integraal therapie

Integraal therapie is een benaderingswijze voor vitaliteit en gezondheid die gebaseerd is op de Oosterse filosofie. Integraal therapie is erop gericht de wisselwerking tussen de grondstoffelijke materie (spier, bot, long) en de fijnestoffelijke materie (emotie, gedachten, karma) in beeld te brengen.

Met Integraal therapie spoor je de verstoring in de wisselwerking op en krijg je inzicht in de oorzaak van de verstoring. Integraal therapie geeft inzicht hoe fysiologie, biochemie, immuunsysteem, denken, emoties en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden of aansturen.

Deze vorm van therapie schept de mogelijkheid om op meerdere niveaus van de mens interventies toe te passen. De kans op een volledig herstel neemt beduidend toe en het risico op herhaling wordt beperkt. Daarnaast krijg je ook inzicht in de oorzaak van de klacht, welke gebruikt kan worden om herhaling te voorkomen. Hoe herken je de relatie tussen symptoom en oorzaak? Integraal therapie wijst je de weg.

Integraal therapie werkt ideaal bij emotionele problemen en chronische pijnklachten, zoals emotionele onbalans (huilbuien, kort lontje, negativiteit), eenzaamheid (geen verbinding met anderen, isolement), innerlijke onrust (je plek niet kunnen vinden in werk, relatie, vriendenkring), rouwverwerking (verlies van een geliefde, ontslag, lege-nestsyndroom), moeheid zonder oorzaak, voedselintolerantie en verminderde weerstand

op zoek naar interessante lectuur

ontdek deze boeken

X

lees boeken

boeken

Ontdek boeken over gezonde voeding, mystiek, therapieën, opvoeden, etc.

bekijk overzicht