Klik op de icoontjes om meer informatie te zien. Staat er een cijfer, dan zijn er meerdere faciliteiten dichtbij, dus klik erop om ze apart te zien.
Links vind je een + en - om in of uit te zoomen. Hieronder vind je enkele faciliteiten per provincie terug. Veel plezier in je zoektocht.

Natuurwinkels verkopen voornamelijk biologisch geteeld voedsel. Om een product als biologisch te mogen verpakken, moeten producenten bepaalde normen respecteren, vastgelegd in de Europese biowetgeving.

  • geen kunstmest
    Biogewassen halen hun voeding voornamelijk uit het bodemecosysteem. De gezondheid van de bodem is dus cruciaal voor de biolandbouwer. Daarom gebruikt hij stalmest, compost of andere natuurlijke bemestingsstoffen die het leven in de bodem respecteren.
  • geen chemisch-synthetische pesticiden
    Biolandbouwers willen ziekten, plagen van insecten of onkruid in de eerste plaats voorkomen. Dit doen ze door de bodem gezond te houden en door preventieve maatregelen.
  • meerjarige vruchtenwisseling
    Door afwisselend andere gewassen te telen op een veld, verbeteren de vruchtbaarheid en de biologische activiteit van de bodem. Elke teelt laat sporen na die nuttig zijn voor de volgende teelten. Vruchtwisseling is ook belangrijk voor de gezondheid van de planten. Het helpt om te voorkomen dat een ziekte zich nestelt op een bepaald veld.
Natuurwinkels in alle provincies
Limburg
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Vlaams Brabant
Antwerpen
Bio-Planet
featured
Bio-Planet
Holland and Barrett
featured
Holland and Barrett