Kledingstijl

Welke kleren je draagt, zeggen indirect iets over je karakter. Je lichaamstaal en de gekozen kleuren versterken de boodschap die je kledingstijl uitdraagt. Bepaalde sociale situaties - begrafenis of sollicitatie- beperken je in die uitingsvorm, maar over het algemeen kan iemand je vanop afstand al bepalen, door je stijl, houding en kleuren te bekijken. Versterk je karakter eigenschappen en toon wie je bent.

Alle stijlen
casual
klassiek
trendy
romantisch
retro
dramatisch - flamboyant
informeel
Casual kledingstijl
natuurlijk - casual
Je draagt graag kledingstukken die gemakkelijk zitten en die multifunctioneel zijn. Deze casual stijl is vooral gericht op comfort en gemak. Je voelt je aangetrokken tot de kleuren van de natuur. Lekker veilig en zeker niet opvallend of schreeuwerig. Je koopt vooral simpele kledingstukken zonder al te veel opdrukken en versieringen in aangename, natuurlijke stoffen. Je houdt van eenvoudige modellen met stoere modeaccenten.
 
kernwoorden
relaxed, gemakkelijk, comfortabel, (onderhouds) vriendelijk, informeel, praktisch.
 
garderobe-items
jeans, dikke truien, lekker warme vesten, sweaters, cargo broeken, spijkerjassen, dikke sjaals.
Klassieke kledingstijl
klassiek
Deze stijl is uiterst smaakvol. Je hebt een voorkeur voor orde en netheid, elegantie en goede kwaliteit. Deze look is absoluut niet ouderwets, maar wel tijdloos. Als je investeert in enkele klassieke stukken, zit je voor jaren goed. Je houdt niet van schreeuwerige kleuren en patronen en je kleren matchen altijd.
 
kernwoorden
elegant, kwaliteit, georganiseerd, succesvol, zakelijk, formeel, stijlvol.
 
garderobe-items
trenchcoat of lange jas, stijlvolle schoenen, rechte jasjes en broeken, mantelpakjes, set sieraden.
Trendy kledingstijl
trendy
Je bent sportief ingesteld en houdt van comfortabele kleding. De kleding komt relaxed en nonchalant over, maar je combineert dit wel met accenten en trends die je outfit een stoere touch geven. Deze stijl combineert comfortabele kleding met de hippe modetrends.
 
kernwoorden
praktisch, stoer, kwajongensachtig, ondeugend, pittig, nonchalant en rebels.
 
garderobe-items
skinny jeans, baggy jeans, korte jasjes, stoere laarzen, sneakers.
Romantische kledingstijl
romantisch - vrouwelijk
De kleding heeft een zachte belijning, gecreëerd door golvende lijnen in soepele en zwierige stoffen. Deze stijl is ultravrouwelijk.
 
kernwoorden
vrouwelijk, zwierig, gedetailleerd, charmant, sierlijk, teder, zacht.
 
garderobe-items
jurkjes met bewerkte kraagjes, geplooide rokken, blouse met pofmouwen, strikblouse, kanten topjes.
Retro kledingstijl
retro chique - creatief
De retrolook is een prachtige creatieve stijl die je duidelijk onderscheidt. Ze is makkelijk te herkennen aan het combineren van verschillende stijlen, kleding, kleuren en stoffen. Ronde of rechte lijnen, iets losser of net aangesloten en oud met nieuw. Hoe je het ook combineert, het is altijd jouw eigen creatieve stijl. Je houdt je niet bezig met de laatste trends, maar je combineert liever het onverwachte en jij bent degene die dat bepaalt.
 
kernwoorden
uniek, excentriek, origineel, vintage, eclectisch, individualistisch.
 
garderobe-items
unieke items en combinaties, kleding uit een mannengarderobe, etnische stukken, handgemaakte kleding, skinny en extreem wijde pijpen, tuniekjes, oversized tops.
Flamboyante kledingstijl
dramatisch - flamboyant
De kenmerken voor deze stijl zijn opvallend en uitgesproken. Ze valt op door de krachtige kleuren en sterke belijning. Rechte maar sobere lijnen, overdreven verhoudingen en mooie en aparte halslijnen. Uniek gekleed en soms naar de laatste mode of net in opvallende eigen combinaties. De rechte belijning komt tot uiting in aangesloten kleding, de asymmetrische snit, rechte schouders, scherpe details en opvallende prints.
 
kernwoorden
mysterieus, dynamisch, eigenzinnig, groots, extravagant, extravert, opvallend, uitgesproken.
 
garderobe-items
lange jassen, jasjes en pakken, items met ritsen, jasjes met aparte grote kragen, kimonotuniek met legging, opvallende schoenen.
Informele kledingstijl
informeel klassiek
Deze stijl mengt casual en sportieve elementen met geklede stukken voor een comfortabele maar klassieke look. Eenvoudig, met een klassieke uitstraling, maar minder formeel dan de klassieke stijl. Want klassiek hoeft echt niet saai te zijn. Deze stijl toont een zekere joie de vivre: de kleuren zijn fel of fris en er zit vaak een humoristische knipoog in.
 
kernwoorden
charmant, jeugdig, sportief, levendig, opgewekt, verzorgd.
 
garderobe-items
chino's, polo's in frisse heldere kleuren, plooirokjes, cardigans, blousjes.
Ben je op zoek naar een kleurenanalist die je kan helpen welk type kleuren bij je past, of wil je weten wat kleuren betekenen?
kleurenanalist   betekenis kleuren

zin in gezonde chocolade of snacks

sla je voorraad op bij Vandeca