klanktherapie

Klankschalen, net zoals de meeste muziekinstrumenten en de menselijke stem, brengen naast grondtonen ook boventonen voort. De combinatie van deze tonen heeft een direct effect op je hersengolven, je zenuwstelsel, je meridianen en al je energiecentra. Samen vormen al deze frequenties plus de intentie, één trillingsveld waarbij genezing kan plaatsvinden. Wanneer je een klankschaal aanslaat, dan is het verbindende element tussen de klankschaal en je oor de lucht. Er is nauwelijks iets elastischer dan de omgevende lucht.

De beweging van een klankschaal gaat over op de lucht, de ene molecule stuit op de andere en deze beweging gaat tenslotte over op je oor en op het trommelvlies. Zo zijn de klankschaal en je oor als door een elastiek van lucht met elkaar verbonden. Deze beweging komt terecht op je drie gehoorbeentjes. Dat is de toegangspoort naar je binnenoor en naar je hersenen. De fysiotherapie ontstaat door micromassage van de spieren tussen je gehoorbeentjes. Daardoor wordt de overdracht naar het binnenoor en je hersenen geoptimaliseerd.

Je oor communiceert via meer dan duizenden neuronen met hun respectievelijke zenuwbanen met je hersenen. Door heel dit proces van resonantie beïnvloedt klanktherapie verschillende aspecten van gehoor en hersenen. Aangezien je hersenen de besturing voor het hele lichaam zijn, beïnvloeden zij dus ook je hele lichaam, zowel op energetisch als op fysiek vlak.

Lig neer, ogen dicht, en beluister onderstaande video:

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht