Edelstenen - meditatie

Er zijn verschillende kristallen die de kracht van je meditatie kunnen versterken. Je kiest het kristal op basis van je intuïtie. Vertrouw dus op je gevoel wanneer je een steen voor je meditatie kiest. Het kan ook zijn dat je je tot een bepaald kristal aangetrokken voelt - of voelt dat je liever zonder edelsteen wilt mediteren.

Alle
amethyst
rozenkwarts
bergkristal
seleniet
citrien
labradoriet
amethyst
Amethyst is een van de beste kristallen om je meditatie te versterken. De steen is namelijk verbonden met het kruinchakra en het derde oog, dat verbonden is met je intuïtie. Het gebruik van amethyst tijdens meditatie kan bijdragen aan innerlijke rust. Ook kan de steen bijdragen aan het vergroten van je spirituele bewustzijn.
 
Amethyst verbindt het aardse met het goddelijke en trekt rustige vibraties aan in de ruimte. Dat is ideaal je je geest tot rust wil brengen en je wil verbinden met je hogere zelf.
rozenkwarts
Rozenkwarts is een zachtroze steen die verbonden is met het hartchakra. De steen helpt je om je tijdens je meditatie te verbinden met gevoelens van onvoorwaardelijke liefde, mededogen en vergeving.
 
Ook als je mediteert voor zelfliefde kan rozenkwarts je helpen. De steen helpt je eveneens om je tijdens je meditatie open te stellen en te vertrouwen op het universum. Je kunt de boodschap van rozenkwarts tot uiting laten komen door te mediteren met een hanger in de vorm van een hart.
bergkristal
Als je je uit balans voelt, dan is bergkristal een fijne steen om mee te mediteren. De steen brengt al je chakra's in evenwicht, waardoor je je zelf ook evenwichtiger voelt. Ook helpt bergkristal om je kruinchakra te openen, waardoor je tijdens de meditatie gemakkelijker contact kan maken met je hogere zelf.
 
Bergkristal zorgt voor reinigende vibraties tijdens je meditatie. Eveneens versterkt bergkristal de energie van alles wat je in je meditatie wil inbrengen. Sommige mensen laden de steen daarom graag met mantra's of affirmaties voor ze aan een meditatiesessie beginnen.
seleniet
Seleniet is een ander krachtig kristal dat geassocieerd wordt met het kruinchakra. Het is vooral behulpzaam als je sereniteit, bewustzijn en vrede in jezelf wil bereiken. Als je je geest wil leegmaken of helderheid wil verkrijgen over iets, dan is seleniet ook een fijne hulp tijdens je meditatie.
 
Seleniet kan je helpen om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen en je beter af te stemmen op jezelf en je omgeving. De kalmerende eigenschappen van seleniet maken de steen tot een geweldig hulpmiddel om een meditatieve staat van zijn te bereiken.
citrien
Als je een zware emotionele last met je meetorst of meer positiviteit in je meditatie wil brengen, is citrien een fijne steen om mee te mediteren. Deze steen, met zijn warme kleur, is een brenger van vreugde en energie.
labradoriet
Labradoriet is een spirituele steen die van nature hoge vibraties uitzendt. Deze begeleiden je meditatie en beschermen je tegen negativiteit. De steen helpt je om je te verbinden met het derde oog zodat je paranormale vermogens toenemen.

zin in gezonde chocolade of snacks

sla je voorraad op bij Vandeca