betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter n

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door via Cmd+F (Mac) of Ctrl+F (Windows) het onderwerp in te typen.

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
na-apen
Als je droomt dat iemand je na-aapt, kijk dan uit dat deze persoon je niet bedriegt. Als jij iemand na-aapt, dan voel je je onzeker.
naaien
Ben je in je droom aan het naaien, dan probeer je het goed te maken met iemand. Het kan zijn dat een situatie of relatie gerepareerd moet worden.
naaimachine
Zie je een naaimachine in je droom, dan dien je te bezuinigen om door moeilijke tijden heen te komen.
naakt
Als je droomt dat je naakt bent in het openbaar, dan ben je bang dat mensen zien hoe je echt bent. Je kunt je ook kwetsbaar voelen. Zie je iemand anders naakt en vervulde het je met afkeer, dan maak je je zorgen over een persoon of situatie waarvan je de waarheid hebt gezien. Had je geen probleem met de naaktheid van de ander, dan kijk je dwars door mensen heen en je accepteert ze zoals ze zijn.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
naakt zwemmen
Als je droomt dat je naakt aan het zwemmen bent, dan ben je bang dat anderen erachter komen wat je doet en zullen vinden dat je slechte keuzes maakt. Dit geldt met name als je naakt aan het zwemmen was in een openbare plek. Droom je dat je betrapt wordt op naaktzwemmen en probeer je jezelf te bedekken, dan voel je je kwetsbaar in een bepaalde situatie.
naaktslak
Een droom waarin een naaktslak voorkomt, betekent dat je overgevoelig bent. Het kan zijn dat je verlegen bent, maar meer extravert en energiek wilt zijn.
naald
Komt er een naald in je droom voor, dan staat dit voor onafgemaakte zaken en de behoefte om de controle over je omgeving terug te krijgen.
naam
Wanneer je droomt dat je je naam vergeet, of de naam van een ander, dan heb je last van stress van je werk of van school. Je voelt je overbelast. Deze droom kan ook betekenen dat je je ware ik of je afkomst vergeten bent. Wordt je naam genoemd in je droom, dan sta je goed in contact met je eigen spiritualiteit. Deze droom maakt je ook bewust van je eigen uniekheid en benadrukt je individualiteit.
 
Is een naam van iemand die je kent in je droom ergens geschreven, dan symboliseert dit je gevoelens voor die persoon. Soms komen er namen in je droom voor om je aan bepaalde mensen te herinneren. Komt een naam je niet bekend voor, ga dan na of de naam veel wegheeft van de naam van iemand die je kent.
naamplaatje
Een naamplaatje in je droom symboliseert je zelfvertrouwen. Verlies je je naamplaatje of is je naamplaatje blanco, dan voel je je verward over je eigen identiteit. Staat de verkeerde naam op je naamplaatje, dan kun je het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent en bang zijn dat anderen je niet aardig vinden. Probeer je zelfvertrouwen te vergroten.
nablijven
Droom je dat je na moet blijven, dan voel je je schuldig of je schaamt je voor wat je hebt gedaan. Straf je jezelf ergens voor? Vergeef jezelf.
nacht
Speelt je droom zich in de nacht af, dan staan er obstakels tussen jou en het verwezenlijken van je doelen. Je kunt het gevoel hebben dan bepaalde zaken waar je tegenaan loopt, nog niet duidelijk zijn. Neem meer tijd om na te denken voordat je je beslissing maakt.
nachtclub
Droom je dat je in een leuke nachtclub bent, dan staat dit voor een fijn en opwindend sociaal leven. Ben je een VIP in een nachtclub, dan staat de gebeurtenis voor je leven. Let dus goed op wat er gebeurt. Droom je dat je helemaal losgaat op de dansvloer, dan zijn je persoonlijke worstelingen in balans. Word je betast in een nachtclub, dan heb je een gebrek aan vertrouwen in een sexuele relatie. Ben je in een deprimerende en slecht verlichte nachtclub, dan zit je in een financiële crisis of is een romantische relatie net beëindigd.
nachtjapon
Droom je dat je een nachtjapon aanhebt, dan is het tijd om te rusten. Zie je iemand anders in een nachtjapon, dan zou je de mensen in je omgeving wakker willen schudden.
nachtlamp
Komt er een nachtlampje in je droom voor, dan begrijp je een verwarrende situatie nu beter.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
nachtmerrie
Droom je dat je in bed ligt en een nachtmerrie hebt, dan onderdruk je een intens en diepgeworteld emotioneel probleem.
nagels
Droom je over vieze nagels, dan schaam jij of schaamt iemand in je familie of sociale groep zich voor iets wat een onvolwassen persoon doet. Een droom waarin nette nagels voorkomen, staat voor je intelligentie en je lerend vermogen. Knip je je nagels, dan zoek je erkenning voor het werk dat jij hebt gedaan.
 
Draag je valse nagels, dan staat dit voor bedrog en valse indrukken. Je neemt de ideeën, mening of stijl van iemand anders over en doet net alsof je het zelf verzonnen hebt. Breekt een van je nagels in je droom, dan probeer je een situatie of verantwoordelijkheid te vermijden. Bijt je op je nagels, dan heb je een probleem waarmee je niet om kunt gaan. Je weet niet hoe je dit probleem op kunt lossen.
nagellak
Ben je je nagels aan het lakken in je droom, dan doe je je anders voor dan je werkelijk bent bij anderen om geaccepteerd te worden.
nagellakverwijderaar
Droom je over nagellakverwijderaar, dan verberg je niet langer wie je werkelijk bent. Je laat je ware gezicht zien.
nagelvijl
Zie of gebruik je een nagelvijl in je droom, dan dien je de ruwe kantjes van je persoonlijkheid of je relatie met anderen eraf te halen. Je kunt wat bot zijn tegen anderen.
nar
Een droom over een nar is een waarschuwing dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet omdat je je teveel concentreert op onbelangrijke dingen.
narcose
Wanneer je droomt dat je onder narcose gaat, betekent dit dat je er klaar voor bent om een pijnlijke ervaring los te laten.
nat
Wanneer je droomt dat je nat bent, dan voel je je ondergedompeld in je emoties. Deze droom staat ook voor spiritualiteit.
natuur
Droom je dat je je in de natuur bevindt en zijn er veel groene bomen, dan zullen je zorgen binnenkort voorbij zijn. Viel de hoogte van de bomen je met name op, dan staat dit voor succes na een moeilijke tijd. Was je alleen en bang, dan ben je teleurgesteld door iemand waar je op vertrouwde. Als je gelukkig en tevreden was, dan staat dit voor geluk en vriendschap.
navel
Je navel staat voor emotionele vervulling. Droom je dat je geen navel hebt, dan worden je emotionele behoeftes niet vervuld.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
navelstreng
Wanneer er een navelstreng in je droom voorkomt, dan staat dit voor een gebrek aan individualiteit. Je kunt bang zijn om voor jezelf te moeten zorgen. Droom je dat je een navelstreng doorknipt, dan is het tijd om voor jezelf te gaan zorgen en op eigen benen te gaan staan. Je mag nu weer opstaan en verder gaan.
nazi
Komt er een nazi in je droom voor, dan staat dit voor een kwade en genadeloze macht waarmee niet te discussiëren valt. Je kunt het gevoel hebben dat anderen je omlaag halen of dat je slecht behandeld of verkeerd begrepen wordt.
nectar
Een droom waar nectar in voorkomt, staat voor overvloed.
neef / nicht
Een droom over je neef of nicht betekent dat je betere of meer vriendschappen in je leven wilt.
negen
Het getal negen symboliseert heelheid en geeft aan dat je een productieve weg bewandelt. Je wilt de wereld verbeteren.
negeren
Als je droomt dat je iemand negeert of dat je genegeerd wordt, dan staat dit voor een aspect van jezelf waaraan je niet genoeg aandacht besteedt. Deze droom kan ook staan voor je echte leven waarin je door iemand genegeerd wordt.
nek
Komt er een nek in je droom voor, dan heb je het gevoel dat je je nek voor iets of iemand uitsteekt, maar je twijfelt of het dit wel waard is. Een gebroken nek staat voor het verkeerd omgaan met je eigen zaken. Je zou meer aandacht aan je eigen zaken mogen besteden en minder aan de zaken van anderen.
neon
Droom je over felle neonverlichting, dan staat dit voor je grote ambitie en doelen. Deze droom kan ook een plotselingen oplossing aanduiden voor een langslepend probleem.
nep
Is iets in je droom nep, dan is iets in je leven niet wat het lijkt. Misschien voel je je onwaardig voor iets of onderschat iemand je talenten of inspanningen. Deze droom kan ook betekenen dat je je anders voordoet dan je bent. Droom je dat iemand nep is, dan vind je een persoon, relatie of situatie in je leven verdacht.
neptelefoon
Pleeg je een neptelefoontje naar iemand in je droom, dan voel je je gefrustreerd omdat mensen je niet serieus nemen. Het kan ook zijn dat jij iemand niet serieus neemt die dat wel verdient. Kreeg je een neptelefoontje, dan heb je het gevoel dat je tijd verspild wordt met zinloze dingen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
nerveus
Droom je dat je nerveus bent, of was iemand anders in je droom nerveus, wees dan niet te vrijgevig met je middelen.
nest
Wanneer je droomt over een nest, dan staat dit voor een nieuw begin en nieuwe kansen.
nestkastje
Als je droomt van een nestkastje, dan zie je je huis als je spirituele haven. Wellicht zou je meer tijd mogen besteden aan je spirituele kant en deze beter mogen ontwikkelen. Deze droom symboliseert ook de lente.
net
Komt er een net in je droom voor, dan voel je je gevangen in een ingewikkelde situatie in je leven.
netelroos
Heb je in je droom last van netelroos, dan maak je je zorgen over een situatie of beslissing. Je bent zenuwachtig of zelfs bang voor deze situatie.
neuriën
Een droom waarin neuriën voorkomt, staat voor nieuws van ver. Hield het neuriën plotseling op, dan is het nieuws schokkend. Ben je zelf aan het neuriën, dan staat dit voor een sociale opleving.
neus
Een neus in je droom staat voor wijsheid en energie. Heb je een grote neus in je droom, dan beschik je over veel wijsheid en energie, heb je een kleine neus, dan wordt het je allemaal een beetje te veel en heb je het overzicht verloren. Als je in je droom een loopneus hebt, dan staat dit voor verdriet dat je hebt door een onjuiste beslissing.
neushoorn
Als je droomt over een neushoorn, dan is het belangrijk dat je je doel voor ogen houdt en je niet van je pad af laat brengen. Neem geen genoegen met 'nee' en wees wat assertiever in wat je wilt.
New York
Droom je over New York, dan verlang je naar meer spanning, glamour en stijl in je leven. Je huidige omgeving verveelt je. Was de stad verlaten of voelde je je vervreemd van de mensen of activiteiten in de stad, dan voel je je afgewezen door de mensen om je heen.
nier
Wanneer je je eigen nier in je droom ziet, dan staat dit voor ziekte of een verbroken relatie. Eet je niertjes, dan ben je je verdriet aan het verwerken.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
niet populair
Wanneer je droomt dat je niet populair bent, dan ben je bang dat je niet door je vrienden en geliefden geaccepteerd wordt, terwijl je eigenlijk een zorgzame vriend bent.
nietje
Wanneer je droomt over nietjes, dien je je leven op orde te brengen. Het is ook belangrijk dat je weet wat je voelt en dat je je gevoelens kunt uiten. Vraag anderen om wat je nodig hebt.
Nieuwjaar
Wanneer je droomt over Nieuwjaar, dan staat dit voor voorspoed en hoop voor de toekomst.
nieuws
Als je droomt dat je het nieuws kijkt, dan heb je een nieuw inzicht gekregen in een probleem dat je al een tijdje bezighoudt. Je zult eerder slagen als je je behoeftes aan anderen duidelijk maakt.
niezen
Moet je niezen in je droom, dan staat dit voor tijdelijke opluchting.
nijlpaard
Een nijlpaard in je droom staat voor je verborgen kracht. Je bent veel sterker dan je je realiseert. Deze droom kan ook staan voor tevredenheid in projecten, maar frustraties in familie aangelegenheden.
ninja
Als je droomt over een ninja, dan heeft dit te maken met iets waar je in je leven mee worstelt. Je vindt het moeilijk om je gevoelens onder ogen te zien of de betekenis van de handelingen van een ander te doorgronden.
non
Wanneer je droomt over een non, dan moet je je houden aan de beloftes die je gemaakt hebt.
noot
Komt er een noot in je droom voor, dan kan dit staan voor iets waardevols dat je na veel moeite gevonden hebt. Eet je noten, dan staat dit voor voorspoed en het bereiken van je doelen.
nootmuskaat
Rasp je nootmuskaat, dan heb je een druk sociaal leven waarbij je veel gasten ontvangt. Proef of ruik je nootmuskaat, kijk dan goed naar de motieven van degenen om je heen. Er zou met je gesold kunnen worden.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
notenkraker
Komt er een notenkraker in je droom voor, dan probeer je iets tot op de bodem uit te zoeken. Kraak je noten met een notenkraker, dan staat dit voor een geheim waar je achter bent gekomen of een probleem waarvoor je een oplossing hebt gevonden.
notitieboekje
Komt er een notitieboekje in je droom voor, dan probeer je alles onder controle te houden en goed bij te houden. Blader je door het notitieboekje van iemand anders, dan vertrouw je anderen niet en bemoei je je vaak met hun zaken. Het kan ook zijn dat je onlangs op informatie gestuit bent, die niet voor jou bedoeld was.
nul
Als de nul heel sterk in je droom voorkwam, dan bereik je nu een niveau van spirituele heelheid en innerlijke rust.
nummerplaat
Een nummerplaat in je droom staat voor de vrijheid om je eigen leven te leiden.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht