betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter v

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik eerst hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door de toetsen "control" en "F" tegelijk in te drukken en je onderwerp te typen ("command" en "F" op Mac).

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
vaag
Komen er vage beelden in je droom voor, dan is er iets in je leven waarnaar je niet wilt kijken of waarmee je de confrontatie niet aan wilt gaan. Vage beelden staan ook voor geheimen en verwarring. Misschien denk je dat iemand iets voor je achter probeert te houden.
vaarwel
Zeg je iemand vaarwel, hou dan je gezondheid goed in de gaten.
vaas
Zie je een vaas in je droom, of zet je bloemen in een vaas, dan wil je je innerlijke schoonheid graag tonen. Doe iets wat je persoonlijke ontwikkeling bevordert. Een vaas kan ook betekenen dat je openstaat voor suggesties van anderen. Krijg je als kado een vaas, dan krijg je waar je heel erg op gehoopt hebt. Een droom over een vaas met een scheur of een gebroken vaas staat voor ongelukkige tijden, veroorzaakt door het einde van een relatie of een desillusie over iets.
vaatwasser
Kwam er een vaatwasser in je droom voor, dan is de tijd nu aangebroken om het verleden en oud zeer los te laten en om je voor te bereiden op de volgende fase van je leven. Wacht niet tot veranderingen op je afkomen, ga zelf op pad en neem je lot in eigen handen. Creëer je eigen kansen!
koop hier je smakelijke chocolade online
vader
Zie je je vader in je droom, dan staat dit voor autoriteit en bescherming. Je mag meer op jezelf steunen. Droom je dat je vader dood is, dan heb je behoefte aan meer bescherming.
vagevuur
Bevind je je in het vagevuur in je droom, dan staat dit voor verwarring, problemen en zorgen. Het kan zijn dat je de dingen niet ziet zoals ze werkelijk zijn of dat je niet weet welke kant je op wilt met je leven.
vagina
Zie je een vagina in je droom, dan denk je na over dingen die je vrouwelijkheid en je seksualiteit aangaan.
vakantie
Droom je dat je op vakantie bent, dan ben je toe aan eens een keer iets anders. Je hebt er behoefte aan om opnieuw energie op te doen.
valentijnsdag
Als je droomt dat je een valentijnskaart verstuurt, dan is het belangrijk dat je je liefde en genegenheid meer uit. Krijg je een valentijnskaart, dan staat dit voor je vriendelijkheid, medeleven en goede karakter. Krijgt iedereen behalve jij een valentijnskaart, dan voel je je schuldig over hoe je je in een echte situatie gedragen hebt. Het kan ook zijn dat je je in je sociale kring buitengesloten voelt.
valk
Droom je van een vliegende valk, dan staat dit voor een positieve tijd vol vrijheid. Zat de valk in een kooi of vloog hij niet, dan ga je een saaie tijd tegemoet.
valkuil
Droom je dat je een valkuil zet, dan gebruik je valse methodes om je plannen uit te voeren.
vallei
Droom je van een weelderige, groene vallei, dan staat je hard werk te wachten voordat je krijgt wat je graag wilt. Anders betekent een vallei dat je onder spanning staat door een emotioneel conflict. Misschien heb je wat hulp nodig om ermee om te gaan. Vraag hulp aan een vriend of een expert.
vallen
Droom je dat je valt, dan staat dit voor iets nieuws waaraan je begonnen bent, zoals een nieuw schooljaar of een nieuwe baan. Val je van hoog en land je veilig op de grond, vertrouw dan op je intuïtie.
vallende ster
Een vallende ster in je droom staat voor succes dat je aan het kwijtraken bent.
koop hier je smakelijke chocolade online
valluik
Wanneer je droomt dat je door een valluik valt, dan heb je het gevoel dat je tegenstander je te slim af is. Weet je het valluik te vermijden, dan trap je niet in de misleidingen van je vijanden. Laat je iemand door een valluik vallen, dan schuw je geen middel om te bereiken wat je wilt.
vals geld
Zie je vals geld in je droom, dan is iets niet wat het lijkt. Misschien heb je het gevoel dat je iets niet waard bent of dat iemand je talenten of inspanningen onderwaardeert. Aan de andere kant kan dit symbool ook betekenen dat je je anders voordoet dan je bent.
vampier
Een vampier in je droom betekent meestal dat je je lichamelijk en emotioneel leeggezogen voelt. Een vampier staat ook vaak symbool voor iemand die aan de drugs is of dit in een negatieve relatie zit. Droom je dat je zelf de vampier bent, dan zuig je de energie weg van anderen voor je eigen, egoïstische voordeel. Zie ook Vampier-doder.
vampier-doder
Droom je dat je tegen vampieren vecht, dan geven de vampieren aan dat je het gevoel hebt dat je levensenergie en autonomie weggezogen zijn. Je droom staat voor je dagelijks gevecht om alles op orde te houden. Je voelt je uitgeput of overweldigd in een aspect van je huiselijk of persoonlijk leven.
van gedaante veranderen
Verander je in je droom in een ding, wezen of ander persoon, dan is het van belang dat je je routine verandert. Deze droom kan ook staan voor je verruimde bewustzijn en een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling.
van school gestuurd
Wanneer je droomt dat je van school gestuurd wordt, dan schaam je je voor wat je in je echte leven gedaan hebt. Het maakt niet uit dat anderen tegen je zeggen dat je gelijk had, ergens ben je ontevreden met de manier waarop je je gedragen hebt. Het druist in tegen je normen en waarden.
vandalisme
Een droom over vandalisme is een waarschuwing dat je je humeur onder controle dient te houden. Ondoordachte of impulsieve reacties kunnen je op dit moment veel kosten.
vanille
Proef of ruik je vanille in je droom, dan staat dit voor een welkome ervaring of een aangename situatie.
varken
In je droom staat een varken voor kracht en zelfvertrouwen. Zie ook Varkenshok.
varkenshok
Een droom waarin een varkenshok voorkomt, betekent dat je in een lastige situatie terecht bent gekomen. Dit symbool kan ook betekenen dat je je innerlijk op mag gaan ruimen. Zat jij in het varkenshok, dan zou je een grote schoonmaak in je omgeving willen houden.
koop hier je smakelijke chocolade online
vaseline
Droom je over vaseline, dan heb je verdriet en spijt. Dit kan te maken hebben met het verlies van een vriend of omdat iets wat je geheim wilde houden, uitgekomen is.
vastzitten
Droom je dat je vastzit, dan voel je je hulpeloos. Je hebt het gevoel niet te kunnen ontsnappen aan de problemen en zorgen van het leven. Je hebt je zelfvertrouwen verloren en je vertrouwen dat je vooruit kunt komen in het leven.
vat
Zie je een vat in je droom, dan staat dit voor verdriet en ontrouw. Neem maatregelen om jezelf te beschermen.
vechten
Droom je dat je lichamelijk aan het vechten bent, dan worstel je in je echte leven met problemen. Je hebt veel kwaadheid in je. Waren anderen aan het vechten, dan wil je niet toegeven dat je problemen hebt en je zorgen maakt. Het is belangrijk dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om de problemen in je leven op te lossen. Zie ook Ruzie.
veer (vogel)
Een veer in je droom staat voor vrijheid en geluk.
veerpont
Zie je een veerpont in je droom of ga je met een veerpont over het water, dan word je beloond voor je inspanningen.
vegen
Ben je aan het vegen in je droom, dan ruim je emotionele en geestelijke rommel op. Je hebt een frisse nieuwe blik op het leven.
vegetariër
Droom je dat je een vegetariër bent (en dat ben je in het echt niet), dan probeer je gezonder te leven. Probeer ook je emotionele spirituele gezondheid hierin mee te nemen.
veiligheidsspeld
Wanneer je droomt over een veiligheidsspeld, dan staat een bepaalde situatie op het punt om uiteen te vallen. Hierover heb je veel stress of hier ben je heel bang voor. Je hebt het gevoel dat het op jouw schouders rust om een bepaalde relatie gezond te houden.
veiling
Droom je dat je op een veiling bent, dan heb je iets of een relatie te weinig of te veel waarde toegekend. Het kan ook betekenen dat je geleerd hebt van een ervaring uit het verleden en dat je er klaar voor bent om verder te gaan.
koop hier je smakelijke chocolade online
veld
Ren je door een veld, met name een bloemenveld, dan staat dit voor geluk en goede vriendschappen. Een leeg veld is een sterk symbool dat je emotioneel voldoening mist. Een tarweveld betekent dat je je doelen met succes bereikt.
veldfles
Zie of gebruik je een veldfles in je droom, dan wil je graag snel en gemakkelijk voldoen aan je emotionele behoeftes.
ventilator
Een ventilator in je droom betekent dat je je zelfvertrouwen dient te vergroten zodat je om kunt gaan met de veranderingen in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je rustig aan moet doen na een hele emotionele situatie.
Venus
Venus in je droom staat voor liefde, vruchtbaarheid, schoonheid en vrouwelijkheid.
veranda
Een droom waarin een veranda voorkomt, staat voor een tijd van rust en bezinning.
verband
Heb je in je droom verband om, dan voel je je emotioneel gekwetst en probeer je dit te verbergen.
verboden
Is er iets verboden in je droom, kijk dan uit dat je niet te snel dingen eruit flapt of te snel handelt. Dit werkt in je nadeel.
verboden terrein
Als je droomt dat je op verboden terrein bent, dan dring je anderen je overtuigingen op. Deze droom kan ook betekenen dat je een beetje verstikkend bent. Geef iedereen de ruimte.
verborgen doorgang
Droom je over een verborgen doorgang, dan staat dit voor verborgen kracht en je verlangen naar zelfonderzoek. Er is iets wat uit je onderbewuste naar boven moet komen. Wanneer dit gebeurt, zul je nieuwe mogelijkheden ontdekken en zal je bewustzijnsniveau toenemen.
verbranden
Een droom over je verbranden is vreemd genoeg meestal positief. Verbrand je je hand door vuur, dan staat dit voor een krachtige geest en goede vriendschappen. Als je over kolen loopt en je voeten verbrand, dan betekent dit dat je in alles wat je maar probeert kunt slagen. Zie je dat andere mensen in brand staan, dan ervaar je intense emoties. Er is een situatie of probleem dat je niet langer uit de weg kunt gaan. Zie je gevoelens onder ogen en onderneem actie. Zie ook Vuur.
koop hier je smakelijke chocolade online
verbranding
Is je huid door de zon verbrand, dan is er een emotionele situatie of probleem dat je niet langer kunt negeren. Een dringende zaak vraagt je onmiddellijke aandacht.
verdenken
Verdenk je iemand in je droom van iets, dan ben je in het echt ook achterdochtig. Deze droom betekent niet dat dat terecht is, maar wel dat je de situatie meer aandacht dient te geven.
verdriet
Als je je verdrietig voelt in je droom of je verdriet hebt over iemand die je verloren hebt, dan staat dit voor je onvermogen om het verleden los te laten. Het is tijd dat je je gevoelens over oude ervaringen loslaat om plaats te maken voor het nieuwe.
verdrinken
Een droom over verdrinken betekent dat je niet langer je gevoelens over een bepaalde situatie kunt verbergen. Deze droom komt vaak voor als je je overweldigd voelt door het leven.
verdwaald
Wanneer je droomt dat je verdwaald bent, dan kun je je zorgen maken en je onzeker voelen over het pad dat je gekozen hebt in je leven. Het kan ook zijn dat je probeert je aan te passen en te wennen aan een nieuwe situatie waarin de regels en voorwaarden constant veranderen. Droom je dat iemand anders verdwaald is, dan heb je nog onopgeloste gevoelens over de persoon die verdwaald is.
verdwijnen
Verdwijnen mensen of dingen voor je ogen, dan ben je onzeker of bang dat iemand waarvan je houdt uit je leven zal verdwijnen. Je kunt het gevoel hebben dat je niet op iemand kunt bouwen of dat je er helemaal alleen voor staat. Werk aan het verbeteren van je zelfvertrouwen. Droom je dat je zelf verdwijnt, dan staan je handelingen niet in lijn met je normen en waarden.
verf
Een droom waarin je aan het verven bent, staat meestal voor vernieuwing en emotionele groei. Verf je een huis, dan ga je door persoonlijke veranderingen.
vergadering
Als je in je droom een vergadering bijwoont, dien je je energie te richten op iets wat beter voor je is. Ben je te laat voor een vergadering of mis je een vergadering, dan ben je bang dat je te kort schiet en dat je je doelen niet kunt bereiken. Het kan ook zijn dat je je niet goed voorbereid voelt voor een situatie of uitdaging in je leven.
vergeten
Blijf je maar dingen vergeten in je droom, dan is dit een teken van je onderbewuste dat je in het echt iets vergeten bent. Het kan gaan om een belangrijke datum of een afspraak.
vergeving
Vergeving in je droom is een positief symbool. Of je vergeven werd of zelf iemand vergaf, deze droom staat voor een tijd van rust en gemoedsrust.
koop hier je smakelijke chocolade online
vergif
Als je vergif in je droom tegenkomt, dan staat dit voor opgekropte woede in jezelf of vijandigheid van anderen. Het kan ook zijn dat je iets of iemand uit je leven dient te bannen die slecht is voor je emotionele, lichamelijke of spirituele gezondheid. Neem je vergif in, dan wijst deze droom op een gebrek aan zelfwaarde of zelfliefde.
vergissing
Als je droomt dat je een vergissing maakt, dan twijfel je aan de keuzes en beslissingen die je hebt gemaakt.
vergrootglas
Kijk je in je droom door een vergrootglas, dan zie je een bepaalde situatie ineens een stuk helderder.
verhuizing
Wanneer je droomt dat je aan het verhuizen bent, dan staat dit voor belangrijke veranderingen in je leven.
verjaardag
Droom je van je eigen verjaardag of die van een ander, dan heb je geluk. Ook het krijgen van verjaardagskadootjes of een verjaardagskaart betekent dat je geluk hebt.
verjaardagstaart
Een verjaardagstaart in je droom betekent dat je droom gerealiseerd wordt. Het betekent ook dat je je leven met anderen wilt delen.
verkeer
Zie je verkeer in je droom, dan betekent dit dat je een probleem alleen probeert op te lossen. Het is beter als je om hulp of medewerking vraagt. Droom je dat je gemakkelijk door het verkeer komt, dan staat dit voor een verlichting van je problemen.
verkeersbord
Als je droomt over een verkeersbord, dan staat dit voor een kans die eraan zit te komen waarmee je een belangrijke verandering kunt maken. Win goed advies in voordat je een keuze maakt. Zie ook Stopbord.
verkiezing
Deed je mee aan een verkiezing in je droom, dan staat dit voor succes in je huidige project.
verkleedkleren
Als je droomt dat je verkleedkleren draagt, dan denk je dat mensen de echte jij niet zien. Verkleedkleren kunnen ook betekenen dat je er zelf nog niet uit bent wie je nou precies bent en wat je graag wilt.
koop hier je smakelijke chocolade online
verkopen
Verkoop je iets in je droom, dan wil je graag dat anderen het beeld accepteren dat je van jezelf over probeert te brengen.
verkoper / Verkoopster
Komt er een verkoper / verkoopster in je droom voor, of ben je een verkoper / verkoopster in je droom, dan mis je iets in je leven.
verkoudheid
Ben je in je droom verkouden, dan is het tijd om even pas op de plaats te maken en uit te rusten.
verkrachting
Als je droomt over een verkrachting, dan voel je je op een bepaalde manier geweld aangedaan. Iets of iemand tast je eigenwaarde en emotioneel welzijn aan. Ben je ooit verkracht, dan kan deze droom daar een verwerking van zijn.
verlamd
Droom je dat je verlamd bent, dan heb je het gevoel dat je een situatie in je leven niet aankunt. Je voelt je gefrustreerd dat je niks kunt veranderen of je vindt het moeilijk om jezelf te uiten.
verlaten worden
Wanneer je droomt dat je verlaten wordt, kan dit voor je echte leven staan: je relatie is pas beëindigd of je hebt ruzie gehad met een vriend. Het kan ook zijn dat je bang bent voor deze dingen. Een positieve interpretatie is dat je oude patronen en houdingen loslaat.
verleden
Een droom over het verleden staat meestal voor leren van het verleden. Je hersenen proberen je te laten zien wat wel en niet werkte in het verleden, zodat je een les kunt leren, je gedrag hierop kunt aanpassen en in het heden gelukkiger wordt.
verlegen
Ben je heel verlegen in je droom, dan staat dit voor succes in wat je op het moment onderneemt. Was iemand anders verlegen in je droom, dan worden je plannen overhoop gegooid wanneer iemand waar je op rekent zich plotseling terugtrekt.
verleiden
Verleid je iemand in je droom, of word je verleid, kijk dan uit met onvoorzichtig gedrag. Je zou je reputatie ernstig schade kunnen berokkenen door de verkeerde indruk te geven. Laat je niet op het slechte pad brengen door losbandige vrienden.
verliefd
Droom je dat je verliefd bent, dan kan dit voortkomen uit je relatie in het echt. Het staat voor geluk en tevredenheid met wat je hebt en waar je staat in het leven. Heb je in het echt geen relatie, dan geeft deze droom aan dat je in je dagelijkse leven niet genoeg affectie krijgt. Geef iemand eens een knuffel! Zie je een stel dat verliefd is of dat hun liefde voor elkaar uit, dan staat dit voor je verlangen naar een liefdevolle relatie. Dit kan ook het geval zijn als je momenteel een relatie hebt die je niet geeft wat je zoekt.
koop hier je smakelijke chocolade online
verliezen
Droom je dat je iets verloren bent, dan kan het zijn dat je echt iets kwijt bent, maar dat je dit nog niet in de gaten hebt. Deze droom kan er ook op duiden dat je je leven op orde moet brengen en dient te reorganiseren. Je bent overweldigd en afgeleid door de problemen en onbeduidendheden van het dagelijkse leven. Verlies je iets belangrijks in je droom, dan kan dit staan voor gemiste kansen, oude relaties of vergeten aspecten van jezelf. Zoek ook het voorwerp dat je verliest op voor een duidelijkere betekenis van je droom.
verloven
Droom je dat je verloofd bent, dan gaat het je op romantisch gebied voor de wind.
vermijden
Een droom waarin je iemand vermijdt, geeft aan dat je een bepaald aspect van jezelf vermijd. Kijk naar de aspecten en karaktertrekken van de persoon die je in je droom vermijdt, dit zijn de delen van jezelf die je niet erkent. Dromen waarin je iets of iemand vermijdt, kunnen ook een betekenen dat je het gevoel hebt dat iets belangrijks in je leven ontbreekt.
verminking
Als je droomt dat jij of iemand anders verminkt wordt, dan doe je jezelf geweld aan om te voldoen aan de verwachtingen van anderen.
vermomming
Heb je je in je droom vermomd, dan ga je iets of iemand in je leven uit de weg. Het is tijd om de realiteit onder ogen te zien en je niet meer te verbergen. Droom je dat anderen vermomd zijn in je droom, dan overweeg je om iets gemeens of oneerlijks te doen. Denk nog eens goed na voordat je het doet.
vermoorden
Een droom waarin iemand vermoord wordt, hoeft niet negatief te zijn. Een dergelijke droom betekent vaak dat je oude gewoontes of een oud denkpatroon aan het loslaten bent, zodat je verder kunt gaan.
vernietiging
Een droom over een vernietiging van iets kan staan voor zorgen en angsten. Het kan ook betekenen dat je bang bent om iets te verliezen wat waardevol voor je is.
verplaatsen met gedachte
Kun je in je droom dingen met je gedachte verplaatsen, dan wil je graag gemakkelijker door het leven bewegen. Je voelt je gefrustreerd over de huidige obstakels die je van je geluk weghouden. Dit kunnen andere mensen zijn of je eigen onzekerheden.
verpleegster
Als je droomt over een verpleegster, dan heb je nu behoefte aan zorg en koestering. Het kan zijn dat je door een moeilijke periode gaat en rust en verzorging nodig hebt.
verpletteren
Als er iets in je droom verpletterd wordt, dan sta je onder grote druk om een belangrijke beslissing te maken. Wees zo onafhankelijk mogelijk als je zeker weet dat je in de juiste richting denkt. Twijfel je zelf al behoorlijk, vraag dan professioneel advies in plaats van advies van vrienden en bekenden.
koop hier je smakelijke chocolade online
verraad
Als je in je droom wordt verraden, dan heb je je bedenkingen over een bepaalde persoon, relatie of situatie in je leven.
verrassing
Krijg je een leuke verrassing in je droom, dan begin je je gevoelens op te merken. Stond je een onaangename verrassing te wachten, dan staat dit voor angst voor het onverwachte en het onbekende.
verrekijker
Als je door een verrekijker kijkt, kijk in je leven dan eens goed naar een bepaalde situatie. Weeg je keuzes en beslissingen nauwgezet af.
verrijzenis
Als je droomt dat jij of iemand anders uit de dood verrijst, dan betekent dit dat je je obstakels overwonnen hebt en je doel bereikt. Deze droom staat ook voor het ontwaken van je spiritualiteit en voor hernieuwde energie.
verscheuren
Wanneer je droomt dat je iets verscheurt dat niet van jou is, dan probeer je negatieve gevoelens tegenover een persoon of situatie in de hand te houden. Is iets van jou verscheurd in je droom, dan heb je het gevoel dat iemand geen respect heeft voor jouw normen, waarden of gevoelens.
versieren (decoratie)
Als je een kamer aan het versieren bent, dan betekent dit dat je iets wilt vieren. Je hebt iets succesvol afgerond en bent hier trots op. Sta jezelf toe om hiervan te genieten.
versiersel
Zie je of hang je een versiersel op, dan staat dit voor de dingen in je leven en de dingen die je doet waardoor je een goed gevoel krijgt over jezelf. Een versiersel staat ook symbool voor een spiritueel geschenk.
verslaving / Verslaafde
Als je droomt dat je een verslaafde bent, heb je een situatie niet meer in de hand. Je hebt je macht opgegeven en gaat je verantwoordelijkheden uit de weg. De droom staat ook voor een laag zelfvertrouwen en onzekerheden. Als je droomt dat je een verslaafde tegenkomt, heb je het gevoel dat iemand anders alle aandacht opeist of de leiding neemt in een situatie in het dagelijkse leven.
verstaan
Als je droomt dat je iemand niet kunt verstaan of begrijpen, dan moet je beter opletten op wat mensen tegen je zeggen. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je overal buiten staat.
verstikken
Droom je dat iemand je aan het verstikken is, dan voel je je in een relatie gedwongen om iets te doen waar je je niet prettig bij voelt.
koop hier je smakelijke chocolade online
verstoppen
Verstop je je in je droom, dan heb je een geheim of je wilt de waarheid niet vertellen. Je kunt op het punt staan om je geheim te onthullen voordat mensen er zelf achter komen. Als je droomt dat iemand anders zich verstopt, dan heb je behoefte aan zekerheid en bescherming.
verstoppertje
Als je verstoppertje speelt in je droom, dan heb je een geheim of je houdt informatie achter voor je vrienden en familie. Het kan echter zijn dat je op het punt staat om dit te onthullen voordat iemand er zelf achter komt. Deze droom staat ook voor je sterke behoefte aan zekerheid en bescherming. Droom je dat niemand je komt zoeken, dan voel je je ergens schuldig over.
verstoten / verbannen worden
Wanneer je droomt dat je verstoten of verbannen wordt, dan heb je het gevoel er niet bij te horen, dat je sociaal afgewezen wordt.
vertelstem
Komt er een vertelstem in je droom voor, dan heb je een dramatische kijk op het leven.
vertrouwen
Een droom waarin je iemand vertrouwt of waarin je door iemand vertrouwd wordt, staat voor zelfacceptatie. Het is belangrijk dat je alle aspecten van jezelf accepteert en integreert. Beschaamt iemand je vertrouwen, dan heb je een slecht gevoel over een bepaald persoon of een bepaalde relatie of situatie in je leven.
vervangen
Droom je dat je vervangen wordt of je vervangen voelt door iemand anders, dan staat dit voor iets wat je niet onder ogen ziet. Je ervaart een strijd tussen je bewuste ik (hoe je je gedraagt en met anderen omgaat) en je onderbewuste of je innerlijke waardes. Het kan zijn dat je worstelt met een moeilijke beslissing.
vervelend
Als iemand vervelend tegen je doet, dan heb je moeite met en teleurstelling in een bepaalde situatie. Wanneer je zelf vervelend tegen iemand doet, dan bevind je je in een gespannen situatie. Mensen waar je om geeft, kunnen het af laten weten en je teleurstellen. Boos zijn en vervelend doen in een droom kan ook voortkomen uit je werkelijke leven. In je droom kun je een veilige uitlaatklep hebben om kwade gevoelens te uiten die je in het echte leven niet geuit hebt.
verveling
Als je droomt dat je je verveelt, dan voel je je in het echte leven emotioneel leeggezogen en gestrest.
vervuiling
Vervuiling staat in je droom voor negatieve emoties. Je kunt overstuur zijn of angstig voor een situatie of relatie. Dit symbool kan ook betekenen dat je een situatie nog niet goed genoeg begrijpt om een weloverwogen beslissing te maken.
verwarring
Als je droomt dat je verward bent, dan kan dit staan voor je echte verwarde gevoelens en de vreemde gebeurtenissen in je droom. Probeer het element waardoor je verward wordt te vinden en kijk naar de betekenis van dat symbool. Dromen waarin je verward bent, kunnen ook betekenen dat er van verschillende kanten aan je wordt getrokken. Je kunt maar niet beslissen welke mening klopt.
koop hier je smakelijke chocolade online
verzamelen
Iets verzamelen in je droom is een positieve droom. De dingen lopen nu op rolletjes. Als je hout verzamelt, dan staat dit voor vriendschap. Verzamel je geld, dan staat dit voor financiële meevallers. Verzamel je mensen bij elkaar, dan staat dit voor fijne familierelaties.
verzekering
Als je droomt dat je een verzekering afsluit, dan staat dit voor een gebrek aan vertrouwen. Je bent bang om iets te verliezen wat heel belangrijk voor je is. Deze droom kan ook staan voor je behoefte aan zekerheid.
vet
Droom je over vet, dan verloopt je leven met vrij veel problemen de laatste tijd. Het is belangrijk dat je de problemen oplost en alles weer soepel laat verlopen.
veter
Veters staan in dromen voor zelfbeheersing. Is een veter kapot of kwijt in je droom, dan heb je er moeite mee om jezelf in de hand te houden.
video
Ben je een video aan het kijken in je droom, dan analyseer je jezelf en je gedachten zonder er emotioneel verbonden mee te zijn. Droom je dat je een video terugspoelt, dan heb je spijt van je handelingen in het verleden. Je zou graag teruggaan en het over doen. Zie ook Videocamera.
videocamera
Gebruik je een videocamera in je droom, dan mag je objectiever zijn in je beslissingen. Concentreer je op de taak voor je en laat je oordeel niet beïnvloeden door emoties. Droom je dat iemand anders een videocamera gebruikt, dan geeft dit aan dat je terugkijkt op je herinneringen. Je probeert van fouten uit het verleden te leren of de goede en slechte tijden te herleven.
videoclip
Als je in een videoclip speelt, dan zou je je emoties vrijer willen uiten. Deze droom kan ook de behoefte aan heling weergeven na een moeilijke periode in je leven. Kijk je naar een videoclip in je droom, dan hangt de betekenis af van de muziek. Vond je de muziek mooi, dan staat dit voor plezier en het uiten van emoties. Vond je de muziek niet mooi, dan staat dit voor problemen met je familie of met vrienden.
videotheek
Wanneer je droomt van een videotheek, dan voel je je emotioneel overbelast. Je probeert nieuwe ideeën te bedenken en je kijkt rond naar de verschillende mogelijkheden die je hebt om degene te kiezen die je gelukkiger maakt.
vier (4)
Het getal vier staat in je droom voor stabiliteit, hard werken en materialistische zaken. Kwam het getal vier veel in je droom voor, dan zorg jij ervoor dat dingen gebeuren.
vierentwintig (24)
Het getal vierentwintig staat voor beloning, geluk, liefde, succes en creativiteit. Dit getal staat ook voor omgang met mensen met een hoge status. Vierentwintig is ook het aantal uren in een dag. Deze droom kan betekenen dat je opgaat in gedachten over een belangrijke dag die voor je ligt. Het kan ook zijn dat je je tijd beter in dient te delen, zodat je alles kunt doen wat je wilt doen op een dag.
koop hier je smakelijke chocolade online
vierkant
Komt er een vierkant in je droom voor, dan heb je behoefte aan meer stabiliteit in je leven.
vierling
Zie je een vierling in je droom, dan staat dit voor heelheid. Je bent bijna wie je graag wilt zijn. Er zal rust en vrede zijn na een periode van chaos en problemen.
vies
Ben je zelf of zijn je kleren vies, dan kan dit voor een gezondheidsprobleem staan. Ga eens langs bij de dokter. Is je omgeving vies of rommelig, dan staat dit voor een nette oplossing voor hetgeen waarover je je zorgen maakt.
viezerik
Als je droomt van een viezerik, dan ontken je een bepaald gedeelte van je eigen sexualiteit. Het kan ook zijn dat iemand meer van je vraagt op dit gebied dan jij prettig vindt om te geven.
vijand
Als je droomt van een vijand, dan kan dit een afspiegeling zijn van de zorgen die je hebt over een vijand in je echte leven. Vecht je met een vijand, dan is de betekenis van je droom afhankelijk van de uitkomst. Overwin je op je vijand, dan zul je de huidige obstakels in je academische of sociale leven overwinnen. Deze droom kan ook staan voor een financiële meevaller. Wint je vijand, dan kan dit staan voor tegenvalleres op school of je werk.
vijf (5)
Het getal vijf in je droom staat voor een verandering van richting of nieuwe activiteiten. Het staat ook voor je overtuigende, uitdagende en dappere kant.
vijfentwintig (25)
In je droom staat het getal vijfentwintig voor je behoefte om een balans te vinden tussen de verschillende delen van je persoonlijkheid en aan de behoefte om twijfel aan jezelf los te laten. Dit getal staat ook voor iemand die van nature een dromer is en die bang is voor elke vorm van verlies.
vijfling
Een droom over een vijfling betekent dat je spirituele kant begint te groeien. Het betekent ook dat je zelfvertrouwen, instinct en overtuigingskracht toeneemt.
vijftien (15)
Het getal vijftien staat voor een einde aan moeilijke tijden.
vijg
Eet je een vijg in je droom dan staat dit voor kleine gezondheidsproblemen, zoals een griepje of een verkoudheid. Zie je vijgen groeien, maar eet je ze niet, dan staat dit voor een goede gezondheid en financiële meevallers.
koop hier je smakelijke chocolade online
vijver
Een rustige vijver staat voor een kalme emotionele staat. Was de vijver troebel, dan voel je je verward over je emoties.
Viking
Droom je van een Viking, dan verlang je naar avontuur en ontdekking. Je bent er klaar voor om ergens dieper in te duiken, met name een persoonlijke relatie. Wanneer je droomt dat je zelf een viking bent, dan heb je de kracht om om te gaan met de uitdagingen in het leven.
vinden
Vind je iets in je droom, dan kom je in contact met een bepaald aspect van je karakter of onderbewuste. Je erkent een gedeelte van jezelf dat voorheen onderdrukt of onderontwikkeld was. Als je in je droom een persoon vindt, dan ontdek je nieuwe facetten in een relatie. Je neemt een relatie naar een nieuwe fase of in een nieuwe richting.
vinger
Komen er vingers in je droom voor, dan ben je daadkrachtig en kun je goed communiceren met anderen. Vingers staan voor fysieke en geestelijke behendigheid. Ze staan voor manipulatie, actie en non-verbale communicatie. Ben je gewond aan je vingers of zijn je vingers afgehakt, dan maak je je zorgen of je een taak die veel van je vraagt wel tot een goed einde kunt brengen. Wijzen vingers naar jou, dan voel je je ergens schuldig over.
 
Een droom waar je pink in voorkomt staat voor je mentale kracht, geheugen en je communicatieve vaardigheden. Je wijsvinger staat voor hoe goed je een juiste keuze kunt maken. Een droom waarin je middelvinger voorkomt staat voor je praktische en voorzichtige kant. Droom je van je ringvinger, dan staat dit voor succes, populariteit en creativiteit. Heb je een ongebruikelijk lange vinger, dan staat dit voor onenigheid met je partner. Een korte vinger staat voor nieuwe vrienden. Een hand waaraan extra vingers zitten staat symbool voor een financiële meevaller. Zie ook Nagel en Vingerafdruk.
vingerafdruk
Zie je iemand anders zijn vingerafdrukken, dan mis je iets of iemand. Je kunt ook in een verwarrende relatie zitten, waarin je niet zeker bent van de gevoelens van de ander. Zie je je eigen vingerafdrukken of worden je vingerafdrukken genomen door de politie, dan voel je je ergens schuldig over. Het kan zijn dat je niet helemaal eerlijk tegen iemand bent geweest of dat je jezelf de schuld geeft van een situatie.
vingerhoedje
Een vingerhoedje in je droom betekent dat je zorgt voor anderen, terwijl je jezelf en je eigen behoeftes vergeet. Raak je een vingerhoedje kwijt, dan staat dit voor problemen, wellicht financiële. Krijg je een vingerhoedje kado, of koop je er een, dan staat dit voor nieuwe vriendschappen waar je veel plezier aan beleeft.
vinkje (afvinken)
Zie je een vinkje in je droom, dan staat dit voor goedkeuring en acceptatie.
vinyl
Als je droomt over vinyl, dan ben je in een bepaalde manier nep en kunstmatig. Je bent niet oprecht en trouw aan jezelf.
viool
Zie of hoor je een viool in je droom, dan symboliseert dit harmonie en rust in het gezin. Droom je dat je viool speelt, dan ontvang je eer en geschenken. Een gebroken viool staat voor scheiding en verdriet.
virus (computer)
Heeft je computer in je droom een virus, dan loopt er iets in je leven uit de hand. Verstuur je een virus van je computer naar anderen, dan ben je onzeker over hoe anderen je zien.
koop hier je smakelijke chocolade online
vis
Een vis is een positief droomsymbool dat staat voor spirituele groei en transformatie. Zie je vissen zwemmen in je droom, dan staat dit voor inzichten van je onderbewuste. Vang je een vis, dan zijn je belangrijke inzichten over jezelf en je leven naar boven duidelijk geworden.
 
Eet je vis, dan is dit een symbool voor je overtuigingen, spiritualiteit, geluk en energie. Een dode of stervende vis staat voor teleurstelling en een verlies van macht of geld. Bereid je vis, dan integreer je je nieuwe inzichten in je spirituele gevoelens en kennis.
 
Maak je vis schoon, dan pas je je emotionele uitingen aan zodat je beter of acceptabeler bent voor anderen. Je uit je niet helemaal zoals je je voelt. Vang je een vis, dan staat dit voor persoonlijk succes. Hoe groter de vis, hoe groter het succes. Probeer je een vis vast te houden die zich aan je ontworsteld, dan ben je niet tevreden over een relatie of je hebt moeite om iemand te vinden die bij je past. Pas je eisen aan of zoek iemand anders.
visdraad
Kwam visdraad in je droom voor, dan maak je je zorgen of je een bepaalde relatie wel in stand kunt houden.
vissen
Droom je dat je aan het vissen bent, dan haal je onderdrukte emoties naar de oppervlakte. Ben je op het ijs aan het vissen, dan breek je door een verharde emotionele barrière en confronteer je moeilijke gevoelens uit je onderbewuste. Zie ook Haakje (vissen), Hengel en Visdraad.
vlag
Een vlag in je droom staat voor vrede en voorspoed. Een vlag van een ander land symboliseert een schending van vertrouwen tussen vrienden.
vlechtjes
Droom je dat je je haar in vlechtjes draagt, dan verlang je terug naar een vroegere tijd toen het leven nog gemakkelijker leek.
vleermuis
Als je een vleermuis in je droom ziet, dan staat dit voor onreinheid en irritaties. Droom je dat je achterna gezeten wordt door een vleermuis, dan is het tijd om oude gewoontes los te laten. Je huidige manier van leven past niet meer bij je groei en je nieuwe kijk op dingen. Wanneer je droomt van een vleermuis die bloed drinkt, dan is er iemand in je leven die je je zelfvertrouwen en / of innerlijke bronnen leegzuigt.
vlees
Rauw vlees in je droom betekent dat er veel obstakels op je pad staan voordat je je doelen kunt bereiken. Vlees dat bereid was, symboliseert dat je anderen de doelen ziet behalen die je zelf wilde behalen.
vleesetende plant
Droom je van een vleesetende plant, met name als je er door aangevallen of opgegeten wordt, dan maak je je zorgen over zwangerschap of vruchtbaarheidsproblemen. Je droom kan ook staan voor een verborgen deel van jezelf dat je probeert te ontkennen en in je onderbewuste probeert weg te duwen. Deze droom kan ook betekenen dat je je emotioneel overweldigd voelt door een krachtige vrouw in je leven, zoals je moeder of een assertieve vriendin.
vlek
Een vlek in je droom staat voor een oppervlakkige en herstelbare fout die je gemaakt hebt.
vleugels
Droom je dat je vleugels hebt, dan heb je het gevoel dat je alle problemen en moeilijkheden kunt ontstijgen. Zie je de vleugels van een vogel in je droom dan heb je eindelijk rijkdom en erkenning verworven.
koop hier je smakelijke chocolade online
vlieg
Vliegen in je droom symboliseren schuldgevoelens of het mislukken van een plan. Mep je vliegen dood in je droom, dan krijg je weer een betere band met vrienden of geliefden die van je vervreemd zijn.
vliegen
Vliegen in dromen is vaak een opwindende ervaring. Vlieg je met gemak en kijk je naar het landschap, dan ben je goed voorbereid en heb je een situatie onder controle. Het kan ook zijn dat je ergens bovenuit gestegen bent wat je voorheen heel erg dwars zat.
 
Dromen over vliegen en hoe goed we onze vlucht zelf kunnen besturen staan voor ons eigen gevoel van kracht. Vind je het lastig om in de lucht te blijven, dan heb je het gevoel dat je geen grip hebt op je eigen omstandigheden. Vlieg je tegen electriciteitskabels, bomen, bergen of andere obstakels aan, dan symboliseert dit een obstakel of persoon die je in je echte leven in de weg staat.
 
Ben je bang als je vliegt of vind je dat je te hoog vliegt, dan ben je bang voor uitdagingen en succes. Zie ook Bezem en Vliegtuig / Vliegveld.
vliegenmepper
Zie of gebruik je een vliegenmepper in je droom, dan staat dit voor je gevoel dat mensen tegen je samenspannen.
vlieger
Komt er een vlieger in je droom voor die gemakkelijk vliegt, dan staat dit voor het bereiken van je grootste dromen. Dit geldt met name als er ook kinderen in je droom voorkwamen. Brak het vliegertouw, was de vlieger kapot of vloog de vlieger weg, dan staat dit voor teleurstelling vanwege je eigen onzorgvuldigheid.
vliegtuig / vliegveld
Een droom over een vliegtuig symboliseert meestal creativiteit, vrijheid en gezondheid. Als je droomt over een vliegtuig dat neerstort of dat turbulentie ondervindt, betekent dit dat een project vertraagd wordt. Een vliegveld staat voor een overgangsfase.
vliegtuig ongeluk
Als je droomt over een vliegtuig ongeluk, dan heb je onrealistische doelen voor jezelf gezet.
vlinder
Een droom over een vlinder staat voor creatieve vrijheid, geluk in een vriendschap, maar bovenal voor verandering en transformatie.
vlo
Zie je vlooien in je droom, dan ben je kwaad geworden na een provocatie en gemanipuleerd om wraak te nemen door iemand die je na staat. Word je door een vlo gebeten dan zijn er kleine dingen in je leven die je irriteren.
vloed
Is het vloed in je droom, of zie je hoge golven, dan staat dit voor sensualiteit en aantrekkingskracht. Dit kan ook staan voor hevige emoties die je eindelijk gaat uiten, in plaats van ze opgekropt te houden.
vloedgolf
Komt er een vloedgolf in je droom voor, dan staat dit voor overweldigende emotionele problemen die je aandacht vragen. Je kropt je gevoelens en negatieve emoties op.
koop hier je smakelijke chocolade online
vloek
Als je een vloek tegen iemand in je droom uitspreekt, dan loop je het risico om het respect van je vrienden te verliezen. Hou je humeur en impulsieve handelingen in de hand. Werd jij door iemand vervloekt, dan staat dit voor een toename in sociale status door nieuwe, invloedrijke vrienden.
vloeken
Wanneer je vloekt in je droom, sta dan niet langer toe dat anderen je lastig vallen. Mensen zien je als iemand waar ze misbruik van kunnen maken. Hoor je anderen vloeken in je droom, dan heb je een belangrijke zaak of situatie over het hoofd gezien. Het kan zelfs nodig zijn dat iemand gered wordt uit ongebruikelijke omstandigheden. Misschien is het jouw taak om die persoon te beschermen.
vloer
Zie je een vloer in je droom, dan staat dit voor je steunende cirkel vrienden en familie. Een vloer kan ook de scheiding tussen je bewuste en onderbewuste zijn. Een geboende houten vloer betekent dat je je volledig bewust bent van je gevoelens en gedachten en dat je ervoor kiest om deze te onderdrukken. Een schuine vloer geeft aan dat je te ver afwijkt van je oorspronkelijke plannen en doelen. Is de vloer waarop je loopt plakkerig, dan heb je het gevoel dat je onderdrukt of tegengehouden wordt door mensen die denken dat ze dingen voor je eigen bestwil doen.
vlot
Als er een vlot in je droom voorkomt, dan heb je geen goede fundering voor jezelf gelegd. Er is nog veel werk te verzetten. Drijf je op een vlot, dan ben je verward over je doel en richting in je leven.
vodden
Als je droomt dat je vodden draagt, dan maak je je zorgen over het beeld dat anderen van je hebben.
voedsel opdienen
Als je in je droom voedsel opdient, dan voeg je je naar de wensen en behoeftes van anderen. Je kunt het gevoel hebben dat je veel voor anderen doet, maar niet veel terug krijgt. Dient iemand voedsel op voor jou, dan heb je het gevoel dat er aan je behoeftes voldaan wordt.
voedselgevecht
Droom je over een voedselgevecht, dan heb je problemen in je vriendschappen.
voet
Zie je je eigen voeten in je droom, dan staat dit voor je fundering, stabiliteit en begrip. Het is belangrijk dat je praktischer en verstandiger wordt. Komen voeten in je droom voor, dan kan dit ook betekenen dat je toe bent aan meer onafhankelijkheid en vrijheid in je leven. Was je je voeten, dan laat je anderen misbruik van je nemen.
 
Loop je op blote voeten, dan heb je een speelse, ontspannen en zorgeloze kijk op het leven. Heb je grote voeten, dan bewonderen mensen je en vinden ze je aantrekkelijk. Heb je geen voeten dan staat dit voor onverwachte obstakels op je pad. Zie ook Voetafdruk.
voetafdruk
Voetafdrukken in je droom vertegenwoordigen trots en familie erfgoed. Een droom waarin voetafdrukken voorkomen kan ook betekenen dat je anderen volgt omdat je zelf originaliteit en initiatief mist. Een voetstap kan ook betekenen dat je iets of iemand gemist hebt. Misschien is er iemand die er vaak niet echt voor je is als je hem nodig hebt.
voetbal
Als je droomt dat je voetbal speelt, dan geeft dit weer hoe je reageert als je een uitdaging in je leven tegenkomt. Hoe goed je voetbal speelt, staat voor je competenties, integriteit en je sterke en zwakke punten.
 
Hou je de bal voor jezelf, dan betekent dit dat je wat guller en vriendelijker mag zijn tegen je vrienden en bekenden. Deze droom kan ook een manier zijn om de agressie in je leven kwijt te kunnen.
koop hier je smakelijke chocolade online
vogel
Een vogel staat voor fysieke en emotionele vrijheid. Vogels kunnen ook staan voor religieuze gevoelens. Verdere betekenissen zijn:
 
Zwarte vogels staan voor je 'duistere kant'. Een droom over vogelpoep staat voor geluk. Een roofvogel staat voor een assertief of dominant persoon. Vogeleieren in je droom symboliseren geld. Als vogels uitkomen in je droom, dan zul je je doelen halen, maar voorlopig nog niet.
 
Zie je een vogelnest in je droom, dan staat dit voor onafhankelijkheid en je behoefte aan medestanders. Droom je van een dode of stervende vogel, dan sta je voor teleurstellingen. Je maakt je constant zorgen over bepaalde problemen.
 
Zie ook Volière, Vogelkooi, Nestkastje en Vogelzaad.
vogelbekdier
Een vogelbekdier in je droom staat voor je neiging om te zwelgen in negatieve emoties. Dit symbool kan ook betekenen dat je verlegen bent, met name in sociale aangelegenheden.
vogelkooi
Een vogelkooi in je droom staat voor het verlies van vrijheid. Je hebt het gevoel dat je jezelf niet volledig kunt uiten.
vogelverschrikker
Droom je over een vogelverschrikker, dan staat dit voor een levensles die je niet goed geleerd hebt. Er is een les in je verleden waar je meer aandacht aan had moeten besteden. Heeft de vogelverschrikker een gezicht dat je kent, dan is het tijd dat je deze persoon beter leert kennen. Je hebt hem waarschijnlijk verkeerd beoordeeld.
vogelzaad
Droom je dat je vogels vogelzaad voert, dan ben je bezig je hogere, spirituele aspect te voeden. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt niet of niet voldoende beloond te zijn voor je inzet. Gooi je vogelzaad op de grond, dan heb je kleine successen op school, werk of in je financiën.
volgen
Droom je dat je gevolgd wordt, dan is er iets in je leven dat aan je knaagt. Volg je zelf iemand, dan probeer je achter bepaalde informatie te komen. Deze droom kan ook betekenen dat je meer voor jezelf dient na te denken en minder achter anderen aan dient te lopen.
volière
Als je een volière ziet in je droom, dan kun je je zorgen loslaten.
volkslied
Hoor je het volkslied in je droom, dan staat dit voor gemeenschapszin. Was je zelf het volkslied aan het zingen, dan ben je trots op jezelf en je familie.
volleybal
Wanneer je droomt dat je volleybal speelt, dan ben je besluiteloos en kun je je niet goed vastleggen. Deze droom kan ook betekenen dat je op anderen mag vertrouwen, in plaats van dat je alles zelf probeert te doen.
voodoo
Als je droomt dat je aan voodoo doet, dan probeer je onbewust negatieve energie om je heen af te weren. Een voodoo poppetje in je droom staat voor een primitief aspect van jezelf. Droom je dat iemand voodoo op jou uitoefent, dan loop je het gevaar om in de problemen te komen door negatieve mensen in je omgeving. Lukt het je niet om de druk in je eentje te weerstaan, wees dan niet te trots om om hulp te vragen.
koop hier je smakelijke chocolade online
voorhoofd
Een glad voorhoofd in je droom staat voor een goed beoordelingsvermogen en eerlijkheid. Het staat ook voor je intellectuele capaciteiten. Een fronzend voorhoofd symboliseert zorgen en lasten. Je maakt je ergens druk over. Voel je het voorhoofd van een kind, dan staat dit voor je zorgende kant.
voorouders
Een droom over je voorouders betekent dat je je geërfde trekjes en gewoontes erkent. Het kan zijn dat je probeert het verleden vast te houden en veilig te stellen.
vork
Droom je van een vork, dan staat dit voor het loslaten van huidige zorgen. Steek je iemand met een vork of zie je dat iemand met een vork gestoken word, dan staat dit voor een verlies van status. Kijk uit met wat je zegt, want dit kan tegen je gebruikt worden.
vorst
Droom je over vorst, dan maak je je zorgen over iets wat je gaat ondernemen. Deze droom kan ook betekenen dat je niet zoveel om iemand geeft als die persoon om jou geeft.
vos
Droom je over een vos, dan heb je het gevoel dat iemand niet eerlijk tegen je is en informatie achterhoudt.
vraag
Stel je een vraag in je droom, dan probeer je de waarheid te achterhalen.
vrachtwagen
Wanneer er een vrachtwagen voorkomt in je droom, dan betekent dit dat je te hard werkt of dat je gebukt gaat onder te veel verantwoordelijkheden. Het kan ook zijn dat je heel veel bagage meedraagt uit je verleden. Zwangere vrouwen dromen overigens ook vaak over vrachtwagens. Zie ook Takelwagen.
vredesteken / vredessymbool
Droom je van een vredessymbool of –teken, dan staat dit voor het einde van een emotioneel probleem of innerlijk conflict en het begin van een periode van rust en stabiliteit. Deze droom kan ook betekenen dat je graag zou willen dat je met iedereen op kunt schieten.
vreemdeling
Als een vreemdeling je een boodschap brengt in je droom, dan is dit een belangrijk bericht van je onderbewuste. Ben je verliefd op een vreemdeling in je droom, dan verlang je naar een relatie.
vreemdgaan
Droom je dat je vreemdgaat, dan bevind je je in een situatie die niet goed voor je is. Je hebt je misschien gedragen op een manier die in conflict is met je waarden. Als je droomt dat je vreemdgaat met de vriend(in) van je partner, dan kan het zijn dat je je verwaarloosd voelt door je partner. Gaat je partner vreemd, dan ben je bang om verlaten te worden. Je voelt een gebrek aan aandacht in de relatie.
koop hier je smakelijke chocolade online
vreugdevuur
Zie je een vreugdevuur in je droom, dan dien je een nieuw pad te zoeken en op weg te gaan naar een nieuw doel.
vriend
Als je vrienden in je droom voorkomen, dan staat dit voor aspecten van je persoonlijkheid die je aan het ontwikkelen bent. Kijk naar de eigenschappen die je vrienden hebben en die je zelf graag zou willen hebben en werk hieraan. Is een vriend verdrietig of heeft hij problemen, dan stevent hij in het echt op problemen af.
 
Komen er vrienden in je droom voor waar je niet meer mee omgaat, dan verlang je terug naar een tijd in je verleden dat je geen verantwoordelijkheden had en alles veel eenvoudiger en jijzelf zorgelozer was. Je wilt ontsnappen aan de druk en stress van het volwassen worden. Of het is een teken voor je dat je je verantwoordelijker dient te gaan gedragen. Gaat een vriend dood, dan maak je je zorgen of ben je onzeker over je vriendschap. Je maakt je zorgen dat je vriend afstandelijk wordt of dat hij je niet meer zo belangrijk vindt.
 
Droom je van een vriend die in het echt geen vriend van je is, dan staat deze persoon voor je andere kant, de kant die meestal verborgen en onderdrukt wordt.
vriendelijk
Was je vriendelijk tegen anderen in je droom, dan ben je bereid om je eigen behoeftes of overtuigingen op te geven ten behoeve van de groep of voor een belangrijker doel. Waren anderen vriendelijk tegen jou, dan voel je je verloren, onzeker of overweldigd.
vrije plek
Droom je over een vrije plek, dan staat dit voor tekortschieten, pessimisme en je uitgebluste vooruitzichten voor de toekomst.
vrijheid
Heb je een gevoel van vrijheid in je droom, dan voel je je in je leven juist beperkt. Je gaat gebukt onder zware lasten en zou er graag even afstand van nemen.
Vrijheidsbeeld
Het Vrijheidsbeeld staat in je droom voor persoonlijke vrijheid. Je bent onafhankelijk geworden en leert op eigen benen te staan.
vrijwilliger
Als je droomt dat je een vrijwilliger bent, of dat je je ergens vrijwillig voor opgeeft, dan is het belangrijk dat je anderen in nood helpt. Dit symbool staat ook voor liefdadigheid en je bereidheid om anderen te helpen.
vroeg
Droom je dat je ergens te vroeg bent, dan dien je je uitgaves een beetje in te perken.
vrouw
Een vrouw in je droom symboliseert koestering, passiviteit, een verzorgend karakter en liefde. Dit droomsymbool verwijst naar je eigen vrouwelijke aspecten of naar je moeder. Een vrouw kan ook staan voor verleiding en schuld. Kende je de vrouw waar je van droomde, dan gaat deze droom over je bezorgdheid, gevoelens of hoop die je voor haar hebt.
 
Een oude vrouw in je droom symboliseert je gevoelens over ouder worden. Zie je een groep vrouwen praten in je droom, dan ben je bang dat er in het echte leven over je gepraat wordt achter je rug om. Een zwangere vrouw staat voor overvloed en rijkdom.
vrouw / echtgenote
Droom je dat je een vrouw hebt, dan staat dit voor disharmonie en onopgeloste problemen in een relatie. Droom je dat iemand anders (bijvoorbeeld je partner) een vrouw heeft, dan betekent dit dat je er niet veel vertrouwen in hebt dat je leuk genoeg bent om iemands aandacht vast te houden. Zie ook Huwelijk en Bruiloft.
koop hier je smakelijke chocolade online
vruchten (bosbessen, aardbeien, frambozen)
Droom je van rijpe, sappige vruchten, dan staat dit voor overvloed, succes en een nieuw begin. Droom je dat iemand je vruchten brengt, dan houdt die persoon van je en hoopt hij of zij dat het je goed vergaat in het leven.
 
Vruchten hebben ook een seksuele betekenis. Droom je dat je ze eet of krijgt van iemand die je leuk vindt, dan heeft die persoon een sterke aantrekkingskracht op je. Eet je heel veel vruchten of vruchtentaart, dan ben je een wellustig iemand, iets wat je onder controle dient te krijgen. Pluk of eet je vruchten die niet rijp zijn, dan heb je nog een heleboel werk en inzet te leveren voordat je je persoonlijke doelen zult bereiken.
vuilnis
Een droom over vuilnis betekent dat je er aan toe bent om oude ideeën en gewoontes los te laten. Deze droom staat voor overgang en vernieuwing.
vuilnisbak
Als je droomt dat je iets in de vuilnisbak gooit, dan laat je oude negatieve gewoontes en ongewenste trekjes los. Droom je dat je de vuilnisbak van iemand anders leeggooit, dan heeft iemand je om hulp gevraagd. Vraag je af of je zijn problemen wel op kunt lossen of dat hij dat zelf moet doen.
vuist
Sla je iemand met je vuist in je droom, dan ben je kwaad over een slepende kwestie. Word je met een vuist geslagen, dan heb je het gevoel dat je een strijd aan het verliezen bent.
vulkaan
Droom je over een vulkaan dan staat er iets in je leven op uitbarsten.
vuur
Vuur staat voor passie en kwaadheid, maar ook voor overgang. Droom je dat je gevangen bent door het vuur, dan ga je door een moeilijke overgang. Word je verwarmd door het vuur en heb je een positief gevoel over de droom, dan staat het symbool voor verlichting, transformatie en helderheid. Er ontwaken positieve krachten in je.
 
Brand je je aan vuur, dan heb je je humeur niet in de hand. Er zijn problemen of er is een situatie die aan je vreet. Regent het vuur, dan ben je bang voor verandering. Spuwt iemand vuur naar je, dan word je aangevallen en moet je jezelf verdedigen. Je voelt je gestrest, kwetsbaar en slecht behandeld.
 
Leg je een vuur aan in de haard of op een camping, dan staat dit voor een spannend romantisch avontuur. Dezelfde betekenis geldt voor een droom waarin je het vuur oprakelt. Zie je een vreugdevuur in je droom, dan dien je een nieuw pad te vinden en een ander doel na te jagen.
 
Zie ook Brand, Brandoefening, Brandweerauto, Brandblusser, Brandkraan, Brandweerman, Brandweerpaal, Open haard en Vuurwerk.
vuurspuwen
Droom je dat iemand vuurspuwt naar je, dan staat dit voor een aanval op jouw karakter. Je moet je verdedigen. Je voelt je gestrest, kwetsbaar en oneerlijk behandeld.
vuurtoren
Een vuurtoren in je droom staat symbool voor emotie en spiritualiteit. Vind je een vuurtoren in de storm, vertrouw dan op je gevoel in een emotionele kwestie.
vuurvliegje
Een vuurvliegje in je droom staat voor een goed idee dat uit je onderbewuste naar boven komt.
vuurwerk
Zie je vuurwerk in je droom, dan staat dit voor enthousiasme, creativiteit en talent. Dit symbool kan ook betekenen dat je je aan het uitsloven bent en jezelf te kijk zet.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht