, staat voor de middelen die je hebt om te krijgen wat belangrijk voor je is. Een grote of dure lepel betekent dat je veel in je mars hebt dat je voor jezelf kunt aanwenden. Een kleine, verbogen of lelijke lepel betekent dat je je nog niet naar je volledig potentieel hebt ontwikkeld.
leraar
Zie je een vroegere of huidige leraar in je droom, dan ben je op zoek naar advies, begeleiding of kennis. Je slaat een nieuw pad in je leven in en bent er klaar voor om te leren van een voorbeeld of van een ervaring uit het verleden. Kijk naar je persoonlijke ervaringen met die leraar.
 
Een droom over een leraar kan ook gaan over je problemen met autoriteit en over het zoeken naar goedkeuring. Het kan zijn dat je in een situatie bent in je echte leven waar je het gevoel krijgt als een leerling behandeld te worden of waar je getest wordt. Droom je van een gevaarlijke, kwaadaardige of slechte leraar, dan kan het zijn dat je slecht advies krijgt van iemand die je na staat.
leren
Droom je dat je iets aan het leren bent, dan ben je druk bezig om informatie en kennis te vergaren, waarmee je verder kunt komen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
lesbisch
Droom je dat je lesbisch bent, maar ben je dat in het echt niet, of droom je dat je omgaat met een groep lesbiennes, dan staat dit voor liefde en acceptatie voor jezelf. Je voelt je lekker in je vel zitten over je sexualiteit en vrouwelijke kant.
 
Heb je in je droom problemen met het lesbisch zijn, dan staat dit voor je angst voor en verwerping van delen van je eigen vrouwelijkheid en sexualiteit. Ben je in het echt lesbisch, dan is deze droom daar alleen een weerspiegeling van.
lesgeven
Droom je dat je lesgeeft, dan heb je geleerd van ervaringen uit het verleden en wijsheid vergaard die je zal helpen. Je gaat de toekomst met zelfvertrouwen en zelfkennis tegemoet.
les volgen
Als je droomt dat je les volgt, geeft dit aan dat er sociale en culturele veranderingen in je leven gaande zijn. Je zou meer kennis willen hebben en je horizon willen verbreden. Deze droom is een goed aanwijzing dat de tijd rijp is om aan zulke behoeften toe te geven, en te experimenteren met nieuwe dringen.
 
Als je in het verleden in het echt college hebt gevolgd, denk dan hoe je deze periode hebt ervaren. Als je op dit moment college loopt, is deze droom waarschijnlijk alleen een manier om de dag te verwerken. het kan ook wijzen op stressgevoelens.
letter
Als je in je droom letters ziet, staat dit voor iets dat je associeert met deze specifieke letters. Dit kan een voorwerp, plek of persoon in je leven zijn. De letter ‘T’ kan bijvoorbeeld verwijzen naar je vriend Tim.
leugenaar
Noemt iemand je een leugenaar, dan heb je last van een persoon die je niet kunt vertrouwen. Is je partner een leugenaar, dan ben je bang dat je slechte humeur je vrienden weg zal jagen.
leugen detector
Onderga je in je droom een test met een leugen detector, dan hangt de betekenis af van of je wel of niet loog in je droom. Loog je wel in je droom, vraag jezelf dan af wat je probeert te verbergen van jezelf of van anderen. Aan de waarheid heb je uiteindelijk het meest. Vertelde je de waarheid in je droom, dan mis je het vertrouwen van iemand om je heen. Onderging iemand anders een test met een leugen detector, dan twijfel je aan wat anderen je vertellen.
leunen
Leunde je op iets of iemand in je droom, dan betekent dit dat je in je leven te veel vertrouwt op iets of iemand. Het is tijd om op eigen benen te staan. Leunde iemand op jou, dan moet je het hoofd bieden aan een onverwachte last. Probeer het niet in je eentje te doen, maar vraag hulp.
leven na de dood
Droom je van je leven na de dood (als een spook of geest), dan voel je je op een bepaalde manier afgesneden van het leven en de maatschappij. Deze droom kan je oproepen om verder te gaan en achterhaalde manieren van denken en achterhaald gedrag los te laten. Het is tijd voor een positieve verandering in je houding.
leven redden
Als je leven gered wordt in je droom, dan is het tijd om een eind te maken aan een ongezonde relatie of situatie in je leven. Heb je in je droom het leven van een ander gered, dan word je door anderen gewaardeerd voor je goede daden.
lever
Zie je de lever van jezelf of van een ander in je droom, dan kan dit staan voor fysieke problemen die mogelijk te maken hebben met een verslaving of dwangmatig gedrag. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat iemand niet handelt met jouw belangen in gedachten. Droom je dat je lever bereidt, eet of serveert, dan staat dit voor een verbetering van je gezondheid.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
levering
Droom je dat er een levering binnenkomt, dan staat dit voor een nieuwe kans of uitdaging in je leven. Zoek ook het droomsymbool op van datgene dat geleverd werd voor een duidelijke betekenis van je droom.
levitatie
Droom je dat je leviteert, dan hou je je bezig met vergezochte ideeën. Het is belangrijk dat je realistischer gaat denken.
lezen
Droom je dat je aan het lezen bent, dan heb je meer informatie of kennis nodig voordat je een beslissing kunt maken.
lezing
Droom je dat je een lezing geeft, dan heb je de neiging om in gesprekken veel zelf aan het woord te zijn. Wellicht is het nodig dat je je communicatietechnieken verbetert en wat minder praat en meer luistert. Deze droom kan ook voortkomen uit je intellectuele activiteiten in het dagelijks leven die overlopen in je droom. Droom je dat je een lezing bijwoont, dan ben je op zoek naar informatie in je leven.
libelle
Een libelle in je droom staat voor verandering. Dit symbool kan ook betekenen dat iets niet is wat het lijkt. Landt een libelle op je lichaam, dan staat dit voor goed nieuws van een vriend of familielid. Een dode libelle staat voor slecht nieuws.
lichaam
Een droom over een lichaam is een verwijzing naar je gezondheid. Vind je in je droom een lijk, dan ben je onvoorzichtig geweest in een recente onderneming. Droom je over losse of afgescheurde lichaamsdelen, dan is er een situatie in je leven die uit elkaar valt. Je ervaart een gevoel van verlies.
lichaamshaar
Droom je dat je haar tegenkomt op een vreemde plek op je lichaam, dan staat dit voor een vaste toename in materiële rijkdom. Als je droomt dat je extra harig bent of bedekt bent met haar, dan heb je je immoreel gedragen. Iets wat je onlangs hebt gedaan, gaat tegen je eigen waarden in of tegen de fatsoensnormen van anderen. Droom je dat je harige handen hebt, lieg dan niet tegen iemand die het niet verdient.
licht
Kwam er fel licht in je droom voor, dan ben je een probleem aan het oplossen door er op een andere manier tegenaan te kijken. Vertrouw op je intuïtie. Doe je het licht aan in je droom, dan ben je bereid om een situatie of probleem onder ogen te zien. Als je licht uitdoet, ben je er nog niet aan toe om om te gaan met je gevoelens of een situatie. Rood licht is een waarschuwing voor passie of temperament dat je niet in de hand hebt. Flikkerend of flitsend licht geeft aan dat iets je ervan weerhoudt om een relatie of familieprobleem achter je te laten. Het kan zijn dat je emoties of je vooroordelen je in de weg staan. Probeer tot rust te komen en de situatie van een andere kant te bekijken.
lied
Komt er een liedje in je droom voor, dan staat dit voor sterke gevoelens die je hebt en die je moet uiten.
liefdadigheid
Hoe meer je gaf aan liefdadigheid in je droom, des te groter zijn je financiële problemen. Ontving je liefdadigheid, dan is er sprake van een snelle stijging in je inkomen of een andere financiële meevaller.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
liefde
Als je droomt over liefde of dat je verliefd bent, duidt op intense gevoelens die je overbrengt van een echte relatie uit je wakende bestaan. Het wil zoveel zeggen dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je bent in het leven. Aan de andere kant, het zou ook kunnen betekenen dat je in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt, en het het in dromen opzoekt. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn. Een verliefd stelletje of een paar die hun liefde uitdrukt, suggereert veel succes voor je in de nabije toekomst.
 
Als je droomt dat een vriend verliefd op je is, kan een droom zijn van wishfull thinking. Wellicht heb je bijzondere gevoelens voor deze vriend opgevat en ben je benieuwd hoe hij of zij zich voelt. je zal zo opgeslokt zijn met deze gedachten dat het logisch is dat ze een weg naar je dromen hebben gevonden. het kan ook betekenen dat de bepaalde kwailiteiten van deze vriend hebt geaccepteerd en je verwerkt heb in je eigen (droom) karakter.
 
Een droom waarin je de liefde bedrijft in het openbaar of op verschillende plaatsen is een rechtstreekse verwijzing naar een duidelijke sexuele kwestie of behoefte. Je droom kan je vertellen dat je je wat meer open zou moeten uitdrukken. Het kan ook betekenen dat je je eigen sexualiteit afzet tegen de huidige politieke en sociale norm.
liefdesbrief
Schrijf je een liefdesbrief in je droom, dan staat dit voor spijt van een onzinnige relatie. Een pak liefdesbrieven betekent dat het goed voor je zou zijn als je een geheim waar je je schuldig over voelt, zou opbiechten. Krijg je goed nieuws in een liefdesbrief, dan ziet de toekomst er rooskleurig uit. Stuur je een liefdesbrief, dan ben je voortvarender geworden in de liefde. Het kan ook zijn dat je het tijd vindt om je gevoelens aan iemand kenbaar te maken. Verstop je een liefdesbrief of vind je een verborgen liefdesbrief, dan vermoed je dat iemand waar je van houdt niet helemaal oprecht tegen je is.
liegen
Droom je dat je liegt, dan probeer je jezelf voor de gek te houden om ergens in te geloven wat tegen je principes in gaat. Wat verberg je voor jezelf of voor anderen? Liegt iemand tegen je, dan vertrouw je die persoon steeds minder. Het kan zijn dat je je vertrouwen in die persoon kwijt bent. Aan de andere kant kan deze droom ook betekenen dat je niet meer zo zelfverzekerd bent als je ooit was. Is je partner aan het liegen, dan ben je bang dat je slechte humeur je vrienden weg zal jagen.
lieveheersbeestje
Een droom waar een lieveheersbeestje in voorkomt is positief. Het geluk zit je mee.
lift (machine)
Een lift staat in je droom voor welke richting je leven opgaat. Gaat de lift omhoog, dan gaat het de goede kant op met je leven. Gaat de lift omlaag, dan gaat het de verkeerde kant op.
 
Zit je vast in een lift, dan heb je het gevoel dat je vastzit in je leven. Je wilt graag vooruit, maar het lukt niet. Dit geldt ook voor een lift die defect is. Een droom over neerstorten in een lift komt vaak voor en staat voor algemene angsten, bijvoorbeeld over een verkeerde beslissing of sociale aangelegenheden. De betekenis van je droom hangt af van wat er gebeurt in je droom. Kom je om in het ongeluk, dan ben je bang dat de gevolgen in je echte leven verstrekkend en blijvend zijn. Kwam je levend uit het ongeluk, dan vallen de problemen wel mee.
liften (lifter)
Droom je dat je aan het liften bent, dan zou je je zelfredzaamheid mogen vergroten en minder afhankelijk worden van anderen. Nam je een lifter mee in je droom, kijk dan uit voor financiële problemen. Hou je uitgavepatroon in de hand.
liggen
Ga je liggen in je droom, dan staat je nog veel hard werk te wachten, maar het resultaat is de moeite. Het kan ook zijn dat je je weerstand opgeeft en toegeeft.
lijfwacht
Wanneer je droomt over een lijfwacht, dan voel je je heel onzeker in je leven. Je mag je goed beschermd voelen, zowel lichamelijk als emotioneel.
lijk
Een lijk in je droom staat voor een aspect van jezelf dat gestorven is of onderdrukt wordt. Het kan ook betekenen dat je je niet uit, je hebt je emoties uitgezet.
lijkwagen
Komt er een lijkwagen in je droom voor, dan begin je aan een nieuwe fase. Laat alle onvoltooide dingen los en ga verder. Onderneem actie en maak de noodzakelijke veranderingen die je in deze nieuwe fase zullen brengen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
lijm
Droom je dat je iets aan elkaar lijmt, dan begin je verschillende stukjes van jezelf in elkaar te passen en een sterke, volwassen persoonlijkheid te bouwen. Als je iets probeert te lijmen wat stuk is, dan ben je bang om vast te komen zitten in een relatie of situatie. Je vertrouwt mensen tegenwoordig niet zo heel erg meer. Krijg je lijm op je kleren of vingers, dan staat dit voor loyale vriendschappen.
lijst (kader)
Een lijst in je droom staat voor beperkingen en grenzen. Jijzelf of iemand anders beperkt je. Een lege lijst staat voor ijdelheid.
lijst (opsomming)
Als je in je droom een lijst maakt, dan maak je je zorgen over een probleem of situatie in je leven.
likken
Droom je dat je iets of iemand likt, dan ben je voorzichtig voordat je nieuwe situaties of avonturen aangaat. Word je door een dier gelikt in je droom, dan vraagt iemand om je advies.
lila
De kleur lila staat voor een overgangsfase. Er gebeuren nu niet veel opwindende dingen.
limoen
Een limoen in je droom staat voor een moeilijke periode.
limonade
Droom je dat je limonade maakt, geeft of drinkt, dan staat dit voor een toename van je populariteit.
limousine
Komt er een limousine in je droom voor, dan heb je een overdreven gevoel van eigenwaarde. Het kan zijn dat je het nodig vindt om op te scheppen en anderen te imponeren. Was de limousine zwart, dan kan het zijn dat je geen veranderingen wilt maken of geen compromissen wilt sluiten.
lineaal
Wanneer er een lineaal in je droom voorkomt, ben je bang dat je niet voldoet aan de eisen van anderen. Dit symbool kan ook betekenen dat je goed moet nadenken en wikken en wegen voordat je een beslissing maakt of een oordeel velt.
lingerie
Draag je lingerie in je droom, dan staat dit voor je sexuele identiteit, lichaamsbeeld en je eigenwaarde. Het kan zijn dat je eindelijk een deel van jezelf erkent en accepteert dat je eerst onderdrukte. Koop je lingerie of ben je voor lingerie aan het winkelen, dan compenseer je voor je innerlijke gevoel van leegte. Je probeert een emotionele behoefte te vervullen. Het kan ook zijn dat je je imago en houding probeert te veranderen. Je voelt je anders dan je je gedraagt.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
links
Komt de linkerkant van iets sterk naar voren in je droom, of sla je linksaf, dan neig je meer naar je denken te luisteren. Ben je rechtshandig, maar droom je dat je linkshandig bent, dan staat dit voor een ongemakkelijke persoonlijke situatie. Een droom waarin je linkerhand met nadruk voorkomt staat voor frustratie en kleine problemen.
lintworm
Een lintworm staat in je droom voor een situatie of persoon die je heel veel energie en vreugde kost.
lip
Droom je over iemand met dikke, lelijke lippen, dan staat dit voor een ongelukkige relatie of een overhaaste beslissing. Volle lippen staan voor harmonie, overvloed, wederzijdse genegenheid en vertrouwen. Dunne lippen staan voor intelligentie. Als je droomt dat je lippen opgezwollen zijn en zeer doen, dan heb je sterke verlangens waar niet aan tegemoet gekomen wordt. Droge, gebarsten of pijnlijke lippen staan voor iets wat je niet gemakkelijk kunt uiten.
lippenbalsem
Gebruik je lippenbalsem in je droom, dan probeer je een vriendschap of sociale situatie te verbeteren waar je je zorgen over maakt. Deze droom kan ook betekenen dat je je populariteit probeert te verbeteren.
lippenstift
Lippenstift staat voor sensualiteit. Draagt je rivale lippenstift en jij niet, dan kun je bang zijn dat ze het van je gaat winnen in een romantische situatie. Droom je dat je lippenstift opdoet, dan word je zelfverzekerder in je vrouwelijkheid. Koop je lippenstift in de winkel, dan ben je op zoek naar een manier die bij je past om je sensualiteit en vrouwelijkheid te uiten.
litteken
Als je een litteken in je droom ziet, dan staat dit voor je worstelingen of pijnlijke herinneringen die voor je gevoel nooit helemaal weg zijn gegaan. Deze droom geeft aan dat het verleden nog steeds invloed heeft op je leven.
lobby
Als je droomt dat je in een lobby bent, dan sta je op het punt om iets bekend te maken.
lof
Droom je dat je lof krijgt van anderen, dan heb je behoefte aan erkenning en bevestiging. Geef je iemand lof in je droom, dan zou je zelf meer willen zijn zoals die persoon.
lolly
Zie of lik je aan een lolly in je droom, dan staat dit voor leuke verrassingen, nieuwe ervaringen en avonturen.
longen
Een long in je droom staat voor inzichten, creativiteit en inspiratie. Longen kunnen ook staan voor een situatie waar je veel stress van krijgt of voor een relatie of situatie die je verstikt.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
loonstrookje
Krijg je je loonstrookje in je droom, dan heb je het gevoel dat je een beloning hebt gekregen voor zwaar werk dat je verzet hebt.
loopband
Loop je in je droom op een loopband, dan heb je het gevoel dat je heel veel inspanningen levert, maar niet vooruit komt. Ging de loopband te hard voor je, dan kun je de stress in je leven niet meer aan.
loopneus
Heb je in je droom een loopneus, dan staat dit voor verdriet. Het kan hierbij ook gaan om verdriet waarvan je je niet direct bewust bent.
lopen
Loop je snel in je droom, dan heb je in je echte leven haast om ergens te komen. Je wilt je doel snel bereiken. Als je droomt dat je over water loopt, dan heb je een buitengewone controle over je emoties. Dit kan echter ook staan voor geloof in jezelf.
lopende band
Als je droomt dat je aan een lopende band werkt, dan staat dit voor herhaling in je denken en oude manieren om dingen te doen. Het staat symbool voor voorspelbaarheid en onveranderende gewoontes.
loterij
Win je de loterij, dan verlang je ernaar om te kunnen leven zonder je zorgen te hoeven maken over financiële en materiële problemen. Koop je alleen een lot voor de loterij, dan vertrouw je te veel op het lot in plaats van dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen handelen en beslissingen.
lotion
Een droom waar lotion in voorkomt en vooral als je lotion op je lichaam smeert, staat voor succes in moeilijke situaties. Deze droom betekent ook dat je steeds beter op kunt schieten met mensen waar je het eerst niet mee kon vinden.
lucht
Als je naar een heldere blauwe lucht kijkt in je droom, dan staat dit voor vrede en vrije uiting. Was de lucht bewolkt en donker, dan staat dit voor verdriet en problemen.
luchtverfrisser
Een droom waarin luchtverfrisser voorkomt, geeft een duidelijke waarschuwing van je geweten. Laat jezelf niet verleiden tot slecht of immoreel gedrag, hoe groot de verleiding ook is.
lucifer
Gebruik je een lucifer in je droom, dan heb je de oplossing gevonden van een probleem dat je al een tijdje dwars gezeten heeft. Het kan ook zijn dat je meer helderheid in je leven wilt. Doet de lucifer het niet, dan vind je het moeilijk om het antwoord op een persoonlijk probleem te vinden of meer helderheid te krijgen. Een lucifer in je droom kan ook staan voor een beginnende liefde of conflict. Verder kan een lucifer staan voor het begin van een overgangssituatie.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
lui
Als je droomt dat je lui bent, dan heb je het gevoel dat je iets nagelaten hebt waardoor je nu een teleurstelling hebt gekregen. Is je partner lui, dan voel je je niet zeker in je relatie. Je hebt het gevoel dat je partner niet zijn best doet voor je.
luier
Zie of draag je een luier in je droom, dan staat dit voor kinderachtige handelingen en een kinderachtige houding. Wees onafhankelijker van anderen. Verschoonde je een luier in je droom, dan dien je je beter te gedragen en niet meer zo kinderachtig te zijn.
luipaard
Een luipaard in je droom betekent dat je alle obstakels in je leven kunt overwinnen. Dit symbool kan ook betekenen dat je als een speer gaat.
luizen
Komen er luizen in je droom voor, dan staat dit voor irritaties en frustraties die voortkomen uit de domheid of koppigheid van anderen.
luisteren
Wanneer je in je droom naar iets luistert, dan dien je beter op te letten op wat er tegen je gezegd wordt en wat je ziet. Deze droom kan je aangeven dat je meer open mag staan tegenover de begeleiding of de kritiek van anderen.
lunch
Ben je aan het lunchen in je droom, dan staat dit voor je spirituele voeding.
lust
Een droom waar lust in voorkomt, betekent dat je iets mist in een bepaald aspect van je leven. Het kan ook zijn dat je jezelf beter in de hand dient te houden.
lynx
Een lynx in je droom staat voor geheimzinnigheid. Leg de geheimen in je omgeving bloot en onderzoek ze en leer ervan.
lyrics
Als je droomt over lyrics, dan ben je een idealist. Deze droom kan ook betekenen dat je je communicatie met iemand dient te verbeteren. Kijk ook naar de specifieke tekst en ga na of deze iets te maken heeft met iets wat nu in je leven aan de hand is.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht