De domeinnaam www.lichaamengeest.be staat te koop    » alle info

Kledingstijl

Welke kleren je draagt, zeggen indirect iets over je karakter. Je lichaamstaal en de gekozen kleuren versterken de boodschap die je kledingstijl uitdraagt. Bepaalde sociale situaties - begrafenis of sollicitatie- beperken je in die uitingsvorm, maar over het algemeen kan iemand je vanop afstand al bepalen, door je stijl, houding en kleuren te bekijken. Versterk je karakter eigenschappen en toon wie je bent.

 • Casual kledingstijl
   

  Natuurlijk - casual


  Je draagt graag kledingstukken die gemakkelijk zitten en die multifunctioneel zijn. Deze casual stijl is vooral gericht op comfort en gemak. Je voelt je aangetrokken tot de kleuren van de natuur. Lekker veilig en zeker niet opvallend of schreeuwerig. Je koopt vooral simpele kledingstukken zonder al te veel opdrukken en versieringen in aangename, natuurlijke stoffen. Je houdt van eenvoudige modellen met stoere modeaccenten.
   
  Kernwoorden: relaxed, gemakkelijk, comfortabel, (onderhouds) vriendelijk, informeel, praktisch.
   
  Garderobe-items: jeans, dikke truien, lekker warme vesten, sweaters, cargo broeken, spijkerjassen, dikke sjaals.

 • Klassieke kledingstijl
   

  Klassiek


  Deze stijl is uiterst smaakvol. Je hebt een voorkeur voor orde en netheid, elegantie en goede kwaliteit. Deze look is absoluut niet ouderwets, maar wel tijdloos. Als je investeert in enkele klassieke stukken, zit je voor jaren goed. Je houdt niet van schreeuwerige kleuren en patronen en je kleren matchen altijd.
   
  Kernwoorden: elegant, kwaliteit, georganiseerd, succesvol, zakelijk, formeel, stijlvol.
   
  Garderobe-items: trenchcoat of lange jas, stijlvolle schoenen, rechte jasjes en broeken, mantelpakjes, set sieraden.

 • Trendy kledingstijl
   

  Trendy


  Je bent sportief ingesteld en houdt van comfortabele kleding. De kleding komt relaxed en nonchalant over, maar je combineert dit wel met accenten en trends die je outfit een stoere touch geven. Deze stijl combineert comfortabele kleding met de hippe modetrends.
   
  Kernwoorden: praktisch, stoer, kwajongensachtig, ondeugend, pittig, nonchalant en rebels.
   
  Garderobe-items: skinny jeans, baggy jeans, korte jasjes, stoere laarzen, sneakers.

 • Romantische kledingstijl
   

  Romantisch - vrouwelijk


  De kleding heeft een zachte belijning, gecreëerd door golvende lijnen in soepele en zwierige stoffen. Deze stijl is ultravrouwelijk.
   
  Kernwoorden: vrouwelijk, zwierig, gedetailleerd, charmant, sierlijk, teder, zacht.
   
  Garderobe-items: jurkjes met bewerkte kraagjes, geplooide rokken, blouse met pofmouwen, strikblouse, kanten topjes.

 • Retro kledingstijl
   

  Retro chique - creatief


  De retrolook is een prachtige creatieve stijl die je duidelijk onderscheidt. Ze is makkelijk te herkennen aan het combineren van verschillende stijlen, kleding, kleuren en stoffen. Ronde of rechte lijnen, iets losser of net aangesloten en oud met nieuw. Hoe je het ook combineert, het is altijd jouw eigen creatieve stijl. Je houdt je niet bezig met de laatste trends, maar je combineert liever het onverwachte en jij bent degene die dat bepaalt.
   
  Kernwoorden: uniek, excentriek, origineel, vintage, eclectisch, individualistisch.
   
  Garderobe-items: unieke items en combinaties, kleding uit een mannengarderobe, etnische stukken, handgemaakte kleding, skinny en extreem wijde pijpen, tuniekjes, oversized tops.

 • Flamboyante kledingstijl
   

  Dramatisch - flamboyant


  De kenmerken voor deze stijl zijn opvallend en uitgesproken. Ze valt op door de krachtige kleuren en sterke belijning. Rechte maar sobere lijnen, overdreven verhoudingen en mooie en aparte halslijnen. Uniek gekleed en soms naar de laatste mode of net in opvallende eigen combinaties. De rechte belijning komt tot uiting in aangesloten kleding, de asymmetrische snit, rechte schouders, scherpe details en opvallende prints.
   
  Kernwoorden: mysterieus, dynamisch, eigenzinnig, groots, extravagant, extravert, opvallend, uitgesproken.
   
  Garderobe-items:, lange jassen, jasjes en pakken, items met ritsen, jasjes met aparte grote kragen, kimonotuniek met legging, opvallende schoenen.

 • Informele kledingstijl
   

  Informeel klassiek


  Deze stijl mengt casual en sportieve elementen met geklede stukken voor een comfortabele maar klassieke look. Eenvoudig, met een klassieke uitstraling, maar minder formeel dan de klassieke stijl. Want klassiek hoeft echt niet saai te zijn. Deze stijl toont een zekere joie de vivre: de kleuren zijn fel of fris en er zit vaak een humoristische knipoog in.
   
  Kernwoorden: charmant, jeugdig, sportief, levendig, opgewekt, verzorgd.
   
  Garderobe-items: chino's, polo's in frisse heldere kleuren, plooirokjes, cardigans, blousjes.

naar boven