betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter w

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
waarschuwen / waarschuwing
Droom je dat iemand je waarschuwt, dan is er een situatie of probleem waar je veel stress van hebt. De waarschuwing in je droom kan tot doel hebben om je aandacht te krijgen en je aan te moedigen om je te concentreren op problemen in je echte leven. Biedt je het probleem in je droom het hoofd, dan zul je je problemen overwinnen.
waarzegster
Droom je dat je bij een waarzegster bent, dan maak je je zorgen om de toekomst. Je wilt heel graag weten wat er gaat gebeuren.
wachten
Als je droomt dat je aan het wachten bent, is er iets in je echte leven waarover je geen beslissing kunt maken. Het kan ook betekenen dat je een te afwachtende houding hebt en dat je assertiever mag worden en aan mag geven wat jij wilt.
wachter
Als er een wachter in je droom voorkomt of als je droomt dat je een wachter bent, dan ervaar je veel onzekerheid in je leven. Deze droom compenseert je gebrek aan zekerheid. Je hebt er behoefte aan om je beschermd te voelen, zowel fysiek als emotioneel.
koop hier je smakelijke chocolade online
wachtwoord
Weet je in je droom het wachtwoord voor iets, dan heb je toegang tot bepaalde informatie waar niet iedereen toegang toe heeft. Kun je je een wachtwoord niet meer herinneren, dan heb je het gevoel dat de oplossing voor een situatie of probleem binnen handbereik ligt, dat je zou moeten weten hoe je ermee om zou moeten gaan, maar je kunt er niet op komen. Vertel je anderen een wachtwoord, dan ben je je specifieke kennis aan het delen met anderen.
waden
Water staat in je droom voor je onderbewuste. Droom je dat je door helder water waadt, dan is je onderbewuste helder en zonder zorgen. Waad je in je droom door modderig water, dan zijn er veel zaken die je onderbewuste bezighouden. Je komt er niet goed uit, bent verward.
wafels
Wafels maken of serveren staat voor een spannende toename in sociale activiteiten. Eet je wafels in je droom, dan heb je succes in waar je nu mee bezig bent.
wakker
Als je droomt dat je wakker wordt (maar je bent nog steeds aan het dromen), dan heb je een creatieve geest en sta je open voor nieuwe ideeën.
walging
Voel je walging in je droom, dan staat dit voor een onderdrukt deel van jezelf. Deze droom kan ook staan voor je angst voor confrontatie en je moeite om jezelf te verdedigen.
walkie talkie
Wanneer je in je droom een walkie talkie gebruikt, dan vertrouw je een vriend niet helemaal. Ga eens na of dit door de persoon komt, of dat dit komt omdat je anderen in het algemeen niet volledig durft te vertrouwen. Als je moeite hebt om de walkie talkie te gebruiken, dan is het belangrijk dat je je angst om voor jezelf op te komen loslaat.
walkman
Droom je dat je muziek speelt op een walkman, dan uit je je gevoelens op een positieve manier. Vind je de muziek niet mooi, dan heb je familieproblemen.
walnoot
Een walnoot in je droom staat voor wijsheid en geluk. Een droom over een walnoot komt ook vaak voor als je een uitdagend project met succes hebt afgerond.
walrus
Als je een walrus in je droom ziet, dan heb je de macht in een situatie of relatie. Deze droom kan ook betekenen dat je een dikke huid hebt en de kritiek van anderen gemakkelijk naast je neer kunt leggen.
walvis
Komt er een walvis in je droom voor, dan voel je je overbelast door je huidige project. Ben je zelf de walvis, dan kun je je emotionele, fysieke en spirituele behoeftes goed balanceren.
koop hier je smakelijke chocolade online
wandelstok
Zie of gebruik je een wandelstok in je droom, dan heb je behoefte aan steun en advies. De wandelstok kan ook symbool staan voor iemand die je vertrouwt en waar je op kunt bouwen.
wandelwagen
Wanneer er een wandelwagen in je droom voorkomt, dan staat dit voor bescherming, tederheid en een nieuw begin.
wandklimmen
Als je droomt dat je een steile wand aan het beklimmen bent, dan staat dit voor grote obstakels in je leven.
Deze droom geeft echter ook aan dat je het doorzettingsvermogen en de ambitie bezit om je problemen te overwinnen, zolang je je maar concentreert.
want
Draag je wanten in je droom, dan ga je op een kinderachtige manier met iets om in je leven.
warm
Als je het warm hebt in je droom, dan kun je romantische gevoelens voor iemand hebben. Het kan ook betekenen dat je je goed voelt over jezelf en je beslissingen.
warme chocolademelk
Als je droomt over warme chocolademelk, dan staat dit voor een goede gezondheid en tevredenheid in het algemeen.
was (kleding)
Droom je dat je de was aan het doen bent, dan breng je je leven op orde of ben je je imago aan het veranderen. Je maakt je zorgen over wat anderen van je denken. Doet iemand anders de was, dan heb je het gevoel dat anderen het beter voor elkaar hebben dan jij.
was (vette stof)
Als je was in je droom ziet, dan gebeurt er te veel in je leven. Je bent er aan toe om af te remmen en op adem te komen. Was in je droom kan ook staan voor gevoelens en herinneringen van lang geleden. Zie je druipende was in je droom, dan staat dit voor verborgen emoties vol passie.
wasbeer
Een wasbeer in je droom staat voor iemand die je vertrouwt die iets doet ten nadele van jou. Wees voorzichtig wie je vertrouwt.
wasknijper
Gebruik je een wasknijper, dan probeer je alles op een rijtje te krijgen, waarschijnlijk over een relatie. Je kunt je zorgen maken over een relatie in je leven of het gevoel hebben dat je ervoor moet zorgen dat de relatie niet uit elkaar valt.
koop hier je smakelijke chocolade online
waslijn
Hang je kleren op aan een waslijn, dan verhelder je je gedachten en til je jezelf naar een nieuw bewustzijn.
wasmachine
Droom je dat je een wasmachine vult met kleren of leeghaalt, dan ben je de manier waarop je jezelf naar buiten presenteert aan het veranderen. Je laat meer van je echte ik zien.
 
Droom je dat je je verstopt in een wasmachine of dat je vastzit in een wasmachine, dan heb je er behoefte aan om te ontsnappen aan de stress in je leven. Je kunt ook het gevoel hebben dat anderen je hun meningen en waarden proberen op te dringen.
wasmiddel
Zie of gebruik je wasmiddel in je droom, dan heb je een groot probleem dat opgelost moet worden. Het kan ook zijn dat je je houding en uitstraling moet verbeteren.
wassen
Een droom waarin je jezelf wast, wijst erop dat je trots bent op je sociale leven en persoonlijke ondernemingen. Je zou zelfs een beetje beroemd kunnen worden. Een andere uitleg kan juist wijzen op het symbolisch wegwassen van onplezierige ervaringen of emoties.
 
Als je droomt dat je je voeten wast, betekent dit dat je van werk kan veranderen en een avontuur aangaat dat je meer oplevert. Wanneer je je auto wast, suggereert dit dat je zorgen weldra voorbij zullen zijn. Je bent klaar om het leven met een frisse blik en houding tegemoet te treden.
water
Water staat voor emoties. Het is heel belangrijk hoe water eruit ziet in je droom. Als je water over iemand heen gooit of knoeit, dan is het belangrijk dat je je humeur onder controle krijgt. Water dat stijgt staat voor toenemende emoties. Ruw, stormachtig water waarin je bang bent kopje onder te gaan of te verdrinken, betekent dat je het gevoel hebt emotioneel overweldigd te zijn. Een vloedgolf betekent dat je het gevoel hebt door je emoties overspoeld te worden. Meegesleurd te worden door een sterke stroming staat voor je gevoel meegesleurd te worden door je emoties. Rustig kabbelend water staat voor tevredenheid en geluk.
 
Schoon helder water staat voor emotionele helderheid. Droom je dat je onder water kunt ademen, dan sta je open voor onderbewuste gevoelens en paranormale waarnemingen. Dit staat ook voor teruggaan naar de baarmoeder. Je wilt terugkeren naar een afhankelijke situatie waar je vrij bent van verantwoordelijkheden. Wellicht voel je je hulpeloos of gevangen in intense emoties. Als het water kalm en helder is, wil het zoveel zeggen dat je spirituele zelf goed in balans is. Het duidt op kalmte, innerlijke rust en verjonging. Als je bespetterd wordt met water, staat water symbool voor je behoefte om je expressiever uit te drukken en je behoefte aan vernieuwing. Als je drromt over kokend water, suggereert dit emotionele onrust. Kokend water kan ook betekenen dat onbewuste gevoelens aan de oppervlakte komen en klaar zijn om verwerkt te worden.
 
Vies of modderig water in je droom betekent dat er (veel) negatieve emoties in je leven zijn. Je zou eigelijk tijd moeten vrijmaken om je gedachten weer vrij te maken en je innerlijke balans weer te hervinden. Vies water wil tevens zeggen dat je oordeel of denken momenteel onhelder is. Als je ondergedompeld bent in vies water betekent dit dat je je tot over je oren in een (ongewenste) situatie bevindt en overweldigt door je emoties. Als je stromend water hoort in je droom, duidt dit op zelfreflectie en gedachtes over je gevoel en emoties.
 
Een droom waarin je over water kunt lopen suggereert dat je uiterst goed in controle bent over je emoties (voor zover een mens dat kan). het kan ook aangeven dat je de baas wilt blijven over je emoties en ze niet de overhand wilt laten krijgen. deze droom geeft aan dat je veel waarschijnlijk veel vertrouwen in jezelf hebt. Als je droomt dat je macht hebt over het water, dan symboliseert dit je spirituele en intellectuele groei. Je gebruikt niet je volledig potentieel. Je hebt aanzienlijke energie en geestelijke vermogens en je mag deze nu gaan gebruiken om je gedachten in daden om te zetten.
waterballon
Droom je dat je een waterballon gooit, dan dien je jezelf beter in de hand te houden. Werd je in je droom geraakt door een waterballon, dan voel je je erg emotioneel over een bepaalde situatie, mogelijk in de liefde. Kalmeer en denk er eens rustig over na, dan zul je beter met de situatie om kunnen gaan.
waterbed
Als je een waterbed in je droom ziet, dan herken en accepteer je je emoties. Je begint verschillende aspecten van je onderbewuste te begrijpen en je laat onderdrukte gevoelens (zoals woede, verlangen of angst) naar de oppervlakte komen. Dit is gezond en goed.
waterglijbaan
Wanneer je droomt over een waterglijbaan, dan staat dit voor een gevoel van instabiliteit in een situatie in je leven. Ben je bang om van de glijbaan af te gaan, dan kun je je overweldigd voelen door emoties of problemen die te maken hebben met de andere sexe.
 
Vind je het leuk om van de glijbaan af te gaan, dan ben je zenuwachtig voor een uitdagende situatie, maar je hebt er vertrouwen in dat je het uiteindelijk wel aan kunt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht