betekenis van dromen
uitleg onderwerpen met beginletter r

Hieronder vind je een alfabetisch overzicht van meer dan 1500 betekenissen van dromen. Om de uitleg van je dromen gericht te zoeken, klik hieronder op de beginletter van het onderwerp. Vind daarna de betekenis van je droom door via Cmd+F (Mac) of Ctrl+F (Windows) het onderwerp in te typen.

a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
xy
z

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

ontdek de verschillende soorten dromen en waarom je droomt
lees meer
raaf
Een raaf staat in je droom voor verraad, disharmonie en ongeluk.
raam
Als je door een raam kijkt, dan staat dit voor inzichten en je houding in het leven. Wat je ziet (of het positief of negatief is), geeft weer hoe optimistisch of pessimistisch je in het algemeen bent. Droom je van een gesloten raam, kijk dan eens aan welke kant van het raam je je bevindt. Ben je binnengesloten staat vaak voor problemen die je zelf hebt veroorzaakt of dat iemand een geheim voor je verborgen houdt. Ben je buitengesloten, dan sta je voor een verandering in locatie.
 
Spring of klim je in je droom uit een raam, dan zul je een onverwachte oplossing vinden voor je problemen. Klim je door een raam naar binnen, dan komt er een nieuwe kans aan. Zie je een gebroken raam, dan staat dit voor een ongelukkige tijd en ontrouwe vrienden.
race
Een droom over een race heeft meestal betrekking op je werk of je schoolprestaties. Als je droomt dat je meedoet aan een race, dan voel je je opgejaagd en op de hielen gezeten. Je staat onder grote druk om te presteren. Droom je dat je een race wint, dan heb je iets bereikt in je werk waar je veel energie in gestoken hebt en waar je trots op bent. Verlies je een race in je droom, dan heb je het gevoel dat je gefaald hebt in een situatie op je werk of school.
race auto
Komt er een raceauto voor in je droom, dan staat dit voor je concurrerende houding en je behoefte om te winnen. Rij je in een raceauto in je droom, dan zet je je gezondheid op het spel door je snelle levenswijze en je roekeloze houding.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
racebaan
Een droom waarin een racebaan voorkomt, staat voor het snelle leven. Een racebaan kan betekenen dat je op zoek bent naar een manier om de maatschappelijke ladder te beklimmen. Deze droom kan ook staan voor je gevoel dat je in een kringetje rondgaat.
racisme
Komt er racisme in je droom voor, dan sta je te snel klaar met je oordeel en discrimineer je in een bepaalde situatie in je leven. Misschien heb je iemand verkeerd beoordeeld op zijn of haar uiterlijke voorkomen.
racket
Een racket in je droom is een waarschuwing dat je te openhartig bent.
radar
Een droom waarin een radar voorkomt, betekent dat je aandacht probeert te vermijden omdat je bang bent dat mensen doorkrijgen hoe je echt bent in een bepaalde situatie of hoe je echt over een situatie denkt.
raden
Wanneer je in je droom iets raadt, dan staat dit voor geluk. Raad je iets fout, dan maak je je zorgen of je wel alle informatie hebt of dat je wel het juiste doet in een bepaalde situatie.
raders
Komen er raders in je droom voor, dan staat dit voor een nieuw begin en een verbeterde samenwerking met anderen.
radio
Luister je in je droom naar de radio, dan staat dit voor je bewustzijn en intuïtie in een bepaalde situatie. Wat je hoort op de radio is een bericht van je onderbewuste.
radslag
Als jij of iemand anders in je droom een radslag doet, dan mag je de balans in je leven terugbrengen. Je mag leren om beter om te gaan met obstakels en stress. Vind je het moeilijk om een radslag te doen, dan heb je geen vertrouwen in je eigen kunnen. Het kan ook zijn dat het je ontbreekt aan discipline.
rails
Zie je rails die geblokkeerd zijn, dan heb je het gevoel dat er een blokkade op je pad staat. Loop je langs de rails in je droom, dan ben je op zoek naar richting in je leven.
raket
Een raket die de lucht in wordt geschoten, staat vaak voor sterke sexuele gevoelens. Word je aangevallen met een raket, dan voel je je hulpeloos door dingen die je zelf niet in de hand hebt. Deze droom kan echter ook staan voor een energiek en enthousiast begin van een project.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
ram
Een ram staat in je droom voor agressie, energie en impulsiviteit. Je zou in een bepaalde situatie voorzichtiger mogen zijn en er beter over na mogen denken.
ramp
Droom je van een ramp (een natuurramp of een ramp die door mensen veroorzaakt is) dan kan dit een angstdroom zijn die voortkomt uit angst die je opdoet door rampen in het nieuws. Deze droom kan ook betekenen dat je bang bent om iets te verliezen waar je heel veel waarde aan hecht.
ranch
Droom je dat je op een ranch woont, dan heb je letterlijk of figuurlijk behoefte aan ruimte in je leven.
rank (plant)
Droom je van gezonde ranken, dan heb je succes. Droom je van droge of verdorde ranken, dan ben je oververmoeid. Je hebt rust nodig om nieuwe energie op te doen. Als je droomt van snelgroeiende ranken, dan heb je ambitieuze gedachten en ideeën. Dit kan ook betekenen dat je je vastklampt aan anderen. Wanneer je droomt dat je door ranken gegrepen wordt of pijn gedaan wordt, dan ben je bang dat je door je ideeën en ambities in de problemen komt.
rap
Droom je over rap muziek, dan mag je je ware gevoelens en gedachten meer uiten. Het kan eng zijn om de waarheid te vertellen, maar je relaties en persoonlijk geluk zullen er uiteindelijk beter van worden.
rapport
Komt er een rapport voor in je droom, dan evalueer je je eigen talenten en optreden in een bepaalde situatie. Afhankelijk van hoe je je voelt over de cijfers die op je rapport staan, heb je wel of niet het gevoel dat je hebt wat nodig is om iets tot een goed einde te brengen.
rastafari
Droom je over een rastafari, houd dan vast aan je positieve normen en waarden en laat anderen je er niet van weerhouden om het juiste pad te volgen.
rat
Komt er een rat in je droom voor, dan maak je je zorgen over je financiën.
ravijn
Een droom waarin een groen, rustig ravijn voorkomt, staat voor verborgen geluk en rijkdom. Elke andere droom over een ravijn geeft aan dat je stress ervaart van een emotioneel conflict. Misschien heb je extra hulp nodig om hier goed mee om te kunnen gaan, denk aan een vriend of begeleider.
reality tv
Droom je dat je meedoet aan een reality tv programma, dan dien je te groeien als persoon. Het onderwerp en de regels van het programma staan voor de regels waar je je in je leven aan houdt. Kijk je naar een reality programma, maar deed je zelf niet mee, dan kan dit staan voor je gevoel dat het leven aan je voorbij trekt.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
reanimatie
Als je droomt dat iemand jou reanimeert, dan staat dit voor nieuwe vriendschappen waar je van opleeft. Droom je dat je zelf iemand reanimeert, dan probeer je in het echt iemand op te beuren.
recept (koken)
Komt er een recept in je droom voor, dan ben je creatief, getalenteerd en je geniet van je leven.
recept (medicijnen)
Als je droomt over een recept van de dokter, dan heb je behoefte aan emotionele en spirituele genezing. Deze droom geeft ook aan dat je zorgen van voorbijgaande aard zijn.
rechter
Een droom over een rechter betekent dat je je onder druk voelt staan om perfect te zijn. Een rechter kan ook je geweten symboliseren die je vertelt wat het juiste is om te doen in een situatie.
rechthoek
Een rechthoek in je droom staat voor stabiliteit en materiële zaken. Dit symbool geeft ook aan dat je een harde werker bent.
rechts
Wanneer de rechterkant van iets sterk naar voren komt in je droom, of je droomt dat je rechtsaf slaat, dan luister je eerder naar je gevoel dan naar je denken. Als je linkshandig bent, maar je droomt dat je rechtshandig bent, dan is het van belang dat je in een bepaalde situatie in je leven of bij een persoon nu juist luistert naar je gevoel. Een droom waarin je rechterhand met nadruk voorkomt, staat voor iets wat je met je intuïtie aan moet pakken.
rechtszaak
Wanneer je droomt dat je terechtstaat, dan ben je te kritisch voor jezelf. Wees aardiger voor jezelf. Woon je een rechtszaak bij of zie je een rechtszaak in je droom, dan weet je nog niet precies hoe je tegenover een bepaald iemand in je leven staat.
rechtszaal
Als je in je droom in een rechtszaal bent omdat je aangeklaagd bent, dan worstel je met angst en schuldgevoel. Je maakt je veel zorgen over een situatie in je echte leven. Je kunt het gevoel hebben dat je beoordeeld wordt. Een andere droom over een rechtszaal staat voor kortdurende financiële problemen. Op de lange termijn ziet het er echter gunstig uit, zolang je geen tijd verspilt met aan het verleden denken. Kijk vooruit.
reclame
Kijk je reclame op tv in je droom, dan heb je de neiging om van het een naar het ander te springen zonder rekening te houden met je aanvankelijke verantwoordelijkheden en zonder je taken af te maken.
reclamebord
Zie je een reclamebord in je droom, dan is dit een teken of boodschap dat je nog eens moet kijken naar het pad dat je naar je doelen voert. Denk eens na over welke boodschap het reclamebord op je over probeert te brengen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
reçu
Een reçu in je droom betekent dat je een bepaald aspect van jezelf accepteert. Het staat voor je openheid en oprechtheid. Kijk voor een duidelijkere betekenis van je droom ook waarvoor je de reçu gekregen hebt.
recycleren
Als je droomt dat je aan het recycleren bent, dan heb je iets positiefs gehaald uit een vervelende situatie.
redden
Word je in een droom gered van gevaar, dan is het hoog tijd om een einde te maken aan een ongezonde relatie of situatie in je leven. Red je iemand anders in je droom, dan neem je het heft in eigen hand en maak je daadkrachtige beslissingen die goed voor je zijn.
reddingsboot
Droom je dat je in een reddingsboot zit, dan voel je je overweldigd door emoties, maar je krijgt een helpende hand aangereikt.
reddingsvest
Draag je een reddingsvest in je droom, dan heb je behoefte aan steun en geruststelling. Wanneer je geen reddingsvest droeg terwijl dat wel nodig was, wil dit zeggen dat je je problemen en gevoelens wilt confronteren, ondanks dat je verwacht dat dit wel eens pijnlijk zou kunnen zijn.
regen
Komt er regen in je droom voor, dan staat dit voor vernieuwing en spirituele reiniging. Schuil je in je droom voor de regen, dan ben je hier nog niet aan toe. Regen staat ook voor het vrouwelijke.
regenboog
Een regenboog staat voor een vereniging van iets vervelends en iets prettigs waar iets heel moois uit voorkomt.
regenjas
Draag je een regenjas in je droom, dan bescherm je jezelf tegen je emoties. Het kan zijn dat je een pessimistische inslag hebt.
regenwoud
Wanneer je droomt over een regenwoud, dan maak je contact met je innerlijke zelf. Je leert te ontspannen en te vertrouwen op je intuïtie om problemen in je leven op te lossen. Kwam vooral het groen van de bomen sterk naar voren in je droom, dan concentreer je je nu op zaken die je gevoelens aangaan. Gezonde groene bladeren staan voor positieve ervaringen in de liefde en vriendschap. Zag of hoorde je regen vallen in het regenwoud, dan staat dit voor vergeving.
regering
Wanneer je droomt dat je iets met de regering te maken hebt, dan staat dit voor een onzekere periode. Deze droom heeft ook te maken met macht en de eigenschappen of gevoelens die je leven beheersen. Word je bijvoorbeeld in je handelen geleid door hebzucht, lust of liefde? Kijk eens of je leeft volgens je ideaalbeeld. Deze droom kan ook je idee van de maatschappij in haar geheel weerspiegelen.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
reïncarnatie
Wanneer je droomt dat je in een nieuw leven geboren wordt, dan betekent dit dat er nog zaken zijn die je uit de weg bent gegaan waarmee je iets moet doen. Het kan ook zijn dat je een tweede kans hebt gekregen om iets terug te krijgen wat je verloren dacht te zijn. Deze droom kan staan voor een nieuwe fase in je leven, waarbij je de toekomst met vertrouwen tegemoet kunt zien, zonder te blijven hangen in het verleden.
reis
Droom je dat je op reis gaat, dan staat dit voor winst, zelfontdekking en vooruitgang. De omgeving die je ziet staat symbool over je gevoelens en omstandigheden. Droom je dat je vrienden op reis gaan, dan staat dit voor veranderingen ten goede en harmonie.
reizen
Een droom waarin je aan het reizen bent, betekent dat je geniet van wat je doet (hobbies, werk, interesses). Reis je door onbekend gebied, dan ben je in je echte leven aan iets helemaal nieuws begonnen. Als je droomt dat je in een auto reist met heel veel mensen, dan staat dit voor nieuwe vrienden en spannende avonturen. Reis je alleen in een auto, dan heb je het gevoel dat je een bepaald gedeelte van je leven in je eentje moet doen.
rekeningen
Als je je zorgen maakt over rekeningen of rekeningen hebt ontvangen, dan heb je juist een financiële meevaller. Als je rekeningen betaalt, int of verstuurt, dan zit je een tijdje krap bij kas.
rekenmachine
Droom je over een rekenmachine, dan betekent dit dat je een probleem waar je voor staat helemaal goed moet overdenken en de keuzes heel precies moet afwegen. Een rekenmachine kan ook staan voor een berekenend persoon in je omgeving.
rekken
Als je droomt dat je aan het rekken bent, dan geef je anderen te vaak hun zin. Probeer voor jezelf en je overtuigingen op te komen en laat je niet te veel beïnvloeden.
rel
Komt er een rel in je droom voor of was je zelf aan het rellen, dan staat dit voor een beperking van je individualiteit. Je bevindt je in een situatie die niet goed voor je is. Het is nu van belang dat je leert om voor jezelf op te komen.
relatie
Droom je dat je iemand leuk vind, die je in het echt niet leuk vindt, dan kan het zijn dat deze persoon een karaktertrek heeft die je zelf graag zou willen hebben.vAls je droomt dat je een relatie hebt, maar heb je die in het echt niet, dan staat dit voor een partnerschap of een toewijding aan iets.
 
Had je een lieve partner in je droom, dan is dit je onderbewuste die je vertelt dat je een speciaal persoon bent die het waard is om van gehouden te worden. Droom je dat je een relatie had met de partner van je vriend(in), dan gaat deze droom over je vriend(in), niet om de partner. Je vriend(in) heeft bepaalde kwaliteiten die je zelf graag zou willen hebben. Het kan ook zijn dat je je momenteel niet zo verbonden voelt met je vriend(in) als je zou willen.
 
Wanneer je droomt dat iemand anders een relatie heeft met jouw partner, dan krijg je niet datgene uit je relatie wat je graag wilt. Droom je over een relatie met een vreemde, dan staat dit voor onbekende of nieuwe aspecten van jezelf waar je kennis mee maakt. Dromen over een relatie kunnen ook gaan over hoe jij een relatie graag zou zien. Vergelijk je droom relatie met je relatie in het echte leven en kijk op welk vlak ze verschillen.
religie
Ben je heel religieus in je droom, dan hang je je leven te veel op aan invloeden van buitenaf. Je vergeet dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven. Trek je je religieuze overtuigingen in twijfel in je droom, dan is je vertrouwen in iets of iemand geschaad.
remmen
Droom je dat je remmen niet werken, dan ontbreekt het aan stabiliteit in je leven. Je leven loopt uit de hand. Wees ook voorzichtig, aan overeenkomsten of contracten die je nu aangaat zijn risico's verbonden.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
renbaan
Een droom waarin een renbaan voorkomt, staat voor het snelle leven. Een renbaan kan betekenen dat je op zoek bent naar een manier om de maatschappelijke ladder te beklimmen. Droom je dat je op een renbaan rent, dan mag je het in je echte leven wat rustiger aan doen. Deze droom kan ook staan voor je gevoel dat je in een kringetje rondgaat.
rennen
Als je ergens voor wegrent in je droom, dan is er iets in je leven waarvoor je wegloopt en waarnaar je niet wilt kijken. Ren je in je droom, maar kom je niet of nauwelijks vooruit, dan staat dit voor een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Probeer meer in jezelf te geloven. Deze droom kan ook betekenen dat je heel hard aan iets werkt of ergens heel veel energie in steekt, maar dat je nauwelijks resultaten boekt.
renovatie
Wanneer je droomt dat je een kamer of huis aan het renoveren bent, dan sta je open voor nieuwe ideeën en mensen.
reparatie
Ben je iets aan het repareren in je droom, dan ben je na een zware periode aan het helen. Het voorwerp dat je aan het repareren bent, staat voor het gedeelte van je leven dat je aan het helen bent.
repetitie
Ben je aan het repeteren in je droom, dan bereid je je voor op 'volwassen' dingen. Deze droom geeft ook aan dat je graag je talenten tentoon wilt spreiden en je doelen wilt bereiken.
restaurant
Ben je in je droom in een restaurant, dan voel je je overweldigd door de keuzes die je moet maken in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je emotionele steun zoekt buiten je familie of je gebruikelijke groep vrienden.
reuma
Als je droomt dat je reuma hebt, vallen je problemen eigenlijk heel erg mee. Je hoeft je er niet zo druk over te maken.
reus
Een reus staat in je droom voor een zware strijd die je met iemand hebt.
reuzenrad
Een droom waarin een reuzenrad voorkomt, staat voor een verandering in je omstandigheden die aanvankelijk niet aantrekkelijk lijken, maar die op de lange termijn positief uitvallen.
reünie
Droom je over een reünie, dan integreren alle stukjes van je persoonlijkheid en je talenten en vormen ze steeds meer een geheel.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
richel
Droom je dat je op een richel staat, dan voel je je ergens gespannen, bang of opgewonden over. Kijk naar de richting die je opkijkt in je droom terwijl je op de richel staat. De richting heeft te maken met je gezichtspunt. Kijk je omhoog, dan ben je optimistisch. Kijk je omlaag, dan heb je een pessimistische kijk op de dingen. Als je recht vooruit kijkt, dan ben je realistisch. Deze droom kan ook staan voor een gevoel van bevrijding en vrijheid. Staat er iemand anders op een richel, dan heeft een vriend je hulp nodig.
ridder
Een ridder in je droom symboliseert een eerlijk en betrouwbaar persoon die succesvol is.
riem
Droom je dat je een riem vasthoudt, dan heb je meer beheersing over je leven nodig. Draag je een riem, dan voel je je beperkt in je vrijheid.
 
Als je een riem in je droom ziet, dan worstel je met een innerlijk conflict. Je voelt je gevangen tussen wat je weet en wat je voelt. Als je een riem droeg of omdeed, dan ben je toe aan een verandering in je leven. Deed je je riem af, dan heb je meer zekerheid nodig.
rietje
Zie of gebruik je een rietje in je droom, dan waardeer je bepaalde dingen niet genoeg. Let beter op de mensen om je heen. Je kunt sterkere en meer diepgaande relaties met ze opbouwen. Koop je rietjes, dan probeer je in een situatie of relatie te komen door veel geld uit te geven.
rij
Wanneer je droomt dat je in de rij staat, dan dien je geduld te hebben. Je zult iets niet meteen krijgen, maar er op moeten wachten.
rijbewijs
Droom je over je rijbewijs, dan ga je door een identiteitscrisis. Verlies je je rijbewijs, dan ben je jezelf kwijtgeraakt. Wellicht heb je je onafhankelijkheid opgegeven of de wilskracht om je doelen te verwezenlijken.
rijden
Als je in je droom in een voertuig rijdt, dan staat dit voor je levensreis en je levenspad. Deze droom laat je zien hoe je je door je leven voortbeweegt. Ben je aan het rijden en kun je de weg voor je niet zien, dan weet je niet welke richting je leven op gaat en wat je wilt met je leven en jezelf. Je hebt geen richting of doelen. Droom je dat je achteruit rijdt, dan heb je onrealistische financiële of carrière doelen voor jezelf gezet.
 
Rijd je aan de verkeerde kant van de weg, dan hanteer je de verkeerde aanpak voor een situatie in je leven, of je leven gaat in de verkeerde richting. Heroverweeg je keuzes en laat jezelf niet te veel beïnvloeden door anderen. Heb je een chauffeur die je rondrijdt, dan staat dit voor meevallers omdat je meer kennis hebt. Rijd je in een taxi of bus, dan heb je het gevoel dat je vastzit in je leven.
rijden onder invloed
Droom je dat jij of iemand anders rijdt onder invloed, dan ben je onvoorzichtig en dom bezig. Je verliest de controle over je leven en moet eens met de waarheid geconfronteerd worden. Kreeg jij of een ander een boete voor rijden onder invloed, dan voel je je ergens schuldig over.
rijk
Droom je dat je rijker bent dan dat je werkelijk bent, dan heb je het gevoel dat je in je leven alles hebt wat je je maar kunt wensen.
rijmen
Hoor je gerijm in je droom of praat of schrijf je in rijm, dan bekijk je dingen vanuit een creatief ooghoek. Een van je sterke punten is om de dingen vanuit verschillende perspectieven te kunnen bekijken. Kijk ook naar de betekenis van de rijmwoorden om je droom verder te kunnen interpreteren.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
rijst
Als je droomt over rijst, dan staat dit voor een voorspoedige liefdesrelatie. Het kan zijn dat je er aan toe bent om de relatie naar een volgende fase te brengen.
rijtuig
Zit je in je droom in een rijtuig, dan dien je je leven of je gedrag beter in de hand te houden. Als jij of iemand anders uit een rijtuig valt, dan ben je bang om te falen.
rimpels
Een droom over rimpels in je gezicht of je huid in het algemeen staat voor een toename van je populariteit.
ring
Droom je over een ring, dan staat dit voor iets wat oneindig is of lijkt.
riool
Wanneer je droomt over een riool, zorgt je pessimistische kijk op het leven er vaak voor dat je een slachtoffer van de omstandigheden bent. Probeer je negatieve inslag te veranderen in een optimistische en hoopvolle visie.
risico
Droom je dat je een groot risico neemt, dan zou je wat voorzichtiger mogen zijn in een bepaald aspect van je leven. Het kan zijn dat je te maken hebt met een tegenslag of teleurstelling in je relatie, op school of op je werk.
ritje op schouders of rug
Droom je dat je een ritje op de rug of schouders van iemand krijgt, dan probeer je iets te bereiken door het harde werk van anderen. Deze droom kan ook betekenen dat je je laat meesleuren met de plannen en ideeën van anderen. Als je droomt dat iemand een ritje op jouw rug of schouders krijgt, dan heb je het gevoel dat iemand misbruik van je maakt. Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt hard te moeten werken om vooruit te komen.
rits
Wanneer je droom ging over een rits die vastzat (die niet dicht ging) of een kapotte rits, dan voel je je sociaal voor schut staan. Droomde je dat een rits gemakkelijk sloot, dan overwin je kleine moeilijkheden.
rivaal
Als je droomt dat je een rivaal hebt, dan kom je niet assertief genoeg op voor je rechten. Kom eerder voor jezelf op, anders loop je het risico iets waardevols te verliezen. Behaalt een rivaal een resultaat dat je zelf wilde behalen in je droom, dan heb je je verantwoordelijkheden verwaarloosd omdat je met andere dingen bezig was. Delft je rivaal het onderspit, dan heb je het gevoel dat iemand geprobeerd heeft je te dwarsbomen bij het behalen van je doelen, maar dat je toch succesvol bent.
rivier
Als je droomt over een ontstuimige rivier, dan nemen je emoties op het moment de overhand. Een rustige rivier staat voor het op je gemak onderzoeken van je emoties.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
robijn
Wanneer er een robijn in je droom voorkomt, dan staat dit voor geluk in zaken en in de liefde.
robot
Komt er een robot voor in je droom, dan ga je mechanisch en strak met het leven om. Je kunt je gevoelens niet meer uiten. Een robot kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je jezelf niet kwijt kunt op school of in je werk en dat je alles maar op de automatische piloot doet.
rockster
Droom je dat je een rockster bent, dan heb je behoefte aan aandacht en erkenning. Je wilt graag in het middelpunt van de aandacht staan. Komt er een bekende rockster voor in je droom, dan heb je er behoefte aan ergens bij te horen.
roddelen
Als je droomt dat er over je geroddeld wordt, dan voel je je ergens schuldig over. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat alles wat je doet beoordeeld wordt. Droom je dat je over anderen aan het roddelen bent, dan heb je te veel vertrouwen in je kennissen. Dit kan leiden tot een sociale tegenvaller.
rodeo
Komt er een rodeo voor in je droom, dan geeft hoe langer je op de stier blijft zitten aan hoe goed je je kunt handhaven in een chaotische of hectische omgeving. Bezeer je je tijdens een rodeo, zoek dan ook het lichaamsdeel op dat je bezeerde voor een duidelijkere betekenis van je droom.
roeien
Als je droomt dat je in een boot zit te roeien, of dat je geroeid wordt, dan staat dit voor een gestage vooruitgang in de weg die je gekozen hebt.
roeispaan
Droom je dat je een roeispaan breekt of verliest, dan heb je het gevoel dat je maar niet vooruit kunt komen. Het ontbreekt aan richting in je leven. Deze droom kan ook betekenen dat je je niet te veel moet verzetten, maar gewoon met de stroming mee mag drijven.
roest
Roest staat in je droom voor verwaarlozing van een relatie of situatie.
rog
Een droom waarin een rog voorkomt, staat voor gevaar en verraad door iemand die dicht bij je staat. Deze droom symboliseert dat je door een moeilijke, pijnlijke of vervelende emotionele situatie gaat.
rok
Draag je een rok in je droom, dan staat dit voor signalen die je uitzendt. Kijk naar hoe de rok er uitzag: dit geeft je een idee van de indruk die je op anderen maakt.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
rolschaatsen
Als je droomt dat je aan het rolschaatsen bent, dan beweeg je je gemakkelijk en doelbewust door het leven.
rolstoel
Zit je in je droom in een rolstoel, dan is het tijd om op eigen benen te gaan staan en niet meer zoveel op anderen te leunen. Je mag nu ook voor jezelf opkomen. Zit iemand die je kent in een rolstoel en is deze persoon in het echte leven gezond, dan heeft die persoon op een bepaalde manier je hulp nodig.
roltrap
Droom je over een roltrap, dan staat dit voor een verandering in je levenswijze of je romantische leven. Ga je met een roltrap naar beneden, dan betekent dit dat je de diepere lagen van je onderbewuste in gaat. Ga je met een roltrap naar boven, dan bereik je wat je graag wilt bereiken, maar niet zonder de nodige uitdagingen.
rommelig
Als je droomt dat iets heel rommelig is, dan zie je in een situatie in je leven door de bomen het bos niet meer. Droom je dat je de rommel aan het opruimen bent, dan ben je oude gedachtenpatronen en gewoontes los aan het laten.
rommelmarkt
Als je over een rommelmarkt droomt, dan leer je van ervaringen uit het verleden en maak je goed gebruik van de lessen en vaardigheden die je hebt geleerd.
rondleiding
Krijg je een rondleiding in een museum, dan staat dit voor het vergroten van je kennis.
rondreis
Als je droomt dat je in het buitenland op rondreis bent, dan is de vervulling van je grootste wens veel dichterbij dan je denkt. Hou vol en heb geduld.
rood
Een droom waarin de kleur rood sterk voorkomt staat voor sensualiteit en kracht.
rood haar
Rood haar staat voor veranderingen in je leven.
roofvogel
Een roofvogel staat voor een assertief of dominant persoon.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
rook
Droom je dat je omringd wordt door rook, dan dien je de verwarring in je leven op te lossen.
rookmelder
Als je droomt dat iemand een rookmelder ophangt, dan heb je last van verwarring en angst. Je ziet de dingen niet helder. Gaat er een rookmelder af in je droom, dan vraagt een situatie om je onmiddellijke aandacht.
roos (bloem)
Komt er een roos in je droom voor, dan staat dit voor vrouwelijkheid, schoonheid en liefde. Een roos heeft ook een sterke spirituele betekenis en symboliseert het gevecht tussen goed en kwaad. Bij rozen staat rood voor passie, roze voor romantiek, wit voor onschuld, geel voor trouw en zwart voor een slechte gezondheid en het einde van iets.
roos (haar)
Droom je dat je roos in je haar hebt, dan ben je enorm gespannen. Voer je routine met meer zorg uit, drink minder cafeïne en zorg voor voldoende beweging. Trok je grote vlokken witte huid van je hoofdhuid, dan voel je juist minder spanning. Jeukte je hoofd enorm in je droom, dan irriteer je je mateloos aan iets.
rooster
Zie je een rooster in je droom, dan dien je je emoties te kanaliseren en los te laten. Krop je gevoelens niet op. Deze droom kan ook staan voor verspilde energie of voor iets wat op je zenuwen werkt.
rot
Komt er iets in je droom voor dat rot is, dan verkwist je je potentieel. Je hebt geen gebruik gemaakt van de kansen die je geboden zijn.
rots
Een rots betekent in je droom dat je je geborgen en stabiel voelt in een relatie. Dit symbool kan ook betekenen dat je zeker van jezelf bent en je vol zelfvertrouwen aan een persoon of doel verbindt. Een rots kan ook staan voor koppigheid.
 
Kwam er een grote rots in je droom voor die je niet of nauwelijks kon verplaatsen, dan staat dit voor een groot obstakel in je leven. Je zult geduldig moeten blijven werken om het obstakel te overwinnen. Beklim je een steile rots, dan staat dit voor een moeilijke periode in je leven die je aan het overwinnen bent. Vallen er rotsen naar beneden, dan heb je het gevoel dat iets of iemand het op je gemunt heeft.
rotzooi
Als je droomt dat iets een rotzooi is, dan zie je in een situatie in je leven door de bomen het bos niet meer. Droom je dat je de rotzooi aan het opruimen bent, dan ben je orde op zaken aan het stellen in je leven.
rouwen
Als je droomt dat je in de rouw bent, dan vind je het moeilijk om het verleden los te laten. Het is tijd om je gevoelens over oude gebeurtenissen los te laten en plaats te maken voor nieuwe dingen. Draag je zwart in je droom omdat je in de rouw bent, dan staat dit voor verdriet en ongeluk. Dragen anderen rouwkleding in je droom, dan staat dit voor verstoorde relaties en misverstanden tussen je vrienden.
rouwkleding
Draag je rouwkleding in je droom, dan staat dit voor verdriet, ongeluk en ongelukkig zijn. Dragen anderen rouwkleren in je droom, dan staat dit voor verstoorde invloed en misverstanden tussen je vrienden.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
roze
Deze kleur staat voor liefde, geluk, vriendelijkheid en affectie. Een droom waarin roze sterk voorkomt, betekent vaak dat je verliefd bent of dat je aan het helen bent door liefde.
rozemarijn
Rozemarijn staat in je droom voor verdriet en herinnering. Via je droom denk je ergens over na.
rozenkrans
Een rozenkrans staat in je droom voor troost, steun of tevredenheid. Dit symbool heeft ook te maken met geven en vragen.
rozijn
Eet je rozijnen in je droom, dan laat je je afleiden van je doelen door kleine beloningen en kortstondig plezier.
rug
Als je een naakte rug in je droom ziet, dan staat dit voor geheimen of aspecten van jezelf die je voor anderen verborgen hebt. Deze droom kan je ook aangeven dat je op moet letten, met name wat betreft het toevertrouwen van geheimen aan anderen. Als iemand met zijn rug naar je toe staat, leen dan geen geld aan vrienden. Dit kan een verstoring voor je relatie zijn. Heb je rugpijn in je droom, dan lijdt je onder het gewicht van je verantwoordelijkheden. Deze droom kan ook wijzen op stress en druk die iemand anders je oplegt.
ruggengraat
Droom je over een ruggengraat, dan staat dit voor je verantwoordelijkheden en de steun die je in je leven krijgt.
rugzak
Een rugzak staat voor onafgemaakte zaken. Een gedeelte gaat over jezelf, een gedeelte is stress die je van anderen hebt overgenomen. Als de rugzak in je droom heel groot en zwaar wordt, dan draag je een nodeloze last in je leven.
ruilen
Als je droomt dat je iets ruilt, dan laat je oude gewoontes en gedachtes achter om plaats te maken voor nieuwe.
ruimte
Wanneer je droomt over de ruimte, dan staat dit voor je creativiteit. Deze droom kan ook staan voor iets of iemand die uit het niets verschenen is.
ruimteschip
Komt er een ruimteschip voor in je droom, dan ben je er aan toe om je spirituele, mysterieuze kant te ontdekken.
koop hier je smakelijke moederdag geschenk.
ruïne
Een ruïne staat in je droom voor iets in je leven wat beschadigd is, zoals een relatie, droom of reputatie.
ruis
Hoor je ruis via de telefoon, let dan beter op wat men je vertelt. Deze droom kan ook betekenen dat je je buitengesloten voelt.
ruitenwisser
Wanneer je een ruitenwisser in je droom ziet, dan kun je een situatie verhelderen en een andere kijk op een probleem geven.
ruitjes
Komt er stof met ruitjes in je droom voor, dan conflicteert je conservatieve houding met je wildere kant.
rups
Droom je van een rups, dan betekent dit dat je bezig bent met persoonlijke groei, maar dat je je doel nog niet bereikt hebt.
ruzie
Als je droomt dat je ruzie hebt, heb je onaangename ontmoetingen met sociale rivalen. Droom je dat je anderen ziet ruziën, dan ben je je tijd en geld aan het verspillen in je werkelijke leven. Het kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat anderen over je aan het roddelen zijn. Droom je dat je partner aan het ruziën is met iemand anders dan jij, dan kan dit betekenen dat hij je niet waard is.
röntgenfoto
Droom je dat er een röntgenfoto van je gemaakt wordt, dan ben je bang dat iemand waartegen je niet helemaal eerlijk bent geweest achter je leugens komt.

© 2010 - 2024 Lichaam en Geest | Het is uitdrukkelijk verboden om de inhoud van deze dromenpagina geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te bewerken, op te slaan of te verspreiden voor persoonlijke en/of commerciële doeleinden zonder vooraf verkregen schriftelijke en expliciete toestemming.

Wil je een gedetailleerde uitleg van je droom, neem dan contact op (betalend: €15 per droomuitleg).

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht