betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter g

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door via Cmd+F (Mac) of Ctrl+F (Windows) het onderwerp in te typen.

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
gaatje
Heb je een gaatje in je tand, dan kan dit een waarschuwing zijn dat het niet goed gaat met je gezondheid. Het kan ook zijn dat je onwaarheden of gemene dingen hebt gezegd waar je nu last van hebt.
gang
Een gang staat voor spirituele groei en leren. Droom je over een gang, dan kan dit ook betekenen dat je onaangeboorde paranormale gaven hebt. Loop je door een lange gang kan ook je frustratie symboliseren in je poging te ontsnappen aan een terugkerende situatie.
gans
Een gans in je droom staat voor domheid en domme dingen doen.
ganzenveer (pen)
Een ganzenveer staat in je droom voor succes en sociale status.
koop hier je smakelijke chocolade online
garage
Droom je dat je in een garage bent, dan staat dit voor een periode van vervelen. Je kunt het gevoel hebben dat je geen richting of begeleiding hebt in het bereiken van je doelen.
 
Als je droomt dat je de garagedeur opent, dan heb je ergens een beslissing over genomen. Sluit je in je droom de garagedeur, dan zet je je eigen wensen en verlangens op een zijspoor voor anderen. Droom je dat je een auto de garage in rijdt, dan maken de dingen die je bereikt hebt je gelukkig en ze geven je een gevoel van geborgenheid.
garderobe
Als je droomt over je garderobe, doe je dan niet anders of rijker voor dan je bent. Je pogingen kunnen averechts werken. Droom je dat je maar weinig kleren hebt, dan zou je graag nieuwe vrienden maken. Open je een kledingkast, dan onthul je een geheim.
gargoyle
Komt er een gargoyle in je droom voor, dan staat dit voor verborgen en genante angsten over geheime zaken die je met niemand hebt gedeeld.
garnaal
Zie je garnalen in je droom, dan voel je je overmeesterd en onbelangrijk.
gaskamer
Als je droomt dat iemand in een gaskamer opgesloten wordt of sterft, dan heb je te maken met problemen die door anderen veroorzaakt zijn. Droom je dat je met succes ontsnapt aan je eigen executie in een gaskamer, dan overwin je over je vijanden en slaag je in het bereiken van je doelen.
gasmasker
Draag je een gasmasker in je droom, dan heb je te maken met een situatie waarin je verraden bent, wellicht door iemand die je als vriend zag. Je komt er weer bovenop.
gast
Droom je over een gast, dan staat dit voor nieuwe uitdagingen en interesses in je leven. Was je zelf een gast, dan is het probleem of de lastige situatie in je leven slechts van korte duur.
gat
Een gat in de grond symboliseert een obstakel dat je moet vermijden om succes te bereiken. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat iemand iets voor je verborgen houdt.
gazon
Loop je over een groen gazon, dan staat dit voor voorspoed en geluk. Is het gazon dor, dan heb je het gevoel dat er op dit moment weinig gebeurt en ontwikkelt in je leven. Zie je een groen stuk gazon naast een dor stuk, dan kun je het gevoel hebben dat het gras elders groener is.
geaccepteerd worden
Wanneer je droomt over geaccepteerd worden, geeft dit aan dat je problemen hebt met je eigenwaarde en met het voldoen aan andermans verwachtingen. Als je je in je droom niet 100%, is er in het dagelijks leven een situatie waarin je graag geaccepteerd wilt worden en deel van uit wilt maken. Als je je wel geaccepteerd voelde, is dit een teken dat je zelfverzekerder wordt en dat je je eigen goede eigenschappen herkent.
koop hier je smakelijke chocolade online
geamputeerd
Een droom dat een van je ledematen geamputeerd wordt of dat je iemand met geamputeerde ledematen tegenkomt betekent dat je je niet hoeft te verstoppen om door anderen geaccepteerd te worden.
gebak
Zie of eet je gebak in je droom, dan staat dit voor jezelf dingen toestaan, sensueel genot en tevredenheid. Je geniet van het leven.
gebarentaal
Droom je dat je doof bent en met behulp van gebarentaal communiceert, dan voel je je afgesloten van de wereld. Het kan zijn dat je jezelf afsluit van nieuwe ervaringen. Communiceer je met een doof persoon met behulp van gebarentaal, dan is iemand waar je veel om geeft in zichzelf gekeerd. Het kan ook zijn dat ze niet zeggen wat je graag wilt horen.
gebeld worden
Word je gebeld door iemand die je kent, dan is je gevoel over deze persoon waarschijnlijk juist. Word je door jezelf gebeld, dan sta je in contact met je spirituele kant.
gebochelde
Wanneer je droomt over een gebochelde, dan heb je het gevoel dat je je in allerlei bochten moet wringen om anderen tevreden te houden. Het kan ook zijn dat je zware lasten op je schouders draagt die je belemmeren goed te functioneren.
geboorte
Een geboorte staat altijd voor het begin van iets nieuws. Droom je dat een monster geboren wordt (of iets niet-menselijks) dan uit je je innerlijke creativiteit en je eigen ik niet, omdat je bang bent dat anderen je zullen veroordelen of dat ze je idealen niet zullen accepteren. Deze droom komt ook vaak voor bij zwangere vrouwen en vertolkt hun angst voor de gezondheid van hun baby.
 
Als je helpt bij een geboorte dan sta je voor een belangrijke verandering in je leven. Je maakt belangrijke beslissingen in je leven of je verandert je oude gewoontes en routines. Als de moeder sterft tijdens de bevalling, dan heb je het gevoel dat het nieuwe ten koste gaat van je warme, zachte kant.
geboortebeperking
Zie of gebruik je geboortebeperking in je droom, dan onderdruk je je creativiteit of een bepaald aspect van jezelf. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om zwanger te worden of om een seksueel overdraagbare aandoening te krijgen.
geboorteplaats
Komt je geboorteplaats in je droom voor, dan staat dit voor zekerheid, basisbehoeftes en waarden. Je voelt je eindelijk gesetteld en comfortabel in een nieuwe omgeving. Het kan ook zijn dat je ernaar verlangd om een hechte vriendengroep op te bouwen.
gebouw
Droom je van een prachtig hoog gebouw, dan heb je een luxe leven. Zie je een gebouw dat op instorten staat, dan heb je problemen in de liefde, op school of op je werk. Dit kan ook betekenen dat je zelfvertrouwen beschadigd is.
 
Als je droomt dat iemand van een gebouw springt of valt, dan leer je over en erken je aspecten van je innerlijke zelf. Deze droom kan ook staan voor je angst om een bepaalde taak niet te kunnen afmaken of succesvol af te ronden.
gebroken bot
Droom je dat je een bot breekt, dan ga je niet zo goed met een situatie om als je zou kunnen.
koop hier je smakelijke chocolade online
gebroken hart
Droom je dat je een gebroken hart hebt, dan dien je te leren van je teleurstellingen en jezelf gelukkig te maken.
gedachten lezen
Wanneer je droomt dat je iemands gedachten kunt lezen, dan voel je je ongemakkelijk omdat je iets van deze persoon weet. Deze droom kan ook betekenen dat je beter op moet letten op wat anderen je proberen te vertellen. Droom je dat anderen jouw gedachten kunnen lezen, dan ben je bang dat mensen je doorzien. Dit kan zijn omdat je een fout hebt gemaakt of iets hebt gedaan waarvan je weet dat het niet goed was.
gedesoriënteerd
Voel je je in je droom gedesoriënteerd, dan betekent dit dat je in je leven verward bent. Je weet niet goed welke kant je op wilt.
gedicht
Lees je een gedicht in je droom, dan staat dit voor inspiratie en idealisme. Deze droom betekent ook dat je de communicatie met iemand dient te verbeteren.
geel
Als de kleur geel duidelijk aanwezig was in je droom, dan is nu een tijd van geluk en goede energie aangebroken.
geest
Praat je in je droom met een onbekende geest, dan is dit een boodschap van je onbewuste of spirituele kant.
geest in de fles
Droom je dat je een geest in de fles vindt, dan staat dit voor geluk, met name als hij je wensen vervult. Je krijgt op dit moment alles wat je hartje begeert en bent heel gelukkig.
geestelijk gehandicapt
Als je droomt dat je geestelijk gehandicapt bent, dan twijfel je aan jezelf. Je bent bang om er niet bij te horen. Komt er een geestelijk gehandicapt persoon in je droom voor, dan heb je het idee dat iemand in je omgeving zich verwaarloosd of genegeerd voelt. Misschien voel je je hierover schuldig, omdat je deze persoon niet genoeg aandacht hebt gegeven.
geestelijke
Ben je in je droom een geestelijke, dan zou je meer meelevend en begripvol mogen zijn in een situatie of relatie.
geesten
Als je geesten op gaat roepen in je droom, dan is dit een waarschuwing om je niet te mengen in dingen waarvan je het fijne niet weet. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar antwoorden, maar dat je niet goed weet waar je ze moet vinden.
koop hier je smakelijke chocolade online
geeuwen
Wanneer je droomt dat je geeuwt, dan heb je moeilijkheden gehad in je zoektocht naar liefde en geluk. Je kunt beter de lat in de liefde wat lager leggen en meer realistisch zijn, of je zult een teleurstelling krijgen.
gehaktbal
Komt er een gehaktbal in je droom voor, dan staat dit voor competitie en rivaliteit voor de dingen die je graag wilt.
gehandicapte
Als er een gehandicapt persoon in je droom voorkomt, dan staat dit voor een vraag om hulp van een familielid of vriend. Probeer te helpen, dit zal in veelvoud bij je terugkomen. Was je zelf gehandicapt, dan sta je voor veel uitdagingen. Het is belangrijk dat je nu je volledige potentieel gaat gebruiken. Je zult alle hulp krijgen die je nodig hebt.
geheim
Als je droomt dat jij of iemand anders iets geheim houdt, dan staat dit voor verborgen kracht. Het kan ook zijn dat er iets in je onderbewuste om aandacht vraagt. Hoor je een geheim over iemand, dan heb je van iemand onbewust informatie opgevangen die van groot belang is. Vertel je een geheim verder in je droom, dan heb je het gevoel alsof je per ongeluk te veel informatie aan iemand hebt prijsgegeven.
geheime aanbidder
Heb je een geheime aanbidder in je droom, dan mis je aandacht en spanning in je leven op het romantische vlak.
geheime doorgang
Een geheime doorgang in je droom staat voor verborgen kracht en je verlangen naar het ontdekken van je innerlijk en naar zelfontdekking. Er moet iets uit je onderbewuste naar boven komen. Als dat gebeurt, dan ontdek je nieuwe kansen en vergroot je je bewustwording.
geheime kamer
Vind je een geheime kamer in je droom, dan ontwikkel je nieuwe kwaliteiten en je probeert nieuwe rollen uit. Je groeit emotioneel.
geheugenverlies
Wanneer je droomt dat jij of iemand anders aan geheugenverlies lijdt, is dit een herinnering van je onderbewustzijn. Je bent een afspraak of belangrijke datum vergeten.
geintje
Als je droomt dat je een geintje uithaalt met iemand, dan laat je succes op zich wachten. Werd er een geintje met jou uitgehaald, dan heb je de controle over een nieuwe situatie. Gebruik deze onverwachte macht verstandig. Ga je te ver en maak je misbruik van anderen, dan werkt de situatie averechts.
geïrriteerd
Als je je in je droom geïrriteerd voelt, werken je rivalen je tegen.
koop hier je smakelijke chocolade online
geiser
Wanneer je in je droom een geiser ziet, dan staat dit voor een uitbarsting van emoties. Het is belangrijk dat je je onderdrukte kwaadheid en andere onderdrukte gevoelens erkent en uit voordat je ontploft.
geisha
Een geisha in je droom staat voor schoonheid, charme en elegantie. Droom je dat je een geisha bent, dan heb je een goede balans gevonden voor je persoonlijke leven, je sociale leven en je werk. Je kunt je ook goed aanpassen aan verschillende situaties.
geit
Wanneer je over een geit droomt, dan krijg je wat je wilt bij een onderhandeling.
gek
Wanneer je droomt dat je gek wordt, dan heb je je doelen uit het oog verloren. Dit kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je meningen, overtuigingen of beslissingen niet geaccepteerd worden of genegeerd worden. Droom je dat iemand anders gek wordt, dan heb je het gevoel dat je niet meer op iemand kunt rekenen.
gekkenhuis
Als je droomt dat je in een gekkenhuis zit, dan heb je rust nodig en de gelegenheid om je gedachten te ordenen. Wees niet bang om om hulp en steun te vragen als je dat nodig hebt.
gekostumeerd bal
Droom je dat je op een gekostumeerd bal bent en iedereen droeg een kostuum behalve jij, let dan op voor valse vrienden. Als je droomt dat je een kostuum draagt, dan zet je een masker op voor mensen om je heen. Je ware ik laat je niet zien en je bent niet helemaal eerlijk tegen de mensen om je heen.
gelatine
Zie of eet je gelatine in je droom, dan staat dit voor een vermoeden of inzicht in een situatie waarover je aan het nadenken bent. Je begrijpt nu iets wat je eerder ontging.
geld
Als je droomt over geld geeft dit aan dat succes en welvaart binnen je bereik liggen. Geld kan symbool staan voor (zelf)vertrouwen, succes of normen en waarden. Je hebt veel geloof in je eigen kunnen. Een andere uitleg is dat een droom over geld verwijst naar je houding ten opzichte van de liefde en kwesties van het hart. Wanneer je droomt dat je geld verliest, wijst dit op tijdelijk ongeluk thuis en tegenslag in hetgeen je onderneemt. Je kan je zwak, kwetsbaar en stuurloos voelen. Hierbovenop zou je geen ambitie hebben, een verlies aan kracht en zelfvertrouwen.
 
Een droom waarin je geld weggeeft, is synoniem voor het geven van liefde. Je bent op zoek naar liefde. Als je droomt dat anderen geld weggeven duidt dit erop dat je je verwaarloost voelt. Iemand toont niet genoeg aandacht en schenkt je niet genoeg genegenheid.
 
Als je droomt dat je geen geld hebt, duidt dit op de angst om je plaats in de wereld kwijt te raken. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je de kwaliteiten mist om een bepaald doel te bereiken. Je zou over het hoofd gezien kunnen zijn. Geld stelen in je droom suggereert dat je in gevaar bent en voorzichtigermoet wezen. Een positievere uitleg is dat deze droom betekent dat je eindelijk begint de dingen na te jagen die je als bijzonder waardevol typeert.
gelijkheid
Een droom waar heel sterk gelijkheid in voorkomt, staat voor herhalend denken, voorspelbaarheid en onveranderende gewoontes. Je voelt je emotioneel leeg en gestrest. Het is nu de hoogste tijd om actie te ondernemen en om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.
geluid
Hoor je een vreemd geluid in je droom, dan staat dit voor het onverwachte en onbekende. Het kan staan voor angst of verwarring die je voelt voor een bepaalde situatie in je leven. Een vreemd geluid in je droom kan staan voor een doorbraak in je persoonlijke worstelingen. Het kan zijn dat je door een weerstand heen gebroken bent waar je al lang tegenaan liep.
koop hier je smakelijke chocolade online
geluidsmuur
Wanneer je droomt dat je door de geluidsmuur gaat, dan bereik je positieve veranderingen in je leven en maak je grote sprongen in je emotionele groei en zelfexpressie.
geluk
Als je droomt dat je veel geluk hebt, dan heb je in het echt veel geluk. Deze droom waarschuwt je ook dat je niet te veel op alleen je geluk moet vertrouwen.
gelukskoekje
Een droom over een gelukskoekje is een positief symbool voor privé aangelegenheden, maar een negatief symbool voor zaken.
gemaskerd bal
Droom je dat je op een gemaskerd bal bent, waar iedereen een kostuum draagt behalve jijzelf, pas dan op voor valse vrienden. Draag je een kostuum, dan doe je je anders voor dan hoe je werkelijk bent. Je laat je ware aard niet zien en bent niet helemaal eerlijk tegen de mensen om je heen.
gember
Als je droomt over gember, dan mag je meer spanning en afwisseling in je leven brengen.
gemeen
Als je droomt dat iemand gemeen tegen je doet, dan heb je te maken met problemen en teleurstelling in een situatie, wellicht met dezelfde persoon.
genezing
Droom je van genezing (door jezelf of door een ander), dan staat dit voor je behoefte aan emotionele of fysieke genezing. Je moet de kracht zoeken om de problemen in je leven op te lossen.
genie
Als je droomt dat je een genie bent, dan staat dit voor succes in datgene wat het belangrijkste voor je is. Je hebt het in je om je persoonlijke pad naar succes te ontdekken.
gerechtelijk onderzoek
Een droom waar een gerechtelijk onderzoek in voorkomt staat voor nieuwe, maar aangename verantwoordelijkheden die op je pad komen.
gereedschap
Zie of gebruik je gereedschap in je droom, dan staat dit voor zelfexpressie, je vaardigheden en talenten. Je gebruikt de middelen die beschikbaar zijn voor je. Wellicht moet je een nieuwe richting uitstippelen. Het kan ook zijn dat het nodig is dat je in een situatie of relatie de schade beperkt of dat deze aandacht nodig hebben.
koop hier je smakelijke chocolade online
gerucht
Droom je dat er een gerucht over jou de ronde doet, dan voel je je bekeken en beoordeeld. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je goede naam aangetast is. Verspreid je zelf een gerucht in je droom, dan vertrouw je bepaalde kennissen te veel. Dit kan leiden tot een teleurstelling of een vernedering.
geschiedenis
Droom je over geschiedenis les, dan staat dit meestal voor leren van het verleden. Je hersenen proberen je te laten zien wat wel en niet werkte in het verleden, zodat je een les kunt leren, je gedrag hierop kunt aanpassen en in het heden gelukkiger wordt.
geslacht
Het komt vaak voor dat je droomt dat je een ander geslacht hebt dan je in werkelijkheid hebt. Deze andere ik staat voor gevoelens of gedachten die je hebt en die van je mannelijke of vrouwelijk kant komen. Verschillende karakteristieken schrijven we toe aan een bepaald geslacht. Zo kennen we agressiviteit toe aan je mannelijke kant. Ontdek en handel naar je gevoelens of uit negatieve gedachten die je anders zou onderdrukken.
gesloten deur of raam
De betekenis van een gesloten deur of raam hangt af van waar jij je bevond. Was je binnen gesloten, dan voel je je gevangen in je leven. Kon je in je droom ontsnappen, dan overwin je de obstakels in je leven die je tegenhouden. Als je in je droom buitengesloten was, dan heb je het gevoel dat het leven aan je voorbijtrekt en dat je zelf niet echt meedoet. Zat er een groot slot op de deur of het raam, dan is er een oplossing voor je problemen, alleen heb je die nog niet gevonden.
getal
Een getal dat in je droom voorkomt, heeft meestal een grote betekenis in je leven. Het getal kan voor een datum staan, of de leeftijd van iemand die je kent, de tijd waarop iets belangrijks gebeurde, etc. Maak je je zorgen over geld, dan kan dit gereflecteerd worden in een droom waarin getallen voorkomen. Kijk ook bij de verklaring van het getal waarvan je gedroomd hebt.
geur
Een vieze geur in je droom staat voor zorgen. Afhankelijk van hoe vies de geur is, gaat het om kleine of grote zorgen. Droom je dat je iets ruikt, dan heeft deze geur vaak te maken met ervaringen en gevoelens uit je verleden die je met die geur associeert. Het kan zijn dat je onderbewuste je iets duidelijk probeert te maken wat met deze geur te maken heeft.
 
Een sterk geurtje wordt vaak veroorzaakt door een herinnering. Het kan zijn dat je je droomervaring koppelt aan een geur waarbij je je op een bepaalde manier voelde. Misschien was het de after shave van je vader en voelde je je door je droom veilig en beschermd. Let op de emoties in de droom.
gevaar
Droom je dat je gevaar loopt en gewond of gedood wordt, dan staat dit voor teleurstellende vooruitzichten in je werk of relatie. Ga voorzichtiger om met een bepaald aspect in je leven. Ontsnap je in je droom van gevaar, dan staat dit voor een verbetering van je positie en lof dat je krijgt voor je werk of op je sociale vlak.
gevangen
Word je in je droom gevangen, dan betekent dit dat je het gevoel hebt vast te zitten in een bepaalde situatie.
gevangene
Zie je een gevangene in je droom, dan staat dit voor een aspect van jezelf dat niet vrij geuit wordt. Droom je dat je zelf een gevangene bent, dan voel je je gevangen door een relatie of situatie. Je hebt het gevoel dat je vrijheid verloren bent in een bepaald gebied van je leven. Aan de andere kant kan deze droom ook staan voor je gevoelens van schaamte en je schuldgevoel. De boodschap is dan dat je jezelf niet meer hoeft te straffen.
gevangenis
Droom je dat je in de gevangenis zit, dan voel je je verstikt door een relatie of situatie. Als je droomt dat je partner in de gevangenis zit, dan heb je het gevoel dat hij niet te vertrouwen is.
koop hier je smakelijke chocolade online
gevoelloos
Als je in een droom gevoelloos bent, of een gedeelte van je lichaam is gevoelloos, dan laat je angst je leven regeren. Je bent bang om een risico te nemen en te falen. Maar zonder een zeker risico zul je nooit verder komen.
geweer
Droom je over een geweer, dan voel je je onder druk gezet door een man. Dit symbool kan ook staan voor onderdrukte angst en de behoefte aan bescherming.
geweld
Een extreem gewelddadige droom betekent meestal dat je behoefte hebt aan macht en dat je bang bent de macht te verliezen in een situatie in je leven.
gewicht heffen
Droom je dat je aan het gewicht heffen bent, dan heb je te veel verantwoordelijkheden op je schouders rusten.
gewond
Droom je dat je gewond bent, dan staat dit voor nood en ongeluk met geld. Zijn anderen in je droom gewond, dan ben je door je vrienden oneerlijk behandeld. Behandel je iemands wond, dan staat er een gelukkige tijd aan te komen.
gezicht
Zie je je eigen gezicht in je droom, dan staat dit voor het masker dat men van je ziet i.p.v. je echte ik. Het staat voor confrontaties en je bereidheid om om te gaan met problemen in je leven. Ziet je gezicht er raar uit of heb je allemaal puistjes, dan staat dit voor emoties die losbarsten. Het kan zijn dat iemand je emoties of reputatie heeft aangevallen.
gezichtsbehandeling
Droom je dat je een gezichtsbehandeling krijgt, neem dan wat tijd om jezelf in de watten te leggen. Deze droom kan ook betekenen dat je schoon schip dient te maken en oude geheimen, oud zeer of schuldgevoel los dient te laten. Laat je emoties naar buiten komen en begin opnieuw.
gezichtsbeharing
Droom je als vrouw van gezichtsbeharing, dan heeft iemand onlangs je reputatie of jou als persoon aangevallen. Deze droom is een waarschuwing dat je je irritaties niet uit de hand dient te laten lopen. Laat je emoties bedaren en alles zal overwaaien. Deze droom kan ook een waarschuwing zijn dat je je geld niet zinloos moet besteden.
gezondheid
Heb je een goede gezondheid in je droom, dan geldt dit ook voor je in je echte leven. Droom je dat je iets mankeert, wees dan niet te kwistig met geld.
ghetto
Droom je van een ghetto, dan is dit een waarschuwing dat je niet boven je stand moet leven.
koop hier je smakelijke chocolade online
gids
Zie of ben je een gids in je droom, dan leidt een hogere macht je naar je doelen. Je bent op het juiste pad.
gier
Zie je een gier in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand in je omgeving hoopt dat je een fout maakt of mislukt, zodat hij er zelf beter van kan worden.
gif
Als je gif in je droom tegenkomt, dan staat dit voor opgekropte woede in jezelf of vijandigheid van anderen. Het kan ook zijn dat je iets of iemand uit je leven dient te bannen die slecht is voor je emotionele, lichamelijke of spirituele gezondheid. Neem je gif in, dan wijst deze droom op een gebrek aan zelfwaarde of zelfliefde.
gijzelaar
Als je droomt dat je gegijzeld genomen bent, dan voel je je een slachtoffer en machteloos in een situatie in je leven. Je kunt ook het gevoel hebben dat je beperkt bent in je keuzes.
gips
Draag je gips in je droom, dan is nu de tijd aangebroken om oude wonden en oud verdriet te helen. Droeg iemand anders in je droom gips, dan wordt je hulp ingeroepen om een vriend of familielid te helpen die problemen heeft.
giraf
Komt er een giraf in je droom voor, dan heb je behoefte aan een totaaloverzicht van een situatie of project. Het kan ook zijn dat je alleen het beste voor jezelf uitkiest.
gitaar
Heb of speel je gitaar in je droom, dan staat dit voor gezellige bijeenkomsten, harmonie en passie in de liefde.
glad
Was de vloer in je droom glad, dan heb je je op een manier gedragen die niet bij je persoonlijkheid past.
glas (drinken)
Droom je dat je uit een glas drinkt, dan staat dit voor geluk. Een vies glas staat voor problemen thuis of persoonlijke ruzietjes.
glas (raam)
Kijk je door glas, dan staat dit voor teleurstelling. Gebroken glas staat voor iets waarvan je dacht dat het heel lang mee zou gaan, maar dat verrassend snel voorbij is.
koop hier je smakelijke chocolade online
glazen muiltje
Zie of draag je een glazen muiltje, dan staat dit voor de waarheid en voor verandering.
glibberig
Was de vloer in je droom glibberig, dan heb je je op een manier gedragen die niet bij je persoonlijkheid past.
glijbaan
Ga je in je droom van de glijbaan af, dan staat dit voor instabiliteit in je leven. Je bent je grip op een situatie of relatie kwijt.
glijden
Glijd je in je droom naar beneden over een muur, heuvel of berg zonder dat je bang bent, dan onderzoek je je grenzen en probeer je je volledig potentieel te benutten. Was je bang toen je aan het glijden was, dan heb je het gevoel dat je op een bepaald gebied in je leven de controle verloren hebt.
glimlach
Een droom waarin een glimlach voorkomt is een goed teken. Deze droom staat voor ontspanning en geluk. Was de glimlach in je droom geforceerd, dan heb je het gevoel dat je voor anderen een masker draagt. Je mag je ware zelf laten zien.
glitter
Kwam er glitter in je droom voor, dan is dit een waarschuwing dat het niet allemaal goud is wat blinkt. Hecht niet te veel waarde aan de gladde praatjes van kennissen of aan een product of handeltje waarvan je meteen profijt zou moeten hebben of snel geld aan zou kunnen verdienen.
gloeien
Als je iets ziet gloeien in je droom, dan staat dit voor verlichting. Er is nieuw licht geworpen op een situatie of je hebt een nieuw perspectief gekregen. Elke droom waarin een felle of aangename gloed in voorkomt, staat voor een snelle verbetering voor alles wat belangrijk voor je is.
god
Als je god in je droom ziet, dan staat dit voor spiritualiteit en de uiting van je gevoelens over goddelijkheid. God staat ook voor een ongenaakbaar en onbereikbaar idee van perfectie. Een dergelijke droom kan je worstelingen weergeven en je pogingen om perfect te zijn. Droom je dat God tegen je praat, dan voel je je ergens schuldig over.
goden en godinnen
Droom je over mythische goden, dan staat dit voor je gevoelens over spiritualiteit. Deze droom kan ook staan voor je zoektocht naar en je worsteling met het bereiken van persoonlijke perfectie. Aanbid je de goden, dan heb je spijt van je handelingen of fouten uit het verleden. Ben je een god of godin in je droom, dan heb je speciale talenten die je nog niet erkend of volledig ontwikkeld hebt. Deze droom kan ook betekenen dat je je beter voelt dan anderen.
Godzilla
Komt Godzilla in je droom voor, dan heb je het gevoel dat de dingen uit de hand lopen. Je delft het onderspit in een situatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
goedkeuring
Iets of iemand goedkeuren in een droom is een positief teken. Als je normaal echter je goedkeuring niet zou geven, dan is dit een waarschuwing om je ogen te openen wat betreft een valse vriend. Als je iemand anders zijn goedkeuring krijgt in je droom, twijfel je wat juist is om te doen in een bepaalde situatie. Vraag de mening van anderen.
gokautomaat
Kwam er een gokautomaat in je droom voor, wees dan zuinig op je middelen (emotioneel, geestelijk of financieel). Er kan in de nabije toekomst aanspraak op gemaakt worden.
gokken
Droom je dat je aan het gokken bent, dan neem je niet voldoende verantwoordelijkheid in je leven.
golf (water)
Zie je heldere, kalme golven in je droom, dan worden je emoties gekalmeerd. Het kan ook betekenen dat er een belangrijke beslissing gemaakt moet worden. Hoor je golven ruisen, dan staat dit voor tederheid en ontspanning. Dit kan ook staan voor je romantische gevoelens voor iemand. Droom je dat je door een vloedgolf meegesleurd wordt, dan staat dit voor de overweldigende kracht van je emoties, die wellicht gepaard gaan met tranen die je in je echte leven niet huilt. Zie je troebele, krachtige golven in je droom, dan betekent dit dat er een grote fout is gemaakt in een belangrijke beslissing.
golf (sport)
Droom je dat je golf speelt of kijkt, dan staat dit voor aangename activiteiten.
golfbaan
Loop je in je droom over een golfbaan, dan maak je je zorgen dat je je tijd verspilt.
golfwagentje
Rijd je in een golfwagentje, dan weet je niet precies welke richting je op wilt met je leven. Je bent bang dat je je tijd verspilt aan nutteloze dingen terwijl anderen precies lijken te weten wat ze willen met hun leven.
gom
Gebruik je een gom in je droom, dan is er iets gebeurd wat je het liefst ongedaan zou willen maken.
gondola
Zie of zit je in een gondola in je droom, dan staat dit voor romantiek, fantasie en idealistische liefde. Het gaat je voor de wind in je relatie of een ander aspect van je leven. Deze droom kan ook betekenen dat het tijd is voor een pauze en om op avontuur te gaan.
gong
Zie of hoor je een gong in je droom, dan staat dit voor een vals alarm.
koop hier je smakelijke chocolade online
gootsteen
Een gootsteen in je droom staat voor je gevoelens en hoe je omgaat met je emoties. Het kan nodig zijn dat je jezelf reinigt van gevoelens uit het verleden en een nieuwe start maakt. Stond er water in de gootsteen, dan heb je problemen in je familie of teleurstelling in de liefde.
gordel
Draag je een gordel, probeer je emoties dan beter in de hand te houden. Krijg je je gordel lastig om of af, dan maak je je zorgen over de toekomst.
gordeldier
Droom je over een gordeldier, dan mag je assertiever zijn. Laat anderen niet over je heen walsen.
gordijnen
Een droom waarin je de gordijnen sluit staat voor geheimhouding. Je verbergt een persoonlijke zaak of een aspect van jezelf. Open je de gordijnen, dan ben je er klaar voor om iets te onthullen wat je voorheen verborgen hebt gehouden.
gorilla
Komt er een gorilla in je droom voor, dan staat dit voor brute mannelijke kracht. Ook kan een gorilla in je droom betekenen dat jij iemand aan het na-apen bent of dat iemand jou na-aapt. Gebruik je eigen creativiteit.
gothic
Als je droomt dat je een gothic bent (en dat ben je in het echt niet), dan heb je te maken met bezorgdheid en een emotioneel conflict. Je probeert het beeld dat je naar buiten brengt overeen te laten stemmen met hoe je je voelt.
goud
Wanneer je over goud droomt, dan staat dit voor succes, geluk en wijsheid.
goudvis
Een goudvis staat voor rijkdom en veel succesvolle en fijne avonturen.
graanveld
Als je een graanveld in je droom ziet, dan staat dit voor succes in je streven.
graf
Zie je een graf in je droom, dan dien je ergens beter over na te denken voordat je een beslissing maakt.
koop hier je smakelijke chocolade online
graffiti
Komt er graffiti in je droom voor, dan is het tijd om een naar feit onder ogen te zien dat je tot nog toe vermeden hebt. Deze droom kan ook betekenen dat je heel veel kunt bereiken als je je niet tegen laat houden door de mening van anderen. Laat je niet verleiden om te handelen tegen je principes in.
grafzerk
Een nieuwe grafzerk in je droom staat voor een nieuwe kans. Een oude grafzerk staat voor een vernieuwde vriendschap. Kon je lezen wat er op de grafzerk stond, dan kun je de problemen in je leven veel gemakkelijker oplossen dan je denkt. Kon je niet lezen wat er op de grafzerk stond, dan staat dit voor nieuws over een heuglijke familie aangelegenheid.
granaat
Droom je dat je een granaat gooit, dan leidt je impulsieve gedrag tot vernedering en schaamte. Een andere droom waarin een granaat voorkomt is een waarschuwing dat je niks moet doen wat tegen je gezond verstand in gaat.
granaatappel
Een granaatappel staat in je droom voor vruchtbaarheid, een goede gezondheid, levenslust en een lang leven. Deze droom kan ook duiden op een sexuele aantrekkingskracht.
gras
Een droom over gras, met name als je op het gras ligt, betekent dat je je op je gemak en gelukkig voelt met wie je bent.
grasmaaier
Droom je over een grasmaaier, dan ligt het geluk op je te wachten, maar zul je eerst mensen en gewoontes uit je leven moeten snoeien die een negatieve invloed op je hebben. Deze droom betekent ook dat wanneer je meer georganiseerd wordt en obstakels overwint, je voorspoed in geld- en schoolzaken zult krijgen.
graven
Droom je dat je aan het graven bent, dan probeer je iets te verbergen van anderen of je bent op zoek naar de oplossing van een probleem. Graaf je recht naar beneden in de grond, dan probeer je jezelf beter te begrijpen.
graveren
Graveren in je droom staat voor je behoefte om je spirituele kant te versterken.
gremlins
Als je droomt over gremlins, dan maak je je op het moment zorgen over bepaalde problemen.
greppel
Een droom over een greppel betekent dat er iets in je leven is dat je beter uit de weg kunt gaan. Het kan ook betekenen dat je je verantwoordelijkheden probeert te ontlopen omdat je je onder druk gezet voelt. Val je in een greppel, dan koers je in je leven op een vergissing af.
koop hier je smakelijke chocolade online
grijpen
Word je in je droom door iemand gegrepen, dan voel je je gestrest, kwetsbaar en hulpeloos. Deze droom kan ook staan voor moeilijke veranderingen die je doormaakt. Het kan ook zijn dat je emotioneel en overgevoelig bent op het moment.
grijs
De kleur grijs staat voor angst, depressie, slechte gezondheid en verwarring. Is alles in je droom grijs, dan voel je je emotioneel afgesneden of afstandelijk.
gril
Droom je over een gril, denk dan goed na voordat je aan een relatie begint die je vrienden afkeuren. En besluit je toch de relatie aan te gaan, hou je hoofd er dan wel bij.
grind
Komt er grind in je droom voor, dan staat dit voor je praktische inslag.
groeien
Wanneer je droomt dat je groeit, dan kan dit betekenen dat je op anderen neerkijkt. Deze droom kan echter ook betekenen dat je jezelf ontwikkeld op het gebied van zelfvertrouwen, kracht en trots.
groen
De kleur groen staat voor gezondheid en geluk.
groente
Een droom waar groente in voorkomt betekent dat je meer aandacht mag besteden aan je emotionele behoeftes.
groep
Komt er een groep in je droom voor, dan staat dit voor verschillende delen van je karakter en persoonlijkheid die samengaan.
groep jongeren
Als je droomt van een groep jongeren, dan staat dit voor het samengaan van verschillende aspecten van je persoonlijkheid. Het betekent ook dat je mag proberen om meer plezier te hebben en dat je mag vertrouwen op je vermogen om met anderen om te gaan. Als je niet op kunt schieten met de mensen in je droom, dan voel je je onzeker over je sociale vaardigheden.
groepsdwang
Droom je dat je iets doet onder groepsdwang, dan neem je in je leven niet de verantwoordelijkheid voor je daden en laat je je sturen door anderen. Het kan ook zijn dat je bepaalde aspecten van jezelf niet onder ogen wilt zien en dat deze aspecten nu met geweld naar boven komen.
grond
Als je droomt over de grond en aarde, dan heb je een goede fundering in je leven. Je hebt innerlijke kracht en een sociaal netwerk van vrienden en familie. Een droom waarin de grond sterk voorkomt, geeft aan dat je je doelen praktisch tegemoet dient te treden, maar dat je je mag laten leiden door je intuïtie.
 
Lig je op de grond, dan is dit een waarschuwing dat je je niet in activiteiten moet laten betrekken die je je niet kunt veroorloven of die je reputatie zullen schaden. Een droom over de grond kan soms ook betekenen dat je je 'aan de grond genageld' voelt. Misschien voel je je beperkt door een ouder of door andere autoriteitsfiguren in je leven.
groot
Is iets of iemand in je droom groter dan normaal, dan denk je overdreven goed over jezelf of een ander. Het kan zijn dat je er behoefte aan hebt om dominanter te zijn in een situatie of relatie. Zie je een groot persoon in je droom, dan kan deze ook staan voor autoriteit en macht.
grootouders
Je grootouders in je droom staan voor liefde, geborgenheid, wijsheid en bescherming.
grot
Een grot in je droom staat voor zelfverzekerdheid en creativiteit. Is de grot ingestort, dan ervaar je een onverwachte tegenslag of ruzie.
guacamole
Heb je over guacamole gedroomd, dan staat dit voor een verbetering in je liefdesleven.
koop hier je smakelijke chocolade online
guillotine
Komt er een guillotine in je droom voor, dan staat dit voor kwaadheid, vijandigheid en het losbarsten van hevige emoties. Deze droom kan aangeven dat je je beoordelingsvermogen niet goed gebruikt en dat je ergens nog eens over na moet denken voordat je handelt.
gunst
Droom je dat je iemand om een gunst vraagt, dan staat dit voor overvloed. Vraagt iemand jou om een gunst, dan staat dit voor een verlies.
gynaecoloog
Ga je op consult bij een gynaecoloog, dan sta je voor een verbetering op alle vlakken van je leven. Werd er een geslachtsziekte bij je vastgesteld, dan heb je het gevoel dat iemand je zwart probeert te maken.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht