hypnose

Hypnose is een natuurlijke staat die zich bij de meesten onder ons regelmatig voordoet in het leven van elke dag in de vorm van een soort trance of een staat van spontane zelfhypnose. Dit gebeurt onbewust, zoals wanneer je al rijdend plots doorhebt dat je er al bijna bent, of wanneer je al lezend niet beseft wat er rondom je gebeurt.

Iedereen kan ook leren om dieper te treden in deze staat van trance. Sommige mensen zijn makkelijker te hypnotiseren dan anderen, en indien je al een keer gehypnotiseerd bent, zal de volgende keer vlotter verlopen. Maar iedereen die zich kan concentreren, instructies kan volgen en verbeeldingskracht heeft, is te hypnotiseren. De hypnotiseur begeleidt je enkel, dus eigenlijk doe je alles zelf dankzij de kracht van je verbeelding. Want tijdens een hypnose sessie ben je volledig bij bewustzijn en enkel in een diepe staat van concentratie en ontspanning waardoor je ontvankelijker bent voor suggesties die je onderbewustzijn aanspreken.

Uiteraard gaat het hier om een samenwerking tussen twee personen, waarbij er geen sprake is van iemand hypnotiseren tegen zijn wil in, evenmin van hem dingen te laten doen die zouden ingaan tegen zijn waarden en principes. Je komt in een andere manier van relatie tot jezelf, die niet meer door de filter van het bewuste, rationele en logische passeert, maar waar je leert om vertrouwen te hebben in jezelf om beter je kwaliteiten en hulpbronnen te gebruiken.

Hypnose en hypnotherapie zijn zo enorm doeltreffend omdat ze onmiddellijk naar de kern van een probleem gaan, waarbij je onderbewuste al het werk doet, om het dan zo snel mogelijk op te lossen. Hypnose wordt gebruikt bij verdoving, pijnbestrijding en revalidatie, maar ook bij angsten, verslavingen, leerstoornissen of vervelende gewoontes.

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht