Edelstenen - stoffen

Om de genezende kracht van edelstenen te leren begrijpen is het nodig om te weten welke stoffen aanwezig zijn in de stenen. Als je een edelsteen op de huid draagt dan kan het energieveld (of aura) van de steen overgaan in het energieveld van de drager. Op deze manier kunnen de aanwezige stoffen in de steen hun genezende kracht afgeven.

Aluminium versterkt, is goed tegen vermoeidheid en duizeligheid. Werkt goed op het zenuwstelsel en stimuleert de alvleesklier, de lever en de nieren. Aluminium heeft ook een positieve invloed op de teelballen en de eierstokken. Toermalijn, sodaliet, obsidiaan, turkoois, maansteen en saffier bevatten aluminium.
IJzer is een versterkende stof, wilskrachtbevorderend en goed om bloedingen te stelpen. Verhelpt bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie. O.a. hematiet, obsidiaan en rode jaspis bevatten ijzer.
Kalk geeft weerstand en verstevigt de beenderen, goed tegen overmatige, opgekropte emoties. O.a. calsiet bevat kalk.
Kiezelzuur blijft het belangrijkste bestanddeel van bijna alle edelstenen. Het is een stof die gezwollen klieren, etterende wonden en transpiratie verhelpt. Geeft ook zelfvertrouwen, energie en maakt minder ongeduldig. Bergkristal bestaat helemaal uit kiezelzuur. Maar aventurijn, granaat, onyx, sodaliet en aquamarijn bevatten eveneens kiezelzuur.
Koper drijft urinezuur af, waardoor gewrichten weer soepeler kunnen worden, vooral bij reumatische aandoeningen geschikt. Werkt goed bij leverstoornissen en griep. O.a. turkoois, malachiet, pyriet en lapis-lazuli bevatten koper.
Magnesium werkt goed tegen krampen, bij problemen met de spijsvertering of de vochthuishouding. Is aanwezig in olivijn (peridoot).
Mangaan geeft kracht tot scheppend denken. Is goed voor zwakke mensen en wordt gebruikt bij een slecht geheugen. Rhodoniet, amethist, rozekwarts en mosagaat bevatten mangaan.
Titaan biedt bescherming tegen besmettingen, vooral huidaandoeningen. Heeft een grote invloed op de geest, nuttig bij meditatie. O.a. amethist, citrien, tijgeroog en rozenkwarts bevatten titaan.
Chroom brengt evenwicht in de waterhuishouding. Bevordert de afvoer van waterzucht. Bevordert een goede nachtrust en rust in het algemeen. O.a. Jade bevat chroom.
Calcium heeft een gunstige invloed op de botten en de tanden. O.a. lapis-lazuli en zonnesteen bevatten calcium.
Kalium heeft invloed op zwaarlijvigheid en vochtophoping. O.a. amazoniet bevat deze stof.
Fluor helpt het lichaam met het beendergestel, de schildklier en het gebit. Heeft invloed op spataderen en bij de genezing van wonden. Komt voor in fluoriet.
Natrium, zink en zwavel kunnen ook voorkomen in edelstenen.

zin in gezonde chocolade of snacks

sla je voorraad op bij Vandeca